Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanyszerelés
 
Témaindító: kumpl, idő: Júl 16, 2008
Témakörök:
  1. A témában tilos, a villamosenergia termelésének, elosztásának, nagyipari alkalmazásának kitárgyalása! A mélyreható szakmai kérdések, magyarázatok kitárgyalása: Szakmai.
Lapozás: OK   713 / 713
(#) pcsoma válasza gyuszo hozzászólására (») Kedd, 21:19 / 1
 
"A másik, hogy nincs védővezető, pedig a lámpahelyekhez is el kell vezetni." Anno ez nem volt kötelező. A megoldás a mai napig is: kettős szigetelésű lámpatest.
(#) ftirius válasza proli007 hozzászólására (») Kedd, 21:49 /
 
Igazad van, bár megkaptam a választ igy is
Egyrészt arra voltam kíváncsi, hogy vedőföldre mindenképp szükség van-e? A későbbi hozzászólásban irták, hogy nem, ha kettősszigetelt a lámpa.
Másrészt a tüske valóban megsértette, és mind a két vezetéket!
Azért írtam, hogy panellakas, mert ha általános, hogy oldalról jön be a vezeték, akkor gyakori eset lehet a vezeték sérülése.
Csak azért kukkantottam bele, mert kilazult a kapcsoló, és ha már úgyis lepattintottam, akkor miért ne.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat!
Igyekezni fogok rendesen feltenni a kérdést!
(#) Kovidivi válasza ftirius hozzászólására (») Sze, 11:23 1 / 1
 
Nem tudom, hogy szabályozva van-e, de a csőnek be kell érnie a dobozba. A megsértett vezetéket szigeteld le, vagy cseréld ki. A szürkén mintha szikevágást láttam volna, ahol a kapcsolóba megy, szóval áram alatt ne nagyon fogdoss ott semmit.
(#) klausz18 hozzászólása Csü, 22:58 /
 
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az elműnél milyen indokkal érdemes bejelenteni, hogy rendszeresen az esti órákban a fázisfeszültségek szétcsúsznak? Most épp 205/230/252V
Gondolom túl sok ingatlan van L1-re kötve az utában.
Szabványok, tűrések ide vagy oda, olyan indok kellene, amivel nem elzavarnak, hogy biztosan nem hitelesitett a multiméter...
(#) klausz18 hozzászólása Csü, 23:10 /
 
Azt az előbb elfelejtettem írni, hogy ezek a mérések az óránál történtek, és a mi fogyasztásunktól teljesen függetlenek, lekapcsolt kismegszakitókkal is ezek mérhetők.
(#) gyuszo válasza klausz18 hozzászólására (») Pé, 7:58 /
 
Hiteles műszerrel, jegyzőkönyvvel.
213 V -248 V között kell lennie, ha ettől eltér panasszal élhetsz.
(#) klausz18 válasza gyuszo hozzászólására (») Pé, 10:24 /
 
A baj az, hogy este 7-8 utan van ez, minden nap. Nem fog gondolom az elmű direkt este 7-8 körül kijönni megmérni. Tehát jelen helyzetben akkor fizetnem kell egy villanyszerelőnek, hogy hiteles műszerrel megmérje, hogy egyáltalán bejelenthessem a hibát? Amire természetesen majd napközben megnézik, és nincs is semmi probléma...
(#) granpa válasza klausz18 hozzászólására (») Pé, 10:36 /
 
Nem kell hiteles műszer, regisztrált szerelő (a Te költségedre). Jelentsd be minden nap (e-mail, telefon), amikor észleled! Egy idő után megunják és feltesznek egy saját regisztrálós mérőt (kb. 1 hétre) az oszlopra, majd elismerik, hogy igazad van. Nálam is így volt. Utána "szerencséjükre" kellett jó néhány új bekötés (emiatt trafócsere) és akkor már odafigyeltek a terhelés elosztásra.
(#) gyuszo válasza klausz18 hozzászólására (») Pé, 10:51 /
 
Sajnos ez minden ügyintézéssel így van. Vagy utánajársz a saját költségedre, vagy együtt élsz a problémával. A hitelességhez elég a regisztrált szerelő, a te saját mérésedet nem fogadják el. Sajnos ez van.
(#) alienco válasza klausz18 hozzászólására (») Pé, 11:35 /
 
A szomszédomhoz kb. egy hónapja kijött az elmű este 7-re. Onnan tudom, hogy átcsöngetett, tőlem is kérdezte, hogy van-e problémám és mondta, hogy várja őket. Nem készült semmivel, csak fölhívta őket, amikor tapasztalta a problémát.
(Az más kérdés, hogy nála a bejövő vezetéket kellett cserélni végül, mert "ránőtt" a fája. Ott is "mászkáltak" a fázisfeszültségek, volt amikor jó volt.)
Tehát fizikailag lehetséges, hogy kimennek megnézni este 7-re is.
(#) ötfelezős válasza klausz18 hozzászólására (») Pé, 11:37 /
 
És reggel mennyi?
(#) klausz18 válasza ötfelezős hozzászólására (») Pé, 11:39 /
 
Reggel és napközben teljesen rendben van, szinte a nevlegestől alig tér el pár volttal.
(#) ötfelezős válasza granpa hozzászólására (») Pé, 11:42 /
 
Nem megunják, hanem felfedezik az ismétlődésben a törvényszerűséget.
Ennél kulturáltabb megoldás lenne, ha Klausz18 írna egy levelet, ami a műszakihoz kerül. Így mindegyik bejelentés külön volt kezelve, míg egyszer valaki rá nem jött az ismétlődésre, és átutalta a problémát ugyanannak a területfelelősnek, akihez a levél érkezett volna. Ez teljesen felesleges gyakorlatoztatása a második műszakosnak.
(#) ötfelezős válasza klausz18 hozzászólására (») Pé, 11:45 /
 
Érdekes. Még azt megtehetnéd, hogy mérsz az egyik szomszédos ingatlannál, ha vagy olyan viszonyban velük. Mármint este, mikor nálad megbomlik az egyensúly.
A hozzászólás módosítva: Pé, 11:54
(#) klausz18 válasza ötfelezős hozzászólására (») Pé, 12:04 /
 
Villanyóránál mérve, 0 fogyasztással is (kismegazakítók le) ugyan ez a helyzet. Mi fogyasztásunktól teljesen független.
(#) Skori válasza klausz18 hozzászólására (») Pé, 12:55 /
 
Volt hasonló problémám: 2 fázis van bekötve, az egyik fázis feszültsége 190V-ra esett, a másik rendben volt. Telefonáltam, elmondtam mi a gond, azt mondták utánanéznek. Néhány órán belül, megszűnt a hiba.
(#) granpa válasza ötfelezős hozzászólására (») Pé, 15:03 /
 
E-On-os vagy? Minden levelem ugyanarra címre/telefonszámra ment az E-onhoz (más megközelíthetőségük nem is volt!). Innentől kezdve mi van a gyakorlatoztatással? Az este 10 körül rendszeresen elmenő, ugyanaz a fázis esete is így nyert megoldást (többszöri levélírás, -több éven keresztül-, végül fogyasztóvédelemmel fenyegetés). Tudnék még írni az E-on viselt dolgairól, bár van pozitív változás.
Következő: »»   713 / 713
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu