Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Igen a DUE 32 bites proci, a z UNO és a MEGA pedig 8 bites.
Az UL-t próbáltam és úgy sem volt jó. Már az avr core magban turkáltam, hogy hol tud elmenni ez az egész.
Próbáltam, semmit sem változott a helyzet.
Ezért voltam bajban ![]() Használtam a guglit rendesen ![]() Mindenesetre köszi mindenkinek aki foglalkozik ezzel !
Íráskor a cím nem konstans adat, nálad szerepel benne egy cim nevű változó. Pl.:
eeprom.writeByte(cim+1,x); Lehet, hogy ez kever meg. Konkrétan nem néztem végig, honnan jön ide érték, csak egy módszert szerettem volna bemutatni.
Minden jó!
Elírtam, én hibáztam. Köszönöm a segítségedet !
Kedves Tki.
Kíváncsi lennék a te elképzelésedre szívesen meghallgatom. Ha lehet egyszerűbben vagy jobban .
Bocsánat, olyan furán volt felrajzolva, hogy elnéztem. A már leírtakat leszámítva nem hiszem, hogy nagy gond lenne vele.
Kedves Proli007.
A dióda miért szükséges oda?? Csak megérteni szeretném. A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2025
Ezek szerint nem olvastad, vagy nem jól olvastad amit írtunk..
Az opto Led anódja az 5V-os tápon van. Amikor az index kapcsoló nincs megnyomva, akkor ott 12V van. Ez az opto Led-en zárófeszültségként jelenik meg. 12V-5V az 7V. A Led-nek meg adatlap szerint csak 6V van megengedve. A dióda meg ilyenkor lezár.
Oké, csak ennek a témának nem itt a helye.
ESP32 WROMSziasztok!NAGYON kezdőként a legfrissebb IDE-vel, ESP32 WROM 32-n szeretném futtatni a "Blink"-et, Sokáig fordít, úgy tűnik a programozás is megtörténik, de bármivel próbálkozom, a program nem fut. Ezt az üzenetet kapom:
Hogyan tovább?
Az üzenettel nincs gond, felprogramozódik az esp d.
Az ESP-WROOM-32-n nincs is LED. Mit szeretnél villogtatni? Vagy valamilyen ESP32 fejlesztőpanelod van? A működés ellenőrzésére lehetne valamilyen serial-on adatot küldő programot feltölteni próbaképpen.
Ez egy ESP32-WROOM-32D, 38 lábú panel. Van benne LED, a 2-es porton. ESPEasy-vel működik.
A példák közül a Blink-et szeretném futtatni. De futás helyett még resetre vár. EN, Boot hatástalan.
EZ AZ ?
Mert ha igen ezen csak 1 power led van, annak a jelentése , hogy áram alatt van. Még olyan lehetséges , hogy mikor feltöltöd a progrmot akkor villog.
Ha a fent említett modelled van akkor a kódod így néz ki
és a 4 pinre kötöd a ledet a megfelelő előtét ellenállással . IO4-led anod, előtét ellenállás, led katod-GND. Piros lednél kb 180-220 Ω
Köszönöm a segítséget!
Ezen valóban nincs LED.
Köszönöm a segítséget! Ezen valóban nincs LED. Egy másikon próbáltam az ESPeasy-t.
Most már működik.
Nem hagyott nyugodni az LGT328 sikertelensége, rendeltem egy nano stílusú lapot. Ez hibátlanul működteti az ST7735 alapú lcd-t. Viszont felmerült egy újabb probléma. A kijelző szemet bántóan villog. Pedig csak akkor frissítem, ha az indokolt, pl. ha változik a mért érték. Na de az ADC billegése miatt szinte folyamatos a frissítés. Van erre valami ötlet, hogyan lehet ezt megoldani?
Mármint az egész kijelzőt újraírod vagy csak a számokat?
Felülírod a képernyő tartalmat, vagy előbb törlöd, és írod?
ADC adatait atlagold, 5 10 ertekbol szamoljal atlagot, es utana irasd csak ki.
Kevesbe fog billegni.
Tölöm az egészet, utána újra írom. Ha csak felülírom, az előző értékek ott maradnak, és egy értelmezhetetlen zagyvaság, majd egy telibe írt terület lesz a karakterek/számok helyén.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 7:06
Átlagolom. Már 100 mérést is próbáltam átlagolni, valamit javul, de nem sokat.
Máshol azt olvasom, hogy az ST chip lassú nagyon, ez is okozhatja a villogást. Arra gondoltam, hogy csak egy átlagolási ciklust írok ki. De lesznek olyan részek, ahol potival állítok egy feszültséget, közben tudnom kell annak az értékét.
Módosítsd úgy az st7735 library betűrajzoló függvényét, hogy ne csak az aktív pixelt rajzolja ki, hanem a nem aktív pixeleket is az aktuálisan beállított háttérszínnel. Ezzel a módszerrel mellékesen sokkal gyorsabbra is meg lehet csinálni, mert nem kell a kijelző kirajzolási területét pixelenként címezgetni, hanem elegendő egy alkalommal a teljes betűt befoglaló terület rajzablakának a címzését elküldeni. Ebben az esetben az új szöveg teljesen felülírja a régit, ha ugyanoda pozicionálod.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 9:11
Nem Arduino és nem ST chip, de szintén villogással küzdök. Egy oszcilloszkóp kijelző így mindig törölni kell a hátteret, jelző vonalakat és a kijelzett értékeket. Én már gondoltam arra is hogy a lefordított utasítások a lassúak. Hatékonyabb eljárásokat kellene keresni. Egyébként amit használok (MikrobasicPIC32, PIC32MX320F064 40MHz-en futtatva). Próbáltam 80MHz-en is hajtani, de nem jelent meg a képernyőn. Maga a kirajzolás nagyon gyors, de ennek ellenére látszik a villogás.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 9:20
ESP32-nél én is belefutottam abba, hogy lassan fordít az Arduino IDE...
Egy SD kártyáról, mp3 lejátszás, webes felületen progit több mint fél óra alatt fordít le ... Platform IO ugyan ezt a porgit 1 percen belül lefordítja ... A hozzászólás módosítva: Kedd, 9:43
Ezt úgy szokás csinálni, hogy elkészíted a hátteret, csak nem a kijezőre, hanem memóriába írva, bitmapként, aztán szintén a memóriában rárajzolod a mintát - jelet, szöveget, bármit -, és utána az egészet, nevezhetjük frame-nek is, egyben tolod ki az LCD-re. Jó esetben nem olyan nagy változtatás a library-kben. Időnként lehet még optimalizálgatni, de ez az alap, hogy nincs törlés.
Sajnos nem látok bele a Mikrobasic32 utasítás hátterébe, elég kusza a generált assembly kódja. Talán képet képes kezelni, úgy rémlik. Kösz a tanácsot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |