Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter problémák

Témaindító: lgyk, idő: Szept 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 78
(#) SzervízMacska válasza klemo86 hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Szia! Nekem MX-25 210-esem van. A kezdeti lelkesedés és szerelem után azt kell mondjam, ez is művel néha furcsa dolgokat. A hőmérője 20 fok körül 3-4-et csal és ráadásul nem is lineáris, tehát más tartományban a pontatlansága is jelentősen változik. Néha, bizonyos mérések közben a kijelzés lekapcsol, máskor az összes szegmens egyszerre "világít". Ezen kívül minden funkciója működik. Most már az a véleményem, hogy az egész márka gagyi, barkács szintű valami. Többet bizonyára nem vásárolok belőle.
Az áramméréssel kapcsolatban ellenőrizheted a beépített biztosítékot, de ha ennyi baja van, inkább vidd vissza egyenesen! A kondi mérésnél mindig kisütve kell az alkatrészt csatlakoztatni. Ennek elmulasztásával lehet hamar kigyilkolni e funkciót az olcsóbb árkategóriájú "műszerekből". Gondolom, ezt Te is tudtad...
Szerintem simán menj vele a szervízbe, s ha kicserélték, kezeld fokozott elővigyázattal és kellő körültekintéssel. Csak elmegy egy darabig.
(#) zoly15 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Szia!
Nekem MX25-201-em van..
Már 2 éves (vagy 3?) De mostanában művel furcsaságokat...
Van hogy bekapcsolom és csak egy számot hajlandó kiírni, ha olyanja van például ellenállást mérek mérek 4K7 et és átteszem akár melyik mérési tartományba ha rövidre zárom akkor is 4K7 et mutat ha 100K sat teszek rá akkor is..
Ha kikapcsolom majd be úgy már jó..
Eddig semmi baja nem volt

Üdv!
UI.: pedig először erről a márkáról mennyi jót halottam
Akkor mi a kifizetődő márka?

(#) klemo86 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Úúú, de ciki
Tényleg a bizti volt szakadt... Köszi
De ettől függetlenül a hőmérőszonda jó, és nem hajlandó mérni... A csalását én is észre vettem, még újkorában
A kapacitás méréséről én is hallottam, hogy vigyázni kell, és gyakorlatilag már az elsőt se mérte meg...
Gondolná az ember, hogy ennyi pénzért csak normálisat kap
A többi funkciója még jó - "kopp kopp"!
Szerintem megszabadulok tőle így minél gyorsabban, és nézek valami Metexet, vagy fogalmam sincs, mit kellene...
Ez sok szép funkcióval, köztük 20A-es méréshatárig árammér, amit sűrűbben szoktam használni, a nagy átlag meg csak 10-ig mér, de gyerekjáték egy mh-bővítőt építeni hozzá, ez a legkevesebb... Csak tényleg elég sok funkciója van, és istenkirály műszer lenne, ha működne rajta minden rendesen, pontosan, hosszabb távon (10-20év), ahogy a jó régi műszerek - a hipermarketekben kapható ezer forintos műszerem már jó eséllyel lehet 10 éves, és hibátlan még most is!
U.i. ezt a "márkát" soha senkinek!
(#) zoly15 válasza klemo86 hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Bizony, a régi műszerek a jók!
Nekem is van agy GANZ UNIV0-m ami megvan 15 éves nagyon megkímélt állapotban, de nincs panasz a működésére..
Igaz Mutatós, de tükörskálás :yes:

Üdv!
(#) hinar83 hozzászólása Júl 23, 2009 /

Hát igen pedig mikor megláttam a boltban egyből beleszerettem, igyanis szinte mindent mér igaz nemalegnagyobb pontossággal.
Sajna még azóta se volt alkalmam visszavinni az eladóhoz gariba. :no:
(#) golax hozzászólása Aug 15, 2009 /

Sziasztok!

Maxwell Mx-25313-am van. Kaptam hozzá gyárilag hőmérő szondát ,de nincs hőmérés állás a kapcsolón. Körbeforgatva semmire sem reagál.

Hol kéne mérnie, milyen állásban? (netet túrtam, választ nem találtam, de ha volt már itt és nem vettem észre akkor sry..)
(#) zoly15 válasza golax hozzászólására (») Aug 15, 2009 /

Hali!
Itt padig az van hogy van rajta! Bővebben: Link
Valószínűleg te nem veszed észre..
Egy képet raknál fel a műszerről?

Üdv!
(#) golax válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 15, 2009 /

köszi a választ

így néz ki

Bővebben:Link
(#) zoly15 válasza golax hozzászólására (») Aug 15, 2009 /

Tudom hogy így néz ki, de a fotót azért kértem volna hogy lássam milyenek a mérési tartományok.
Mert a netes fotókon nem látszik.
(#) golax válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 15, 2009 /

valszeg félreértelek, mert azt válaszolnám, hogy automata méréshatár választós

Csütörtök előtt nem tudok képet csinálni sajna
(#) zoly15 válasza golax hozzászólására (») Aug 16, 2009 /

Oké, nekem ráér..

Üdv!
(#) Sanyesz1977 hozzászólása Aug 16, 2009 /

Sziasztok!

Van egy DT-9205 tipusú multiméterem.

Az vele a probléma, hogy 200 mikrofarad-os állásban teljesen hülyén mér, a többi méréshatárban viszonylag pontos.

Bármekkora kapacitású kondit rakok bele, 152 mikrofaradnak méri.

Mit kellene ( vagy lehetne ) vele csinálni?
(#) karistokodas hozzászólása Aug 22, 2009 /

üdv.van 2 helytelenül működő,nem teljesen rossz multiméterem.egy mastech 266 lakatfogó.amely a 0 értéket kijelzi de nem mutat semmit.hol keressem a problémát,milyen alkatrészben?? és van egy másik egy kt-2230 as,ezzel anno,jó rég megpróbáltam megmérni hogy az öngyújtó szikrítója mekkora feszültséget ad le.http://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=6068&ppid=0&pop=1#ma már nem tenném,de az már rég volt mindegy.ez mér csak a kijelző része halványan látható,ill egyáltalán nem.hol lehet
a hiba??? előre is köszönöm
(#) rockersrac válasza Gyimate hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Én pont így jártam haverom multiméterével! DC ellenálást akartunk mérni fojtó tekercsen,és véletlen bedugva maradt a fojtója a lámpának! Annyit sikerült kiderítenünk,hogy a referencia ellenálások sültek meg! egyikről telljesen lejött a burkolat,a többi csak kicsit megsült! Kérdésem a következő: valaki tudna segíteni ez ügyben,hogy mekkorák a referencia ellenálások? (Elvileg sorba vannak kötve,legalábbis haverom ezt mondja! ) A multiméter tipusa : NEJ DT-9205B ha kell,akkor képeket is csináltatok haverommal! U.i.: ha jól emlékszem,dióda vizsgáló állásban volt a multiméter,de ebben nem vagyok telljesen biztos,csak hogy ellenálást akartunk mérni,de az én hibámból a hálózatra is rámértünk! Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Epracer hozzászólása Okt 15, 2009 /

Sziasztok
chauvin arnoux f27 -hez keresek drivert,
Tudna valaki segíteni ?
előre is köszönöm
(#) szabopeteke hozzászólása Okt 15, 2009 /

Üdv mindenkinek. Van egy MX 25-201-es műszerem, már régóta rossz. Nem emlékszek,hogyan tettem tönkre, de arra igen, hogy én csináltam valamit rosszul. A mA csatlakozójánál van egy a panelon F betűvel jelölt, lencse-kondenzátor alakú, de annál vastagabb valami, ami akkor nyílt ketté, amikor tönkretettem. Az van ráírva, hogy:C250 R200. Akkoriban kutattam utána, mi lehet ez, de sokféle választ kaptam, és nem tudom melyik az igaz. varisztor, bizti, ellenállás,vagy kondi.(Bár ez utóbbit nem hiszem, mert ezen megy át a mért áram mA-es méréskor, ill. kapacitás mérésekor. Bevittem egy boltba az alkatrészt, hogy ilyet kérek,de közölték velem, hogy ilyen paraméterekkel nincs, ha gondolom, adnak olyat, amilyet szoktak vinni.A boltos szerint varisztor. Vettem egyet, beraktam, és kb. 10 másodpercen keresztül működött a műszer, 10mA-t mértem vele próbaként 200mA-es állásban. Pontosan mérte, csak 10másodperc után elkezdett füstölögni a vadonatúj alkatrész. Megpróbáltam 200 mA-os biztivel is, de az azonnal tönkremegy akkor is, ha csak 1-2 mA-t engedek át a műszeren. (egy MY64-es műszerrel tudtam mérni, mekkora áramot hajtok át az MX 25-201-en). Nem tudom, érdemes-e még bajlódni vele.Szerintem valami zárlat lehet az MX-ben valahol, de nem találtam meg hogy hol, mi nem jó. Kapcsolási rajzot sem találtam róla.Ha valakinek van érdemleges infója, azt megköszönném.
(#) izsakig hozzászólása Okt 21, 2009 /

Sziasztok!

ellenállásméréskor vettem észre a problémát: a multiméterem egyik kábeljának ~100 Ohm körüli ellenállása lett. Mitől lehet, mit tehetek ellene?
(#) kadarist válasza izsakig hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Szia!

Semmit nem tehetsz ellene. Vegyél új mérőkábeleket!
(#) izsakig válasza kadarist hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Köszi!
(De mégis mitől van ez??)

Nem szakadt meg teljesen vezeték. A szakadozó vezetékszálak nagy ármeneti ellenállással érintkeznek egymáshoz.

Azért biztos ami biztos, valamilyen vezetékkel ellenőrizd le a multimétered. Lehet, hogy azzal van gond.
(#) izsakig válasza kadarist hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

csak az egyik kábel a rossz, a ha a másikat kimérem, akkor csak pár tized Ohm van.
Feszültségméréskor mutathat ez miatt téves értéket?
(#) rockersrac válasza izsakig hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Igen!

Szerintem a műszer nagy belső ellenállása miatt egy-kétszáz ohm soros ellenállás nem okoz csalást feszültségméréskor.
(#) mindenes válasza szabopeteke hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Helló!
Sok műszerben szokott lenni túlfeszültség elleni védelem
ami helytelen méréskor megvédi a müszert a teljes tönkremeneteltől. Valószinüleg ez a védelem mehetett tönkre s ezért ég ki az a bizonyos alkatrész amit beletettél. Próbálj meg keresni zárlatos tranzisztorokat
és/vagy diódákat (sok esetben ezek jelentik a védelmet) amik kapcsolatban vannak azzal az alkatrésszel s jó lenne néhány kép is a müszer belsejéről, akkor talán többet lehetne segíteni.
Üdv. MCsanyi.
(#) dizi hozzászólása Okt 24, 2009 /

Szép délutánt mindenkinek.
A kérdésem az lenne,hogy a képen látható olcsó kínai multimétert miként lehetne átalakítani úgy,hogy egy gyári vagy házi készítésű villanypásztor javításánál a kimenő feszültséget meg lehessen mérni ez max 30kv.
Olyan dolog is lehet amit be dugok a műszeren lévő gyári csatikba mint egy külső adaptert és ezen keresztül mérne az ember.

Előre is köszönöm.

DIZI

DSC01506.JPG

(#) kadarist válasza dizi hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Szia!

Az a baj, hogy a villanypásztor kimenetén rövid feszültségimpulzusok vannak. Ezt egy multiméterrel, -akármilyen előtét is van hozzá- lehetetlen megmérni.
Azt tudnám elképzelni, hogy egy kondenzátort lehetne feltölteni az impulzusokkal (egyenirányítás után), majd a kondin lévő feszültséget megmérni.
(#) dizi válasza kadarist hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Igazából vannak ilyen gyári készülékek kimondottan pásztorhoz de azoknak mérés határa kb10kv na már most
ezeknek a működési elvét ismerné az ember már más lenne a helyzet.
(#) válasza dizi hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Szia!

Hasonló dolgon már én is régóta töröm a fejemet, bár én a Tesla-tekercsemet szeretném mérni. Eddig az alapötlet hasonló, mint amit kadarist is említett, azaz egyenirányítva, egy kondira rávezetve a feszültséget már mérhető lenne a dolog. Az egyenirányítás még nem gond, tv sorkimenő fokozat sokszorozójában (ahol nincs egybeépítve a sorkimenő trafójával) vannak ilyen n*10kV-os diódák.
Azonban a nagyfesz kondi kicsit nehézkesebb, itt már szerintem nem úszod meg a házi elkészítést, mert ekkora feszültségekre már csak baromi drágán lehet kondenzátort szerezni.
Maga a multiméteres mérés ismét nem probléma - ha ismered a műszered belső ellenállását, már gyerekjáték a megfelelő előtétellenállás méretezése. Így tehát ha például Rbelső=10M ohm és Relőtét=90M ohm, akkor az osztási arány 1:10 lesz, azaz a műszered pontosan a tizedét fogja mutatni a mért feszültségnek.
(#) válasza dizi hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Ja, és még valami: szerintem menjünk át a témával ebbe a topicba!
(#) lantos51 hozzászólása Okt 25, 2009 /

Sziasztok!
A műszerem:Metex 3650 cr.
A méréshatára frekiben 200.khz.
Szeretném a méréshatárt kibőviteni 2.Mhz és 20.Mhz-re.
Mit javasolttok?
Minden elképzelést előre is köszönettel fogadok.
Következő: »»   6 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem