Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, jól emlékszel...de akkor a RAM manipuláció megoldotta. Ezt a PC-t ritkábban használják...és már kifutóban is van dolog (nyugdíjba vonulás), de még egy ideig életben kell tartani.
(A prg-t bármikor reprodukálni tudom, csak a frissen lekönyvelt anyag van veszélyeztetve) Mindesetre tanácsoltam ezt-azt és egyenlőre nincs visszajelzés. Ez a win32k.sys-ről akarnék megtudni ezt-azt, a neten mintha azt olvasnám, hogy ezt sem sikerült jól összerakni... A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2026
"Nem akarásnak nyögés lehet a vége", valahogyan rendbe kéne szedni azt a megmaradt "őskövületet", ha már az adatok miatt ennyire értékes...
Ha beírod a Google-be a hibakódokat, akkor elég széles skáláját hozza a forrás hibáknak.
Igen, pl. "faulty RAM or incompatible drivers"...a meghajtóprogi ugyanaz évek óta, a RAM-ot persze majd kicserélem. Másik VGA kártyával is lehetne próbálkozni, de időbe telik egy PCI VGA-t előkeresnem...na meg a hozzávaló megfelelő driver. De készülök...
Meg az alaplapi kondik állpota is kérdéses már...
Szerintem a lap típusától (és típushibáitól) függően, első lépésben érdemesebb használtan venni egy másik ugyanolyat (de jól működőt) mert egyrészt olcsóbb mint kondikat cserélgetni, plusz ezeknél nagyon könnyen szakadnak fel a vezető fóliák a megfelelő felszerelés hiányában (6-8-10 rétegű nyákból nehéz sérülésmentesen kiforrasztani az átmenő lábú kondenzátorokat). Ha pedig mégis szükséges egy felújított lap, akkor van egy tartalék a kondicserék kikísérletezésére.
Ez egy speciális slim asztali fekvő desktop PC. Többet nem is láttam belőle még...
Van kéznél több notebook is, amire könnyen instalálni lehetne a programot. Külső keyboard/egér/monitor-ral tökéletes lenne...én ebbe az irányba terelgetném a megoldást, de a "vásár" nem rajtam áll. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2026
Arra akartam utalni, hogy egy ilyen öreg masinának lehet csak a torka véres és élő adatot rábízni - pláne még folyamatosan dolgozni rajta, újabb adatokkal tölteni simán felelőtlenség.
El kellene magyarázni "Mancinéninek", aki készül nyugdíjba, hogy még valahogy át lesznek mentve a cuccok máshova, de ezt ne akarja már használni, mert kitudja mikor, természetesen a legváratlanabb pillanatban huszadika körül be fogja mondani az unalmast végleg. Akkor meg uniman majd széttárja a kezét, s miközben küzd, hogy életet verjen bele, kapja az áldást, hogy "de édes fiam hiszen ez húsz éve megy már miért most döglött meg, amikor pont bevallási időszak van és már egy órája is késő lett volna, ha kész van". Nem hiszem, hogy erre vágyik, de könnyen ez lesz a dologból, ha nem sikerül értelmes irányba terelni az ügyfelet.
"Ez egy speciális slim asztali fekvő desktop PC."
Oké, de milyen alaplap van benne, milyen SATA vezérlővel? Brand gép vagy egyedi építésű?
Egyetértek a meglátásoddal: jobb előre menekülni. Viszont az idősebbek nehezebben szoknak / tanulnak meg új dolgokat, erre az esetre lehet alternatíva a meglévő megújítása.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2026
Gyári "egybe gép" szerű, talán angol...most nincs kéznél fotóm róla.
Majd linkeld be, hátha hozzáad valami infót és okosabbak leszünk általa.
Egy homályos képet mégiscsak találtam róla...
Értékelem a humorodat, csak ezekből nem sok konkrétum derül ki a gépben lévő hardverről.
Kép hibaSziasztok!Mért csinálja a gépem ezt a hibát hogy homályosítja a képeket. Rossz minőségbe jeleníti meg. Rendszer Linux mint böngésző firefox A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2026
Itt írnak ilyesmiről, megoldással: Bővebben: Link.
Windows vs Linux vs MacEgy másik fórumban megtaláltam az "örök vita" megoldását: ![]() - Windowst használ, akinek nem fontosak a magánadatai - Linuxot használ, akinek nem fontos az ideje - Macet használ, akinek nem fontos a pénze
A
jelek, úgynevezett szmájlik, arra szolgálnak, hogy a leírt szöveggel nem átadható hangulati, vagy érzelmi információkat is át lehessen adni a szöveggel együtt. A korábbi hozzászólásban pl. humorral próbálkoztam. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy nem kell túlságosan komolyan venni. ![]() Ha komolyan venném akkor az válaszolnám, hogy nem értünk egyet. Kapásból tudnék olyan beállítást mondani, ami már a win7-ben is pár kattintással megoldható, de egyik linuxban sem igazán lehet normálisan beállítani. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2026
Jó, legyen... használtam linuxot. Legalább ugyanannyi probléma volt vele mint a windowsokkal, és nekem többnyire nehezebb volt megoldani a problémákat, mint a windows alatt előfordulókat. Linuxos szakembereknek biztosan jobb, és bizonyos dolgokra nagyon jó, de a modernebb linuxok erőforrásigénye simán utolérte (sőt..) a windowsok erőforrásigényét.
"...használtam linuxot..." Nem semmi, hogy ebbe a két szóba mennyi mindent bele lehet látni. Pedig mindössze 3 mondatba sűrítve leírtam a tapasztalatomat. Pl.
Idézet: Ne haragudj, de ezt pl. honnan a fenéből vetted, és mi alapján feltételezel ilyesmit? Abból a két szóból hogy "használtam linuxot" ? Igen, használtam, meg még további más oprendszereket is. Nem gondoltam, hogy ekkora indulatot vált ki, hogyha kritizálni merészeli valaki a linuxot. „....Csak azért mondom, hogy megismerd, hogy másfajta szoftverek is léteznek az MS merényletein túl....” Pedig ha tetszik, ha nem, vannak hibái bőségesen.
Én nem ebben látom a Linux és a Windows közötti alapvető különbséget. A Linux mindent odaad neked, teljesen szabad kezet kapsz a saját rendszereden. Ezzel szemben a Windows semmit nem biztosít, vagy megelégszel azzal amit kapsz vagy menj a fenébe.
Az átlag Windows user azt sem tudja milyen folyamatok vagy szervizek futnak a háttérben erőforrásokat zabálva és esetlegesen teljesen fölöslegesen (erre jó példa az automatikusan induló XBox Game Bar), ellenben Linuxon csak azt indítod el amire szükséged van.
Én csak azt nem értem, minek elkezdeni megint ezt a parttalan vitát teljesen feleslegesen. Mindkettőnek megvan a létjogosultsága, a felhasználói bázisa, a hibái, haszna. Én rendszeresen használom mindkettőt és mindkettőt tudom utálni
Az egyiket ezért, a másikat meg azért. Ugyanakkor kifejezetten utálatos volt számomra az almás rendszer is, sokan meg imádják. Kinek mit dobott a gép, mit szokott meg, mi tetszik neki, használja amit sikerül.@tki: De emiatt billentyűt ragadni, hogy elmondd a másiknak "te azt se tudod mi fán terem ez, vagy az és úgy mondasz róla véleményt", holott a másik is lehet akkora koponya benne, mint te magad... Minek? Én nagyon szerettem az fvwm ablakkezelőt anno 25 éve, de azóta az is elkurvult. Akkor még a KDE és a Gnome olyan erőforrásigényesek voltak, hogy rémálom volt velük dolgozni az akkori 400MHz-es PentiumII gépeken. Ugyanakkor az XP meg hasított volna rajtuk (kipróbáltuk a laborban)... Azóta is foglalkozom "sajnos" mindkettővel, folyamatosan és leginkább azt mondhatom, hogy tökéletesen felesleges bármiről is győzködni a "másik tábort", meg kardoskodni az egyik, vagy másik mellett. Mindegyiknél csak egy dolog számít - el tudod-e végezni vele azt a feladatot, amire szánod? Ha igen, akkor a mór megtette kötelességét. Szerintem teljesen mindegy melyiket választod, mindegyiknél lehet jó élményeket is szerezni meg rengeteg rosszat is. Az meg tény, hogy a felhasználók elég jelentős része max. híreket olvasgat az interneten, s nekik teljesen mindegy mi van rajta, csak a kedvenc sütireceptjeiket el tudják érni (hajrá böngészővita).
Az "átlag user" Linux-on ugyanúgy nem tudja, hogy mi van a motorháztető alatt. Sőt nem is akarja tudni, nem érdekli. Ami a lényeg lehessen vele dolgozni, végezze el a feladatát. Legyen gyors és hatékony, és tuja futtatni azokat a szoftvereket amikkel éppen dolgozom.
Az újabb windowsok tele vannak szemetelve olyan teljesen felesleges dolgokkal, amelyek már közel sem egy operációs rendszer feladatai közé tartozó dolgokat hivatottak megvalósítani. szerintem egyáltalán nem jó irány, amerre "fejlődik". De linuxban is megfigyelhető hasonló irányzat. A különféle függőségek miatt, egy linux verzió váltáskor, a régebbi megszokott szoftverek vagy működnek vagy nem... Sőt lehet, hogy az újabb linuxon, bizonyos adott feladatra más szoftvert kell keresni (saját tapasztalat). Sokan használnak PC-t multimédiás célokra, nekem pl. több USB-s DAC is van bekötve. Windowsban pl. be szoktam állítani, hogy ne a default 44.1kHz/16bit beállítással üzemeljen, hanem mondjuk 96kHz/24bit, ha már a lehetőség adott, mert sokkal nagyobb mintavétellel, és felbontással is tud dolgozni (max 384kHz/32bit lenne). Pár kattintás. Na... egyszer próbálj ilyet linux alatt beállítani... elég rákeresni a neten, sok oldalnyi parancssoros szenvedés... és vagy sikerül a végén, vagy nem (ubuntu-n pl. nem). Idézet: Semmi extra, csak a szokásos mentális környezetszennyezésével túlreagál mindent. „@tki: De emiatt billentyűt ragadni, hogy elmondd a másiknak "te azt se tudod mi fán terem ez, vagy az és úgy mondasz róla véleményt", holott a másik is lehet akkora koponya benne, mint te magad... Minek?”
Lehet is utálni mindegyiket...
Talán ez is motivált már régen is arra, hogy amikor szembe jött mondjuk egy QNX telepítő CD - akkor OK. telepítsük fel nézzük meg milyen. Aztán a tapasztalat: tök jó, milyen gyorsan elindul, villámgyors, megy rajta a net, ok. és milyen programok futnak még rajta..? Abból amit használok kb. semmi, alternatív szoftver a feladatra erre a rendszerre kb. semmi. Vagy jó régen a BeOs (ami mai szemmel nézve m int egy win3.1) persze stabil meg minden, de ugyanúgy nincs rá semmilyen szoftver. Aztán abba is maradt a fejlesztése. RouterOS-X86 szuper használom is, de ez nem desktop rendszer, hanem egy router, ami tulajdonképen egy linux. Xpenology, ez is egy erősen átműtött linux, arra amire készült tök jó, néha kell csak parancssorban ezt-azt hekkelni (ha ki akarom hozni a maximumot belőle), de ez sem desktop rendszer, hanem szerver. Xubuntu: régen tök jó volt, gyors, nem túlcsicsázott. De az nvidia drájverek sosem voltak túl jók, a többképernyős használattal sokszor voltak problémák, az újabbak meg sokszor egyszerűen kockára fagytak némelyik vason. Ubuntu: arra megy mint a win11... Puppy linux: kicsi, jópofa, gyors, pár egyszerű feladatra egész jó, de univerzális fő oprendszernek... Na mindegy úgyis csak az m$ világában élek |
Bejelentkezés
Hirdetés |