Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?
 
Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 19
(#) niedziela válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 29, 2019 /
 
Hiba le van írva "Gerber RS274X" azaz nem Gerber RS274X formátumban van a gerbered, tehát újra kell késziteni Gerber RS274X formátumban.
És nem *.rar mert határozottan *.zip fájlt kérnek.
(#) djusee válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 29, 2019 /
 
Itt van tölük egy kis segítség hogy hogyan hozd létre a gerber fájlokat. Én tegnap adtam le életem elsö pcb rendelését KiCad leírásuk alapján és egyböl elfogadták.
(#) baloka válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 29, 2019 /
 
Én is így jártam. Újracsomagoltam, és úgy már elfogadták.
(#) zsoltee0001 válasza niedziela hozzászólására (») Máj 30, 2019 /
 
Határozottan rar-t is elfogadnak, nem is a formátummal volt a gond, hanem az N/C drill filet elfelejtettem betenni a könyvtárba.

Üdv
(#) zsoltee0001 válasza superuser hozzászólására (») Máj 30, 2019 /
 
Diptrace, a gerber nézegetőjük segítség lett volna, csak benéztem, így már jó, köszi mindenkinek.
Üdv
(#) Baxi válasza Bartos77 hozzászólására (») Jún 2, 2019 /
 
oOk, köszönöm. Teljesen jó a 3D gerber viewer-el a genereált file
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) godfather9149 válasza Bartos77 hozzászólására (») Jún 3, 2019 /
 
Nem ők akarták így, nekik mindegy, hogy galvanizált a furat vagy nem. Azért lett furatgalvános a nyák, mert így volt benne a Gerber csomagban. Nem tudom, milyen szoftvert használsz, de pl. KiCad, amikor a furatkoordinátákat exportálja, generál egy PTH meg egy NPTH fájlt is, ami egyszerűen dekódolható: Plated Through Hole és Non-Plated Through Hole. Ami magyarul: galvanizált átmenő furat és nem galvanizált átmenő furat. Ha KiCadből exportáltál, akkor az összes furatod a PTH fájlban volt benne, ami alapján a nyákgyártó galvanizálta a furatokat.

NEM BIZTOS, HOGY MŰKÖDIK, de lehet, hogy ha a PTH fáljból a koordinátákat átmásolva az NPTH fájlba megoldódik a probléma. De lehet, hogy az is elég, ha a PTH fájl kiterjesztése át van írva NPTH-ra. Amennyire görcsösen ragaszkodik a KiCad az alkatrészkönyvárhoz, nemhiszem, hogy van rá beállítás megoldás.
(#) testack19 hozzászólása Jún 4, 2019 /
 
Annak, aki esetleg figyelemmel kísérte a vámos történetet, csak FYI jelleggel:
Nagyjából 2 héttel azután, hogy a nyomkövető rendszerben megjelent a VÁM-nál a csomagom, ma végül leszállításra került. Egy centet nem számoltak végül fel vámkezelésis eljárásra, minden igazolást elfogadtak. Szóval minden szuper!

Természetesen a minőség kiválónak tűnik így kézben tartva, este neki is esek forrasztgatni.
(#) niedziela válasza testack19 hozzászólására (») Jún 4, 2019 /
 
Ez nyilvánvaló volt, csak te erősködtél, hogy fizetni fogsz
(#) testack19 válasza niedziela hozzászólására (») Jún 5, 2019 /
 
Én inkább parázásnak hívnám.
(#) hian hozzászólása Júl 12, 2019 /
 
Tudna segíteni valaki, hogy hogyan kell megcsinálni 'board outline' gerber fájlt PADS layout programmal. JLCPCB -nél szeretném legyártatni. A többi fájlt elfogadja, de a board outline-t hibásnak találja. Egy .pho (photo) fájlt, - amin csak a board outline van rajta - neveztem át .gko
-ra.
(#) hian válasza hian hozzászólására (») Júl 20, 2019 /
 
Az előző kérdésem már tárgytalan. A JLCPCB elfogatta a tervet, és mér meg is kaptam a nyákokat.
Meg vagyok vele elégedve, gyorsak és pontosak.
(#) testack19 hozzászólása Aug 8, 2019 /
 
Sziasztok,

Ismét jlcpcb-s kérdésem lenne. Újfent rendeltem tőlük, de az egyik tervrajzzal probléma volt, ezért megakasztották a gyártást és elküldték mailben mi a probléma. Az Order menü alatt azt írják:
Idézet:
„Order failed audit and was canceled. To resume production, please click the "+ Add new item" button at top right to upload your new gerber files and combine orders asap .

If you want to ignore the cancelled orders and put those approved orders into production directly, please confirm by clicking the button below.”


Ennek megfelelően javítottam és újra hozzáadtam a gerbert. Egy jó ideig az új file mellett a "Suspended" felirat volt, a sorban mellette pedig a "Pending" státus.

A fenti mondat az én angolommal azt jelenti, hogy:
a) vagy töltsek fel egy javított file-t és kérjek kombinált szállítást
b) vagy nyomjak rá a Confirm production gombra, ezzel ignorálva a hibás és törölt feltöltést

Az nem egyértelmű, hogyha a B opciót választom, akkor ignorálva lesz a javítva feltöltött file is? Amióta válaszoltak az utolsó levelemre, hogy most már jó, a rendelésem a korábbi "Pending" és "Suspended" státus átváltott "Awaiting production" -re. Tehát lehet, hogy épp ezzel a confirm gombbal tudnám tovább küldeni, csak mint írtam, az angol alapján ez jelentheti azt is, hogy az egészet ignorálom, ami hibás volt.

Van valakinek tapasztalata ilyennel?

Előre is köszi!
(#) PHARO hozzászólása Csü, 23:05 /
 
Panelizált nyákot melyik gyártó csinál alap áron (5$)?
Ezt szeretném legyártatni:
(#) pipi válasza PHARO hozzászólására (») Csü, 23:15 /
 
Ha a határvonalakat nem húzod be, és csinálsz pár átvezetést a nyákok között akkor bármelyik megcsinálja... Persze utólag neked kell szétvágni...
(#) PHARO válasza pipi hozzászólására (») Csü, 23:28 /
 
Azt tudom, de a vágás is fontos lenne. Megkérdeztem itt nem vágják el lemezvágó ollóval, csak amit a boltjukba veszek. Itthon meg nem lenne szép.
(#) bbb válasza PHARO hozzászólására (») Pé, 7:15 /
 
A jlcpcb megcsinálja a panelizált nyákot alapáron, de nem így! Csak akkor, ha a vágás (v-cut) végigfut oldaltól oldalig és legalább 20mm-re van a szélétől.
(#) ha1drp válasza bbb hozzászólására (») 10:43 /
 
Én eddig úgy értelmeztem, hogy csak akkor, ha ugyanaz a méret, illetve azonos a dizájn. Amúgy meg +5 USD minden különböző panel darabolva, vágva. Még így is nagyon olcsónak tűnik.
(#) bbb válasza ha1drp hozzászólására (») 12:05 /
 
https://support.jlcpcb.com/article/49-pcb-panelization
Itt leírják ők hogy gondolják. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy ha végig tudják futtatni a vágást széltől szélig, akkor nincs extra költség.
(#) diginewl válasza PHARO hozzászólására (») 14:52 /
 
Hali!
Nekem úgy jött le az ő leírásuk, és a gyakorlat is ezt igazolta, hogy egyik irányban (függőleges VAGY vízszintes) végig lehet futtatni egy border outline csíkot, és azt be is gyengítik (V-cut).
Ha ennyire összetett - sok irányban vágást - szeretnél, akkor ahogy ők is írták, rajzolj a nyákra vonalakat, és majd te elvágod otthon a rajz mentén.

A V-cut munkát kicsit tágan értelmezik, mert van amikor megcsinálják (egyik rendelésben megvolt), van amikor nem (másik rendelésem, ugyanarra a paneltervre). Utóbbi esetben egy-egy vékony fehér csík jelölte hol kell nekem vágnom. Elő az ollót, aztán gyerünk. (1.8-as nyákot kicsit nehéz, de 1.2-es simán lehet vágni)
Következő: »»   19 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu