Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanypásztor
 
Témaindító: bernardo, idő: Feb 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   241 / 241
(#) Polly válasza kokozo hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Tető alatt van és még két oldalról házfal ,csak elől és hátúl nyitott ! Azért megpróbálom vagy ahogy a "kokozó mondta öntapadós fém csíkokkal vagy 10 mm - es villanypásztor szalagot veszek és azt ragasztom rá . Mi lehet a gond vele ha nem kap esőt ?
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2019
(#) Polly válasza kokozo hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
És ilyen lapot hol lehet kapni ?
(#) erdgab válasza ferci hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
Megpróbáltam a 450V AC kondenzátor 800V DC feszültségen,bírta,legalábbis 10 percig,eddig tartott a teszt,nem történt semmi.Kérdés,vajon hosszú ideig is bírná?Itt évekre gondolok,nem 1-2 napra-hóapra.
(#) nik6868 hozzászólása Feb 9, 2019 /
 
Szevasztok!
Milyen megoldást ajánlotok a klaszikus kapcsolási rajzhoz,amit akkuval tápolnám,és ezt az akumulátort 20w napelemmel tölteném. Ki milyen megoldást használ?a tölrőkontrolert rendeltétek vagy saját magatok csináltátok?minden segítség jól fog. Köszönöm.
(#) Reveszlovas hozzászólása Pé, 9:57 /
 
Segitséget szeretnék kérni nemsokkat értek a villanypásztorokhoz,de lehetne valahogy erösebé tenni ezt a készüléket.
Lada szamara gyujtótrafos 400-450m szalagal szeretném használni shetikhez de mivel ezeknek amugy is hosszú a szörük szinte hatástalan.üres járatban (szalagnékül)1-1,5 cm ivethúz de cérna vékonyat.köszi a segitséget.
(#) Reveszlovas hozzászólása Pé, 9:59 /
 
Bocsi még valami külön kondi nics rajta.
(#) kadarist válasza Reveszlovas hozzászólására (») Pé, 20:22 /
 
Szia!
Sajnos a gyújtótrafós pásztorok nagy belső ellenállása nem kedvez a hosszú karámnak, ezért inkább szerezz be egy gyári, zárt vasmagos készüléket.
(#) Cavalier válasza Reveszlovas hozzászólására (») Pé, 20:34 / 1
 
Egy inverteres elektronikával azért fel lehetne dobni egy kicsit, hogy használható legyen.
(#) Polly válasza kokozo hozzászólására (») Szo, 17:21 /
 
Szia kokozo !
Nos megcsináltam ahogy mondtad ,műanyag pvc padlóra vékony vezetékeket ragasztottam ilyen ragasztó pisztollyal ! Pont most üzemeltem be ,kiváncsi leszek ,hogy holnapra ide merészkednek ezek a dög nyestek !
(#) kokozo válasza Polly hozzászólására (») Szo, 17:49 /
 
Szia!
Várom a beszámolót. Bár én úgy csináltam volna, hogy az egész autón kívül lógjon 30-50 centivel.
(#) Polly válasza kokozo hozzászólására (») Vas, 12:38 /
 
Szia ! Benyomtam az autó alá a szőnyeget úgy , hogy egy fél métert kilógott elől és reggelre egyetlen egy lábnyom nem volt az autón.Máskor meg tele volt nyomokkal minden reggelre ,valósziműleg beválik !Ezek után már azon töröm a fejemet,hogy ahogy mondod az egész bejárathoz kellene olyan hosszút ami végíg ér ! Viszont az a baj a PVC műanyag padlóval,hogy könnyen szakad ,bereped ! Vajon gumiszőnyeg vagy mi lenne jó a PVC helyett ?
A hozzászólás módosítva: Vas, 12:43
(#) Reveszlovas hozzászólása Hé, 7:46 /
 
Köszönöm a javaslatokat és a figyelmeteket.
(#) Reveszlovas hozzászólása Hé, 11:34 /
 
Kedves cCavalier! Eelöőször is meg_szerettem volna köszönni a hsasznos tsanácsot nNeked_is. eElgondolkotatott az inverteres elektronika ötleted, de addig_piszkáltam az elektronikát, mig_hazza nem vágtam az egész nyákNYÁK-ot, és az+ az 555-öst is._Hha esetleg tudsz segiíteni, hogy a maradékból(gyuújtoó_trsa_+_doboz_+_kiállások) valami használhatót lehessen alkotni, meg köszöném_(anyagiakban)._Eez az 12_Vv-os akksiroól müűködött. Ffontos a mobilitás.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 7:32
Moderált hozzászólás
(#) Mrscottt21 válasza Reveszlovas hozzászólására (») Hé, 11:43 / 1
 
Szia!

Ha esetleg mégsem lenne fontos a mobilitás, akkor nekem van saját építésű elektronikám ami 230V-ról üzemel. Végső esetben anyagáron felajánlom neked. Egy motorindító kondit kell majd még beszerezned. De majd óvatosan bánj vele, mert a tehenek sem szeretik! Régebben ebben a topikban írtam is róla.

Üdv, Laci
(#) Mrscottt21 válasza Mrscottt21 hozzászólására (») Hé, 11:48 /
 
Mondjuk ha jobban bele gondolok ide az nagy lesz!
(#) Cavalier válasza Reveszlovas hozzászólására (») Hé, 12:38 / 1
 
Van itt a fórumon is, aki szokott árulni csak elektronikát, szokott lenni az apróban is, azt be tudnád építeni. Esetleg rakj fel egy hirdetést, hogy ilyet keresel.
(#) Reveszlovas hozzászólása Hé, 13:52 /
 
Ha valaki tudna segiteni hállás lennék.köszönöm az eddigi segitségeteket
(#) JZoli válasza Reveszlovas hozzászólására (») Hé, 14:12 / 1
 
Ebből nem sok minden lesz! ha többet tudna a nálad lévő villanypásztor akkor a gyártója is nagyobb képességeket hozott volna ki belőle. Sok reményt a "tuningoláshoz" ne táplálj, ert ezek a cuccok eléggé a határra vannak már most készítve, méretezve. maradna az átépítés ami sokkal költségesebb, és némi hozzáértést igényel. Ha érel magadba ennyit akkor keresni kellene egy inverteres kapcsolást és jobban méretezett nagyfesz trafót és már lesz is nagyobb szikra, de elég drága is lesz emellett sajnos.
(#) engineerman válasza Reveszlovas hozzászólására (») Hé, 19:30 / 1
 
Keress privátban. Van gyári kivitelű elektronikám, hálózati is meg inverteres is. Saját fejlesztés. Az inverteres elektronikát sorozatgyártásra eladtam egy német cégnek. De ettől függetlenül NEM sorozatgyártásra tudok egyet éleszteni. Csak saruznod kell a vezetékeket, rádugdosni megfelelő csatlakozókra és működik. 6 - 900 V-ra tolt egy 20 µF os kondit ( beállítástól függően ). 8 Joule hozható ki normális áramfelvétel mellett ( 600mA )

A hálózati 10W-ot fogyaszt, de azzal 12 - 15 Joule is elérhető megfelelő kondival. De kell hozzá egy zármagos trafó is. Itt már el kell felejteni az autó gyújtótrafót, és a sufnituning tekert trafókat is
Következő: »»   241 / 241
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu