Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Wireless billentyűzet vevő helyettesítése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bala7s hozzászólása Máj 24, 2023 /
 
Sziasztok!
Milyen módon lenne az lehetséges, hogy kiolvassam egy tetszőleges wireless billentyűzet kódját, és készítsek egy vevőegységet, ami azt tudja venni, és így pótolni tudjam a gyárit?
(#) KBal76 hozzászólása Máj 24, 2023 / 1
 
Tetszôlegeset sehogyan. Vannak olyan komolyabb billentyûzet gyártók, akik termékei AES titkosítással, oda-vissza kommunikálnak (pl. mint amirôl éppen írok). Ezeket onnan legönnyebb felismreni, hogy ha egy vezetékes billentyûzeten megnyomod a NUM/CAPS/SCR gombok egyikét, akkor az megjelenik a vezetéknélkülin is. Az olcsóbb/régebbi billentyûk csak adnak, mint egy kapu-távirányító.
Kézenfekvônek tûnik, hogy fogsz egy RF vevômodult és egy logikai analizátort (PC-re dughatót), és a kiszemelt billenytûzeten nyomkodod a gombokat. Ha azonos gombhoz minden alkalommal azonos kódsor tartozik, akkor tudhatod hogy az melyik gomb. Már csak egy cél-HW kell, ami felismeri a gombleütéseid, és feldolgozza.
Nem megoldhatatlan, de ha csak pótlásban gondolkodsz, egyszerûbb venni egy másik billentyûzetet mindenestül.
(#) robis01 válasza bala7s hozzászólására (») Máj 24, 2023 / 1
 
Vannak gyártók akik gyártanak külön usb sticket is logitech

Megpróbálhatod a billentyűzet nevét/gyártóját és az ismertebb MCU-k nevét (AVR, PIC, STM, stb.) vagy programozási nyelveket (AVR Sudio, Bascom, MPLAB, C, stb) társítva rákeresni a google-n hátha valaki már készített hasonlót.

Ha ez nem vezet megoldáshoz két út van. Egyik amit már írtak, kell egy szélessávú RF vevő, meg logikai analizátor, és jó sok szabadidő. A másik hogy szétszeded a billentyűzetet és áthuzalozod valamire (pl. Arduino) a bill. mátrixot, és azzal küldöd át (pl. bluetooh) a gombnyomásokat. Igaz ez sem lesz rövidebb idő alatt kivitelezhető mint a fent vázolt verzió.

Ha a rááldozott időt plusz a szükséges hardwer eszközök árát összeadod, kiderül hogy érdemes-e ezzel foglalkozni, vagy venni egy újat.

De találkoztam már olyannal is hogy csak a NYÁK vezetősávtól szakadt fel az USB csatlakozó, visszaforrasztva ismét használható lett.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem