Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   181 / 181
(#) teddysnow hozzászólása 15:12 /

DSO138 helyett ET120MC2 vagy ZEEWEII DSO3D12

Sziasztok,
lecserélném a már kontakt hiba generátorrá lett DSO138 "szkópomat". Tudása számomra elég volt, ezen a szinten állok.
Kinéztem két, egy fokkal jobbat.
Az egyik és a másik. Nem nagyon tudok dönteni, kb ott vacilálok, hogy a drágábnak nagyobb a kijelzője, mint az olcsóbbnak, am kb DSO138 szint. Használt-e vagy látott-e valaki a felsoroltak közül egyet?
(#) Gafly válasza teddysnow hozzászólására (») 16:04 /

Miért nem javítod meg?
(#) Skori válasza teddysnow hozzászólására (») 16:16 /

Hogy őszinte legyek, egyiket sem venném meg. De az elsőnél legalább odaírták, hogy 500Ms/s -re képes (aztán ez vagy igaz, vagy nem), a másodiknál mélyen hallgatnak erről (az egyébként fontos) paraméterről. Hasonlóképpen, egyiknél sem láttam megadva a memória méretét (egy DSO esetében szintén fontos paraméter). A DSO138-nál azért remélhetőleg jobbak.
(#) Ge Lee válasza teddysnow hozzászólására (») 16:47 /

Ilyenkor rá kell szánni egy órát és meg kell nézni róluk pár videót.
(#) teddysnow válasza Gafly hozzászólására (») 17:51 /

Hidd el, nem titkosítom a fellelési helyét csak olyan gyorsan és egyszerűen. A csatlakozók nyákba forrasztottak, azokat lehet forrasztgatni, amíg a fólia el nem enged. Utána kábelekkel toldozgatva lengő aljzatokká válnak a következő forrszemig. Nem izgalmas minden negyedik mérést szereléssel kezdeni.
(#) teddysnow válasza Skori hozzászólására (») 17:56 /

A másodiknál 250Msa/s-t írnak. Az elsőnél valahol olvastam, hogy PC-re kötve spektrum analizátorként is tud működni.
(#) teddysnow válasza Ge Lee hozzászólására (») 18:00 /

Néztem, de mivel nincs konkrét felhasználási igényem, így egyik videó olyan, mint a másik. Majd rábökök egyre, míg a Forint tartja valamennyire magát.
Következő: »»   181 / 181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem