Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás

Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   109 / 109
(#) kaqkk válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 30, 2025 /

A kondenzkivezetés leválasztható a mosás idejére , különben is mostnában már a zsákos mosás a "divat" annál meg nem kerül ki szinte semmi vegyszer a kondenzkifolyón .
(#) dB_Thunder válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 30, 2025 /

Idézet:
„zsákos mosás a "divat" annál meg nem kerül ki szinte semmi vegyszer a kondenzkifolyón .”

Kaqkk cimbi!!
Pár zsákos mosást csináltam, annyira nem szedjük szét, hogy a cseppvíztálca ki legyen szerelve, így az bizony rengeteg mosóvizet nyel el!! Csepptőmlőt se szokta szerintem lekötni senki, egyébként arra is ráfér a mosólé fertőtlenítő hatása!
Legjobb menne a másik végénél felfogni a lét, ami sok esetben rendkívül körülményes!
(#) kaqkk válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 31, 2025 /

Kinek hogy , ha sok mosószert igényelt mi teljesen szétszedtük .Azt látni mikor mennyi "mosólét" fog kérni . Viszont mint mondtam a külső vége a kifolyónak legtöbbször elérhető és bontható.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2025
(#) Gafly hozzászólása Szept 3, 2025 /

Kültéri rögzítése, hőszigetelésre

Hőszigetelésre (ami tipikusan valami műanyag hab, háló és nemesvakolat kombó) mivel szoktátok feltenni a kültérit (vagy más nehezebb cuccot)?
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 3, 2025 /

Nagy felületű támasztékkal és olyan hosszú tiplikkel amik elérik a falazatot és abban is kapaszkodnak.
(#) Joe_001 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 3, 2025 /

Szia!
Hosszútiplivel, ami átéri a szigetelést(pl (10x150es Fisher tiplivel, ha 100as a szigetelés) 20as mü-I es csövet dugunk rá, (a cseppvízhez használatos.)amit a fal síkjában vágunk el 6lap fejű csavar alá fakötésű alátét kell a tartó rögzítéséhez.
Ez engem is elbír a kültérivel együtt.
(#) kaqkk válasza Gafly hozzászólására (») Szept 3, 2025 /

A falazattól is függ de általában a fisher állványcsavar a saját dűbelével tökéletes szokott lenni (ha 100 mm a szigetelés én 200 avagy 250 es csavart használtam )
(#) teglascs válasza Gafly hozzászólására (») Szept 3, 2025 /

Én is a cseppvízcső távtartóként való alkalmazásáról tudok. Még a klímás suliban is ezt a megoldást mondták kb. 5 évvel ezelőtt.
(#) kaqkk válasza teglascs hozzászólására (») Szept 3, 2025 / 1

Régebben méretrevágott rézcsövet is használtunk távtartóként szögletes magyar tipli+olcsó állványcsar mellé ), de a fisher csavar a saját dűbelével jobban bevált . (de embere válogatja ki mire esküszik)
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2025
(#) teglascs válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 3, 2025 /

Elfogadom. Lényeg a tartós stabilitás!
(Nálam egy 8 kW-os triál kültéri van az utcai homlokzaton.)
(#) Gafly válasza teglascs hozzászólására (») Szept 21, 2025 /

Ez így van, tényleg fontos a stabil rögzítés.
(#) Régi motoros válasza Gafly hozzászólására (») Szept 21, 2025 / 1

Mondjuk az nem feltétlen rendeltetésszerű használat, hogy lépkedünk rajta.

-Klíma kültéri 20-30kg méretfüggő...
-Betörő 50-100kg szintén méret függő...

A tartószerkezet általában csak a készülékre van méretezve.
Meg amúgy is, kinek jutna eszébe betörőre méretezni?
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2025
(#) diginewl válasza Gafly hozzászólására (») Szept 22, 2025 /

Nem szeretnék ünneprontó lenni, de a cikk által lehozott fotón, amin egy társasház több emeletes gangja látható, sehol nem látok kültéri egységet.
Szóval a hír igaz, de nem úgy, és nem ott?
(#) erbe válasza diginewl hozzászólására (») Szept 22, 2025 /

Ne hiányold. A fürdőszobák ablakai nem az udvar felé, hanem a háztömbből kifelé néznek. Meg kisszoba, konyha kamra, ... Húgom sokáig ilyen belsőudvaros pesti házban lakott.
(#) diginewl válasza diginewl hozzászólására (») Szept 30, 2025 /

Még egy kérdésben engedjétek meg a klíma telepítés kérdésemet:
Duál slpit klíma...
Adott pl. egy kb 5.3kW hűtőteljesítményű Mitsubishi kültéri, erre rá lehetne-e tenni egy 2,5kW és 5kW-os beltérit, úgy hogy tudva van: a kicsi beltérit alig használnánk.
Vagy, egy másik variáció: a 2,5kW-os mellé egy 3,5kW-os már lehetséges? Itt is igaz, hogy a 2,5kW-os egy kicsi helységet hűt/fűt.
(#) dB_Thunder válasza diginewl hozzászólására (») Szept 30, 2025 /

Hűtéstechnikailag igen!
Az egy másik kérdés, hogy a szabályzó hogy fogja kezelni az esetleges magasabb túlhevítést/utóhűtést! De szerintem megeszi!
(#) kaqkk válasza diginewl hozzászólására (») Szept 30, 2025 /

Hűtéstechnikailag igen ahogy a kolléga is írta de az elektronikák nem biztos hogy engedik , az inverteres klímáknál már "tudja" a kültéri hogy mekkora beltérik vannak rajta és nagy eltérésnél akár le is tilthat vagy egyszerűen hibát dob a telepítés utáni első próbánál . A gyártónál kéne érdeklődni hogy mekkora a legnagyobb beltéri amit elfogad a kültéri .
(#) dbase hozzászólása Okt 2, 2025 /

Gree MK010-MK03 rajz, vagy klíma vezérlés külsőleg

Gree Az MK010 lakossági berendezésekhez, az MK03 kereskedelmi berendezésekhez való. Kisfeszültségű (5-24V) és nagyfeszültségű (230V) kontaktussal is rendelkeznek. Amennyiben a táp és az eszköz között a kontaktus zárt, a berendezés indítható, vagy az előző beállítások szerint elindul. Szakadás esetén a berendezés üzemszerűen leáll. Tipikus felhasználása a szállodai szobákban elhelyezett kártyás kapcsoló, vagy ablaknyitás érzékelő. De egyéb külső eszköz is képes így a berendezés működését engedélyezni, vagy tiltani.
Van-e valakinek kapcsolási rajza hozzá? Esetleg kéznél van-e és körbe fotózná? Sok érte a 25eFt, elég lenne az opto klíma felöli kapcsolási rajz része is.
Esetleg ötlet vagy konkrét kapcsolás leírás valakinek, hogyan lehetne vezérelni külsőleg hőfokra is bármilyen klímát, főleg inverterest? Első ötletem a szoba levegő hőmérő szonda átverésére gondoltam, vagy a távirányító szondát Ifeel üzemmódban. Napelem termeléssel párhuzamosan vezérelném.

mk010.jpg

(#) proba válasza dbase hozzászólására (») Okt 2, 2025 /

Midea klímákhoz van wifi stick, azt lelkes amatőrök már egy ESP-s modulra cserélték, talán alap funkciókat tudja.. Lehet az is egy járható út, bár nem mentem végig rajta. Ha hidegebbet/ melegebbet szeretnél, a cél hőfokot eltolod a megfelelő irányba.
(#) Régi motoros válasza dbase hozzászólására (») Okt 2, 2025 /

Ha nem tévedek Tuya IR remote kell neked...
Következő: »»   109 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem