Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sajnos több sebből vérzik az egész, sem pufferelve, sem hidegítve nincs rendesen. Jó dolog gyári paneleket venni és összerakni egy nyákon, de ettől még van néhány egyszerű szabály amit áramkör tervezéskor be kell tartani. Például soha enm lesz stabil egy áramkör aminek a közvetlen tápja hosszú kábelen érkezik, ilyenkor magasabb feszültség kell és a nyákon helyben kell stabilizálni.
Szia, jó ilyenkor, ha az optóról közel 50%-os kitöltési tényezőjű jel jön le, ha a "tápvonal" rendben van, akkor végső megoldásként lehet alkalmazni egy frekvenciaosztót, a kijelzett értéket pedig az osztás mértékével szorozni.
A tápot megnéztem, kikerülve a nyákot, ugy is ez volt a jelenség.
De meg van a hiba. Az A7 pin az LDR. Itt a nyákon az ardutól kb.2cm vezető van. Az ardu lábánál közvetlenül el kellett vágni a vezetőt. És egyből megszünt a hiba. Ugy viselkedett ez a vezető mint egy antenna. Szerintetek?
Kösz szépen pjg és Medve a tanácskat, akkor ebbe az irányba fogok elindulni.
Sziasztok!
Egy RFM110W-433S1 433MHz-es adómodult szeretnék Arduinoval felprogramozni. A modulban lévő CMOSTEK IC-ben van egy EEPROM, ami meghatározza, hogy a modul milyen frekvencián, teljesítménnyel és egyebekkel fog működni. Az EEPROM tartalmát egy RFPDK nevű alkalmazással elő lehet állítani és le lehet menteni. Árulnak hozzá egy USB programozót aranyáron, de én ezt szeretném kihagyni és egy egyszerű, pár soros programocskával helyettesíteni. Sajnos a CMOSTEK IC programozásának idődiagramját nem találom sehol, vagy csak nem értem a leírásokat. Csinált már valaki ilyesmit? Köszönet!
Nincs külső felhúzóellenállás vagy kondi rajta?
Sziasztok.
Arduino nanot csatlakoztatttam a pc-hez, amin win 7-64bit van, de sajnos nem ismeri fel. Mi lehet a probléma, nem találtam hozzá semmi szoftvert külön.
Driver probléma. Itt fönt van egy link. "A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)"
Sziasztok. Az volna a kérdésem hogy ez a programozó másfajta epromoknál is működhet? Link a programozóhoz. Mert itt a meghajtó programot nem nagyon látom. Más fajta epromot is képes kezelni mint az 512-es? (értem én 2716-tól 27512-ig) Válaszokat előre is köszönöm.
Hali.
Bocsi, de hol találhatom a letöltési linket?
Az oldal elején, sárga mezőben kiemelve!
Köszi.
Nem láttam a fátol az erdőt, bocsi.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
Köszönöm, csak az előbb egy kicsit benéztem.
Helló.
Van kettő arduino UNO-m. Az egyiket használom de kevés rajta a digitális PIN. Nekem kellene a 9,10,11,12 és a 13 de a 8,9,10,11 és a 12-esen van már valami. Muszáj lesz egy arduino mega vagy össze lehetne-e kombinálni a kettő UNO-t? Vagy ledeket lehetne-e villogtatni analógon? Mert ugye a 2,3,4,5,6,7,8,9 PIN-en van egy keypad és a 8-as és a 9-es kivezetést kellene átrakni máshova ha lehet. A 10-esen van a relé modulnak a jele. A 11-es és 12-es kivezetésen vannak pedig a ledek. Nekem meg kellene 5 digitális pin. Vagy az RFID-RC522-öt lehetne analógra kötni? Üdv.
Sziasztok,
Ma délben az Arduino 1.6.12-ben nekifogtam egy új programnak, amiről még mentést sem csináltam, de közben elvették a villanyt. Van-e rá valamilyen megoldás, hogy a forráskódot visszaszerezzem? A C:/Windows/Temp mappában néztem, de nem találtam meg. A választ előre is köszönöm!
Megtaláltam. C:\Windows\Temp\arduino_build_541430\sketch\sketch_oct23a.ino.cpp néven tárolta el.
Elnézést kérek a zavarásért! ![]()
Üdv mindenkinek!
Érdeklődnék,hogyan tudok Arduino nanoval SPI 2,2" TFT re grafikus aplikációkat késziteni? menü gombokat frekvencia kijelzést szint indikátort stb? A TFT kezelésről kellene valami magyar segédlet. Üdv simonsen! A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
A LED -eket szerintem simán lehet analóg lábra is tenni. Hogy az RFID nek tetszik -e azt nem tudom, ki kell próbálni. Egyébként lehet hozzá csatlakoztatni portbővítő IC -t is ha nagyon muszáj...
Arduino portbővítő 01... Arduino portbővítő 02... Arduino portbővítő 03... A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
Èn megprobáltam analógon a ledeket de nem sikerült.
Esetleg egy parancssort tudnál irni, hogy hogy is nèz ki a kód?! Amugy a portbővitő linkjein nem találtam semmi használhatot esetleg tudnál bövebben valamit irni róla vagy valamilyen rajzot mutatni, hogy hogy kell bekötni? Üdv. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
Pl így:
Arduino Analog output LED blinking... Nézd meg a harmadikat, azt később tettem be... A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
De ha csak simán úgy írod be, hogy:
talán úgy is működik. A harmadik oldalon ott van melyík analóg kimenethez menyík szám tartozik. Megyek elteszem magam holnapra, bye... A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
Igy müködik minden(relé, ledek, gombok). Nagyon szépen köszönöm. A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2016
Szia!
Nem kell még egy uno sok pénzért! Van i2c illesztő keypad-hoz is. Én azt javasolnám, mert a többi megoldáshoz kicsit több elektronikai és programozási ismeret kellene.
Elnézést a zavarásért?
![]() ![]()
Sziasztok!
Leginkább pjg-nek és Medvének szól amit írok de másoknak is hasznos lehet akit érdekel. Idézem a múlt Pénteki kérdésemet: ,, Kipróbáltam az alábbi linken lévő RPM mérőt, működik is csak kb.7300 RPM-ig tud mérni ,utána kiakad. Eléggé kezdő vagyok C++ -ban, ezért az a kérdésem, hogy a kód módosításával vajon lehetne e nagyobb fordulatig kitolni a mérést ? Legalább 12.000 RPM kellene. A progiban két lapátos megszakítása van az infra fototranzisztornak , egy fordulatnál kettőt számol. http://arduinoprojects101.com/arduino-rpm-counter-tachometer/ " A link alatti oldalon van egy kód is, és a Void Loop részben az //Update RPM every second delay(1000); ezt írtam át 500-ra és már 12000RPM-et is tud mérni. Kezdő vagyok a programozásban, ez csak egy kísérlet volt ami bejött. Azért adom közre mert szerintem ilyen olcsón RPM mérőt nehéz kihozni. Én a kis CNC gépem marómotor fordulatszám kijelzésére szánom.
Szia!
Ez azért volt gond, mert a
csak 256-ig tud számolni. Közel 1 másodpercre integrálva ekkora fordulatnál éri el ezt a nagyságot. (te lerövidítetted fél másodpercre) pl behelyettesítéssel: 7200=(30000/1000)=count; ami így 240-re jön ki. Szóval a gond csak annyi volt, hogy 1 sec hosszan növelte az értéket, de túlcsordult. A megoldásod jó, csak nem lesz max annyi adatból számolva az átlag. 0,5 sec és 12000 fordulatra: kb 200 a count értéke. Ha ragaszkodnál az 1 sec vagy annál hosszabb mintavételhez (vagy sokkal nagyobb fordulatszához), akkor:
Kóddal is ki lehetne próbálni.
Miért használjuk a volatile változót. Mikor jó, mikor kell?
Sajnos nem ismerem ennyire az Arduino felépítését.
Akkor kell használni ezt, ha olyan változót szeretnénk, amihez az interrupton belül is, (ISR-en belül) és azon kívül is szeretnénk hozzáférni. A fenti kódban épp ez történik, mert a megszakításkor meghívott függvény növeli a változót, majd ha az lefutott visszaadja a vezérlést a main loop-nak, amiben szükség van erre az adatra. Nem tartom kizártnak, hogy ezek a változók ilyen esetben egy védett, speciális memória területre mutatnak, ez a volatile utasítás erre hívja fel a fordító figyelmét. (nem engedi ezt a területet semmilyen optimalizáció, vagy bármi miatt felülírni, stb) Persze tévedhetek is, kezdő vagyok arduinoban. (is) Gondolom jönnek majd mások elmagyarázni jobban.
Pontosan így van ahogy mondod.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |