Fórum témák
» Több friss téma |
hy!
Szerintem nem egyforma a DT9205A és B típus. Egyébként már láttam fent ebben a fórumban a B típust, csak nem tudom, hogy hol. Hamarosan felteszem... hegusp
Szia!
A kínaiak szerint ez a rajza. Bízzunk benne:DT9205A rajz
Hű, de jó, köszönöm
![]() Nagyjából ilyesmi a belseje, bár másféle műveleti erősítők vannak benne, és aggasztóan kevés 1%-os ellenállást találtam (tíznél is kevesebbet). Jövő héten igazgatok majd rajta egy keveset. Magunk között szólva, azért rácsapnék a kezére annak, aki ilyen kapcsolási rajzot készít, főleg a kockás papír, meg a forgókapcsoló ábrázolása miatt...
Nekem tíz másodperc után jojózott a szemem.
![]()
Kicsit áttekinthetőbbé tettem a DT-9205A kapcsolását. És persze csatoltam.
Üdvözletem.
Senki nem tud segíteni? http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_699184.html?highligh...699184
Hello!
Kondikat át nézted benne ? Van egy rossz minöségű rajzom hozzá, hát ha ez vmt. segít.
A rajz szerintem elmegy, köszönöm.
Egyetlen elkó van benne, a többi fólia vagy SMD. SMD kondi is lehet hibás? Hogy állapíthatom meg?
Megtaláltam az EGYIK bűnöst, egy tranzisztor két lába "gyárilag" össze volt forrasztva, nem is értem hogy az előző tulaj miért nem vitte vissza.
A hidat átvágtam, és ettől RÉSZBEN megjavult a multiméter. Feszt már mértem vele egyenáramot és váltót is, de nagyon lassan állnak be az alapértékek feszültség és ellenállásmérésnél, illetve most is elég gyakori hogy a kijelzett érték függetlenedik a bemenettől, és valamit random kijelez. A kapcsoló minden részét letisztítottam, kontaktok stb. Érdekes módon a fokozatok közti átkapcsoláskor kezd megbolondulni vagy megjavulni...
Én kondira gyanakodnék bár ezt most már nem jelentenm ki egyértelműen.Szakadás viszgálattal vagyis csipogóval azért ellenőrizheted a kondikat.A rajz akkor stimmel?
Sziasztok!
Sikerült tönkretennem a Mastech my64 típusó műszeremet... Igazából nem tudom mi lett vele, feszültség mérése közben felrobbant, találtam benne egy fémdarabot a kapacitív mérőpont között, lehet bent maradt valami kondiláb darab, és az csinált zárlatot.. Jelenleg tök süket, találtam rajta pár félvezetőt amik átmentek zárlatba, kicseréltem. A felégett paneleket kifoltoztam, mikroszkóppal átnéztem, nincs rajta több nyákhiba.. A rajzát megtaláltam, de nem nagyon passzol az enyémmel. A folyatott chip lábát végigmértem, de GND-hez képest nem kap tápot.. Valaki segítene esetleg?
hello
Nékem is ilyen műszerem van nagyon meg vagyok vele elégedve az árammérés kivételével mert a 20A-es méréshatárba pontatlanul mér, tehát ha egy 100W-os izzót megmérek akkor ugrálnak össze vissza a számok. Mitől lehet ez?
Hibás, Nálam is volt méréshatár ahol ugráltak garba kicseréltettem azota nem vettem észre, bár a 200mv -nál 4,5 müszert is megnéztem és mindnél ugrálak a számok de az enyém még 2v difivel is mért a 9v ami töb müszeren 8,9 -9,3 körül volt nálam csak 6,8 - 7,2 körül ezért gariztam ki azota a 9v 9,3 ezen is.
Mastech M890G műszerem van és kezdettől fogva bekapcsoláskor csak villan a kijelző egy pillanatra és aztán semmit nem mutat.Rájöttem hogyha az on-off kapcsoló bal oldalát nyomva kapcsolom be akkor bekapcsol,de ha a jobb oldalánál nyomom akkor nem.A kapcsolót kicseréltem de ugyanaz a hiba.Szerviz se tudta javitani.Ha on állásba nem kapcsol be és elforgatom a forgótárcsát akkor megjelenik a kijelzés.Nem kapcsoló hiba!"Nem rezeg be az "oszcillátora"?Kijelző hiba,IC-hiba?Régi változat a nem SMD alkatrészes műszer még.Bármi ötlet?
Maxwell MX-25201-hez keresek előlapot,mivel törött.Ez a régebbi típusú a bal oldalon van a power gomb és jobb oldalt a hold gomb.Nincs led rajta és nincs a jobb felső sarkában se tranzisztor mérő hely.Ha valakinek van ilyen roncs műszer elküldhetné.Köszönettel
Sziasztok!
Nekem is van egy DT-9205A-s multim és az a gondom vele, hogy a 200Mohmos méréshatárban 1.5M-t megméri, de ha a 20M-ba rakom akkor semmit nem akar mutatni a pontosításhoz azon az alkatrészen, mást megmér. Lehetséges, hogy az érzékelő teszi ezt vele? ( mágneses jeladó tekercs a kocsinkhoz, motorfordulat adó)
Ja csak még annyi sose jöttem volna rá hogy nem pontos mert töbnyire gyengeáramot ritkán mérek, jobban 220v, szakadás, ellenálás amit használok,
hibakeresés, csak mostanában vágtam bele 110v és ennél kiseb dolgokba, ugy tudod elenörizni, hogy körbe kapcsolod és mindenhol nulának kell leni, nekm a 2V nál 6 os mutat ez sem stimmel teljesen de a többi rendben és amugy pontosan mér, mikor vettem többet is körbekapcsolgattam meg mértem evele ezt már csak a garis cserénél.
Ja csak még annyi sose jöttem volna rá hogy nem pontos mert töbnyire gyengeáramot ritkán mérek, jobban 220v, szakadás, ellenálás amit használok,
hibakeresés, csak mostanában vágtam bele 110v és ennél kiseb dolgokba, ugy tudod elenörizni, hogy körbe kapcsolod és mindenhol nulának kell leni, nekm a 2V nál 6 os mutat ez sem stimmel teljesen de a többi rendben és amugy pontosan mér, mikor vettem többet is körbekapcsolgattam meg mértem evele ezt már csak a garis cserénél.
Sziasztok!
A segítségeteket kérem. Van egy Maxwell MX-25304-es multiméterem. Ehhez van külső hőmérő szonda is. Ha nincs rádugva, akkor a belső hőmérővel a szobahőmérsékletet mutatja (pl. 023) Ha rádugom a külső hőmérőt akkor viszont -682 -t mutat. Az érték változik a hőmérséklettel, de ilyen fals értéket mutat. Mi lehet a baj (szonda vagy műszer?), illetve hogyan lehet megoldani. A műszert már sok éve vettem, de nem emlékszem rá, hogy korábban mi volt a szondával. Lehet, nem is próbáltam ki. ![]() Köszönöm előre is a segítségeteket.
Szia!
Próbáld meg fordítva bedugni a szondát! Nekem is Maxwellem van, és a szondán lévő banándugók fel vannak cserélve: így tehát nálam a COM aljzatba kell bedugni a piros dugót, illetve a mA aljzatba a feketét. Szerintem megszokható - de ha nagyon zavar, akkor két perc alatt ki lehet cserélni egymás közt a két dugót, és máris lehet színhelyesen bedugni a hőmérőt.
Azt már próbáltam, de akkor is azonos eredményt kaptam. Mind a négy aljzattal az összes kombinációt kipróbáltam.
![]()
Még annyit, hogy megmértem a hőelemen a feszültséget és szobahőmérsékleten 0 körül van, míg ha megfogom (testhő), akkor 0,3 mV körül van rajta. Ha fordítva kötöm be, akkor negatív előjellel ugyan ez a jelenség. Ellenállás mérővel 13 Ohm-ot mérek, ha megfogom, akkor néhány tizeddel feljebb megy. Ellenkező polaritással pedig lefelé mozdul el, ha megfogom.
A feszültséget ellenőriztem egy Metex 3800-assal is és azonos eredményre jutottam.
Ja, és nem a Com-mA aljzatba kell dugni, hanem a Com-V aljzatokba. Azaz a jobb szélen lévő két aljzatba. Legalább is az enyémben.
Sziasztok. mx-25-304-es műszerünk van nekem és haveromnak. sikerült neki rákötni-e olyan feszre ami ívet húz és a multiméter ellenállás és feszültségmérője az összess állásban beállt. ellenállásmérőnél kiír valamit azt mondta valami 100ohm alatti értéket állandóan és ennyi. a többi funkció jó és pontos. kapcsolási rajza van valakinek ehhez a műszerhez??
Maxwell 25-304
persze a multiméter nem közös
![]() hanem nekem is neki is van ,de ez lényegtelen most Idézet: „megmértem a hőelemen a feszültséget [...]” Ezek alapján a hőelem megfelelően működik. Habár az felettébb érdekes, hogy nálad a COM és V/ohm csatikat kell használni, ugyanis a neten a te multiméterednél is a COM-mA csatlakozópárost emlegetik, mint a hőmérőszonda csatlakoztatási helyét. Viszont azt is írtad, hogy a 4 aljzaton mind a 12 lehetséges csatlakoztatási módot végigpróbáltad, tehát akkor látnod kellett volna, ha működik. Így tehát csak magával a multiméterrel lehet a gond (feltéve, hogy a fentieket tényleg mind végigpróbálgattad!), de abban majd a nálam okosabbak segítenek neked.
A Maxwell honlapján lévő magyar leírás szerint a mA-V aljzatba kell dugni
![]()
Nekem még megvan, amit hónapokkal ezelőtt írtam a fórumba. Nem sikerült megjavítani, kidobni sajnáltam, ígéretet kaptam, hogy utánanéz egy-két ismerős, aztán annyiban maradt. egy konkrét alkatrész száll el benne mindíg, de mindenki mást mond róla, hogy micsoda. 5 műszerész 5 féle választ ad. Mostanában nem foglalkoztam vele, de gondolom előrébb megvan a hsz.arra emlékszek, hogy mA-t nem tudok vele mérni, meg kapacitást sem. Már nem vagyok benne biztos, de azt hiszem, feszültséget tudtam mérni vele, de ha mA-t akatram, akkor már 15 ma-nál elfüstölt az az alkatrész (a 200 mA-os állásban mértem), és valami olyan cucc, amin keresztül megy a mért áram....csak most nem emlékszek, hogy a COM csatlakozásra volt kötve gyárilag, vagy a mA-csatlakozásra...úgy dereng, a mA-ra. Az MX25- 201 úgy mért kapacitást, hogy a COM és a mA közé kellett bekötni a kondit. ehhez gyárilag volt egy tartozék- csatlakozó is, aminek a műszer felőli oldala két banándugónak volt kialakítva, és pontosan akkora volt a távolság, mint a műszeren a COM és a mA között. A másik oldala meg hosszúkás keskeny "luk" volt, nagyon keskeny, csak az alkatrész lába fért bele. ebben kis lapos, rugalmas érintkezők biztosították az érintkezést. Ha nem veszett el, akkor az is meg van...sőt, elvileg a doboza, jótállási papírja, meg minden, mert ez akkor hivatalos keretek közt ment, és leltárba volt, 3 évig meg kellett őrizni, ha ellenőrzés lett volna, akkor meg legyen. 2-3 év után tönkre tettem a műszert, sajnálom is, mert a forgókapcsolójával sose volt gondom, nem úgy mint az MY64-nél.Nekem nagyon bevállt. Letellt a három év, le lett amortizálva hivatalosan is, nem vagyok köteles tartogatni már...de most is sajnálom...villanymotorok indító kondenzátorait ki tudtam mérni vele, kissebb motorok áramfelvételét...MY64 csak 20 mikrofaradig mér...csak közbe bejött olyan dolog, hogy időnként szükségem van kicsi értékű ellenállás pontos mérésére. miliohm-mérésre. De szerintem ahhoz majd nézek valamit a neten...
Sziasztok! Nekem lenne egy ilyen multiméterem és nem tudom miért nem kapcsol be. Világítani világít biztosíték jó benne de se kép se hang.
Az elem gyenge,
a kapcsoló kontakthibás, a műszer tönkrement. ezek az én tippjeim... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |