Fórum témák
» Több friss téma |
Hány darab akku cella van ebben az akkuban?
Valahogy nem áll össze a kép a 48V-os rendszerhez. Ha sorban vannak, akkor 12db Li-Ion adja ki a 48V-ot. ( 4V-os cella feszültséggel számolva ) Ha páronként párhuzamosítva, akkor 24db cella kell. De a fotód alapján maximum 18 cella lehet abban a csomagban. Ez így nem stimmel.
Ahogy látom, három sor van, fél sor eltolással. 20 db-nak néz ki.
Nem jól látszik az eltolás, de akkor a 24 is beleférhet. ( 3 sor, soronként 8db )
Akkor megvan a 48V. Más kombináció nem adná ki a 48V-ot. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2025
Akkor már csak a következő nem stimmel:
Idézet: „Az akku kapocsfeszültsége jelenleg 39,8V és az egyes cellacsoportokon pontosan egyformák a feszültségek, 2,48V.” Valószínűleg 29,8V-ot akart írni, csak hát ez így na... Én úgy élesztettem a mélykisütött (mint ez) akkut, hogy cellánként egy 500mA-es panellal elindítottam, aztán amikor 3,6V fölé ért, akkor kapott egy 1A-eset. Amikor elérte a lekapcsolási feszültséget, vezeték leforraszt és mehet a másikra. Ahogy látom, van ott a panelen RX meg TX pont is...meg kéne javítsa azt a töltőt...
Köszönöm, feltöltögetem őket.
Parkside prémium akkuSziasztok!Mit lehet tudni a Parkside prémium akkukról? A 4AH kapacitású méretre nagyjából akkora mint a sima 2AH-ás. Esetleg nem 18650-es cellák vannak benne, hanem mondjuk 21700-as? Azokkal simán megy 5 cellával a 4AH. Van valami haszna, a bluetooth kapcsolatnak?
Maradjunk a 20-nál!
![]()
Pedig ott van. A bal oldali képet nézd. Az alsó sor egyértelműen 8 cella, a felső szimmetrikusan szintén. A köztes sor végén a jobb oldalon kidomborodik, vagyis abban is 8 cella van. Így kijön a 24 cella.
Lehet, hogy igazad van. A vastagság alapján "végiglépegettem". A tulaj nagyon csöndben van.
![]() A 39,8V/2,48V csupán 16 cellát mutatna. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2025
Amit uniman linkelt képeket, azokon egyértelműen látszik.
Írtam kicsit korábban, hogy elírhatta, mert 29,8V-al kijön...
24db, kettesével párhuzamosan, végülis, mintha 12db lenne. 2500mAh*2=5Ah ebből 12db=12*~4V=48V Ti nem így számoltátok?
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2025
Vettem ma egy akkus láncfűrészt a LIDL-ben, és egy 4AH smart akkut.
Első dolgom volt belekukkantani az akkuba, és úgy van, ahogy gondoltam. 21700-as cellákból van 5db benne. A bluetooth ki-be kapcsolható rajta. Szerintem terjedni fog a 21700-as cella másoknál is, mert dupla kapacitást tud produkálni kicsivel nagyobb térfogatban.
Köszönöm mindenkinek a gondolatokat! En sajnos nem jutottam mostanában semmihez,...nagyon zajlik itt az élet....
Az akkuban 3x8=24 cella van. Jó nagy marhaságot írtam korábban, 2,48V cellafeszültséget a 3,48 helyett. Most hoztam ide egy pontos multimétert. A kapocsfeszültség 39,4V, a cellákon pedig 3,28V van. Szereztem egy labortápot is, amivel pontosan lehet dolgozni, ha kényszerű extra töltésre kerülne a sor. Igéretet is kaptam egy evvel állítólag kompatibilis 48V-os töltőre, csak az a kérdés, hogy üzemképes-e, vagy az is halott, mint a miénk. A jövő héten kiderül. Köszönönet mindenkinek!
A 3x8 az csak a fizikai elrendezés, 2x12 lehet a huzalozás szerint.
A 39,4V már értelmes érték, ezek szerint nem is vészesen mélykisütött. Cellacsoportonként egy kis töltőpanellal egyesével is fel lehetne tölteni, ha a gyári elektronikája nem túl okos. Csak tűzoltásként, hogy addig se legyen lemerülten.
Megérkezett a megígért töltő, egy Alpina CG 48 Li, természetesen ez is halott.
A belvilága teljesen azonos a Stiga SCG 48 AE - vel és ennek is ugyanúgy primer oldala füstölt el. Sőt, egy harmadik ugyanilyen Stiga is befutott egy ismerőstől, pontosan ugyanazzal a problémával! Ez vajon valami típushiba lehet? Mindegyiknél szakadt hálózati biztosíték, zárlatos a MOSFET és nyilvánvalóan el van füstölve a source-köri, sajnos ismeretlen kis értékűSMD ellenállás, az Alpinánál látványosan,ott korom és fémgőzök nyomai is láthatók. / fotó / Annyival azért előbbre jutottam, hogy ebben a töltőben nem sikerült jól lecsiszolni a vezérlő IC feliratát! Egy OB2269CP van bennük, a MOSFET pedig M12N70F. Az OB2269 7-es lábán/VDD/ 10 Ohmot mérek a földhöz, a 6-os /SENSE/ lábra csatlakozó 330 Ohm pedig szakadt, tehát az IC is kapott kiképzést rendesen. Nem tudom, vajon mi okozhatta ezeknek a töltőknek a halálát, esetleg durva túlfeszültség? Mind a háromnál? Van bennük VDR a hálózati bemeneten... Pontos rajzot róluk nem találtam, csak az OB2269-höz alkalmazasokat. Sajnos ezen a területen nem vagyok igazán járatos, kevés az ilyen tapasztalatom. Nem tudom esélyes lehet-e legalább egyet sikeresen megjavitani egyet ebből az immár három hibás töltőből?
Elindulsz az elejétől, primer oldal...230V biztosíték, graetz, puffer. Ha ez a kondi kiszáradt, akkor viheti az egészet. Aztán a táp IC, ha külön fetes, az, annak a source ellenállása. Az ilyen táp IC-k mellett lesz egy 22µF-100µF kondi, az is lehet rossz. Ha idáig meg vagy, jöhet a szekunder rész, ott is egyenirányítás, puffer. esetleg a TL 431, ha van, és az optokapu...
Így, hogy meg van a táp IC, már előrébb vagy. Nem magától szoktak a félvezeték elhalálozni, valami okozza. Túlnyomórészt egy ilyen jól működő eszköz idővel a kiszáradó kondik miatt fő meg...ha nincs szerencséd...sok ilyen csak nem indul el. |
Bejelentkezés
Hirdetés |