Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! A pumpa teljesítménycsökkenése az ok. Öreg gép, és bekapcsoláskori öblítésnél nem teljes teljesítménnyel hajtják elektronikusan. (kávéfőzéskor 100% meghajtást kap) Új pumpa segít csak. üdv.
SaecoSziasztok!Nem főzte a kávét a gép vikövesedés miatt,igy nem lehetett légteleniteni sem.Kpe szétszedés,takaritás,vizkőtelenités megoldotta a problémát.Most gőzcsappal küzdök hozzáfogott csepegni,tömitések cserélve de a hiba maradt.Gőzcsap cserét nem akar a tulaj közel 30.000 költség.Valami egyéb megoldást tud javasolni?Már arra gondoltam kiiktatom egyébként se használták,viszont ha légteleniteni kell bármikor akkor van problem.
Szia.
Ha jó méretűek a tömítések és jól van beszerelve nem szabadna engedni. Ide nem árt a jobb hőállóságú zöld viton tömítést berakni. Amikor rakod össze vigyázni kell mert a szeleptest könnyen megvágja a tömítést. Amikor szét van szedve akkor alaposan vízkőmentesitsd a szelepet. Esetleg réz mini kefével turbóba befogva símítsd meg a tömítések helyét. A másik örök kérdés az o gyűrűk mérete. 2 féle méret kell bele. Ezen az oldalon megtalálod. + google kereső. Ja és itt van kicsit olcsóbban szelep. Vagy itt. A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2025
Szia.
A vizet engedi e valahol? Hol azt kellene megnézni. Ezeknél a hidraulikus rendszernek hibátlannak kell lenni mert azzal megy minden. Első körben próbáld meg a leeresztő szelep tömítésket. itt videó. Utána a kazán dugattyú tömítést. videó Végül ami elég nagy meló a hidraulikus nyomóhenger felújítása. De ez csak akkor ha ereszt alul. videó Ha ezeken túl vagy akkor szinte fel is újítottad a gépet. Persze azt azért nézd meg nem e elengedte a forrasztás a hőmérséklet érzékelő szenzort a kazán oldalán. Ez is tipushiba.......... Alaktrészek itt is. A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2025
Szia.
Köszi a választ megoldódott.Amit te is irtál a jobb minőségű tömitéssel megjavult. Nescafe Dolce GustoSziasztokCimbe szereplő gép megzavarodott kicsit.Felfűt led zöldre vált,főzésre kapcsolva kb 1-2 másodpercig probál főzni pumpa indul,ám de kikapcsol teljesen a bekapcs led is.Ujra kapcsoláskor felfűt de random idővel,van h 5-10 mp,de van h 2 perc alatt se ilyenkor ki is kapcsol.Kazán jó,szivattyú is,hőérzékelő is pipa.Kizárásos alapon vezérlő hibás lehet?Kapszulás gép javitásához nem vol még szerencsém,feltéve,hogy ez valoban szerencse ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2025
Nézd meg a szűrőt! Illetve ne nézegesd, csak takarítsd ki! Átlátszó kristályokkal tömődik el, nem is látni, mégse megy át rajta a víz.
Szia! Cseréld az x2 es tápkondit az elektronikán.
Szia,van 2db 0,56,meg i 0,1-es.Ez utobbira gondolsz?
Ügyesen felszegecselték a panelra a hűtőbordát jó kis megoldás. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2025
A kép lemaradt
A 0,56 de rakhatsz helyette 0,68 at is, a borda alatt. Óvatosan ki lehet fordítani alóla.
Üdv. M. Delonghi Magnifica EVO (ECAM) nem főz kávétSziasztok!Segítséget szeretnék kérni, egy Delonghi Magnifica EVO (ECAM) kávéfőző nem öblit se az elején, se a végén és gondol egyet nem főzi le a kávét. Nem vizköves, folyamatosan volt tisztítva, vízszűrővel használt 2éves gép. A forróvíz adagolón minden esetben jön a víz. 1 hete cseréltem a központiába a dugatyut, a szelepet és a két tömítést, levettem a fix felső szűrőt kitisztítottam, ott a tömítés jónak tűnik, pár napig ment a gép, aztán megint nem áztatta be a kávét, kidobta por alakba. A vízet ilyenkor folyamatosan a cseptálcába engedi. Kihuzás után van, hogy egy kávét lefőz, aztán megint nem. A 3 utas solenoid-on forrovíz programnál rajta van a 240V, kávéfőzésnél semmi. Volt, hogy lefőztem vele 3-4 kávét utánna megint semmi. Már tanácstalan vagyok, járt már valaki így, tapasztalat?
Hát akkor nagy valószínűséggel a főzőegyég felett lévő sárga pohárszerűségben van dugulás a gépedben. Elég nehéz szétszedni, mivel teljesen le kell venni a gép burkolatát utána meg a felső részen van ez a fém lap (mellékletben) ezt kell kiszerelni. Az is két lapból áll azokat két csavarral szét lehet venni. Utána ha ezt felülről nézed egy mélyedésben van egy csavar azzal lehet kiszedni a pohár belső részét, abban van két szelep és azok közül lesz az egyik elrakódva. Vagy a pohár alján is van egy szűrő azt érdemes még kimosni.
Szia,
Köszönöm a segítsèget, szetboritottam, nem volt egyszerű, a tömítèsek az összes csőnèl, csatlakozasnal èpek, a "poharat" nem tudtam levenni, de beaztattam, volt benne sokminden. A víz a főegysègig elment elötte is. Az elejèn továbbra sem öblít a vegen nèha, az elejen egyszer főzött egyszer nem, kv-t most főz, de a működèse szamomra továbbra is bizonytalan. Valakinek további ötlete?
Az, hogy nem öblít sajnos nem elég a hiba behatárolásához! Semmit sem csinál, vagy átáll másik pozicióba és nem is megy a nagynyomású szivattyú, vagy esetleg búg a szivattyú egy rövid ideig aztán szinte csendben van, vagy éppen végig búg elég hallhatóan de a víz nem jön a kávékifolyón. Ezek már hibaleírások, mert amit írtál abból semmire sem lehet következtetni!
Az egyik X2 halott volt,mindkettőt cseréltem,igy meg is javult.Köszönöm a segitséget.
Krups ea 81Sziasztok,a cimben szereplő Krups olyat csinál,a darált kávé egy része a tálcában köt ki.Próbáltam fotót csinálni mi is történik remélem látszik.A pogácsa lehuzó kilöki az örleményt mikor átáll alaphelyzetből,igy kerül a tálcába.Ez főleg az erős eszpresszó funkciónál jön elő mivel nagyobb mennyiséget darál.Mi okozhatja ezt?Talán a daráloban a müanyag csillag kopás,törés?A darálót nem szedtem még szét.Ezeknél lehet állitani az örlés mennyiséget,vagy ez fix beállitás? |
Bejelentkezés
Hirdetés |