Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanyszerelés
 
Témaindító: kumpl, idő: Júl 16, 2008
Témakörök:
  1. A témában tilos, a villamosenergia termelésének, elosztásának, nagyipari alkalmazásának kitárgyalása! A mélyreható szakmai kérdések, magyarázatok kitárgyalása: Szakmai.
Lapozás: OK   639 / 639
(#) kowi válasza sámli hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
Kérlek írj szabványt vagy időt... Mi felénk új a sztori
(#) sámli válasza kowi hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
Hogy szabvány tartalmazza-e, nem tudom. Szolgáltatói követelmény. Elvben ellenkező esetben nem veszik át. Azért megpróbálok utána nézni, hogy valamelyik rendelet, szabályzat tartalmazza-e.
(#) sámli válasza kowi hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
http://merohely.hu/dokumentumok/fogyasztasmero_szekreny_kialakitasa...ei.pdf

Idézet:
„A nappali, és a vezérelt áramkörök külön légtérben vannak elhelyezve.”
(#) gyuszo válasza sámli hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
A mérőhely , fogyasztásmérő szekrény kialakítására, ami általában lakáson kívül van és a fogyasztói kismegszakító szekrényre, ami lakáson belül van, más az előírás.
Ha a kérdés a kismegszakító szekrényre irányul, akkor lehet egy tokozat,akkor igen, lehet de mindenképp külön sorban kell ezeket elhelyezni, elválasztva és a ráírni, hogy " Kettős betáplálás" , hiszen ha az állandót valamiért lekapcsoljuk, attól még a vezérelt, ha éppen be van kapcsolva megcsaphatja az elosztóban villanyászt. Tehát balesetvédelmi oka van.
(#) ötfelezős válasza kowi hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
Hát ez egyébként az MSZ 447:2009 megfelelő passzusából adódik, csak túl van lihegve, mert ott annyi van, hogy elkülönítetten:
Ha a fogyasztásmérő berendezés több, különböző árszabású fogyasztásmérőt tartalmaz (mert a fogyasztókészülékek elszámolási árszabása nem azonos), akkor ezen fogyasztókészülékek hálózatát egymástól elkülönítetten kell létesíteni.
Az én értelmezésem szerint erre tökéletesen elegendő lenne egy elosztótáblán mondjuk 4 üres hely, ahol egy vastag, piros csík vonul át. Persze, a jövő-menő madzagok elkülönítésével is hátul. De jó (lenne) a közben megjelent, Gyuszo által írt megoldás is.
A mifelénk új a sztori azért kissé mosolyt fakasztó, mert ugyanez benne van a regisztrált szerelői jegyzetben is, ami már 3 éves:
Ha a felhasználási helyet egynél több fogyasztásmérő látja el, akkor az egyes árszabásokhoz (pl. általános és vezérelt különmért) tartozó áramköröket a felhasználási helyen belül elkülönítetten kell szerelni, ez egynél több felhasználói mért főelosztót jelent
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2018
(#) Moderátor hozzászólása bzumi hozzászólására (») Pé, 13:44
 
A hirdetés itt is az "Apróhirdetés rovatba való!
Következő: »»   639 / 639
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu