Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Transzformátor készítés, méretezés
Ha kérdésed van, az alábbiak segítenek a hatékony választ megadni: Mag típusa: M, EI, UU/LL esetleg I-kből összerakott, tekercselt, toroid. Lehetőség szerint képpel. Méretek: magkeresztmetszet a*b (amit a tekercs körbeölel) ablakméret, lánc és toroidnál, belső-külső méretek. Primer-szekunder feszültség(ek), teljesítmény igény.
Lapozás: OK   318 / 318
(#) rascal válasza Blintux hozzászólására (») 13:22 /
 
A trafónak bírnia kellene, nekem is van ilyen gyártmányú trafóm, és nem tiltakozott a 230V ellen. Lehet, hogy a tied hibás volt, vagy mögötte az áramkör ami így túlterhelte. Ebből csak váltakozó feszültség jön ki, ha az áramkör nem csak egyenirányítva használja ezt, hanem közvetlenül is, akkor nem elég sima 12V. Egyébként a képről annyi látszik, hogy +12V és -12V-ot is készít az áramkör, és még ki tudja mi azokon a részeken ami nem került rá a képre. Az is lehet, hogy a készüléken van 110/220 váltási lehetőség és 110V-on volt. Így érthető, ha a trafó azonnal pukkant.
(#) Sebi válasza Blintux hozzászólására (») 13:48 /
 
A trafó gond nélkül viseli a 230V-ot, ezzel nincs gond. A váltási lehetőség 220/110V között akkor gond, ha 110V-on állt, de akkor sem ég el a trafó azonnal, kell neki legalább 10 másodperc (jó esetben még több), ezenkívül ennyi idő alatt egy teljesen kiöntött trafó nem produkál füstöt. Tehát az azonnali "pattanás" és a füst valószínűleg nem a trafótól származik. Meg kell vizsgálni a diódákat, pufferkondikat, a két db kék tantál kondit a stab. IC mellett.
Következő: »»   318 / 318
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu