Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   235 / 244
(#) TAttila77 válasza pucuka hozzászólására (») Máj 20, 2019 /
 
Húúúú! Na arról ne is beszéljünk, mikor a fesztiválra esetleg falunapokra kiérkezik a "csudatévééj" a kamerásaikkal az azokon csücsűlő riporter vez.nélk. mikrofon szettjeikkel és elkezdenek mászkálni. Van hogy a hosszú nyélen belógatott Boom mikrofonok végein is egy plug-in adó figyel.
Vagy a szinház technikusai hozzák a "nagy faluból" magukkal a sajátjaikat és mikor összerakják néz rám a delikvens, hogy egyik másik nagy csendben van, ekkor szoktuk a mienket odaadni nekik.
Vagy a hiper sztár vendég a sajátját nem képes tudaosan beprogramozni és ugyan ez a jelenség. Én már túl vagyok ezen, de mai napig hébe-hóba érnek meglepik. Sajnos hetekig kellett törpöljek a rekkesítéskor hogy az antennákat miként és hogy kötöm a nagy tudású splitterbe, mert egy csatlakozó (jelen esetemben BNC 50 ohmjával) máris az RF jelből elvesz 1dB-nyi szintet. A Logper antennáimhoz meg olyan drága és kényes kábelt használok, hogy nem engedem senkinek hogy összeszedje, csak én. Mi mindent tudnék meséln még, Sose érnék végére. Volt olyan is hogy sportcsarnokban szalagtűzőn a mi komolyabb mikrofonunk beleszólt a szomszéd iskola szalcsi táncpróbájába a tánctanár csodálatos bulipiklijének mikrofonjába. Át jöttek, hogy a tánc közben megy a díj átadó meg egyebek. Hát természetes hogy ő kapcsolta ki a végén.
(#) TAttila77 válasza Csupasz hozzászólására (») Máj 20, 2019 /
 
Ahoz semmi köze nem volt ill. Nincs hogy hányan állnak mellette. Akár rá is fekhetsz a mikrofonra.Melyik tipust használod?
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2019
(#) djv válasza rolie hozzászólására (») Máj 21, 2019 /
 
Az erősítő eleve 4 ohm-ra van tervezve, ugyanis 4 ohm-on 2kW, 8-on csak kicsit több, mint 1 az adatlapja szerint.
Ezek szinuszos értékek, tehát zeneileg picit több épp ezért a hangfal sem pont 1kW. Szinuszosan 1,2kW, hogy ne tudjam töbkrevágni az erősítővel.
A problémám csupán az, hogy a régi szettem 1kW erősítő, 2x500W 4ohm hangfalakat eladtam, és árban közel feléért kaptam a 8 ohm-osokat és mellé egy dupla akkora erősítőt. Tehát kb. ott tartok, mint régen fele ekkora technikával, mert akkor is 1kW és most is csak 1kW a teljesítmény. Mivel többnyire kültéren (strandon) lenne használva, ezért jó lenne kicsit nagyobb hangerő/teljesítmény (dB), mert a medence közepén még "dizsi" jelleg, a másik felén már inkább csak szól a zene. Szóval szeretném, ha az egész medencét be tudnám hangosítani további technikai bővítés mellőzésével.

Számszerűen a 2kW/4ohm a hangfalak sorbakötésével megoldás lehet a sztereó hangzás rovására.
Természetesen az erősítő képes 1 kimenetre kiadni mindent (monó híd), épp ezért 1 kábellel ez menne is.
Paralel: feszültség marad, áram duplázódik
Híd: feszültség duplázódik, kimeneti impedancia duplázódik.
Technikai adatai az erősítőnek (szinuszos):
Sztereó 4 ohm: 2x 1000W
Sztereó 8 ohm: 2x 625W
Monó 8 ohm hídban: 1x 1875W
Zenei max 4 ohm: ~2650W
DF (csillapítási tényező): >400
Hangfalak: 1200W (szinuszos) x2 (101dB)
THD adatok nem ismertek.

Ha szerinted a híd nem jó megoldás (ami esetemben 1,8kW lenne a a 2x0,625 kW helyett), akkor a paralel jobb választás lenne?
(#) rolie válasza djv hozzászólására (») Máj 22, 2019 /
 
Elég időt töltöttem az iparban, hogy ne kelljen magyarázni a sztereó, híd és párhuzam üzemmódokat. Mondjuk utóbbi a végfokon jellemzően csak a bemenetet közösíti, a kimenetet nem. Nyilván egy kábelen a hidalás adja a legnagyobb kimenő teljesítményt, azonban ahogy írtad is, 8 Ohm-os terhelésre tudja ezt leadni. Ott a probléma, hogy két darab 8 Ohm-os ládát sehogy nem tudsz úgy összekötni, hogy 8 Ohm maradjon. Sorban 16, párhuzamosan 4 Ohm. Előbbinél a teljesítményed kb. 1875/2=937,5W összesen, azaz ~470W/láda. Utóbbi könnyen túlterhelheti a végfokot, elméleti teljesítmény 1875x2=3700W, 1875W/láda amit zeneiben valószínűleg bírnának, de a végfok nem.
Idézet:
„a medence közepén még "dizsi" jelleg, a másik felén már inkább csak szól a zene”

Talán a legjobb megoldás az lenne, ha a medence két oldalára raknál 1-1 ládát sztereóban, vagy parallalel módban.
(#) djv válasza rolie hozzászólására (») Máj 22, 2019 /
 
A medence több, mint 50m széles, így még ha az egyik hangfal mellett is az erősítő (mert 1 helyen van a 220, az audio bemenet (RCA-t nem szokás 5m-nél nagyobb hosszban használni)), közel 50m-es kábel kéne (az egyik hangfalhoz, ami a hossza miatt vagy nagyon vastaggal vezetendő, vagy eleve esik a teljesítmény a kábel ellenállásából adódóan.

És nem azt mondtam, hogy 8ohm-os terhelésre van tervezve az erősítő, hanem pont az ellenkezőjét: 4 ohm-on adja le a maximális teljesítményét és nekem 8-asok a hangfalaim, azaz jelenleg a hangfal miatt csak fél teljesítményre képes.

Ezért is írtam a hidalást, mert az is 4 ohm-on adja a kb. 2kW-ot és ugye ha a hangfalakat párhuzamosan kötöm, akkor a 8-ból 4 lesz. Erre szólt az eredeti kérdés, hogy milyen vastag kábellel érdemes az elsőig és onnan tovább vinni a másodikig a jelet (mert 4 ohm-os hangfalakhoz közel dupla vastagságú kábelt kell használni).
(#) Csupasz válasza TAttila77 hozzászólására (») Máj 23, 2019 /
 
Szia! Tudom, hogy nem ez a lényeg, csak az zavar, hogy miért csak egy embernél hozta a hibát, ha többen is használták.
A képen lévő típust használom, és még nem volt vele ilyen gondom. Ezért zavar.
(#) TAttila77 válasza Csupasz hozzászólására (») Máj 23, 2019 /
 
Hali. Ebből van nekem is jelenleg három, de volt már öt is. Ebből a "C" sávosból van kettő plusz egy harmadik azt hiszem "G" sávos. AEW DA... splittert használok hozzá és a Log-per antennapárt amikor olyan a helyzet. Ez a típus jó sávban van, nem szabadna ilyet csinálnia. Ha mégis, akkor az van amit írtam is, hogy a vevő nem látja a kéziadót. Illetve már a hatótávolság határán volt a kéziadó a delikvenssel és ha még körbe is állták akkor történhetett. egyszerűen már leárnyékolták a gyenge RF jelét.
Erre egy mód van még, hogy javíts ami meg is oldja a problémát, hogy a kéziadó menüjében az "RF POWER" adóteljesítményt állítsd "Lo"-ról "HI" állapotba, így nem 15mW, hanem 30mW lesz a kézi/ akár zsebsdó RF kimenő teljesítménye. Így már nem szabad ezt csinálnia. Nézd meg és állítsd át.
A magasaENELOOP AA-s akkukat használok mindben. A vevőben pedig a "SQUELCH"-et azt hiszem én -15dB-re állítottam, de holnap megnézem délelőtt mikor dolgozok ,mert elő kell szedjem a rack-et fel kell töltögessem őket, mert hétvégén dolgozok vele. Ha nem felejtem el, megírom neked.
Üdv. Attila.
(#) Csupasz válasza TAttila77 hozzászólására (») Máj 24, 2019 /
 
Köszönöm a segítséged, és várom a beállítást.
Üdv,Zoli
(#) TAttila77 válasza Csupasz hozzászólására (») Máj 24, 2019 /
 
Holnap dolgozok velük és megírom. (Gyermek nap lesz)
(#) Lovas Gabi válasza djv hozzászólására (») Máj 25, 2019 /
 
50 méternél már mindenképpen több zónás hangosítást csinálnék. Elől frontban ha kell subokkal meg topokkal. 10-15 méterenként megismételnén a top ládákat, külön kimenetről beforgatva és megkésleltetve. Véleményem szerint csak így érhtő el a mindnütt dizsi hangzás. A vízfelület viszont tud érdekességeket produkálni!! Igaz nem szabad tér, de templomban csináltam olyat, hogy 7 aktív láda volt elhelyezve a térben, a front stereoban de nem panorámáztam semmit, így gyakorlatilag mono volt és ehhez képest késleltetve a többi. Külön-külön kimenetről. Így el lehetett érni, hogy mindenütt ugyanazt hallották és a visszahangzás is szinte eltűnt a viszonylagosan kis hangerő miatt. Értve ezalatt, hogy tényleg csak annyit szóltak a ládák, amennyit feltétlenül szükséges volt. Nagy felület az az 50 méteres medence, főleg ha a szélessége 20-25 méter.
(#) TAttila77 válasza Csupasz hozzászólására (») Máj 25, 2019 /
 
No itt az SQ érték15dB) És látszik az AEW DA800 Split terem is. A három vevőhöz két antennát használok. Tri-Lan 50 ohmos BNC-BNC kábelek kötöm be a fotón látható lóg-per antennába amit egy mikr. állvány rá teszek jó magasra a színpad szélén valahol álltalában a rack mellett.
(#) TAttila77 válasza TAttila77 hozzászólására (») Máj 25, 2019 /
 
Bocsi Log-per antennát akartam írni
(#) djv válasza Lovas Gabi hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Hello!

A technikám adott, többnyire nem hangosítással együtt hívnak, így ez csak egy plusz dolog, hogy olyan helyeken is "eladhassam magam", ahol nincs vagy kevés a kiépített hangtechnika.
Tehát a 2kW (1 erősítő, 2db 3 utas passzív hangfal, falanként 2db mély, 1 közép, 2 magas) így áll össze. Nem szeretnék újabb beruházást és újabb hangfalakat évi 3-4 hangosítós rendezvény miatt.
Ahol van az említett medence, nekik így is megfelelt, de én éreztem, hogy a medence másik feléig már ez kevés.
Tehát csak a saját igényességem hajt, hogy tökéletes legyen és ne csak oda b....sszak 2 hangfalat egymás mellé, oszt szól ahogy szól. Én figyelek a túlvezérlésre is, hogy tiszta maradjon a hang, mert tapasztaltam, hogy nincs fejfájás a hangos zene ellenére, ha az tisztán szól és nem torzít. Szóval ha kábelezés helyett beruházás szükséges a hely rendes behangosításához, akkor inkább lejjebb adok az igényeimből, de a mostani technikámat sem tudom kihasználni fellépések hiányában és csak áll... több ne álljon.
(#) Csupasz válasza TAttila77 hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Köszönöm!
(#) TAttila77 válasza Csupasz hozzászólására (») Máj 28, 2019 / 1
 
Kipróbáltam hétvégén a te esetedet, az történt nálad hogy a delikvens szarúl fogta a mikrofont, teljesen lefogta a végét antennástól és még jól körbe is állhatták, meg lehet hogy a vevő is alíg látta a kéziadódat. Ezért volt az amit tapasztaltál. Én mindíg megmutatom mindenkinek, hogy hogyan fogja-használja a mikrofont, mert álltalában szerencsétlenek vagy ... szerintem te is tégy így és akkor nem fordúl elő többé ilyen, meg gondoskodni kell arról, hogy a vevő mindíg lássa az adót és ne legyen hatótáv határán. Antennát jól elhelyezni, kapcsolóüzemű- digit. végfokoktól, fény vezérlő dimmerektől egyébb RF és elektromos tér zavarkeltő forrásoktól jó messze tenni a mikriofont mindenestől. De még csak ne is abba a fázisba dugd be a tápját amiben a zavaró forrás van táplálva.
Nekem sem volt egyszerű. Minél több UHF mikrofonod van annál bonyolultabb a dolgod.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2019
(#) Csupasz válasza TAttila77 hozzászólására (») Máj 29, 2019 /
 
Nagyon köszönöm, megfogadom a tanácsaidat!
(#) B robii hozzászólása Jún 30, 2019 /
 
sziasztok, üdv mindenkinek. elkezdtem olvasni a fórumot elejétől kezdve. most bánom hogy nem somogyi a vezeték nevem. szerintem ő örök életű lesz, annyit emlegetitek.
szeretnék segítséget kérni. fiam 14 éves, szereti a zenét. felkérték, hogy csinálja meg a ballagási bulit.
most vettem neki egy keverőt, és cd játszót.
erősítőt szeretnék venni. kínáltak nekem egy 4x120w- os rms 220v/50hz 1300w
erősítőt.
annyit tudok, hogy nem mai gyerek. márkajelzés nincs, mert a gazdia felpolírozta az egész készüléket, esztétikai okok miatt.
véleményeket, illetve tanácsot kérnék.
illetve hangfal, vagy hangszóró tippet szeretnék.
előre is köszi nektek
(#) djv válasza B robii hozzászólására (») Júl 1, 2019 /
 
Első kérdés, hogy hány ohm-os a kimenete, azaz 4-8-16 ohm-on adja le a 120W-ot.
Mert ha 4 ohmos és 16-os hangfalakat kötsz rá, egyrészt 30W-ot kapsz csupán, másrészt erőteljesen melegedni fog az erősítő, vagy talán le is old egy idő után, ha van benne biztosítás.

Az öreg dolgok többnyire üzembiztosak, ám az elkók évek alatt kiszáradhatnak és az okozhat meghibásodást.

4 kimenetes erősítő diszkótechnikában igen ritka, mert sok esetben a sztereót is hidalják, hogy nagyobb teljesítményt érjenek el. Így elképzelhető, hogy nem a polirozás az oka, hogy nincs márkajelzés, hanem az, hogy házi készítésű az erősítő.

Visszatérve az ohm értékekre... minél nagyobb a szám, annál vékonyabb kábel elég az erősítő és hangfal közé, ám annál nagyobb áram szükségeltetik a meghajtásához. Így ha hangfalat vásárolnál, akkor azzal találkozol szembe, hogy minél nagyobb az ohm száma a hangfalnak, annál olcsóbban kapod meg és annál vékonyabb kábeleket kell használnod.
Viszont a diszkó erősítők többsége 4ohm-ra van méretezve, így adják meg a teljesítményét, tehát pl. az én 2kW-os erősítőm 4ohm-on tudja a 2x 1000W-ot, 8-on már csak 2x 500W 16-on mindössze 2x 250W. Ezt a leírása tartalmazza, a hátlapi információk nem mindig.

Erősítőnél a védelmek is fontosak:
-hangszóróvédelem: bekapcsolás után késleltetett hangszóró bekapcsolás
-szakadás/rövidzár elleni védelem
-túlmelegedési védelem
-régebbi diszkóerősítőkön a kikapcsolás utáni hűtés biztosítása

Ami még szempont a vásárlásnál, hogy milyen bemenettel/kimenettel rendelkeznek.
Bemenet lehet RCA, jack, XLR (az olcsó keverőkön csak RCA van, a komolyabbakon már mindhárom elérhető master kimeneten (sőt olykor digitális is).
A mai szabvány a speakon csatlakozó hangfalak-erősítők csatlakoztatásához, de korábban a nagy jack volt használatban, illetve a banándugós vezetékre rátekerős csavaros megoldás is. Jó, ha a hangfal és az erősítő azonos csatlakozást használ, különben spéci átalakítókábelt kell csinálni hozzá.

Én annó csináltam iskola aulájában diszkót 1000W-al, de igazából a kb. 300 fő befogadására képes teremben ez is kevésnek bizonyult, így a 480W egy hangos rendezvényhez elég, egy dizsihez már kevés.

A hangfalak karakterisztikája is fontos, hogy csak előre sugároz-e (Reloop RSP) vagy kicsit oldalra is (Omnitronic), azaz mennyire irányhangfal, mert ha a terem 4 sarkában helyezed el, az irányhangfalak pont középen szép hangzást biztosítanak, de középről távolodva halkul és kevesebb lesz a magas. Azaz ha megtelik a tánctér, már középen is árnyékolva lesz a hang útja, így már ott sem optimális a hangzás. Ezért nem szokás pont szembe X alakba elhelyezni őket.
Jobb mélyet pedig mögötte lévő fallal lehet elérni.

Sulibulinál fontos, hogy szeretnek üzengetni egymásnak a résztvevők, így egy mikrofon is szükségeltetik, ami lehetőleg vese karakterisztikájú vagy az érzékenysége változtatható (pl. Sennheiser), így elkerülhető a sípolás. A piaci "rádiós" 5e Ft-os változatok nem eléggé szűrtek, így a burkolat érintése, a levegővétel is hallatszik és nagy az alapzaja. Szivacs rátét mindenképp javasolt és nem bekapva beszélni szembe, hanem áll alatt tartva.

A hang mellett egy bulin elengedhetetlen a fény is (amihez füstgép sem árt), de erre most nem térnék ki, csak még azt jegyezném meg, hogy a legtöbb helyen messziről kell 220-at vételezni, így hosszabbítóval, elosztóval is rendesen készülni kell.

De visszatérve a fő kérdésre: ne vegyél olyan erősítőt, aminek nem ismered a paramétereit!
Autó erősítőkre is rá van írva, hogy 100W, majd a fedelét leszedve 2db 20W sin (max 30W zenei) teljesítményű IC van, azaz 40/60W max a valós. Az eladó meg mondani bármit tud, ha se márkajelzés, se leírás. Mondjuk érdemes lenne belenézni, milyen IC-t vagy tranyókat használnak benne és abból kideríteni a valós teljesítményt.

Hangfalnál ugyanez! Lehet van rajta tábla, érdemes akkor is a hangszóróhoz valahogy belesni (leszerelve a csatlakozótáblát) és megtudni, hogy az eredeti van-e még benne vagy méretre ugyan azonos, de teljesítményre más.
Több utas hangfalnál nekem már csak az állástól szállt el benne kondi, így a 2/4 hangfalat együtt hallgasd meg, hogy mindenhonnan azonos hang jön-e, nem mélyebb/magasabb esetleg valamelyik, mert ha igen, akkor még a hangváltóval is szórakozhatsz, hogy megtaláld a nem 100%-os alkatrészt.

Ezek alapja nagyrészt tapasztalat, azért tértem ki más részletekbe is a kérdésen kívül.

Viszont manapság ilyen kisebb teljesítmény esetében inkább az aktív hangfalakat részesítik előnyben. Bár vezetékezni dupla kábel kell (220+line audio), de sok esetben kompaktabb, egyszerűbb szállítani és 4ohm esetében sem kell vastag kábelt vezetgetni sehova, csak egy vékony RCA-t.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2019
(#) B robii hozzászólása Júl 1, 2019 /
 
Uff. Egyharmadát értem. 8 ohm.
Viszont küldött egy fotót,egy buliban és azon látszik hogy nem házi.
Viszont a ki és bemenet számomra nemlátott csoda.
Kb m5 csillagfejű anyát láttam, és valami bakelit 3 tüskés foglalatokat mind a 4 csatornára.
(#) B robii hozzászólása Júl 1, 2019 /
 
LóUff. Egyharmadát értem. 8 ohm.
Viszont küldött egy fotót,egy buliban és azon látszik hogy nem házi.
Viszont a ki és bemenet számomra nemlátott csoda.
Kb m5 csillagfejű anyát láttam, és valami bakelit 3 tüskés foglalatokat mind a 4 csatornára.
Tetszik a mikron név. Hol lehet kappni? Tudsz majd segíteni ebben?
(#) ozpecs válasza B robii hozzászólására (») Júl 1, 2019 /
 
Az akkor XLR csati lesz, azért jobb lenne valaki hozzáértőt keresni vele kipróbálni beüzemelni mert ebből még füstös buli lehet
(#) B robii hozzászólása Júl 1, 2019 /
 
Rád halgatok. Megfontolom.
Ha küldök linket,tennél javaslatot nekem?
Láttam a jófogáson végfokot. Tetszik,csak picit draága.hogy ha egy hónapig nem eszek,lehet megvenném azt
(#) ozpecs válasza B robii hozzászólására (») Júl 1, 2019 /
 
Ez annyira nem drága, igaz a cég belépő szintü végfokozata aránylag kis teljesítménnyel, kisebb topládához alkalmas lehet (200W 4 ohmon) 8 ohmon kb 100-150W. Ennél kicsit nagyobb a legkisebb végfokom. Hídban (ugy emlékszem hidalható) kb 8 ohmon 400 W vagy akár 500 is elvihet egy db kisebb mélysugárzót is. Azaz kb 3 db elvisz két kis top meg két kis mélysugárzót Én egy ballagási buliba minimum 2 rcf topot meg két mélyet szoktam vinni, ha kell a top 300W/db kb a mély meg kb 500/db


ÉS az erősítő egy kérdés, ehhez normális hangsugárzó kell mert sima otthoni hifi cucc ilyenkor szokott leégni
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2019
(#) B robii hozzászólása Júl 1, 2019 /
 
Értelek. Most picit elkeseredtem. Nagyobb teljesítményre nem futja
(#) djv válasza ozpecs hozzászólására (») Júl 1, 2019 /
 
Ha "bakelites"-re hivatkozik, akkor én azt monó DIN dugónak saccolnám XLR helyett, mert az XLR nem található meg bakeliteken (RCA van a DJ-bakeliteken is). Szóval amolyan ódivatú már csak házi megoldásokban használt DIN csatlakozó van rajta.
Ha anyát látott, akkor pedig valószínűleg a banándugós alá csavarozós pucolt érpár a hangfalkábel és nem pedig csatlakozós.
Így egy-egy elejtett jellemzőből nehéz kitalálni miről is van szó, de a leírtak alapján nekem ez jött le.
(#) djv válasza B robii hozzászólására (») Júl 1, 2019 /
 
Jófogáson el vannak szállva az árakkal diszkótechnikában, ráadásul a 2-4-8 ohm arányai sem így változnak, ahogy írja az eladó.
Én bár alkudva, de 35-ért vettem a 2kW-os Omnitronic erősítőmet és 2 hangfalat hozzá 40-40e-ért.
Főleg régóta futó hirdetéseket érdemes keresni, mert annál többnyire lehet alkudni, mert szabadulna tőle, de látja, hogy annyiért a kutyának nem kell, amennyiért hirdeti.

FB-n van több diszkótechnikás csoport (legalább is 3-4 éve volt, amikor utoljára jártam a fb-n), ott is sok esetben lehet alkudni 1 hét után, bár az ottani eladók kevésbé megbízhatóak: nem válaszolnak, ill. azt mondja fenntartja neked, ha csak hétvégén tudsz érte menni, de pénteken hívod a pontosításért és már eladta. Szóval gusztustalan emberek/eladók vannak a fb-n és nem mindig olcsóbbak, de néha igen. Jófogás, stratapró, djbőrze zenészbőrze oldalakon érdemes böngészgetni, igaz még ott se minden olcsó.

Én egy már nem gyártott compressort itthon 35-ért láttam legolcsóbban használtan, míg német jófogás jellegű oldalon 25-ért hozzájutottam +3e posta. Szóval nem csak itthon érdemes nézelődni.

Djbőrzén pl. fut egy régi hirdetés: Behringer EP 1500
2 x 700 W teljesítmény / 2 Ohm
Azaz ohm miatt nem nyerő egy 8-as hangfalhoz, de durván 1400W-os erősítőt kapsz 55e-ért, ha kicsit keresgélsz. Tapasztalat, hogy minél távolabb van a fővárostól, annál olcsóbb az ár. Én sokszor utaztam már és még úttal együtt is megérte.

De ha nincsenek fix fellépései a gyereknek, felesleges porfogónak megvenni a drága technikát. Eleinte én a bérlést javasolnám és ha valóban beindul a bolt, akkor venni sajátot.
Nekem engedéllyel, 15 év tudással, technikával sincsenek már fellépéseim a "sörért vállaló laptopdj-knek" köszönhetően. Igaz sok régi hely be is zárt, miután az olcsóbb megoldást választották, de ez csekély vigasz számomra. Több, mint 1 millám fekszik a technikában és 2 éve nem zenéltem sehol.
Szóval ezt is vedd fontolóra, hogy egyrészt lesznek-e még felkérései a gyereknek, másrészt azok fizetős bulik lesznek-e, mert a technika kopik, ha használják. Ezért javasoltam a bérlési dolgot, ha még nagyon az elején van, lehet jobban jár vele.
(#) B robii hozzászólása Júl 1, 2019 /
 
De rendesek vagytok...
Köszi a tanácsot.
Egyenlőre csak tényleg porfogó,de talán használják néha a suliba terem buli...
Hátha fejlődne.
Ahogy néztem a cuccutokat
Konkurencia nem lesz 5-10 évig.
Picit szoktam barkácsolni ,és azt szeretné ha készítenék neki bükk fából hangfalat.
A"technikai "része megvan. Csak füstöm nincs a méretekről es a kialakításhoz.
Nem akarok krumplisládát neki,azt veszek a nagybanin
(#) B robii hozzászólása Júl 1, 2019 /
 
Egyébként örülök hogy ez érdekli, nem a kocsma.
a társai hajnalban járnak haza.
(#) B robii hozzászólása Júl 1, 2019 /
 
Egyébként én emlékszem arra hogy az én koromban egy vidéki discoba jártunk,medgyesegyháza...
És 8 db. Hs 500 as. Adta a hangot. Toöbb részletre nem emlékszem.
Tisztán,lágy mély és csilingelő magas volt.
Következő: »»   235 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem