Fórum témák
» Több friss téma |
Bizony az utóbbi.
Egy fém tokban van a kijelző.
Nem foglak ámítani. Ezt NAGYON nehéz javítani és több esélye van, hogy teljesen tönkre fog menni, amikor megpiszkálod. A korából fakadóan is sérülékeny már ez a vékony fóliaréteg, így hajtogatáskor könnyedén eltörhet. Az eltört szakaszokat áthidalni se egyszerű, 0.1mm-es vezetékkel megoldható (a sajátomban is úgy javítottam a nyomógombot tartalmazó fóliát), de nagyon macerás.
Ha rám hallgatsz, akkor elfogadod így és nem piszkálod tovább. Ha meg nem számít, akkor megpróbálhatod jobban szétszedni, hogy hozzáférj a fóliának ahhoz a részéhez, ami rá van forrasztva a kijelzőre, s egyenletesen melegítve+nyomva megpróbálhatod javítani.
Köszi! Még kitalálom hogy legyen? üdv
tm1622 segmens vezérlő élesztésSziasztok!A segítségeteket szeretném kérni. Van egy 16 szegmens kijelzőm tm1622 meghajtóval szerelve.(a ht 1622 és tm1622 ugyanaz ) 3 adat vonal cs,wr,data, ezt szeretném életre kelteni. Amit tudok ha parancsot akarok küldeni akkor b100 b00000001ez pl SYS EN és még egy LCD ON is . 5 V és 5.5us késleltetés van az óra jeleknél és a adat írásnál. Ez után elvileg működni kéne,vagyis amit utána írok mint adat meg kéne jelenjen.De nem!! A chatgpt szerint a biteket fordítva kell küldeni (sys en)b001 b1000 0000 (mondjuk így se megy). 2db (más helyről vettem őket) van egyik se működik. ???
Ennél azért sokkal többek kell tenned, hogy használni tudd, nézd meg/próbáld ki ez a példát:
Bővebben: Link
Na az első hibám megvan .
A parancsnál (pl b100 b0000 0001) még van az a mindegy mit küldök +1 bit tehát 9 bitet kell küldeni. viszont ez A linkben)void HT162x_SendBits(uint16_t data, uint8_t bits, boolean LSB_FIRST = MSB_FORMAT) a 3.adat mi ?? (boolean LSB_FIRST = MSB_FORMAT) főleg mert ezt két értékkel hívja ( HT162x_SendBits(0b100, 3) vagy HT162x_SendBits(cmd, 8) ![]() aztán ezt se tudom értelmezni: uint16_t mask = LSB_FIRST ? 1 : 1 << bits-1; (ez mit jelent) (Én vagy oshonsoft-al vagy assemby nyelven próbálkozok.)
LSB_FIRST logikai paraméter, aminek az alapértelmezett értéke az MSB_FORMAT. LSB = least significant bit (a legkisebb helyiértékű bitet küldi először) MSB = most significant bit (a legnagyobb helyiértékú bitet küldi először) A hivónál nincs megadva, akkor az alapértelmezett MSB formában küldi.
Ezzel van megoldva, hogy a bitek milyen sorrendben menjenek. ha az LSB_FIRST = true akkor a mask értéke 1 lesz, a legalsó bit, egyébként meg bits-1, azaz a legfelső bit.
Ok,működik.
A hibáim: a parancsnál 3bit,8bit,1bit (ez nem volt) Nem értettem minek a küldésnél msb..lsb ?? És akkor az adatlapot TÜZETESEN átnéztem . Ilyennel még nem találkoztam parancsnál msb küldöm , adatnál az elejét msb aztán lsb. Csak félve jegyzem meg MIÉRT ,mindegy működik köszi.
Elég fura az interface, nem tudom miért így oldották meg, a lényeg, hogy működik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

A linkben)