Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-tervező programok

Témaindító: (Felhasználó 449), idő: Nov 10, 2005
Lapozás: OK   31 / 31
(#) Alkotó válasza Honda130 hozzászólására (») Hé, 22:30 / 1

A lábak alatti szigeteket tetszőleges méretűre állíthatód néhány kattintással, és egy másik néven lementheted, azaz megmarad az eredeti is.
3 lábat találomra átállítottam 2x0,6 mm-re.
(#) tki válasza sakrafi hozzászólására (») Hé, 22:36 / 2

Érdekes, hogy itt, a fórumon mennyire kevesen emlegetik a KiCAD-et, pedig megérdemelné...
A hozzászólás módosítva: Hé, 22:36
(#) Honda130 válasza Alkotó hozzászólására (») Hé, 22:44 /

Holnap megpróbálom. Egyenlőre meg kell tanulnom rendesen használni ezt az alkatrészt. Nem trudom, miért nem tudom betenni, de menni fog.
Most lefekszem, mert 12 órában dolgoztam ma.
Köszönö! Szia!
(#) Honda130 válasza tki hozzászólására (») Kedd, 4:58 /

Javasolták nekem többen is. Csak az a helyzet, hogy nem magyar és ezért próbálkozom inkább az Eagle-vel. Amúgy azt is ltettem. Ez a program, ha magyar lenne, szá.omra is penge lenne szerintem.
(#) Ge Lee válasza Honda130 hozzászólására (») Kedd, 7:25 / 1

Az SL-ből találsz magyar változatot, szerintem jóval egyszerűbb és gyorsabb a használata mint az eagle-nek. De talán bármely szoftver magyarosítható ha valaki olyan aki ért a szoftverekhez megírja hozzá. Vannak olyan szoftverek ahol ez csak annyiból áll, hogy ki kell venni az adott nyelvi fájlt, megfelelő környezetben átírni magyarra, visszamásolni és kész.
(#) sakrafi válasza Honda130 hozzászólására (») Kedd, 7:32 / 1

KiCAD magyarBővebben: Link
(#) niedziela válasza Honda130 hozzászólására (») Kedd, 8:24 / 1

Minden programot meg kell tanulni kezelni.
A kickad sem kivétel, az sem fog egyik pillanatról a másikra menni.
Ha valamikor a jövőben bonyolultab rajzokat is szeretnél késziteni, tanuld meg az eagle-t.
(#) tki válasza niedziela hozzászólására (») Kedd, 10:55 /

Leginkább az ingyen elérhető library-k, alkatrészrajzok mennyisége számít, azok az igazán értékesek, ill. szerkesztés során azért lehetnek haladóbb funkciók vagy korlátok egyikben, amik a másikban nincsenek.

Nem tudom, most melyik hogyan áll, az évtizedek alatt még hobbistaként is végigmentem vagy 6-8 nyáktervezőn a fenti okokból. Sőt utoljára (szintén már évekkel ezelőtt) ezért kezdtem használni az RS-Components DesignSpark-ját a hatalmas méretű könyvtára mint titkos fegyver miatt (nem csoda; alkatrészkereskedő cég). Csak később azzal szembesültem, hogy ott is pénzért adnak már sok mindent, ami fontos, így jött a KiCAD - korábban meg ahhoz nem volt elég alkatrész, de az elmúlt.
(#) tki válasza tki hozzászólására (») Kedd, 11:11 / 1

Mondjuk, amiket most írnak a DesignSpark-ról, hogy mennyire ingyenes, nincs kizárva, hogy rosszul tudom, talán volt egy átmeneti állapot annak idején, de az biztos, hogy valami korlát miatt kellett átszoknom másra.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 11:13
(#) tki válasza tki hozzászólására (») Kedd, 12:51 / 1

De azt hiszem, mégsem tévedtem: https://www.rs-online.com/designspark/subscriptions-pricing-page : -) Jó az a KiCAD.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 12:52
(#) niedziela válasza Honda130 hozzászólására (») Kedd, 17:37 /

Ha nem tévedtem nagyot akkor igy.

LR34.lbr

Következő: »»   31 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem