Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB -> LPT
 
Témaindító: tizedeske, idő: Okt 10, 2007
Lapozás: OK   1 / 3
(#) tizedeske hozzászólása Okt 10, 2007 /
 
Hali mindenki! Nekem olyan gondom van, hogy LCD Pc-re témát otthon összehoztam csak a laptopon usb-csati van (abból is csak 2db ) ezért kéne nekem 1 átalakító amivel ez megoldható! PIC kizárva mert nincs hozzá égetőm.... ! Előre is köszi mindenkinek!
(#) Boldika válasza tizedeske hozzászólására (») Okt 10, 2007 /
 
Azthiszem, hogy informatikai boltokban lehet szerezni ilyen átalakítót!

Egyébként nehéz megcsinálni?
Kb. mennyi idő?
(#) huba válasza tizedeske hozzászólására (») Okt 10, 2007 /
 
Ha rákerestél volna akkor megtaláltad volna a megoldást pl ITT
A te ic-d FT245
(#) pokot hozzászólása Dec 13, 2007 /
 
Üdv!
én is hasonló gondokkal küzdök, van egy laposom,amin nincs lpt.nagynehezen sikerült beszerezni egy "usb to printer" adaptert.amival 2 gond van:
1.nem 25ös canon csati van rajta (ez a kisebbik gond),hanem IEEE1284.
2. XP alatt nem jelenik meg LPT port,csak az USB eszközöknél annyi hogy "USB nyomtatótámogatás".

szóval tulajdonképpen egy "virtual parallel port driver" kéne,de sehol nem találok. egyébként az átalakítóban pl2305 típusú IC van,a gyártó oldalán semmi találkozott valaki hasonlóval?
(#) kzmk válasza pokot hozzászólására (») Dec 13, 2007 /
 
Ha jól tudom az USB-LPT port átalakító csak bizonyos esetekben működik, pl nyomtató.
De sok alkalmazás használja bit szintű hozzáféréssel az LPT portot, és ha jól tudom a bit szintű átvitel USB-n elég siralmas késleltetésekkel rendelkezik. A dolognak tehát fizikai korlátai vannak.

Ha laptopra kell párhuzamos port, akkor egy PCMCIA-as párhuzamos port a megoldás. Kb 10k-ért lehet itthon is kapni.
(#) pokot válasza kzmk hozzászólására (») Dec 13, 2007 /
 
nekem főleg szinkron átvitelekhez kellene,mint pl Xilinx JTAG,AVR ISP,stb...ott nem fontos az időzítés. a laposon csak Express Card foglalat van,aszem ezt eladom és csinálok ft245-el egyet,de előtte megkérdezném,hogy az emulál lpt-t?tudja vki biztosra?
(#) aflmor válasza pokot hozzászólására (») Dec 13, 2007 /
 
Kép: Hivatkozás

Nézd át ezt, hátha...
USB Interface
(#) pokot válasza aflmor hozzászólására (») Dec 13, 2007 /
 
thx, közben megtaláltam énis

meg találtam még: usb2lpt

hátha más is szenved hasonlóval.
(#) Boldika válasza pokot hozzászólására (») Dec 13, 2007 /
 
Igen. Az a baj, hogy a progi az LPT portot vezérli, és nem az USB-t!
(#) pokot válasza Boldika hozzászólására (») Dec 14, 2007 /
 
a progi az lpt-vezérli,ez igaz, a hardware meg usb-n van,ez is igaz, de létezik emuláció is a világon.irsz egy progit, ami azt mondja a winnek,hogy van egy lpt2 és az lpt2 fizikai címekre történő írások alapján szoftveresen elkészíti az usb csomagokat és kiküldi,a többi a hardver dolga. usb-soros átalakítót több mint 1 éve használok gond nélkül,még nem akadt olyan progi,ami észrevette volna, hogy valójában usb-s eszközzel beszélget. Fizikailag a soros és a párhuzamos port pedig igen közel áll egymáshoz. gondolok itt: báziscím,config reg.,data reg, IT,stb dolgokra. egyébként a linkelt oldalon a srác már irt az előbb említett emulációs drivert...épp azt próbálgatom egy ATmega-val.
(#) szucs_g válasza pokot hozzászólására (») Dec 21, 2007 /
 
Hello! Jómagam már meg is csináltam az 1.5öst. Elvileg belepörköltem azt a hex filet, amit ott találtam. Ennek elenére nemismeri fel a ringyóz. ötlet?
(#) zoknee hozzászólása Dec 21, 2007 /
 
Siasztok!
Én teganp építetem meg egy kapcsolást, amivel az LPT portos lcd kijelzőt lehet USB-re csatlakoztatni, és teljesen jól is működik nekem. Egy másik fórumban is van erről szó: LCD kijelző PC-re
Egyébként a kapcslás leírása itt van: (AtMega8 a lelke): LCD2USB
Remélem segítettem valamit.
Üdv:
zoknee
(#) szucs_g válasza pokot hozzászólására (») Jan 1, 2008 /
 
Henrik usb2lpt átalakítóját meg is csináltam. A fuse bitek korrekt beállítása után el is indult a kütyü! Egy gond van még, hogy a b...me XP alatt nem lehet normálisan ilyen emulált kütyüt beizzítani. Hála Istennek nekem csillagászati célra kell és találtam olyan programot, ami nem LPTx-ként keresi, hanem megelégszik a portszámmal. Így már korrekten megy ki a (közel) 5v az aktuális lábon. Tényleg! nem tudja valamelyikőtök, hogy miként lehet az XP hibáját kiküszöbölni? Esetleg a Vista már mentesettőla hibától? Áll. a Win2000 nem vét ilyen hibát.
Még 1 kérdés: valaha találtam a win2000 serverhez egy oldalt, ahol leírták, hogy hogyan lehet lebutítani normál gépi üzemmódba (bocs, tudom nem idevaló téma, de hátha),nem tudjátokholtalálok ilyen infót?

Fényes Új Évet! Gábor
(#) bandita31 hozzászólása Feb 15, 2008 /
 
Hy
Az a kérdésem lenne hogy ha megépitenék egy lcd kijelzöt a pc-be
< http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/lcd_kijelzo_a_pc-re.html
>
és vennék hozzá egy usb LPT átalakitót(usb-böl LTP-be)akkor az müködne e.

Válaszotokat elörre is köszönöm.
(#) satirka hozzászólása Jún 5, 2008 /
 
Sziasztok!

Annyira nem értek ezekhez a dolgokhoz, mint ti, ennél talán egyerübb a problémám, igazából csak 1 kérdés:
Érdemes ilyen usb-s átalakítót venni ha a gépemen lepukkant az alaplapi lpt, de mivel könyvelő progit használok (DOS-os,XP alatt), a leporellós nyomtatónak az kéne, gépcserét csak a legvégső esetben szeretnék, vagy nem szeretnék ! Tehát érdemes lenne, működik-e, és ha igen, akkor milyet érdemes venni???

Előre is köszi...ÜDV
(#) janikukac hozzászólása Ápr 11, 2011 /
 
Sziasztok!

Ha építenék egy LPT-s PIC-égetőt, akkor evvel a kábellal meg lehetne oldani?
(#) Inhouse válasza satirka hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /
 
Bár régi a kérdés, hátha valaki belefut még ebbe...
Mostanában vettünk mi is egy ilyen átalakítót, egy LPT nélküli laptophoz. Semmi leírás, semmi driver. XP-re kellett, kis nyomozás után kiderült, hogy nem lesz LPT port a gépen. USB device xxx kerül fel, erre a DOS-os program nem tud küldeni semmit. Hozzárendelni nem sikerült rendesen (Clipper Summer '87 program, winen keresztül 1p késleltetés nyomtatás előtt). Egy megoldás született, a PrintFil program figyel egy txt-t, amire a clipperes át lett állítva LPT helyett. Így csak az a 2-3s késleltetés van, ami a fájlfigyelés intervalluma.

Üdv
Inhouse
(#) icserny válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /
 
Nem igazán. Az időzítés például felborul, hiszen az adatokat és a vezérlő bitek matatatását egyetlen vonalon sorosan viszi át, ráadásul ugyanezen az időszeleteken más perifériákkal is osztozni kell (időosztás).
(#) janikukac válasza icserny hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /
 
Aha, értem, köszike ! COM portosra gondolok mostmár!
(#) abcdabcd válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /
 
Ott ugyanez az időzítési dolog megvan ugyanígy! Ráadásul ha elolvasod a kolléga is írta ezt: "egyetlen vonalon sorosan viszi át" szóval mért lenne más az ha csak egy soros port és nem 8 soros van párhuzamban

Meg még a sorosról ami eszembe jut IgorPlug nevű infravevő is pont ilyen okok miatt nem működik jól soros-usb átalakítóval...

Viszont ICD2 klón, soros, meg ahogy hallottam egész jól működik ilyen átalakítóval viszont néha téveszt...
(#) puzzafutár hozzászólása Máj 4, 2011 /
 
Sziasztok! én is gondolkodtam már ilyen átalakító építésében, de annyi különbséggel, hogy nekem párhuzamos portra kéne átalakítani. Nézegettem HESTORE-n ilyen kis áramköröket, de azoknak eléggé horror áruk van. Viszont rábukkantam, hogy készen lehet venni ilyen kábelt jóval olcsóbban. Na, a problémám itt jön... Az ilyen kész kábelekben tudjátok esetleg, hogy milyen chip van? Az lenne a jó, hogy ha FT chip lenne, mert nekem fejlesztéshez kellene, és találtam is olyan DLL-t a neten, amivel az FT sorozat chipjeit lehet elérni. vagy esetleg az egyéb chipekez is van hasznélható DLL?
(#) icserny válasza puzzafutár hozzászólására (») Máj 4, 2011 /
 
Ha nem horror árú, akkor biztosan nem FTDI, hanem Prolific, Moschip stb.
(#) pic_nagyistvan hozzászólása Máj 5, 2011 /
 
Üdv mindenkinek!

Egy probléma megoldásában kérnék segítséget.

Néhány napja a régi notebook-om meghalt és vásárolnom kellett egy új ASUS notebook-ot. Programozóként régen szükségem volt a párhuzamos portra, mivel egy EMP-10-es EPROM égetőt használok, de sajnos új laptopokban már ennek hűlt helye van.

A kérdésem a következő lenne: szükségem lenne egy olyan átalakítóra, amelyet használni tudnék ehhez az égetőhöz. Már próbáltam az USB-ről LPT-való átalakítót, de sajnos nem működött. Az égető programja Windows XP-n fut, de van Win7-es verziója is.

Kérem ha van valakinek ötlete ez ügyben segítsen!

Köszönöm

Üdv.
(#) Hp41C válasza pic_nagyistvan hozzászólására (») Máj 5, 2011 /
 
Szia!

USB - LPT átalakító kapható számítógépes üzletekben, de megépíthető FT245 illesztő felhasználásával is.
(#) nagy_david1 hozzászólása Máj 5, 2011 /
 
USB-LPT átalakítókat felejtse el mindenki szerintem. Semennyire sem működőképes egy sem. A program ami támogatja az átalakítót az alig támogatja az operációs rendszereket és ha ez össze is jön az illesztés akkor a te programod és a vezérlendő készüléked ami 100%, hogy már kifog rajta. Pénzkidobás. Drágák az átalakítók és semmire se jók. Lehet pont egy régi nyomtatót elvinne mivel erre is árulják de másra biztos nem jó. Amúgy erre még van valahol külön téma is ha jól emlékszem. Inkább ajánlanám az LPT kártyát laptopba.

u.i: Megvannak a topikok: Bővebben: Link Bővebben: Link
(#) watt válasza pic_nagyistvan hozzászólására (») Máj 5, 2011 /
 
Van ilyen topic, valóban, még annyit gyorsan, hogy valóban nem működik egy sem ilyen üzemmódban.
Próbálj PCMCA kártyás LPT illesztőt keresni, az jó lehet. Nekem a nagy gépen egy PCI-os működik jelenleg. Persze ehhez az is kell, hogy a programozó programod képes legyen kezelni a magasabb LPT port címeket is!
(#) Inhouse válasza watt hozzászólására (») Máj 5, 2011 /
 
Sajnos vannak olyan laptopok, ahol csak az USB a bővítési lehetőség, mivel sem PCMCIA, sem ExpressCard aljazot nem tartalmaznak...

Tudom, akkor minek vett olyat?!

Esetleg lehetne építeni egy USB-s eprom égetőt...

Üdv
Inhouse
(#) abcdabcd válasza pic_nagyistvan hozzászólására (») Máj 5, 2011 /
 
Nekem egyelőre csak fejben van lpt-s eeprom égetőm illetve van is lpt port a gépemben (aztali) viszont elgondolkoztam az usb-s illesztésen és találtam ezt: Bővebben: Link
az oldalt, ahol az illető atmega-val oldja meg az illesztést, illetve részletezi a különböző megoldásokat, pl ha express kártyás a laptop állítólag az express kártya megoldás hardveresen lehet usb alapú is így nem jó, vagy lehet PCIe aplapú, itt az lehet gond ha a címe nem egyezik meg a hagyományos portévl itt állítólag >1000h... olvasd el az oldalt hátha segít... számolj be légyszi majd, ha sikerült...
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 5, 2011 /
 
Illetve konkrétan az oldalon belül itt vagy egy DIP tokkal megépíthető verzió, ha tudsz AVR-t programozni, elég egyszerű, maga az atmega8+2 kondi 2 ellenállás .... meg a csatlakozók, szerintem próbáld meg hátha jó:
Bővebben: Link
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 5, 2011 /
 
Illetve még az adapter különböző verziói: Bővebben: Link

Úgy néz ki két változat van: van egy ami egy Cypress vezérlőre épül, ezt én nem nagyon találtam , hogy kapható lenne, a projekt eredetileg is egy cypress ic-vel indult, azóta az újabb verziókban egy másikat használnak...
Meg van egy Atmega-s verzió, elvileg ugyanazt tudja mint a cypress annyi kivétellel, hogy az lassabb...

De a listából végigkövethetők a különböző verziók...
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem