Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Áramváltó trafóval áram mérés, hogy?
Lapozás: OK   10 / 10
(#) erbe válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 9:52 / 1

Biztos, hogy betelít? No meg mikor? Hiszen le van zárva megfelelő méretű ellenállással a kimenete, azaz áram folyik a szekunderben és mint tudjuk, a szekunder áram ellentétes irányú mágneses teret kelt, mint a primer áram. Éppen ezzel tudja növelni akár zárlati áramig a primer áramfelvételt. Ha kiszámolod egy trafónál az ajánlott üzemi áram keltette gerjesztést, sokszorosa annak, amire a trafóvas képes. A trafóméretezésre készült képletek olyan üresjárati áramfelvételt alakítanak ki, ami nem tudja telítésbe vinni a lemezt.
(#) Gafly válasza erbe hozzászólására (») Vas, 10:05 /

Eddigi tapasztalataim szerint, a hasonló kérdések alapja gyakran valami nagy"ság" (mi/ma/ba/rom, nem kívánt rész törlendő).
Ameddig nem mondja meg, hogy mit akar mérni/csinálni, addig nem ölnék sok energiát a dologba.
(#) Ge Lee válasza erbe hozzászólására (») Vas, 10:09 1 /

Idézet:
„Biztos, hogy betelít?”
Biztos. Ha nem lenne biztos, akkor senki nem szórakozna azzal a tekerccsel hanem áramváltót használnának. Egy áramváltó az áram mérésére való, adott tartományban, de nem képes annak a sokszorosát feldolgozni (5-100A vs több kA) mert betelít a vas. Az a tekercs meg igazából nem mérésre való, hanem hatalmas csúcsáramok (pl. zárlat) detektálására, értékének saccolására, azért is nincs benne vasmag.
Az a jó, hogy linkeltem erről néhány írást, videót is tanár előadásában, de ahogy látom, senki nem vette a fáradtságot arra hogy belenézzen.
(#) Marty McFly válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 10:48 /

Így van szabadvezetékes hálózaton akár az oszlopon feszültség alatt üzemelő hálózatra feltelepíthető megoldás kell zárlati tranziensek érzékelésére ezért nem megoldás az áramváltó beépítése. Múló zárlatok behatárolásához készítenék egy mobil eszközt ami fényjelzést ad ha áthaladt rajta a tranziens így a visszatérő hiba akkor is behatárolható ha a javítás pillanatában a hiba épp nem áll fenn. Ehhez persze több műszerre van szükség és ahogy szűkül a kör többször is át kellhet őket helyezni de minél kisebb szakaszt kell tüzetesebben átnézni annál kisebb melóval található meg a hiba.
(#) Marty McFly válasza kaqkk hozzászólására (») Vas, 10:53 /

Ha nem mondom el a boltosnak a konkrét célom és nem ismeri az ecetes sziloplaszt és az akrilban rejlő problémákat akkor el fog küldeni a festékboltba sziloplasztért ahogyan itt a fórumon is ha leírom hogy rogowski tekercset akarok és nem írom le miért akkor áramváltót fognak javasolni!
(#) Marty McFly válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 10:56 /

A Jáger Viktor féle videót már azelőtt láttam hogy témát indítottam volna itt. Az alapokat elmondja de azalapján még nem tudom megépíteni.
(#) Marty McFly válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 10:57 /

Az írásokat mind elolvastam sőt még az elektrotechnika magazin ezzel foglalkozó cikkeit is megkerestem.
(#) Gafly válasza Marty McFly hozzászólására (») Vas, 11:18 /

Ha nem gond, akkor én elegánsan kitolatok az önkéntes észosztók csapatából.
(#) kaqkk válasza Marty McFly hozzászólására (») Vas, 11:25 / 1

Ha nem mondod el a célt csak kérsz rugalmas elekrtromos kiöntőgyantát akkor vagy beszerzi vagy keresel másik boltot , és nem vagyok ellenséges . Viszont Hutty kolléga is és visszább már többen linkeltek neked használható gyantákat . Innentől én is tolatok mint Gafly .....
A hozzászólás módosítva: Vas, 11:25
(#) Marty McFly válasza kaqkk hozzászólására (») Vas, 14:43 /

Így van van aki nem a google használati szokásaimat kritizálja és segített képbe kerülni hogy mit vegyek erre a célra. Ezúton is köszönöm! Közben elkészült 3 féle tekercs az első tesztekhez. Annyit már megcsináltam hogy a MOT ponthegesztőmet rövidre zárva átküldtem rajtuk pár impulzust. Az oszcilloszkópon érzékelhető volt a tekercs feszültsége attól függően hogy melyiket vizsgálom 36-40mV között alakult.
(#) Marty McFly válasza Marty McFly hozzászólására (») Vas, 19:14 /

Konstans 10A terheléssel is mértem 50Hz váltó fesszel de jóformán csak zajt látott a szkópom ami a terhelés kikapcsolásakor kisebb lett. Ideje integrátort építeni. TL072 elég gyors lehet vagy inkább valami komolyabbat javasolnátok?
A hozzászólás módosítva: Vas, 19:14
(#) Marty McFly válasza kaqkk hozzászólására (») Vas, 19:32 / 1

Nem akarok ám én senkit megsérteni és elnézést kérek ha esetleg mégis sikerült! Sajnos egyre inkább félve térek vissza ide a fórumra mert nagyon sok esetben értelmetlennek tartják az általam preferált irányt vagy érződik hogy a 203 adik tudatlan vagyok akinek ismét a szájába kellene rágni ugyanazt a dolgot és ez egy szélmalomharcnak tűnhet. Emlékszem régen 2008 körül mikor csatlakoztam a fórumhoz még tanuló voltam de már érdekelt a téma és nagyon nagyon sok támogató segítő hozzászólást kaptam! Mindig is lenyűgözött ez a platform mert látom hogy iszonyatosan okos emberek tutira jól működő tanácsokat és intrukciókat adtak itt ami az én szememben valóságos aranybánya! Ez a fórum elkísért engem az elmúlt közel 18 évben és közel 18 évesen regisztráltam ide tehát kijelenthetjük hogy a fél életem itt töltöttem. Tudom hogy fárasztó amikor jön mégegy tudatlan és nem elégszik meg a vedd meg és örülj megoldásokkal, vagy a sokkal egyszerűbb ne szenvedj ezzel megoldással de a tanulás az alkotás öröme amikor az ember ha kerülő úton is de eléri a célt vagy épp olyan "perverz" hogy programozás helyett cmos ickből építene logikai hálózatot ezek valahol azért szép dolgok és egy időben ez volt a szakma csúcsa. Mi történt az elmúlt 18 évben? Nem akarok én senkit bántani csak annyit kérek ne a boltba zavarjatok el a tudatlan bolti eladóhoz és ne a kínaiakhoz bizonytalan minőségű termékeket nyálazgatni! Bennetek sokkal jobban megbízok mert tapasztalt okos emberek vagytok! Azért kérdezősködök ennyit mert felnézek rátok! Elnézést az ömlengésért de ezt már muszály volt kiírnom magamból!
A hozzászólás módosítva: Vas, 19:34
(#) kaqkk válasza Marty McFly hozzászólására (») Vas, 20:22 /

Idézet:
„Nem akarok ám én senkit megsérteni és elnézést kérek ha esetleg mégis sikerült!”

Nem sértettél meg senkit . Csináld meg a tekercset drukkolunk a sikeredért .
(#) Gafly válasza kaqkk hozzászólására (») Vas, 20:45 / 1

Én eddig abban a hitben éltem, hogy a mélyűrben csillagkapuhoz barkácsol házilag lakatfogót, amivel kimenti a CSK1-et.
Tévedtünk.
Soha nem szabad felmászni oda, ahol szándékosan rá van írva, hogy "NE MÁSSZ FEL!".
(#) Marty McFly válasza Marty McFly hozzászólására (») Hé, 10:54 /

Ez jó lenne kiindulásnak de TL072 elég ide vagy precízebb megoldás kell?
Következő: »»   10 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem