Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábeli zűrzavar, avagy a drótok, alkatrészek hatása a hangra
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   65 / 79
(#) ronin75 válasza mek-elek hozzászólására (») Jún 15, 2019
Köszönöm megtisztelő válaszod. Igaz, semmit nem tartalmazott. Megvádoltàl mindennel, tücsköt-békát kiabáltál rám, mikor szembesítettelek vele, ennyit tudtál rá reagálni.
"De nálam vége itt veled". Hű, most zokogok.
(#) mek-elek válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jún 15, 2019
Köszi a drukkolást, eddig még nem volt gond vele.
Az alkatrészbeszerzés miatt nem tudom még mikor lesz kész.
Van egy ebay-os része is.
Igen a D az duált jelent.
(#) Karesz 50 válasza ronin75 hozzászólására (») Jún 15, 2019
A legelején ezzel a gondolattal kezdtem amikor megláttam ezt a Burson-t, hogy "...ez miért nem nekem jutott eszembe...". A "parasztvakításra" céloztam ezzel. Diszkrét alkatrészekből megépített OPA!!! Az éves eladást a robot 2 perc alatt beülteti, a haszonkulcs 2000%, az információ amit mellékelnek 0%, az "adatlap" - negatív nulla. A mellékelt duma hozzá a "szokásos".

A kapcsolásról azt gondolom, hogy differenciál erősítős bemenet (max. Diamond, de ennyi tranzisztort nem látok benne) szintáttevő áramgenerátorral, komplementer emitterkövetős kimenet, oszt kész. Csodák nincsenek. Azt szeretném látni van-e benne egyáltalán valami ötlet, valami akármilyen megoldás amitől jobb lenne, mint egy LM49710, vagy LT1360, vagy MC33272. A tudásnak, vagy legalább akarásnak valami szikrája a kísérletező kedven túl. És ha csak azt látom, hogy tényleg szélhámosság... akkor mi van? semmi... De ha csak valamennyi kis lelkiismeretességet találnék benne, már nyugodtabban tudnék aludni... komolyan. Nem piszkálná ennyire a csőrömet a 600 óra bejáratás sem...
(#) Karesz 50 válasza ronin75 hozzászólására (») Jún 15, 2019
Ne veszekedjetek
Amúgy kígyót-békát szoktak szórni (?) és tücsköt-bogarat összehordani
Vagy valami ilyesmi
(#) highand válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jún 15, 2019
Két lineáris átvitelű erősítő közül mindig a mélyebb tónusú a jobb. Hosszútávon mindig ez derül ki, bármi is egy rövidteszt eredménye.
(#) highand válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jún 15, 2019
Extrém kis torzítású erősítőt alapvetően háromféle képpen lehet építeni és a háromféle építés hangja gyökeresen más.
(#) ronin75 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jún 16, 2019
Szerintem egy műszaki gondolkodàsú emberben megvan az alapvető kiváncsisàg, hogy ugyan mi lehet benne. Főleg, ha már leesett a kupakja, minimum alaposan körbefényképezem, vagy visszarajzolom azt a pár alkatrészt.

Azt gondolom, egy kommersz OPA IC esetén, pl. a bemeneti differenciàl erősítőnél, sokkal jobb, azonos paraméterű tranzisztort tudnak létrehozni egy közös lapkán, ami termikusan is egyútt fut, mint két különtokozott tranzisztor esetén. Persze egyedi alkatrészeknèl meg lehet párbaválogatni, cserélgetni, hallgatózni, nyák elrendezéssel, anyaggal variálni.

Nagyon várom, hogy valaki feltárja a belsejét, bár úgy érzem, kölcsönben hozzájutni nem fogsz, mert akkor kipukkadna ez a több száz órája bejáratott, igen dràga lufi.
Van 30 dolláros is, audiofilbe:
Bővebben: Link

Egyébként nem egyedi ez a termék, nagyon sok ilyen van, kitben is kaphatóak:
Bővebben: Link
Nem tudom, hogy az oldal megküzd-e ezzel a mobilos böngészős linkkel, a google nagyon sok különböző képtalálatot ad a "discrete opamp kit" szavakra.
(#) Karesz 50 válasza ronin75 hozzászólására (») Jún 16, 2019
Hihihi... Te nagyon ügyes vagy! Eszembe se jutott, hogy van Google-m
Újabb szabadidős program? Csináljunk diszkrét opampot?
Szerencsére újra körünkben üdvözölhetjük "Highand"-ot is, majd ő segít.
(Highand! Melyik az a három módszer kistorzítású erősítőkre?)

Azt azért én is furcsállom, hogy mek-elek erősítőket épít, ott van a kezében a leesett kupakú és nem rajzolja vissza.
(#) pucuka válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jún 16, 2019
Ha megengedtek egy saját tapasztalat (élmény?) ezzel kapcsolatban.
Kb 68 -ban a nagyhírű egykori TKI ban elhatároztuk, hogy megépítjük a Texas 702 áramkörét diszkrét elemekből, merthogy akkoriban a hozzájutás meglehetősen korlátozott volt.
Háát, az eredmény lesújtó volt. Volt válogatási lehetőségünk, a diff erősítő bemenetére duál tranzisztorok kerültek. Tranzisztorokból darabszámra, típusra nézve volt választási lehetőség bőven, műszerek is voltak hozzá, volt ipari nyákgyártási technológia, mégis.
Az általunk épített példányok meg sem közelítették az eredeti paramétereit, (igaz hőmérsékletre is vizsgáltuk 0 - 50 °C között) de még egymáshoz képest is voltak eltérések.
Úgyhogy feladtuk azóta sem kísérleteztem ilyennel.
(#) mek-elek válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jún 16, 2019
Kedves Karesz!

Nem leesett, hanem óvatosan levett.

Aztán meg már említettem, az amatőr (akár profi is) előtt áll a világ. A saját magunk által készített dolgoknak megvan a maga esszenciája. Én már kinőttem ezt, mondhatnám kiöregedtem belőle.
A lényegre próbálok korlátozódni, de még így is elbonyolódik időnként.
Nálam a lényeg a hangja. Mindegy ki találta ki, hogy néz ki, csak jól szóljon. A Burson leírásaiban vannak érdekes technlógiai dolgok. Jól írtad ott a Google el lehet olvasni. Akinek ez nem elég, az meg csinálja ahogy neki tetszik, majd átveszem, ha jobbat tud csinálni. De addig használom, ami bevált. Az, hogy mi mennyibe kerül, az igen relatív. A Burson pár ezer forinttal kerül többe, mint a jobb IC-k, és jobb teszt eredményekkel. Ami a Burson kritikákat illeti, melyikőtök használt ilyet?
Mivel ez audiofil tulajdonságokat hordozó oldal, felmerül az emberben, hogy honnan, hogyan érkeznek a kritikák. Az erősítős témákban nem témaszerű az audifil tulajdonságok emlegetése. Ott valóban a méréseké a főszerep. Ebben a témában az élethűség nem átlagos eszközökkel való kergetése a cél. Itt nem tartom etikus hozzáállásnak, az ide kirándulók téma szerinti otromba viccelődését, csupán a méréseikre való mindenható hivatkozásait, és a saját véleményük minden hatóságának harsogását. Ebben a témában épp elég problémát jelent megtalálni a legmegfelelőbb kapcsolást, alkatrészt, megvalósítási struktúrát a jobb hangzásért.
Ha van egy jó minőségű kész áramkör, azzal nem bíbelődik az ember, hanem megpróbálja a legjobb helyet megtalálni a számára.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2019
(#) highand válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jún 16, 2019
1 Nagy nyilthurkú sávszélességű, nagy hurok erősítésű opamp (LME49860, stb)

2 Különböző hibajavítós kapcsolások

3 Önmagában visszacsatolt tranzisztoros fokozatok ( hatalmas emitter ellenállások), nagy nyugalmi árammal, fokozatonként max 10 dB erősítéssel, átfogó visszacsatolás nélkül


Hogyan szólnak ezek?

1. Leginkább stúdió technikára való. Egy nagyobb keverőben 30-40 db is lehet egymás után a hang útjában és alig változik a hang. Jó a hang, de nem élményszerű. Nagyon érzékeny a csillagföldre.

2. Élményszerű, a valóságot idéző hang. A folyosóról hallgatva alig lehet eldönteni, hogy élő hangot hallunk-e. Viszont kegyetlenül kihozza a felvétel hibáit, korábbi kedvencek hallgathatatlanná válhatnak. Kizárólag akkor működik jól, ha a csillagpont a potméter hideg lábán van. Különben borzasztó. Nem miért van így, de ezt tapasztaltam.

3. Kiváló hang, de kissé uniform. Idealizált, mély tónusú hang. A vinil hang ezekkel a leghallgathatóbb, a gyengébb Dum-Dum lemezek is elfogathatóak. A bázisosztók hidegítőinek időállandójával remekül hangolható a megszólalás. Tipikus példa a JLH, a HFM1. Az első tranzisztor bázisosztójának hidegítő kondija 90%-ban meghatározza a hangzást. Jól tuningolható több töréspontos hidegítéssel.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2019
(#) ronin75 válasza pucuka hozzászólására (») Jún 16, 2019
De látod, mint a példa mutatja, azóta màsnak sikerült és csak kicsit dràgàbb, mint integràlt társai. Biztos nem mormoltátok közben a varázsigét: Audiofil.
(#) pucuka válasza ronin75 hozzászólására (») Jún 16, 2019
Akkoriban ez a kifejezés még nem volt használatban.
Az egész projekt abból indult, hogy egyszer az akkori igazgató Dr Ács Ernő bejött a laborba, ahol természetesen szólt (zajongott) egy rádió, persze műszerekből összeállítva. Megállt az ajtóban, állt egy ideig, és azt mondta "mi bajom van", aztán kijelentette, hogy aki nem tud rendesen fusizni, azt kirúgja. Ezt mi igazgatói felhatalmazásnak vettük, egy tisztességes hangú rendszer kifejlesztésére, mert hát ugye szakmába vág. Ekkor készült a PWM végfok is, mert analógot nem nagyon tudtunk megfelelőt összekalapálni. A végredmény igen jó lett, még az igazgatónak is tetszett. (kár, hogy akkor nem lett gyártmány belőle)
(#) Ge Lee válasza mek-elek hozzászólására (») Jún 16, 2019
Idézet:
„Mivel ez audiofil tulajdonságokat hordozó oldal, felmerül az emberben, hogy honnan, hogyan érkeznek a kritikák.”
Egyáltalán nem bántó szándékkal kérdezem, csak mert érdekel. Mi az hogy audiofil, és mitől az? Mitől audiofil a Burson? Attól hogy a gyártója kikiáltotta annak? És mitől nem az egy jó minőségű drága IC, attól hogy nem írták rá a szót az adatlapjára? Elég érdekes és kényes, gyakran megmosolyogtató témakör ez.
Idézet:
„Itt nem tartom etikus hozzáállásnak, az ide kirándulók téma szerinti otromba viccelődését, csupán a méréseikre való mindenható hivatkozásait, és a saját véleményük minden hatóságának harsogását.”
Ezt is írtam már egyszer, mindenki a saját véleményét meg tapasztalatát harsogja, aztán megy a vita meg a személyeskedés, mert a másik nem osztja a véleményem, hanem esetleg teljesen más véleményen van.
Idézet:
„Ha van egy jó minőségű kész áramkör, azzal nem bíbelődik az ember, hanem megpróbálja a legjobb helyet megtalálni a számára.”
Ezt megint ki és mi alapján dönti el? Honnan tudod hogy jó minőségű? Lehet hogy mérve sokkal rosszabb mint egy olcsóbb IC. A meghallgatás? Azt az IC-t vajon meghallgattad-e, amit esetleg leszólsz, és a burson mögé helyezel?
Én mindig a csöveket tudom jó példának hozni, akik cső fanatikusok, állítják hogy az a végső, az az igazán audiofil meg mit tudom én mi, félvezetővel soha az életben nem is lehet olyan hangot csinálni. Aztán torzítanak, zajosak, nem képesek egy 10kHz-es négyszögjelet sem normálisan átvinni, és hát a hangjuktól sem szoktam hasra esni. Akkor most ilyenkor mi van? Ez lenne a valósághű hangközlés? Hát, akkor én inkább nem akarok olyat...
(#) mek-elek válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 16, 2019
Tudod, nem tudom jobban érzékeltetni az előzőekben írt dolgokra feltett kérdéseidet, mintha Te lennél e topic témája és kórházba kerülnél, és a betegágyadnál az orvosok a műszerek helyes használatán vitatkoznának, és nem a Te betegséged gyógyítása lenne a téma. De persze mindez csak képletesen. Persze, hogy a mérés is hasznos, de itt ez csak egy alkotó elem. A vita akkor hasznos, ha építő jellegű.
Látod, megint a kötekedés, amit nem próbáltál ki, szerinted hitelesen tudod kritizálni?
Én semmit nem szóltam le, csak teszteredményekről írtam. Mutass a Bursonokról negatív tesztet, amit Te találtál?
Írtam az elvárható etikáról, és látod ezt írod: "Ezt megint ki és mi alapján dönti el? Honnan tudod hogy jó minőségű? Lehet hogy mérve sokkal rosszabb mint egy olcsóbb IC. A meghallgatás? Azt az IC-t vajon meghallgattad-e, amit esetleg leszólsz, és a burson mögé helyezel?"
[off]Ez szerintem azért személy ellenes, és nem a témától elvárható hozzáállás, mert elfedi az eddig közölt írásaimban meglévő koncepciót, miszerint, megjelent információ közlés, és tapasztalat.
Van ami a tesztekből származik, és van amit én is tapasztaltam.

Amit az előbbiekben írtam, az élethűség megközelítéséről, amiben akad kompromisszum szépen, már megint a mérések kizárólagosságáról beszélsz. Egyébként említettem áramkörök nevét a saját teszteléseimben. Tehát ezek nem feltételezések, mint a Te véleményeid.
A feltételezés nem bizonylat. És a többit döntse el mindenki magának. A másik ez irányú számonkérése buta és etikátlan.
[/off]
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2019
(#) Kovidivi válasza mek-elek hozzászólására (») Jún 16, 2019
"Mutass a Bursonokról negatív tesztet, amit Te találtál?" - nem fogsz találni! Tudod miért? Mert az ember ilyen. Ha rájött, hogy átverték, hogy sok pénzt dobott ki az ablakon, teljesen feleslegesen, nem fogja világgá kürtölni, hogy ő milyen béna. Szépen, csendben megpróbálja elfelejteni, és tanul a hibájából. Ha lehet, senkinek sem mondja el! Szóval ez a "mutass egy negatív kritikát, nem fogsz találni" nem egyenlő azzal, hogy a termék szuper!
Aki pedig nem hiszi el ezt a maszlagot (tehát 99% biztos benne, hogy átverés), az nem fog az ablakon sok pénzt kidobni (aminek szerinte 99% az esélye) csak azért, hogy amit eddig is tudott, meg tudja mérni, hallgatni, kipróbálni. Szimpla logika az egész.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2019
(#) Bartos77 hozzászólása Jún 16, 2019
Egy másik helyen pont a digitális lejátszóknál tapasztalt ezotériáról beszélgettünk. Az, hogy még az ellenállások, kondik, drótok, stb igen komolyan hallható hatást fejtenek ki a hangra, azt még valahogy megemészti az ember. De amikor az összekötő digitális koax kábel, vagy az USB kábel hallható hatásairól megy az értekezés sok helyen, az már kicsit még keményebben üt be a racionális gondolkodásnak.

Én arra jutottam ezzel az egésszel kapcsolatban, hogy ezeket a jelenségeket azért nem tudjuk az elektronikával megmagyarázni, mert ténylegesen túlmutatnak az elektronikán. Szerintem itt olyan dolgokról van szó, amivel a csúcsfizika is csak most kezdett el barátkozni.

Idézet:
„Szerintem nem placebo. A bitperfektség ellenére ténylegesen vannak hallható eltérések. A digitális összekötő kábeltól kezdve a lejátszón futó egyéb programok leállítgatásáig mindenről van itt(is) beszámoló. Én nem hiszem, hogy mindenki összevissza halucinálja ezeket.

Márpedig a bitperfektség nem sérül. Tényleg az az információ jön ki, különben, ahogy dys-cus is mondja maga a PC sem volna működőképes.

Szóval szerintem nem feltétlenül nyerő az a megközelítés, hogy egysíkúan gondolkodunk, miszerint ugye két eset van:

A vagy placebo és mind halucináljuk ezeket.
B sérül a bitperfektség és nem az az információ jön ki, aminek kéne.

És vagy az egyik, vagy a másik következhet be egyedül, mert egyik teljesen kizárja ugye a másikat...
(pl értem ezalatt azt, hogy a bitperfektség bizonyíthatóan nem sérül -> nagyon skizók vagyunk és nagyon hajlamosak vagyunk a haluzásra). :lol:

A síkban történő gondolkodás helyett lehet egy dimenzióval feljebb is venni a nézőpontot. És akkor onnan már nem zárja ki egymást egyértelműen ez a két állítás.

Tehát mi van akkor, ha ténylegesen totál ugyanaz az infó jön ki a lejátszóból bitről bitre, ns-ról ns-ra helyesen, tökéletesen ugyanúgy mozdul a membrán minden időpillanatban, de mégis valódi a markáns hangzásbeli eltérés? Hogy lehetséges ez? :?

Mi van akkor, ha ez a világ egyszerűen csak nem úgy működik, ahogy azt móriczka elképzeli? (és pont ez b...ik be nekünk)”
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2019
(#) Bartos77 hozzászólása Jún 16, 2019
Amikor az információ kölcsönhat a megfigyelés folyamatával akkor ez a valóság rohadtul érdekes dolgokat szokott ám produkálni...

Jó példa a késleltetett quantum radír kísérlet, ahol már annyira durva dolog történik, amire senki nem tud jelenleg épeszű magyarázatot gyártani.
És az bizony nem placebo, nem szubjektív, nem beképzelgés. Egy az egybe objektív, megismételhető, tök egyértelmű mérési eredményekkel ellenőrizhető.

Ja és hát az objektivitásról annyit, hogy pont ez a kísérlet jelent komoly veszélyt magára az objektivitásra. Az egyik következménye az lehet ugyanis, hogy ez az objektív valóság talán nem is annyira objektív...

Na most mi van, ha pont egy ilyen jelenség lép fel a hifiben is az ilyen esetekben? A kísérleti fizikai eredményekről, (amikor megértésre kerülnek) is rendszerint szépen sorban ki szokott derülni, hogy ja, hát ez meg ez volt akkor a háttérben és most már értjük, hogy akkor ezért volt ez, meg azért az, stb...

(Jó hát lehet, hogy azok a detektorok, szenzorok, meg a feldolgozó számítógép is skizó, csak behaluzza...ez egy nagyon logikus magyarázat lehet például... )

Idézet:
„Amikor a teljes hangfrekis sávban egy laza 100dB körüli tápzaj elnyomású dologba egy az egyben hallatszik hogy milyen gyártmányú elektrolit kondi van a tápban, akkor azt még valahogy megemészti az ember valahogy. Nem gondol bele, hogy ez mégis miért... Nem foglalkozik vele...

De amikor a mellette lévő 100nF-os MKT kondi gyártmánya alapvetően meghatározza a magas tartományt, a dinamikát, de még a mély tartomány erejét, lendületét, szóval úgy kb mindent, (meg még mondjuk annak is egy 2nF-os kék szutyokkal való bónusz patkolása is bejön a képbe esetleg) akkor már tudatosul az emberben, hogy itt nem csak a fizikával van már valami rohadt nagy baj, de valami nagyon nincsen rendben a valóság működésével sem, meg valahogy nagyon el van b... az egész rohadt világegyetem is, ha ez így megtörténhet benne...

Az ilyet már nem lehet csak úgy kiheverni máról holnapra... :lol:

Ha ebbe jobban belegondol az ember, azért ezek nagyon durva dolgok valahol...

Az utolsó kiskunfélegyházi talin kb olyan 10-en voltunk egyszerre fültanúi, mit okozott egy s...os egy méteres IC kábel cseréje. Na azt ott nem kellett magyarázni. Mindenki hallotta. Látszott az arcokon a döbbenet... Nem is jött senki semmilyen pszichogyogyóakkusztikával...”
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2019
(#) Karesz 50 válasza mek-elek hozzászólására (») Jún 16, 2019
Idézet:
„Ha van egy jó minőségű kész áramkör, azzal nem bíbelődik az ember, hanem megpróbálja a legjobb helyet megtalálni a számára.”


Idézet:
„Ami a jelenlegi helyzethez tartozik, hogy a Burson V5 D-t visszatettem a fiókba”


Akkor ez most hogy is van?
(#) Ge Lee válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jún 16, 2019
Ez úgy van, hogy megtalálta a számára legjobb helyet, ami a fiók.
(#) Karesz 50 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 16, 2019
Akkor jól értelmeztem....
(#) Karesz 50 válasza Bartos77 hozzászólására (») Jún 16, 2019
Most mi a kérdés?
(#) Bartos77 hozzászólása Jún 16, 2019
Na ez egy kicsit biztosítékkicsapós teória lesz, de én már semmilyen racionális magyarázatot nem találtam a kondik, ellenállók, fél méteres hangfrekis összekötő kábelek hangjára. Pláne nem a digitális optikai kábelére, meg az ilyen még hajmeresztőbb dolgokra...

Idézet:
„Szóval szerintem valami olyasmi lehet a dolgok mögött, mert már nem tudok semmilyen épeszű magyarázatot találni ezekre, hogy:


Hiába bitperfekt a kábel ha pl az univerzum azt látja, hogy abban ugyanaz az információ áramlik, ami éppen pl Józsit is éri.

És akkor aszondja, hogy USB kábel...Józsi... Némi különbség van azért közöttük...Az USB kábel például nem szereti a nokedlit...
Nade hát mégis ugyanazzal az információval van dolguk. Akkor koherenciába kell legyenek, ezzel spórolok a számítási teljesítménnyel...

És utána Józsi már nem tisztán Józsiként hallja a zenét, hanem egy kicsit USB kábelként is... Bitperfekt USB kábelként...”
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2019
(#) Ge Lee válasza mek-elek hozzászólására (») Jún 16, 2019
Ne keverd a szezont a fazonnal. Én nem véletlenül csinálgattam ezeket a dolgokat úgy, ahogy. Vettem egy szatyor adott minőségű alkatrészt, mondjuk yageo ellenállásokat, közepes árfekvésű fóliakondikat, meg 1-2 gyártó mindenképpen eredeti félvezetőjét, és építkeztem belőle. Megépítettem az egyik dolgot amit ajnároztak, majd a másikat, és így tovább. Aztán összehallgattam őket. Nem kellettek ehhez hónapok, mert a különbség már az első néhány percben hallható volt, és ugyanúgy megmaradt akár 1 év után is, tehát nem kellett semmit sem járatni, mert ami így vagy úgy szólt az első pár percben, az ugyanúgy szólt fél év múlva is. És még nem is tudtam becsapni magam, hogy ez emezért meg amazért jobb vagy rosszabb, hiszen ugyanazokat az alkatrészeket használtam fel, ugyanolyan nyákon, ugyanazon elgondolások mentén. Ha nekem ki kellene fizetnem valamiért sok pénzt, amit mások jónak vélnek, és még járatnom is kellene ehhez 100 órákat, akkor előbb inkább a pszichológusomat keresném fel, nem a gyártót. Szóval, építettem a dolgokat, aztán amit jobbnak ítéltem az maradt és fejlesztgettem, a többi meg ment a fiókba a szétbontandó dolgok közé.
Aztán lassan rájöttem, hogy vannak bizony különbségek kapcsolások és alkatrészek között, de ezek korántsem akkorák mint azt egyesek leírják vagy képzelik. Meg arra is akkor jöttem rá, hogy a spanyol viaszt sem kell már feltalálni. A kapcsolás tekintetében én azt mondom hogy van egy arany középút, mert sem az 1 tranyós, sem az alkatrésztemetős kapcsolások közül nem hallottam még olyat ami ezt cáfolta volna.
(#) mek-elek válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 16, 2019
Had kérdezzem meg Ti most vitáztok, vagy személyeskedtek?
A szavazóidra is gondolva.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2019
(#) Bartos77 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jún 16, 2019
Egy fórumban nem csak kérdéseket lehet feltenni ám.

Olvasva a fórumot a sok "ez hülyeség, az szélhámosság" dolgot, gondoltam tegyünk akkor már még rá egykét lapáttal, bedobok valami még agyeldobóbb témát, amit én(is) megtapasztaltam. A bitperfekt digitális jelútban lévő, a jelet elvben semennyire sem befolyásoló változtatások hallható hatását.

Véleményem szerint az abszolút miszticizmus, ezotéria ez az egész dolog. Túlmutat az elektronikán.

És ha már lúd, legyen kövér...
(#) Ge Lee válasza Bartos77 hozzászólására (») Jún 16, 2019
Mindenki hajlamos megfeledkezni a dologban leginkább megmagyarázhatatlan tényezőről, azaz saját magáról, önnön testi lelki lényéről, meg annak hallásáról. Aztán innentől kár is ragozni tovább ezt az audiofilnek vagy akárminek nevezett maszlagot...
(#) pucuka válasza Bartos77 hozzászólására (») Jún 16, 2019
Hát ez a "bitperfektség" igencsak kiverte a biztosítékot nálam. Vajon mi a túrót jelenthet?
Ha nem "perfekt" egy bit, a szinkronozott órajellel mintát veszek a gagyi bitből, és kicserélem egy vadiúj, jóképű, jókiállású bittel, és kész, az információ nem sérül, mert 1 helyett továbbra is 1 lesz. Ezt hívják regenerálásnak. Ezt a folyamatot addig kell elvégezni, amíg a bitek felismerhetők.
De jobb ha nem is olvasom tovább.
(#) mek-elek válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 16, 2019
Megint elveszett az oldalon a téma. Már emberekről beszéltek, és nem az alkatrészek hangra gyakorolt hatásáról. Tehát nem a téma rátok gyakorolt véleménynyilvánításáról.
(#) highand hozzászólása Jún 16, 2019
A vitát szét kellene bontani két beszélgetési folyamatra.

1. Azok párbeszédére, akik a legjobb hangot akarják megtalálni, de nem a magyarázatot.

2. Akik nem fektetnek be a legjobbnak mondott erősítők, kábelek, DAC-ok vásárlásába, de tapasztalják a különbségeket és a magyarázatot akarják exact módon megtalálni.

Amig a fenti két beszélgetésfolyam nincsen különválasztva, addig nem lehet előrejutni.

Én ezt a topicot 10 éve indítottam, amikor még nagyon durva dolognak számított két kábelezés között különbséget hallani. Pedig már 25 éve is voltak, akik tapasztalták és kis híján beleőrültek. ( lásd Darvas László és a székláb alá helyezett makk 7-es történetét)
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2019
Következő: »»   65 / 79
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem