Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Ilyesmi lesz a megoldás, persze nem tuti.
illetve
encoder0Pos-- és encoder0Pos++ helyett jobb/szebb lenne, ha encoder0Pos=encoder0Pos-1; encoder0Pos=encoder0Pos+1; re cserélnéd ki mindenhol.
Sajnos ez se jó, ugyan az a hiba!
Igen, vagyis a képen láthatóakat tudom állíthatni a programban és mód át volt állítva 3Fh/41h-ra ezért számolt lefele, visszaállítottam az alapértékre mely 7Fh/01h és így felfelé számol, de most is bármerre tekerem csak felfelé mozog, ha jobbra, ha ballra tekerem felfelé megy!
a serial monitoron is csak felfelé vagy lefelé változnak az értékek?
Az egész lényege az, hogyha a két láb azonos értéken van, akkor növelni kell az értéket, ha különbözőn, akkor csökkenteni kell. Ezért van sokkal-sokkal rövidebb kód is, de ennek is mennie kellene. A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2016
serial monitor ezeket írja:
ezek alapján szépen megy, mert egyik fele növeli másik fele csavarva csökkenti, viszont midi programba sehogy se megy :S
Ok, akkor legalább ez jó.
A MIDI vezérlés hogyan valósul meg pontosan? Azt szeretném tudni, hogy az érték, az szépen változik ahogy kell, de nem megy át a PC felé rendesen nem?
Nem teljesen értem mire gondolsz.
Úgy van megoldva jelenleg, hogy az usb chip vezérlője át van írva DualMoco fw-re, ami annyit lesz hogyha össze van kötve egy jamperrel a 4 és az 5-ös pin akkor sorosként észleli a gép és lehet tölteni rá a kódokat, ha pedig nincs jamper rajta akkor midi eszközként észleli a gép! Innen szedtem!
Ezt sajnos én nem értem már, sosem csináltam.
Az a gond, hogy a kód megy, azaz a pos értékek jók, csak valamiért nem úgy dolgozza fel az értékeket, ahogy kellene. Arra gondoltam, hogy valahol levágódnak az előjelek.
Van egy usb-midi adapterem, megpróbálom azt direktbe bekötni a tx-re és akkor, ki tudjuk még zárni, hogy nem e az usb fw csinál valami hülyeséget.
Este kipróbálom! ![]()
Sziasztok!
Egy gyors sos kérdés. Arduino nano es egy 3v-os több csatornás tuch modul. Ha az i2c-n nincs más, akkor úgy ahogy a neten latom az i2c-re közvetlenül rátehetem? Persze a tapja az egységnek a 3v-os labról. Nem végleges lenne csak gyors teszt hogy a műszörmèn kereszül erzekel e. Vagy így tönkremrgy, vagy esetleg nem ugyanolyan érzekeny lenne... Köszi a gyors segítseget. Zoli
Lepróbáltam más midi eszközzel is, de sajnos továbbra sem megy...
![]()
Sajnálom.
![]() Az nem világos számomra, hogy ezzel a pos értékkel min keresztül/hogyan változtatsz bármit. Van még valami kód ezen felül?
Egy programot vezérlek vele, igazából mint egy billentyűzetet használok. Dj szoftvert és ott "virtuális" potmétereket tekergetek/tekergetnék vele.
![]()
Ilyen szenzort valaki használt már?
MPR121 Egy teszt progit futtato rajta. A bekötött láb időnként (pár másodpercenként) egy pillanatra érzékel. Pedig nem nyúlok hozzá. A másik, hogy valaki itt írta, hogy szerinte simán egy műszőr alatt lehet a szenzor. Át fog látni rajta és érzékelni. Na most ezt nagyon nem teszi. Még akkor se ha a vezetéket átdugom és a szőr közé teszem. Lehet valahogy az érzékenységet erősíteni? Köszi. Zoli
AN3893 alapján állítottad be? Ami neked kell egy speciális eset, és ilyenkor máshogy kell kezelni/beállítani az IC-t. Az összes csatorna egybe van kötve? Az adatlap írja a 13. csatorna felhasználását is.
A válto6ó kapacitást érzékeli. Bekapcsoláskoior konfigurálja a nullpontot. Ezt ki kell vàrni. Ez általában 20 sec. Ekkor nem tapogatjuk a holmit. A maszk műszőr statikus toltődése zavarjs össze?
FÚ de nagyon be lett ez nézve!
![]() Végig az encoder értékeire koncentráltam csak, de kell ide a midi vezérlésének módja is!! http://www.instructables.com/id/Custom-Arduino-MIDI-Controller/step...brary/ ott az encoder mód kell neked, abban is a •POS1_NEG127 . Látni fogod, hogy a negatív számokat is pozitívként kéri, csak el van tolva a 0! Természetesen most is benézhetem, tévedés jogát fenntartom! ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2016
Szinte éreztem itt is lesz trükk.
![]() Akkor sorra. Ez a pontos panel: Smart Electronics MPR121 Breakout v12 Proximity Capacitive Touch Se... Board Kovidivi: Nem állítottam semmi, mivel most csak azt akartam tudni padon, hogy jó -e a célnak vagy sem. Nem is nagyon van config benne. Csak volt érzésem hogy itt is lehet ettől több a munka. Ezt a progit indítottam el, de ez úgy néztem megegyezik az Adafruit demoval. Progi A tüskesorból csak azt forrasztottam be amit használok, mert csak próbapadon teszteltem. +3.3, föld, I2C, 0-ás érzékelő. Nem volt összekötve semmi semmivel. TavIR-AVR: A 0-áson volt egy vezeték. Míg az volt úgy emlékszem még pontosabb volt. Majd befogattam egy alu lemezhez (szerintem már működés közben), majd később egy nagyobb nyák panel egyik szélére forrasztottam. Itt már pár másodpercenkén ugrott a kiírás, tehát minta elveszett volna a töltés. A műszőrme darabot is utólag dobtam ár a nyákra, és mikor a vezetékvéget próbáltam már úgy, hogy átszúrom a szőrme hordozón és kidugom a szőrszálak között (bár ez nem lenne szerencsés), akkor is végig ment a cucc. De akkor ez nem volt szerencsés. Odáig még nem jutott el, hogy a szőrme megzavarja. Ott egyszerűen semmit nem érzékelt. Mit érdemes akkor csinálni? 1. Gondolom kéne valamit konfigurálni nem csak így nyersen használni. 2. Ha tesztpadon csinálom akkor előbb állítsam össze a teszt körülményeit és utána nyomjak egy resetet. Majd valahogy győződjek meg, hogy már kalibrálta magát... 3. Lehet valamit össze kéne kötözgélni még? Tudnátok nekem ebben segíteni? Nagyon megköszönném minden segítségeteket. Zoli Ui: TavIR-AVR Itt még nem futottunk össze csak személyesen eddig.. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2016
Idézet az example könyvtárban lévő Encoder_example kódból:
Idézet: „ This is an example of the "RotaryEncoder" class of the MIDI_controller library. Connect the A & B pins of the encoder to 2 interrupt pins (2&3). It's recommended to use 100nF capacitors between the A & B pins and ground. Connect the common C pin to the ground. Pull-up resistors are not ncessary, since the internal ones will be used. Map the control change message 0x14 to the right control in your software. If you are using a jog wheel use JOG, if you are using a normal encoder, for normal controls, like scrolling etc. use NORMAL_ENCODER. If you have strange results in your software, try another mode: ADD_64, SIGN_BIT or POS1_NEG127. If the control works, but it goes in the wrong direction, swap the pins A&B of the encoder (physically, or when creating the RotaryEncoder member). If you are using an Arduino Leonardo, make sure you have Teensyduino and TeeOnArdu installed, that you are using the Arduino IDE version 1.0.6, and board type is set to TeeOnArdu in MIDI mode. If you are using an Arduino Uno, use the HIDUINO firmware for the ATmega16U2. This library and these examples are part of the Instructable Written by tttapa, 28/08/2015 ” Ha mindent bekötöttél rendesen, akkor a módot kell változtatni! A célprogramod nem értelmezi rendesen a felé küldött adatot. ADD_64, SIGN_BIT or POS1_NEG127. Te az utóbbit próbálod, de nem jó. Semmit nem kell kezdeni a rotary encoderrel, ez a lib megold neked mindent. A lehetséges probléma az, hogy a cél szoftvered nem így kéri az értéket.
Próbáld ki:
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2016
Még valami amit nem tudok:
JOG vagy NORMAL_ENCODER? Ezt neked kell kiderítened.
Kipróbáltam az összes variációt, de mindegyiknél ugyan azt csinálja, csak növeli...
![]()
Jó az az encoder? Tegnap este összeraktam egy egérből kitermelttel egy projectet és minden gond nélkül működött.
Én is erre gondolok/gondoltam, de ilyet rendeltem és hármat kipróbáltam és mindnél rossz. Vagy az összes széria hibás vagy én már tényleg nem értem!
![]() Windows A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2016
Üdv.
Ti milyen CRC algoritmust használtok, ha nagy mennyiségű adatot kell átküldeni egyik eszközről a másikra? Az átvitel soros porton 115200 bps sebességgel megy és a mérete néhány byte-tól a több 10 Kbyte-ig is terjedhet. Az átvitel egy C# program és Arduino Mega2560 között megy majd oda-vissza. Van valami egyszerű érthető algoritmus amit megírhatok mindkét oldalra? Vagy használjak mindkét oldalon CRC lib-et és fel lehet őket "konfigolni" hogy egyformán számoljanak?
Az encoder jó.
Keress másik midi library-t. Vagy a tractor beállításaiban kell körülnézni. 64/32 bit különbözet a traktor és az oprendszer között,vagy a bolygók együttállása nem kedvez. |
Bejelentkezés
Hirdetés |