Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MPLAB-ban miért nem lehet a PICKit2-őt beállítani?
Lapozás: OK   2 / 3
(#) nemgyuri válasza szilva hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

PIC16F690 a config-ban azt mutatja, hogy lehet debuggolni.
(#) szilva válasza nemgyuri hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Lehet, igen, amennyiben megveszed az AC162061 kártyát, amin a 16F690 speciális verziója (a debugolható) van rajta.

Bővebben: Link

Én látom rosszul? A configban (legördülő) debugger - PICKIT2 -nél zöld pötty van. Vagy ez nem ezt jelenti?
(#) szilva válasza nemgyuri hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Megnézted a linket?

"PIC16F631*, 677*, 685*, 687*, 689*, 690*
- Use AC162061 ICD header & AC164110 adapter."

Igen, az MPLAB támogatja a 690 debugolását, de a boltban kapható 690-ben nincs benne a támogatás ehhez. Ahhoz, hogy tudj debugolni, egy speciális, 16F690-ICD jelzésű verziója kell a PIC-nek. Ezt a verziót nem lehet sehol megvenni külön, csak és kizárólag az említett header boardon van rajta. Chipcad-ben lehet venni vagy rendelni, ha nagyon kell a debugolás.

Köszönöm, a linkre ránéztem tegnap, de nem elég alaposan. Csak gyakorolni akartam, mert eddig csak az MPLAB SIM -el teszteltem a programjaimat. Mégegyszer köszi.
(#) slogan hozzászólása Szept 14, 2010 /

Sziasztok !

Nem teljesen világos.....

A 8.50 Mplabbal PK2 vel a 16F877 debuggolható ?

Előre is köszi !
(#) Takikaa hozzászólása Dec 8, 2010 /

Helo

Olyan kérdésem lenne hogy hogyan lehetne megoldani hogy picit2-vel debuggolom a picet és közben szeretnék a gépen stimulust állítani. Ezt hogy lehetne megoldani?Vagy a debuggolás közben ha automatikus léptetésre teszem hogy tudom beállítani hogy gyorsabb legyen a léptetés?

Segítséget előre is kösz.
(#) qvasz2 hozzászólása Okt 26, 2025 /

pk2 szürke

üdv! A kérdés, a topik címe is, miért nem tudom a pk2-t kiválasztani az mplab ide-ben?
Most a v8.92 van fent, ez már a harmadik verzió, de mindegyiknél szürke a pk2.
köszi
(#) kaqkk válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 26, 2025 /

Gondolom az újabb MPLAb már nem támogatja a pk2-t vagy régebbi programot kell keresned vagy újabb pk 3-4-5 égetőt ....
(#) Hp41C válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 26, 2025 /

Milyen típusra fejlesztesz?
(#) qvasz2 válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 26, 2025 /

Nem igazán fejlesztek, most épp egy 16c84-re megírt progit szeretnék egy 16f84a-ba belegyömöszölni, de a pk2 reklamál, hogy nincs konfig words a hexben.
Nagyon rég piceztem, de talán a c84 progi bele kéne menjen az f84a-ba.
(#) qvasz2 válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 26, 2025 /

Érdekes fejlemény, hogy ha másik picet választok ki (pic16f628a), akkor már van pk2, látja, kezeli. Kicsi szépséghiba, hogy azzal a pickel már nem fog működni a prgram, csak ha valaki hozzáértő kijavítgatja az új tokhoz. Ha esetleg van rá vállalkozó szellemű, ne tartsa magában, én ehhez már nagyon kevés vagyok.
köszi
(#) bbatka válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 27, 2025 /

A PICKIT2 programmer programmal próbáld.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2025
(#) qvasz2 válasza bbatka hozzászólására (») Okt 27, 2025 /

Ha a pk2 saját progijára gondolsz, azzal próbáltam először, az nyafogott, hogy nincs config words, és javítsam ki az mplab-ban.
(#) bbb válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 27, 2025 /

Na látod, megmondta mit kell csinálnod. Itt egy átfogó leírás hozzá: Bővebben: Link
(#) qvasz2 válasza bbb hozzászólására (») Okt 27, 2025 /

A nyafogás ellenére be tudtam égetni a hexet, de semmi életjel az F84A-val.
Ha a pk2 progijával beállítottam a szükséges config words-ot 3FF1-re ( 4MHz kristályhoz XT, WDT OFF, PUT ON, CP OFF), akkor sem. Meg kipróbáltam még pár másikat is, de semmi. ( a pic elvileg jó, mert egy port tszter demo progival ki tudtam gyújtogatni a rákötött ledeket, tehát égethető, törölhető, működik)
A forrás közepe flé találtam egy fuse beállítást, a config onnan van.
A forrás itt van: Bővebben: Link
(#) qvasz2 válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 27, 2025 /

Újabb érdekes fejlemény: a forrásból ezt a fuse beállítást kiszedtem, majd az mplab-bal lefordítottam F84A-ra, és így már talán működik. Bár a pk2 program így is nyafog, hogy nincs config word, de a progijával beállítottam a szükséges 3FF1-re.
(#) user1914 válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 27, 2025 /

Miért nem írod be az Mplab-ba és utána fordítod le?
Akkor a PicKit sem nyavajog.
Üdv. M.
(#) qvasz2 válasza user1914 hozzászólására (») Okt 27, 2025 /

Mit nem írok be?
(#) bbatka válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 27, 2025 /

Kipróbáltam a HEX-et beolvastatni. A PICKIT programmer nekem is azt írta ki hogy nincs konfig beállítva a HEX-ben. Javaslom hogy írj egy programot a PIC lábainak tesztelésére és ellenőrizd le hogy minden lába ép maradt-e. Továbbá javaslom hogy hasonlítsd össze a 16c84 és 16f84A adatlapját annak érdekében hogy van-e különbség közöttük.
(#) benjami válasza bbatka hozzászólására (») Okt 27, 2025 /

Emlékeim szerint a 16c84 ugyanaz mint a 16f84, csak át lett nevezve, hogy a névből egyértelműen kiderüljön, hogy nem EPROM, hanem FLASH alapú programmemóriát tartalmaz. A 16f84a meg funkcionálisan megegyezik a sima 16f84-el, csak a gyártástechnológia változott meg (kisebb csíkszélességgel készült). Ebből következik, hogy a maximális órajele az addigi 10MHz-ről 20MHz-re nőtt.
(#) benjami válasza benjami hozzászólására (») Okt 27, 2025 /

Közben megnéztem az adatlapot, valami különbség mégiscsak van a c84 és az f84 között is. Az f84a adatlapjának 76. oldalán van egy táblázat az eltérésekről.
(#) bbatka válasza benjami hozzászólására (») Okt 27, 2025 /

user1914 leírta hogy mit célszerű tenni. Az MPLAB 8.92-ben egy projektet létrehozni 16F84A-ra és újra fordítani a forrást. Előtte átnézni a c84 f84A különbségeit.
(#) user1914 válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 28, 2025 /

"Mit nem írok be?"
A megfelelő PIC configját és utána fordítod le.
Bizonyára a két adatlapon meg fogod találni a két PIC config közötti külömbséget.
Üdv. M.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2025
(#) qvasz2 válasza user1914 hozzászólására (») Okt 28, 2025 /

Az mplabba nem tudom "beírni" a configját, szerintem, hanem ki kell választani egy menüből, ami megtörtént. Épp ezért írtam, hogy érdekes fejlemény, mert így sem találja a pk2. És még érdekesebb, hogy pl a 628-nál hiába állítottam be megfelelően a configot (ott sokkal több dolgot kell beállítani, és nagyon nem mindegy, h. mire), a fordításnál az mplab felülírta, hülységekre, pedig fordítás előtt direkt mindent lementettem.
(#) bbatka válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 28, 2025 /

A PIC16f628-at hagyd a fenébe. Nagyon eltér a 16C84-től és a 16f84A-tól. Újra kellene írnod az asm forrást, mert máshol vannak a regiszterei. Már írtam hogy teszteld le a PIC16f84A-at, mert lehet hogy már meghalt. Írj rá egy LED villogtató programot, de minden láb tesztelésére, ami kimenet lehet. A Great Cow Basic-ben ez gyorsan megy. Előtte nézd meg hogy támogatja-e.
(#) qvasz2 válasza bbatka hozzászólására (») Okt 28, 2025 /

Te sem olvasol, csak írsz.
megtörtént

elindult
(#) Hp41C válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 28, 2025 /

Szia!

A forrásban kell megadnia konfigurációt, de előtte be kell írni két sort, ha még nem lenne a kódban:
Idézet:
„PROCESSOR 16F84A
#include "p16f84A.inc"
__CONFIG _MCLRE_OFF & _CP_OFF & _WDT_OFF”

Persze a konfigurációt a programhoz kell igazítani.

A fordítás után a hex tartalmazni fogja a konfigurációt is.
Töltsd fel a forrást! Segítünk.
(#) qvasz2 válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 28, 2025 /

Köszi, már linkeltem a forrást, ott van a zip fájlban.
Egyenlőre elindult a 84-el, csak még azt nem tudom, h rendesen működik-e, mert a másik panel, a hang proc, még nincs megépítve, és nélküle csak kiállt hibára, h nem tud vele kommunikálni. De legalább elindult, és értelmes hibát adott.
(#) qvasz2 válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 28, 2025 /

config-ot nem találok a forrásban, fuse van helyette
Ha jól értem ezt a két sort kellene kicserélni c84-ről F84A-re és megadni helyesen a configot ahhoz, h a pk2 ne kiabáljon?
Idézet:
„PROCESSOR 16F84A
#include "p16f84A.inc”
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem