Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanyszerelés
 
Témaindító: kumpl, idő: Júl 16, 2008
Témakörök:
  1. A témában tilos, a villamosenergia termelésének, elosztásának, nagyipari alkalmazásának kitárgyalása! A mélyreható szakmai kérdések, magyarázatok kitárgyalása: Szakmai.
Lapozás: OK   618 / 618
(#) Barni87 válasza PappAkos hozzászólására (») Sze, 11:24 / 1
 
Szia!
1.5mm2 kábel max 13A-es kismegszakítóval biztosítható.
(#) llax válasza PappAkos hozzászólására (») Sze, 11:31 / 1
 
A 2000W-os sütőt korlátlan ideig bírnia kell egy 10A-es kismegszakítónak (a "külön" gondolom külön kört jelentett). Egy új, normális minőségű B10A-val nem lesz gond, ha azt a kört más nagyobb fogyasztó nem terheli. Még 3kW körüli (13A) terheléssel is bírnia kell közel egy órát.

Ha jók a kötések, akkor 1,5mm2 rézre mehet 13A-es kismegszakító is.
(#) PappAkos válasza llax hozzászólására (») Sze, 12:02 /
 
A sütő szokott menni, azon a körön amin a konyha van, valamint egy hűtő, eddig mélyhűtő volt, most már side hűtő lesz, egy szagelszívó, egy mikro és egy mosogatógép, valamint éjjeli árammal (vezérelt) egy 15l bojler.

Ami állandóan megy itt:
hűtő

Ami gyakran fog társulni hozzá de aligha egyszerre:
mikró / villanysütő / mosogatógép


A tegnapi gondot az jelenthette, hogy egyszerre ment a sütő + egy tefal villanysütő + mosogatógép

Akkor 13A kismegszakító kellene ha jól értettem, vagy a teljes könyhai ág átvezetékezése a villanyóráig 2.5 rézre?

A kötések pedig szinte kivétel nélkül forrasztottak a régi rendszeren, az új részek pedig mind wagokkal kapcsolódnak
A hozzászólás módosítva: Sze, 12:04
(#) Kovidivi válasza PappAkos hozzászólására (») Sze, 13:07 / 1
 
Ha át lehetne húzni, én áthúznám a másfelest 2.5-kábellel. Villanysütő megérdemelne külön megszakítót. "de aligha egyszerre" : sütés/főzés közben azért a mikró bekapcsolása normálisnak minősül, és a mosogatógép is elindulhat a sütővel egyidőben. Én arra készülnék fel, hogy minden mehessen, akár egy időben is. Ne kelljen már figyelgetni, hogy még 10percig megy a mosogatógép, akkor csak 10perc múlva melegítem meg a kajámat... Nem tudom, milyen átalakítások jöhetnek szóba, de én a forrasztott kötéseket is lecserélném wago-ra, de legjobb lenne direktben húzni a kábelt, ahova lehet, ez viszont valószínűleg "rombolással" járna együtt. Neked kell döntened. Egyszer kell megcsinálni normálisan, aztán kiszolgál életed végéig.
(#) PappAkos válasza Kovidivi hozzászólására (») Sze, 13:40 /
 
Hát elfogadom, mert igazad van, mondjuk mikrot nem használunk, mivel egy kis méretű sötő is és mikro egyben, így a lényeg a kicsi méreten van, ha csak 1 tál vmit sütnék, a nagy sütőt nem indíto el. Mikrózni nem mikróztunk 4 éve lassan semmit sem. Ez van.
Ettől eltekintve is persze igazad van tükéletesen.

A rombolás és egyéb megvolt, minden ahová kell konnektor, ki lett alakítva, minden konnektorhoz megy cső a falba, ráadásul eleve vastagabb mint amit indokolna 3 szál kábel. A villanyóra a konyha külső falán van, így oda húzni bármit, rombolás nélkül megoldható lenne most. A 2.5 réz meg elviszi a 16A megszakítót is akkor, bár lehetséges, hogy a villanysütő kap egy külön kismegszakítót mert akkor eleve le lenne a gond erről.

Még a fűtés átforrasztására várok, már 2 hete ( ezért van idő kábelezgetni kicsit.

Azt hiszem ezt fogom tenni, mert ez jó ötlet.

Köszönöm!
(#) Kovidivi válasza PappAkos hozzászólására (») Sze, 14:17 /
 
Alakítsd a saját szokásaidhoz akkor a kábelezést, de érdemes kicsit távolabbra is gondolni, hagyni tartalékot. Most olcsóbb a vastagabb kábel, mint 2-3 év múlva újra vésni! A vastagabb cső viszont jó, oda bármikor be lehet húzni még drótot.
(#) rascal hozzászólása 5:27 /
 
Sziasztok!

Kábelsarúnál miben van jelentősége, hogy a kábelfogadó része kerekített, vagy "U" alakú? (Krimpeléssel fogok próbálkozni ezért lett hirtelen érdekes ez a vége is a csatlakozónak.)
Kerekített, U alakú
Következő: »»   618 / 618
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu