Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Mutass egy oszcilloszkópképet, hátha valaki előhúz a fiókból egy megoldást.
A méret alapján nagy valószínűséggel kapcsolóüzemű.
Hellóka!
Találtam egy kis ellentmondást (ami persze nem meglepő ilyen helyen) az alábbi két hővezető paszta hővezetőképességére vonatkozó adatban. A két termék elvileg ugyanaz GD900, csak épp az első linken a Thermal Conductivity: 4.8 W/M-K, a második linken a Thermal Conductivity: 1.114 W/M-K. Bár az elsőnél a Product description -nál valami DJA99 is fel van tüntetve, a képen nem az szerepel. Valójában erre a típusra rákeresve nem is találtam semmit. Szóval a lényeg, hogy nekem az első inkább fals adatnak tűnik, szerintetek? Egyébként ha valóban úgy van ahogy gondolom, akkor meg inkább már a HY710 típust választom... Vagy esetleg tudtok még ennél is jobbat ebben az árkategóriában? Elérhető új videó a csatornámon.: External DSLR screen 1 part / Külső monitor kamerához 1 rész
Akjkor inkább vegyél thermal grizzly terméket. Bár drágább sokkalta de megbízható és jobb.
A kryonaut Hővezető képesség: >12.5 W/m-K Thermal Grizzly Conductonaut (Elektromosan Vezető Folyékony fém!!!)Hővezető képesség: >73 W/m-K Noctua NT-H1 Nem ismert adat: W/m-K
Ugyan ne essünk át a ló tulsó oldalára. A grizzly grammja 3EFt felett van.
Amiket linkeltem annak 10 grammja kb ezer környékén mozog. Egyáltalán nem egy kategória...
A legjobban akkor jársz, ha a gyártó oldalán ellenőrzöd.
A GD900 több alcímmel kerül forgalomba.
Ez nagyon jó, csak épp pont az nincs fenn a honlapon, ami engem érdekelne.
![]() Írok egy mailt a kapcsolatukra...
Én is vciláltam rajta. A kryot vettem meg. Igaz az álmom a folyékony fém. De ott már elég sokat kell költenem hogy feltegyem rá. Proci, borda, majd a paszta amit kell cserélnem hozzá. Ha már bővítek akkor egy 6 magos amd kerüljön fel a jelenlegi 2 magos helyére. És ezek mellé már dukálna egy ssd is
Sziasztok.
Volna egy olyan problémám hogy tönkrement egy régebbi tévénk. Ki ment benne egy kondenzátor. Az értéke 100 µF 400V 85 Celsius. Este szeretné édesanyám nézni de nincs itthon jelenleg csak 150 µF 400V 85 Celsius kondi. Szerintetek betehetem ezt a helyére? A kondiknak elég nagy a szórása de nem tudom hogy ez az érték még belefér e? Kép
Ha jól látom, akkor az a kondenzátor hálózati egyenirányítás pufferkondenzátora. Ebben az esetben mehet bele a 150 µF is.
Igen. Jól látod! Köszönöm szépen a gyors választ!
Itt a töltő még egyszer. Az eredetiből ugyan tényleg kimaradt a link.
Csatolom a szkóp képet. CH1 az akksi 12V-ja, CH2 a hifi kimenete. Mindkettő AC coupling-gal. Közben feltűnt, hogy ha az akksi nem tölt, csak simán rá van dugva a 230-ra és legalább az egyik (tehát vagy a negatív, vagy a pozitív, bármelyik) kimenete rá van kötve az akksira, már akkor is átjön egy 200Hz-es peak-ű zavar. (Gondolom köze van a hálozat frekvenciájához, de mégsem 50 Hz-en van a csúcs, hanem 200Hz-en. Ez alapján tudtok valami megoldást mondani a zavar szűrésére?
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, vettem egy 8x8 as led matrixot arduino hoz és éppen össze raknám de nem vagyok benne biztos hogy a 0.1 uf kapacitor bárhogy belehet forrasztani. Jelzést nem látok hogy valahogy meglenne-e különböztetve hogy hogyan kéne beforrasztani. A masik kérdésem hogy a 8x8 as LED matrix panelt hogy helyezem be a foglalatba mert gondolom annak sem mindegy a vcc meg grand miatt, hogy hogyhelyezbe. Esetleg ezt honnan latom rajta? Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv, Gyuri
Ilyen tekercs sorba a + ágba: Bővebben: Link
Előtte - utána 100n-os kerámia kondik a GND-re.
Kapcsolj a szkópon "PeakDetect"-et, hátha egészen más lesz a látható zaj.
Kellene egy kép a kondiról, mert bár valószínűleg nincs polaritása, de azért az a biztos, ha mi is látjuk. (ha esetleg csepp tantál lenne, az akár fel is robbanhat, ha fordítva kötöd be)
A LED mátrixnak egészen biztos, hogy van polaritása, de ennyiből, amit leírtál, nem igen lehet megtippelni, hogy hogyan kell állnia. Idézet: „Esetleg ezt honnan latom rajta?” Kell a pontos típusa, és ki kell keresni a bekötését! A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2018
A kondenzátorok vagy polarizáltak vagy nem. A polarizáltakon egyértelműen jelölve van a polaritás.
Mivel semmilyen konkrétumot nem írtál arról amivel játszol (se link, se fotó, se semmi), ezért csak tippelni tudok, hogy ez egy valamilyen - ha jól emlékszem Maxim - IC-vel megcsinált kapcsolás. Az IC-k tápvonalaihoz jó közel bypass/decoupling céllal el szoktak helyezni egy 100 nanós kerámiakondit, ami nem polarizált. De ez nyilván csak látatlanban okoskodás, van 100 nanós elkó is. Kinézet alapján általában egyértelmű: Az elkó így néz ki, ez polarizált A kerámia így néz ki, ez nem polarizált A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2018
Kerámiakondi, nem polarizált, bárhogy beforrasztható, ezért nincs rajta polaritás jelzés.
Üdv Uraim!
Az alábbi rajzot hogyan tudnám módosítani, hogy bármely led kapcsolásával hangjelzést is adjon ki. A segítséget előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2018
Minden LED elől le kell lopnod a feszültséget, és diódával tudsz "vagy" kapcsolatot létesíteni. Ha elég 10-20mA a csipogódnak, akkor rakhatod a diódák után közvetlenül. Ha nem elég, be kell raknod egy NPN tranzisztort a diódák után, soros (220Ohm) bázisellenállással és lehúzó ellenállással (10k) a GND-re.
Féloff, és no offense: magyarul kondenzátornak mondjuk azt, ami angolul capacitor, a kapacitor szó pedig nem igazán létezik a magyar nyelvben. Noha megérti mindenki, de akkor is.
Hello! Legegyszerűbben így..
Kipróbáltam a common mode choke-ot egy éppen kéznél lévő tekerccsel. Egész jól ki is szűri az akksi töltő zaját.
A kérdésem, hogy mi alapján méretezzem a common choke induktivitását? Akarok tekerni egyet direkt ide.
Nem tudom, én a kevéssé tudományos "amennyi a tápkábelből még épp ráfér a ferritre" megoldást használtam, a kábel egyébként valami levetett hangfalkábel volt, saccra kb. 2,5 mm2. Minden bizonnyal ennek is megvan az elméleti és számításos háttere, de ebbe én nem mentem bele.
Számomra a megoldás egyébként az volt, hogy az erősítőt nem a PC-ről hajtom (ahonnan a jel is jön, szóval potenciális földhurok is felmerült). Egyébként "jánykorában" ez is akkus erősítőnek készült, de végül dugasztápos lett. Egyébként itt egy ötlet még: Bővebben: Link Maga a tekercs is jó lehet (akár az értéke is), és a kondikkal is lehet kísérletezni akár a jelenlegi common mode choke előtt/után is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |