Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Crystal radio - detektoros rádió
Lapozás: OK   157 / 157
(#) bigrobi válasza bigrobi hozzászólására (») Szo, 21:04 / 1

Próbáltm innen trnzisztorost is stb, semmi sem lett hngossb, minth 1 diódévl menne. Gondolom 2 diódásnál is az a gond dupla a feszültség ha mérem de gondolom veszik az áram. Igay az össz a 800ohmos hangszórón van próbélva és mindig mérema feszültségéet is üres járatban és terhelés alatt is.

mse.pdf

(#) Atis57 válasza bigrobi hozzászólására (») Szo, 21:13 / 1

Szia!
Nálam ez jobban bevált --de nincs 2x hangereje !
Elég magas antennával ; függőlegesen 10m antenna --20m földeléssel ? (szóval X emeletes épület fűtéscsöve tekerccsel csatolva )

2 diodás.jpg

(#) Atis57 válasza bigrobi hozzászólására (») Szo, 21:26 / 2

Szia!
Amivel sikerült a dupla hangerőt elérnem ,ez a 2 diódás volt. A C3 két pontján 5kohm feletti terhelésnél néha 10V dc -t is mértem (helyi adó 5km re)A két rezgőkör a fűtéscsöre volt "rátekerve"
kb 10cm átmérőn --laza csatolás.?

A másik ezeket a detektorosokat kipróbáltam ---nem túl nagy sikerrel 1-2-3 állomás vétele gyenge hangerővel!
A hozzászólás módosítva: Szo, 21:29
(#) bigrobi válasza Atis57 hozzászólására (») Vas, 10:31 / 1

Igen, erre gondoltam de 2 tekercset kell készítenek és mind a 2 őt behangolni, vagy a másik két diodássat amit feltettél. Ma már a Kossuth Rádió sipolàsa ébresztett annyival hangosabb a detektorosom egy diodával de másutt megcsapolva. Lehet még egyszer megpróbálom a feszültségkétszerezöst.
(#) Atis57 válasza bigrobi hozzászólására (») Hé, 21:12 /

Szia!

Igen a megcsapolás helyzete --lényeges! A diódás kör terhelése miatt.Ez szól bele legjobban a hangerőbe.

Egy 70 menetes tekercset érdemes 10 menetenként kihozni -az alsó 1/3 nál -az 5 menet is célszerű lenne.
De a legjobb az a régimódi lecsiszolt zománcos tekercs ,egy mozgó érintkezővel .(mint egy potméter ?)
vagy a külön diódás csatoló tekercs mozgathatóan....esetleg a 7. ábra szerint kivezetéssel.
A hozzászólás módosítva: Hé, 21:14
(#) bigrobi válasza Atis57 hozzászólására (») Kedd, 21:18 /

Megoldásom 30+30 menet és minden ok. Próbélltam más kapcsolésokat, ayért 800ohmos hangszörönak az enyém a legjobb. Reggel sipolás ébreszt.

800ohm.jpg

(#) Atis57 válasza bigrobi hozzászólására (») Kedd, 21:26 /

SziaÍ!

Akkor a legjobbat ,találtad telibe!

Ha megmérnéd a dióda után a DC és az AC feszültséget is egy minimultival?

Köszi!
(#) bigrobi válasza Atis57 hozzászólására (») Kedd, 22:42 /

Terhelés után 14-15mV a hangszóró terhelése alatt a DC, 3mV az AC, közben lekapcsolták a rádió adót. Zajbal 11mV és 17uA. Terhelés nélkül más, feszültség kétszeresével 600mV felett volt de a 800ohmos hangszórón halk volt, 6-8mV volt. Egyedül ez a kapcsolás tudja a 15mV. Ugye cél hangszórón radiozni. A Solti adó légvonalban 100km és 2MW a szabadkai 25km és 10kW ami hangszórón szólt.
Következő: »»   157 / 157
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem