Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1498 / 1670
(#) silent15 hozzászólása Dec 9, 2018 / 17
 
Sziasztok!

Még nincs tökéletesen készen, doboz is kell majd neki, de már válalhatóan kész állapotban van, hogy bemutassam nektek.

ZM1000 nixie óra. PIC16F18323 és HV5122-vel megvalósítva, az RTC funkciót egy DS1307 látja el benne. Óra/Perc kijelzés (Később Hónap/Nap)- másodperc indikátor glimm.

Nagyon régóta nem volt időm komolyabb projekteket csinálni, ezért erre most nagyon büszke vagyok.
(Később még 1 panel verziót készíteni fogok, ezen van pár hiba, illetve több cső támogatását is szeretném megoldani, ha az megvan, nagyon szívesen továbbadom).

UI: A tápellátást egy kapcsolóüzemű táp látja el, így cirka 8-30V-ig bármit megesz.

ÜdV!
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2018
(#) kleinie válasza silent15 hozzászólására (») Dec 10, 2018 / 1
 
Gratulálok, jár a tetszik plecsni! Részletek publikusak? Esetleg a nixie topikban?
(#) Szasza9668 válasza silent15 hozzászólására (») Dec 10, 2018 / 1
 
Csak ámulok és bámulok ezeken a nixie órákon. Nagyon tetszenek
(#) silent15 válasza kleinie hozzászólására (») Dec 11, 2018 / 1
 
Köszönöm!

Mindenképpen nyilvánosak, a kódja még nincs teljesen kész, még sokkal több funkciót szeretnék belepakolni (karácsonyi időszakban remélem lesz rá időm). Szerintem majd létrehozok egy git repot neki, és oda fel fog kerülni minden. Annyi a saját megkötésem, hogy nem szeretnék félkész projektet kiadni, így erre csak akkor kerül sor, ha ,már elkészítettem a 2. verziót a panelből.

Ha továbbiakra kíváncsi vagy, jelezz privátba és szívesen átmegyek nixie topicba és részletesen lehet kérdezni.

ÜdV!
(#) szikorapéter hozzászólása Dec 11, 2018 / 8
 
Nem nagy dolog de felrakom ide. Most fejlesztgetem a commodore 64-eseim egyikét (ő volt a legrosszabb bőrben). Először hogy az asszony jobban elnézze kék power ledet kapott, majd egy multikernal romot (27C256 , benne alap basic , pet basic, dolphin, jiffidos). Még néhány simítás ráfér a dologra de kezd jónak kinézni legalább már elindul.
(#) Action2K válasza szikorapéter hozzászólására (») Dec 11, 2018 / 2
 
"legalább már elindul" Ez elég fontos tény. Én ép a ZX81-es belső memóriabővítésén dolgozom. A benne lévő 1/2k-s memóriacsip(ek) kicserélése egy darab 64k-sra. Ehhez persze nem elég egy socket átalakító, hanem még plusz címvezetékeket is ki kell építeni hozzá.
(#) sargarigo válasza szikorapéter hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
De jó! Mit tud egy ilyen custom rom, amit az alap nem? Gyorsabban tölt szalagról, vagy mi?
(#) kleinie válasza sargarigo hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
Szalagról ugyan nem hiszem, de lemezről tuti. JiffyDOS
(#) sooty válasza silent15 hozzászólására (») Dec 12, 2018 / 2
 
Na végre egy HV ic-s nixie. Itt megállt az idő az SN74141-nél. Azért a ds-t inkább ds3231-re cserélném már most. Semmivel sem bonyolultabb a kód, de a pontossága sokkal jobb.
(#) silent15 válasza sooty hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
Gondolkoztam én is a DS3231-en. Kicsit dilemmába voltam, most a vezérlő panel teljes egészében furat szerelt, egyszerű megépíteni. A kijelző panelen ugye ott a HV5121 ami SMD. A DS3231-ből csak SMD van, tehát feladom, hogy könnyen építhető legyen (még ha egy olyan SMD-t nem nehéz beforrasztani a HV5121 után, amit megjegyzek egy sima farenheit pákával csináltam), de pontos lesz.
(#) sooty válasza silent15 hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
Én ezt eddig úgy oldottam fel, hogy az smd ds3231-et beleterveztem az órába, és felé beraktam a tüskesort az arduino-hoz fillérekért kapható ds3231 modulhoz. A másik megoldás, hogy csináltam ds3231mz-ből 8lábú ict (mondjuk az meg nem olyan pontos, de a külső kvarcosnál még igy is kényelmesebb) (Többit a nixis topicban...)
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2018
(#) don_peter válasza szikorapéter hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Szép, de ez inkább bővítés mint sem fejlesztés. Ettől még örülök, ha ilyent látok..
(#) don_peter hozzászólása Dec 13, 2018 / 5
 
Folyamatos fejlesztésem egy butítottabb változatát mutatom most meg.
A rendszer egy ideje már működik, mivel több prototípus is készült belőle, ez úgy fest a végleges változat lesz. Az eszköz egy elektromos autó töltő, amely a nyilvánosan is elérhető SAE J1772-es szabvány szerint működik. A működése egyszerű mint a faék, 3 beépíthető (SMD) vagy kivezethető diszkrét LED-et hajt meg, amely az aktuálisan beállított áramerősséget jelzi vissza binárisan.
Az eszköz 6-tól 32A-ig képes a vezérlést kiadni, egy gombbal vezérelhető a beírt program, illetve egy BUZZER is segít a hiba és egyéb beállítások jelzésére.

Egy kis videó van egy elkészített töltőről: https://www.youtube.com/watch?v=zq3rrl1Fk6A

Jelenleg a kicsi töltő folyamatosan BMW I3, Új Nissan Leaf autóknál teljesít aktív szolgálatot.
A program további modelleknél is tesztelve van: BMW I3, Nissan Leaf, Fiat, Volvo, peugeot, Citroen...stb
(#) game4812 hozzászólása Dec 16, 2018 / 8
 
Sziasztok! Nem teljesen elektronikai a dolog, és még nincs is teljesen készen, de úgy gondolom belefér. Tavaly vettem egy használt Pioneer RR-t, otthoni gyakorláshoz, kisebb bulikra. Kapott egy Walkasse racket is (és egy teljesen saját Traktor mappingot, mert a hozzá kapott szoftver, a Rekordbox nem jött be). Felmerült az igény FreestylerDMX-es fényvezérlésre is, amit az alsó részén található 8 Performance paddal terveztem megoldani, de sehogy sem sikerült (vagy a Traktor, vagy a Freestyler látta az RR-t Midi eszközként). Emiatt született meg a keverő oldalain látható két, légszerelt panel. 2 Arduino Pro Micro van benne, az egyikhez tartozik a jobb oldali 2 db 3 állású kapcsoló, 3 potméter, 2 enkóder, 4 LED-es gomb, plusz a bal oldalon lévő 6 alsó gomb. Minden prellmetesítve van, nem küld feleslegesen Midi adatokat, így 0,6% a Freestyler processzorhasználata, 4 LEDPAR-t vezérel. A másik Arduino nincs a laptophoz csatlakoztatva, hozzá tartozik a többi alkatrész, szoftveresen még nincs készen, egyelőre annyit tud, hogy ha a gombot nyomom, kiírja a nyomogatás ütemet a 7-szegmenses kijelzőre (ütemváltásos zeneszámoknál hasznos). Fog még kapni egy XLR csatlakozóba épített mikrofonkapszulát, így magától is ki tudja majd írni az éppen tánctéren szóló szám ütemét. A rendezvény előtt a kapszulát a tánctér közepén elhelyezve, négyszögjelet generálva a szükséges hangdoboz-késleltetéseket is ki tudja majd számolni. Hozzá kapcsolódik majd egy WS2812 gyűrű, ezt is ütemre fogja vezérelni, egy kis fényjátékkal kiegészítve a rendszert. A rackbe beépítettem egy 4 csatornás USB 3.0 HUB-ot (mert a laptopon csak 3 van). Természetesen az arduinok külön 5V tápról működnek, nem az USB tápágát használják. Ez, a kontroller, és a laptop tápja egy kötődobozban egyesítve van, PowerCon csatlakozóval kivezetve(ami cserélhető, tehát egy esküvőre hosszabb fehér kábelt viszek, klub pultjába rövid feketét, miden más helyre a képen is láható gumírozottat). A laptop és a kontroller is kapott egy Kensington zárat. Sikerült úgy elhelyezni a dolgokat, hogy a rackben továbbra is elfér a laptop szállítás közben. Egy külső HDD-t tervezek még elhelyezni benne, a kábeleket lecserélni megfelelő hosszúságúakra és színűekre, A Kensington-zár csavarján lévő alátéteket lecserélni, és kb. készen is lesz.
Tegnapelőtt már éles helyzetben volt használva, ahol problémamentesen működött, ezért is a működőképes, de nem kész állapot. Kivizelezésben sajnos nem ér fel azokhoz, amit ebben a témában lehet látni. A következő projekt a LEDPAR-ok egyikében elhelyezett ESP8266 lesz, így megoldva az ArtNet-en keresztüli DMX jel küldést.
(#) janigel hozzászólása Dec 17, 2018 / 3
 
Elkészült.
Itt az idő, hogy kitegyem az ablakba.
Video itt
(#) Seton válasza game4812 hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Ha ügyes dj kell, akkor már tudom kihez kell fordulni.
Azokat a csinos ledes nyomógombokat honnan lehet (olcsón) beszerezni?
(#) kameleon2 hozzászólása Dec 17, 2018 / 1
 
Sziasztok! Nem annyira képpel bemutatható, de elkészült egy címezhető led szalag vezérlésem. Egy korábbi prototípusom segítségével DMX egyedi szoftver >RS-485 > SPI konverzió táp+ led szalag. Természetesen készült az RS-485-SPI konverterhez és a tápjához is 3D nyomtatott dobozka petg-ből. facebook video 1, facebook video 2.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2018
(#) Frankye válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Egyik videó sem jeleníthető meg...
(#) sonajkniz válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Nem tudnád a videókat youtube-ra feltenni?
Én be vagyok oltva facebook ellen.
(#) kissi válasza Frankye hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Szia!

Nekem mennek !
(#) Action2K válasza kissi hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Idézet:
„Elképzelhető, hogy a hivatkozás, amelyre kattintottál, már nem érvényes, vagy az oldal olyan célközönség számára látható csak, amelybe nem tartozol bele.”
(#) granpa válasza Action2K hozzászólására (») Dec 17, 2018 / 1
 
Egyet mellé, kettőt szorosan közel!
(#) kissi válasza Action2K hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Ezt miért nekem írtad ?!
(#) Action2K válasza kissi hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Hogy lásd, nálunk mit ír ki a gép, ezért nem látjuk.
De valóban a megosztójának kellet volna inkább címezni.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2018
(#) kissi válasza Action2K hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
A hivatkozott elérhetetlenség után próbáltam ki, átlag HE-s felhasználó vagyok, nem vagyok ismerőse és ment...Ezek után nem értettem/értem, amit nekem címeztél...
(#) Frankye válasza kissi hozzászólására (») Dec 17, 2018 / 2
 
Hogy rövidre zárjuk: Te azért tudtad megnyitni, mert egy olyan csoport tagja vagy a FB-on, amelynek az eredeti hozzászólás írója (kameleon2) is tagja, és amelynek tagjaival megosztotta. Azok, akik nem tagjai ennek a csoportnak(mint Action2K és jómagam), nem tudták megnyitni. Azért Neked írt Laci (Action2K), mert Te írtad, hogy Neked sikerült.
Ha esetleg kameleon2 erre jár, és olvassa, és hajlandó rá, akkor a Youtube-ra is feltehetné, és akkor mindenki, akit érdekel, meg tudná nézni.
(#) kissi válasza Frankye hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Így már értem, a FB-os HE csoportról el is feledkeztem !
(#) Davidd hozzászólása Dec 17, 2018 1 / 10
 
Sziasztok! Elkészítettem egy 1U rack magas erősítőt. Most én is úgy csináltam mint a sok videos youtubon. Modulok beépítve egy dobozba, plus egy kis sajat munka ami universalis nyakon lett osszedobva. A doboz tartalma: 2 darab kapcsolouzemu tap (+-35.5V), egy vegfokmodul ami tartalmaz ket darab tda8954 hidaval, segedtap, stabilizalas, egy 5x erositesu elofokot, aminek a kimeneten van egy aktiv crossover, ami 100hz en vagja a topokat ha arrol van szo(kapcsolhato), es egy aktiv sub out (line kimenet) ez pedig a cikkek kozzetett aktiv filter aminek lehet allitani a frekit es a kimeneti jelszintet. Kapott meg egy clip “detektort “ is. Roviden tomoren ennyi.
Ui: az egesz egy kiszuperalt switchnek a dobozkajaba kerul.
(#) kameleon2 válasza Frankye hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Mobillal készült. Ha lesz kis időm megpróbálom konvertálva. Nekem lejátszotta a gép. (3gp). Amúgy firefox alatt viszonylag egyszerűen hozzáférhető - hacsak nem a jogosultság hiánya miatt kaptatok tiltást. Eszközök, oldal adatai , média fül és ha az oldalon állsz, akkor eltárolja a lejátszandó médiát is. Aztán VLC. Majd próbálok a kész összeállításról is fotózni, videózni.
(#) kameleon2 válasza Frankye hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Most tudtam feltolni youtube-ra: video1, video2
Következő: »»   1498 / 1670
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem