Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Na es ha a „myStepper.step(randNumber1);” helyettesited ezzel: „ myStepper.setSpeed(randNumber1);”, vagy esetleg ele irod
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
Arduinoval szeretnék audió vevőt építeni. Van nanom és minim. Milyen lehetőségeim vannak? Milyen minőséget tudok elérni? Mennyire kimplikált a programja?
Semmi extra nem kell, pl. mint szám léptetés, hangerő állítás.
Ez micsoda:
Idézet: ?!„szeretnék audió vevőt építeni.” Konkrétabban eszik é vagy iszák ? A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
Szerintem elég egyértelmű, hogy audió, de akkor kicsit részletesebben:
Tele az ebay mindenféle bluetooth auidio vevőkkel ,miket szerintem tévesen nebeznek média lejátszónak, mert csak zene, videó nem. Ezek mindenféle kivitelben vannak. Pl. usb-és mint egy pendrive, bedobozolt komplett készülék, ami NFC-ét is tud, csak panelek. Jobb-rosszabb minőségűek. Nem akarok linkelgetni, aki akar rá tud keresni! Van külön bluetooth modul ardunióhoz, és van alap panelem, és hamár van penelem, (van megám is) nem akarok komplett egységet venni. És hátha jobb munőset is tudok elérni! Röviden: pl telefonról bluetooth-on keresztük zene lejátszása. Jó volna ha a hi-fi minőséget közel tudná. Úgy láttam mégna felső határ megy is, de az alsó 80Hz annak aminél fel van tüntetve. Többinél fel sincs...
A sensors.requestTemperatures() meghívása előtt kellene rápillantani az órára (millis() függvény) és megnézni, hogy letelt-e már a kívánt várakozási időtartam. Ha jól tudom, van erre könyvtár is, Metro néven.
No ez már egy jobb leírása a dolgoknak,tehát BlueTooth alapú átviteli eszközre gondolsz.
Audió vevő sok minden más egyéb berendezés is lehet. Így már érthetőbb.Attól hogy a ebay teli van ezzel meg azzal az nem mindenkinek tűnik fel és nem biztos tényleg tudja mire is gondoltál.Hiába ardu-s a topicban tetted fel. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
Rendben, estefele linkelek be néhány eszközt, és bluetooth ardunio modult, amiket néztem. Úgy akkor már teljesen konkrét példa lesz.
Példának itt van pár darab komplett egység.
Hosszas keresgélés után ez itt egész jónak tűnik, (van frekvencia átvitel írva 20-20kHz-ig) és az ára is. Itt meg néhány bluetooth modul arduinohoz. Ha már van kicsi, közepes, nagy teljesítményű alappanelem, akkor nem akarok komplett egységet venni. Meg ha maga a modul annyi, mint némelyik komplett vevő egység, felmerül bennem a kérdés, nem-e jobb minőséget lehetne elérni? Konkrétan erről volna szó! ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
Kis segítséget szeretnék kérni. Egy DUE kártyát szeretnék összehozni egy 3.5 TFT Mcufriend kijelzővel.
Az UTFT nagy nehezen sikerült összehozni ezzel a beállítással: UTFT myGLCD(CTE35IPS,38,39,40,41); Próbáltam egy csomó Utouch könyvtárat különböző pinoutokkal de egyik sem működik. Sikerült már valakinek párosítani ezt a két kütyüt??? Esetleg másik könyvtár??? Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Azt szeretném meg oldani ha -127 fokot kap a hőmérőtől akkor egy ledet villantson meg ha nem akkor küldje az adatokat rendesen és ami a legfontosabb a -127 fokot semmi féle képen ne küldje el if else párossal valamit csináltam de nem nagyon akar működni mit ronthattam el?
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2015
Egy gyakori kezdőhibát követtél el. Nézd meg a float getTempCByIndex(uint8_t) definíciót. Látszik, hogy a visszatérési érték lebegőpontos. A lebegőpontos változóknál az egyenlőségjel használata nagyon rossz ötlet, mivel még ha látszólag egyenlők is gyakran akkor sem fogja annak érzékelni a program, mert mondjuk van egy 0.0000000001-nyi különbség. Ehelyett használd mondjuk ezt a feltételt:
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2015
Köszi a válaszokat!
A LCD-nél valóban az volt a baj, hogy nem a föld felé, hanem az öt volt felé húztam, fix ellenállásokkal. Felcserélve azokat, tökéletes a kijelzés.
Valószínűleg rosszul állítottad be, hogy mely pin-eket használja a panel az érintés érzékeléséhez. Ezek analóg értékek lesznek ezért valamelyik két pin lesz az a 8 pin-es csatlakozón és másik kettő a kétszer-sok pin-es csatlakozón. Ezt ki tudod mérni egy multiméterrel. Pár száz ohm-ot kell mérned az analóg pin és a másik pin között (csak tedd rá az egyik mérőszondát az első analóg pin-re, a másikat pedig húzd végig a többi pin-en, két analóg pin-hez így találnod kell két másik pint, amivel kicsi a köztük lévő ellenállás). Ha megvannak a pinek, mindjárt tesztelheted is őket azzal, hogy a műszert figyelve végighúzod az ujjadat a képernyőn, az ellenállásnak változnia kell az ujjad pozíciójának függvényében.
Na most kezdd el nézni, hogy melyik könyvtár működik és melyik nem...
Sajnos így sem jó de az nem mínusz 127-nek kellene lennie? Mert most össze kavarodtam kicsit.
Írtam, hogy mínusz-mínusz az plusz.
A kódnak működnie kéne. Serial.print-el nézd már meg a sensors.getTempCByIndex(0) értékét.
Hát a jelenlegi hőmérséklet(12) és néha bedobja a -127-et. ÉS én azt szeretném gyakorlatilag meg oldani hogy a -127-et ne küldje el a virtuális porta csak a jelenlegi hőmérsékletet.
Persze... Na most már világos. A kód most azért nem működik, mert nem tárolod el a visszatérési értéket, hanem mindig újra és újra lekéred (a -127 pedig csak ritkán jön elő rövid időre). Tedd bele egy float változóba a sensors.getTempCByIndex(0) értékét a függvény hívásának elején és utána már csak arra hivatkozzál a többi helyen.
Szvl
és
Így gondoltad?
Nem...
float temp = sensors.getTempCByIndex(0); hanem így. Utána pedig mindenütt a temp-et használd.
Áhh tökéletesen működik köszönöm a segítséget!
![]() ![]()
Köszönöm a válaszod!
Ezeket sikerült mérnem (200k): analóg pin A2 <--> hosszú pin23 között: 61 Ω-ot analóg pin A3 <--> hosszú pin23 között: -54 Ω-ot analóg pin A7 <--> hosszú pin23 között: -54 Ω-ot Az analóg pin A3,A7 lábak és hosszú pin csatin lévő szélsó 5V lábak között mértem 10 Ω-ot. Az analóg pin A3-- hosszú Pin23 láb között folyik 3 Volt. Már csak azt nem tudom hogy hova kellene behelyettesítenem? UTouch myTouch( ?, ?, ?, ?, ?);
Ööööööö, hogy sikerült negatív ellenállást mérned?
![]() Feszültség alatt, mérted az ellenállást? Ha igen, akkor kezdd szépen elölről. Csak most vedd ki a panel-t az Arduino-ból is előtte. Ne legyen rákötve semmi.
Tudok nagyokat alkotni
![]() Nem volt rádugva az Arduinora, csak 3.3 Voltot és a GND-t kapta onnan. Áram nélkül próbáljam?
Helló!
Idézet: „Áram nélkül próbáljam?” Igen, minden esetben passzív (áramforrás nélküli) áramközben mérünk ellenállst.
Újrapróbálkoztam áram nélkül, 2000k
![]() Csak a hosszú pin csatin lévő szélső GND lábaknál kaptam értékeket. 2 = 1366 3 = 1364 4 = 1322 5 = 1319 6 = 1310 7 = 1348 Viszont ezek nem analóg hanem PWM lábak. Máshol semmi... A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2015
Ezt most nem igazán értem, a kijelző nem csatlakozok a DUE analóg csatlakozóiba.
Hogyan érzékeli így a kijelzőből kapott értékeket? A hosszú pin csatiban lehet valamelyik pin amit analógnak használ?
Sziasztok! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a 2 arduinó között kiépítettem wire kommunikációt, és van még egy i2c-s lcd is bedugva, amit a master hajt meg. Viszont ha a mastert úgy kapcsolom be, hogy a másik arduinó nem megy, akkor az lcd-n nem jelenik meg semmi. Ez mitől lehet? Előre is köszi!
Sziasztok.
Ez a hiba mitől lehet nem tölt fel semmit se mindig hibát ír. avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x80
Sziasztok!
Véleményetek szerint megvalósítható-e arduinoval egy olyan villanykazán vezérlés, aminek 3 fokozata van (3x3 betét) és a betét csoportokat az előremenő víz hőmérsékletének függvényében kapcsolja be, ha van fűtésigény? Még egy "csavar" lenne a dologban, mégpedig ha nem kell mind a 3 fokozat, akkor a legközelebbi bekapcsolásnál másik betét csoportokat kapcsolna be (kb egyszerre "öregedjenek" a betétek). Nagy vonalakban milyen "blokkokban" épülne fel a program? Köszi!
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a sima ardunó libek és a due-hez valók között? Mert vettem egy i2c-s glcd modult, és megán megy, due-re lefordul, de feltöltés után üres marad az lcd.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |