Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orsós magnók
 
Témaindító: Rober_4, idő: Feb 6, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   113 / 113
(#) somitomi válasza tégé hozzászólására (») Dec 22, 2023 /
 
Az enyémben szerintem nincs is két egyforma méretű szíj, de amúgy a tárcsák profilja alapján kör keresztmetszetű kéne legyen az összes. A két felső idlerre ebayen lehet abroncsot találni, a sebességváltó közlőgörgő sajnos a jelek szerint beszerezhetetlen, arra esetleg van valakinek ötlete, hogy lehetne felújítani?
(#) tégé válasza somitomi hozzászólására (») Dec 23, 2023 /
 
Az enyémben sincs egyforma. Közben szétszedtem, megnézegettem, megtisztogattam a szíjakat, az idlereket és rájöttem, hogy nincs különösebb baj egyikkel sem. Illetve a kisebbik ékszíj kicsit meg van nyúlva, de nem vészes. A lendkerék alsó csapágy fura megoldású. Egy darab valamilyen puha anyag, ami tocsog a grafitos zsírban. Nem tudom, hogy sikerült-e visszahelyeznem rá a lendkereket, mert ugye kitakarja. Mindenesetre összeraktam, és most nincs az határozott dübörgés. Nem mondom, hogy megszűnt, de elviselhatő lett.
Köszi mindenkinek a segítséget.
Egyúttal kellemes ünnepeket kívánok Nektek!
(#) Horváth Lajos Sándor hozzászólása Dec 24, 2023 /
 
Sziasztok boldog karácsonyt van nállam egy grundig ts340 orsosmagnó és azt játsza hogy 19.5 szallagsebességen kb 20 perc után le lassul és ugy is marad szerintetek mi okkozza motor vagy kondenzátor a kondenzátorja 3 vezeték megy rá üdv lali
(#) teddysnow hozzászólása Jan 2, 2024 /
 
Boldog Új Évet Kívánok!
Tavaly nyáron szereztem egy Akai GX215D -t. Az ünnepek alatt elkezdtem magam kikupálni orsós magnó kezelésből és lenne két kérdésem.
Play állásból minden további nélkül áttudom fordítani a kapcsolót Rec-be. Van rajta egy Rec feliratú gombocska pluszban, ami az előlap síkjában van, tehát benyomni nem lehet jobban. Arra gondoltam, hogy nem ezzel együtt kellene felvétel állásba kapcsolni, véletlen törlést elkerülni?
Másik kérdésem, hogy kb 1 óra működés után ecet szerű, savanyú szagot áraszt a magnó. Olyasmi, mint gyerekkoromban nagymamáék csöves tv-je, amikor csíkos lett a kép. Valami hibás benne vagy az előző gazdájának az életvitelszerű káros szenvedélyének egyik hozadéka?
(#) veroka válasza teddysnow hozzászólására (») Jan 2, 2024 /
 
A REC gombnak ki kellene állni az előlap síkjából, ha benyomod akkor kireteszeli a play-rec kapcsolót és csak ekkor tudod felvételre továbbkapcsolni a magnót. Mivel te minden további nélkül tovább tudod fordítani a gombot ezért úgy fest, hogy a REC gomb nem ugrik ki, benyomva marad.
A savanyú szag lehet bármelyik. Mindenképp szedd szét, ellenőrizd, hogy nincs-e belekeményedve a zsír, hogy a motorok nem melegszenek-e.
Itt egy kis segítség.
(#) joci válasza teddysnow hozzászólására (») Jan 2, 2024 /
 
Szia! A sejtésed jó.
Nem ismerem a típust, de amelyiket ismerem, ott mechanikus retesz van a PLAY és a REC állás között, és ezt oldja fel egy külön kezelendő gomb, kallantyú stb. hogy ne tudjunk véletlenül törölni illetve rávenni a már meglévő felvételre. A te készülékednél valószínűleg be van szorulva ez a gomb, vagy a visszatérítő rugója törött.
A szag pedig egy üzemi hő hatására szivárgó ELKO-ból származhat.
(#) teddysnow válasza veroka hozzászólására (») Jan 3, 2024 /
 
Köszönöm szépen a doksit, úgy látom ebben minden benne van. Hétvégén, ha úgy alakul ismét szétszedem. Annyit tudtam csinálni vele az első körben, hogy a motorok tengelyéhez cseppentettem egy kis műszer olajat, szétszedni nem mertem, mert nem, hogy szétszedve, de még egyben sem láttam ilyet. A motorok hőmérsékletét pont megmértem, mert a szalagtekercs tartót rosszul tettem fel és összeszerelve súrlódott, így megint ki kellett vennem a dobozból. Melegnek tartottam a motorokat, ezért megmértem. Az előre motornál 40 fok, a vissza motornál 30.
(#) teddysnow válasza joci hozzászólására (») Jan 3, 2024 /
 
Amikor szétszedtem, nem láttam a retesz körül lógó, lifegő, sehova sem tartozó alkatrészt. Inkább mint, ha el lenne görbülve. Ha jól emlékszem a motorok felett van a táp rész, így már célirányosan nézem, köszönöm a tippet.
(#) veroka válasza teddysnow hozzászólására (») Jan 3, 2024 /
 
Ha nagyon megakadsz, szólj. Akkor szétszedem az enyémet, csinálok neked fényképeket a belsejéről, hogy hogyan kellene kinéznie.
(#) teddysnow válasza veroka hozzászólására (») Jan 3, 2024 /
 
Köszönöm.
(#) Photosam hozzászólása Jan 5, 2024 /
 
Egy TESLA B70-es magnóhoz jutottam, aminél nem tudom, hogy a kombinált fej előtti árnyékoló fémlemezen (ami lejátszás/felvétel közben ráfekszik a fejre) gyárilag volt-e szalagnyomó filc. Én nyomát nem látom, de ez persze nem jelent semmit. Sok fotót/videót átnéztem, de egyiken sem látni azt a részt, szóval nem tudom kell-e pótolni. Kérem, aki profi a témában annyit segítsen, hogy volt-e rajta vagy sem. Köszönöm.
(#) reinhard1 hozzászólása Jan 5, 2024 /
 
Üdvözlök mindenkit! Először is boldog új évet kívánok!
Eddig még nem írtam egyik fórumra sem, de most segítséget szeretnék kérni. Már régem nem használtam orsós magnót, viszont most szükségem lenne rá. A meglévő régi szalagjaimat szeretném meghallgatni, rendezni stb. Valamikor régen volt BRG M8, Tesla B100, ZK140T, jelenleg viszont nincs orsós magnóm, így vásárolnom kell egyet. Nem gondoltam a nagyon drága, szuper profi készülékre, elég lenne a Tesla kommersz készülékek egyike, vagy valami hasonló. A lengyel ZK nem nagyon jött be már a 80-as években sem, ezért arra nem gondoltam. Kaptam egy ajánlatot Tesla B101 vásárlására. Azt kézdezném tőletek, hogy mi a véleményetek, tapasztalatotok a B101-essel kapcsolatban? Minden választ köszönök előre is.
(#) mohinger válasza Photosam hozzászólására (») Jan 5, 2024 /
 
Szia!

Ennél a szériánál nincs nyomófilc a kombinált fej előtt. Másképpen oldották meg a szalagpályát, szalagfeszítést, mint a korábbi típusokban.
(#) mohinger válasza reinhard1 hozzászólására (») Jan 5, 2024 /
 
Szia!

Ha jó állapotban van, akkor nem rossz gép. Ha nem pincében, padláson tárolták, hanem szobában végig, akkor jobbak az esélyeid a jó működésre. Azért lehet, hogy ráfér egy karbantartás: szíjak, beszáradt csapágyak, kontaktos érintkezők átnézése, stb...
(#) reinhard1 válasza mohinger hozzászólására (») Jan 5, 2024 /
 
Szia! Köszönöm a választ. Az eladó elmondása szerint hibátlan jó állapotú, én még nem láttam, majd megnézem.
(#) veroka válasza reinhard1 hozzászólására (») Jan 5, 2024 / 1
 
ha a magnó helye Balkány, akkor inkább ne vedd meg. Egyébként ugyanaz a mechanika ami már a B5-ben is volt, faék egyszerűségű de működik.
(#) Gafly válasza reinhard1 hozzászólására (») Jan 5, 2024 /
 
Ha nem kell sztereo, akkor fel tudok ajánlani egy Tesla B400-at.
(#) Photosam válasza mohinger hozzászólására (») Jan 5, 2024 /
 
Köszönöm a segítséget !
(#) teddysnow válasza veroka hozzászólására (») Jan 6, 2024 /
 
Szétszedtem, a két szélső motort kipucoltam, olajoztam. Jobb lett, mint volt. Record reteszt megcsináltam. Stabilabban fut, hallhatóan alacsonyabb lett a nyávogása. És úgy néz ki, hogy meg lett a büdösbogár is. Ezeket a 100 nanósokat sima fóliára lehet cserélni?

égett.jpg
    
(#) veroka válasza teddysnow hozzászólására (») Jan 8, 2024 /
 
Persze, minden gond nélkül cserélheted őket.
(#) teddysnow válasza veroka hozzászólására (») Jan 8, 2024 /
 
Kössz. Ezeket még kicserélem, de több időt nem szánok rá, mert nincs mit hallgatnom rajta. Jah, még a kivezérlésmérő világítása most adta meg magát, na még azt.
(#) teddysnow válasza teddysnow hozzászólására (») Feb 21, 2024 / 4
 
Kicseréltem ezeket a repedt házú zavarszűrő vagy szikraoltó kondikat. Mindnek 4-5 Ohm ESR-je volt, kivéve amelyik zárlatos volt. Valószínű az égette le a vele sorban lévő 120 Ohmos ellenállást is. A kivezérlésjelző lámpát 2x2 darab meleg fehér LED-re cseréltem. Még gondolkodtam azon, hogy citrom sárgát teszek be, mert a lámpa sem fehéren világít, de ez a meleg fehér jó lett. Alaposan vissza kellett venni a fényerejéből.

Igen, az türkiz színű. Mint a LED mókolt SX Pio erősítők.
Visszahívtam nyugdíjból a régi Akai-t. 80%-ban átkondiztam, a kontakthiba gyár kapcsolóit, reléjét kivettem, kipucoltam, kapott ő is LED világítást. Kistaférungoltam az öreglányt.

01.jpg
    
(#) veroka válasza teddysnow hozzászólására (») Feb 21, 2024 /
 
Szép lett!
(#) teddysnow válasza veroka hozzászólására (») Feb 21, 2024 /
 
Köszönöm!
Következő: »»   113 / 113
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem