Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Én karácsonyra szeretnék egy beltéri villgó fényfüzért készíteni.LED -eket szeretnék használni.Azt szeretném hogy a LED sor véletlenszerűen villógjon.
Ehhez szeretnék segítséget kérni.
Felul jobbkezfelol van egy olyan, h Kereses; ah nem is inkabb nezd meg a kepet!
Hello!
Ebből mondjuk ki lehetne indulni http://www.freeweb.hu/bss/index.php?id=349 hármat-négyet megcsinálsz különböző villogási frekvenciával, és tényleg olyan mintha csak véletlenszerűen világítanának.
A bonyolultságáról semmit sem írtál...
Milyen kell? Hány LED-es kb? PIC-es lenne a jó, vagy PIC nélküli? Szóval kicsit kifejthetnéd jobban a kérésedet...
Én IC megoldásra gondoltam. Semmi féle képpen nem szeretnék PIC -est.Egy 30 LED - t szeretnék működtetni.
Akkor az a kapcsolás viszont pont a barátod lesz, amit DRoland adott nemrég...azt esetleg meg lehet fejelni tranzisztorokkal, hogy több LED-et is elbírjanak a kimenetei :yes:
Szerintem is a barátomnak fogadom ezt a kapcsolást. Köszönök mindent.
Amúgy valószínűleg én is meg fogom csinálni, bár még van egy kis idő karácsonyig...
Majd ha megépítetted kiváncsi lennék egy kép (vagy inkább egy kis video erejéig) ha megoldható.
Majd igyekszem én is elkészíteni,ha sikerül mindenkép fogok fotót készítenei róla.
Sziasztok
Nekem a ledes fényfüzér kivitelezésénél nem is a villogtató kapcsolás jelent(ene) gondot,hanem a ledek ára! Én kb 1-1,5 éve vettem a lomex-ban 100Ft/db sárga szuperfényes 5mm-es ledet! Ha 40 darabot szeretnék az már 4eFT!(ezt nem volt nehéz kitalálni ) És ez a darabár régebben volt igy,azóta lehet,hogy drágább?!?!? Én inkább egy gyári rizsszemizzós füzért "cibáltam" szét,fáradságos munkával,de megérte!(én sztem) Csatolva 3 db kép Az érintésvédelmi szabály fontos lenne,de mivel az ablakon lóg egy tapadókorongon,igy nem fontos A zöld doboz egy jóféle kína csepp-icés kapcsolás Az izzók sorba vannak kötve külön-külön minden színnek(4db) Remélem adtam ötleteket! UI:Tudom,hogy fényfüzérről van szó,ráadásúl ledesről,gondolom elfér ez a hsz Tamás
Szia
A témáhozz állóan(az elöző hsz-emmel ellentétben),én egy PC-s kapcsolást tudok még ajánlani! Egy progi vezérel LPT porton keresztül 8 db ledet! Gondolom sorba akarsz kötni ledeket 230V-ra,igy a vezérelt led helyére(ha jól tudom)rakhatsz egy kis tranyót(ami elbirja az 1 led áramfelvételét,hálózati fesznél,soros kötésnél)a tranzisztor kimenetére pedig a sorbakötött 230-as fényfüzért! (a kapcsolás nem tőllem van,vhol találtam) Azért még vkit kérdezz meg,még őssze nem raknád! Tom
Szia!
Találtam 1-et én is. Hátha.....
Latom meg el a forum ;o)) Akko kerestem egy kapcsolast! Ami nem PIC -es,..
http://www.ezermester2000.hu/2001-12/elektrokaracsonyfadisz.htm
Ehhez hasonló kapcsolást láttam durván 1979-1980-ban az RT-ben és meg is építettem. Ott ST helyett 4011/4001 tokokkal, volt megépítve az áramkör. Valaki majd csak belinkeli. A ledeket az IC-k tranzisztorok nélkül közvetlenül vezérelték, kezdetben 9 voltos elemről működöt, majd tarfóról működtettem. Megépítettem és évtizedekig használtam. A ledeket szétszórva az ágakon helyeztem el (4x4 darabot), és régi rádió/tv készülékekből kibányászott tekercsek huzalával kötöttem össze. A karácsonyfa kidobásakor természetesen a drótok is kukázódtak, viszont szinte nem is látszódtak a vékony kábelek, másrészt nem világítja be tolakodóan az egész szobát. Részemről erősen ajánlott :yes:
Sziasztok
Azt akarom megkérdezni hogy astabil multivibrátorral nem lehetne-e megoldani hogy 1-1 "csatornára" kötnék párhuzamosan kék ledeket vagy 20 db-ot és akkor 40 ledes karácsonyfa villogóm lenne. Ez nagyon hülyeség?
Ha jol tudom a kek ledek tobbet fogyasztanak, de sztem tokosebb tranyokat tecel bele vagy a kicsikkel meghajtasz egy nagyobb tranzisztort v egy szilardtestrelle megoldja a gondot,.. Amgy itt mar a tapra is kell gondolj, nem eleg neki 2db ceruzaellem ;o))
Esetleg alkatrészeket nem tudnál ajánlani hogy melyikkel lenne jó?
Nm! Irj ha meg van valami,.. Amgy kerhetek egy aprosagot,.. (ha irsz valakinek a forumban akkor hasznald a "Válasz" feliratu gombot-linket! Igy tudni fogja az illeto, h neki szantad! Es a modik is nyugodtabbak lesznek majd,..)
Udv; Imre,..
Sziasztok!
Egy LED függönyt szeretnék építeni, ehhez kérném a segítségeteket. Először is adott 200 db LED. Itt jönne az első kérdésem: szerintetek milyen ledet használjak? RGB, nagyfényerejű, normál? A második kérdésem az lenne hogy milyen vezérlőt javasolnátok. Ha lehet IC -vel csinálnám, mert a PIC-hez és az AVR-hez nem értek. Ja és még annyi, hogy 4 csatornát szeretnék. Tehát mondjuk 20 led világít pár másodpercig majd elhalványul, de a következő 20 már halványan világit. És így váltogatná végig a 200 ledet. Más javaslatot is várok, ki-hogy csinálná meg. Előre is köszi
Hát ez a topic is régi hiányt pótol.
Veszel kék,zöld, piros ledeket, ezeket csoportosítod, csinálsz nekik tranyós meghajtó fokozatot. Ezeked pedig vezérled egy mondjuk lidl-ben kapható hangulatlámpa(kb1000ft) vezérlőjével.
Hello
Találtam egy igen csak érdekes "Kapcsolás" amit szeretnék megépíteni de még kellene bele nekem valami amiben annyira nem vagyok jártas. A relé 3-32VDC 3A 240VAC-as lenne és hálózati áramot kapna ha jól látom. Kérdésem az lenne hogy milyen dióda hidakat tegyek bele és ezt az egészet olyanra szeretném hogy csak a mély hangokra villogjon. Sample Video
ITT Egy nagyon egyszerű aktív aluláteresztő szűrő.
Ez is egy jó Subwoofer-szűrő. S a nyákterve... Vagy egy pontosa méretezhető kapcsolás. De ennek a kimenetén egyenfeszültség jelenik meg. Néni kiegészítés még kelleni fog az egyenáramú kimenethez.
simpi már belinkelt pár SSR-rt (Link). Talán így látatlanba az S 202 S 01 SSR 600V/8A SHARP -et merném ajánlani. Megfelelő hűtéssel a 8A nem kevés! Majd 2KW! Adatok az adatlapban...
Igazat megvallva az a legnagyobb probléma hogy nem nagyon használtam még ilyen kellékeket (SSR, Diódahíd, Aluláteresztő szűrő)
SSR-ből az lesz szerintem amit ajánlottál Diódahídra ha tudnál még egy konkrétumot mondani azt megköszönöm Aluláteresztőre ezt szemeltem ki, de ez nélkül is működnie kell, szóval ráérek még gondolkozni rajta.
Az ajánlott típusban (S 202 S 01) nincs áramkorlátozás! vagy csak ellenállást építesz be, vagy egy egyszerű áramgenerátort Skori-tól. Vagy másmilyen áramgenerátort is építhetsz. Például LM317L-el. ( Az LM317L adatlapja. ) Az áramgenerátort 20mA-ra állítsd be!
4DB 1N4148-as vagy 1N914-es diódából összerakható a dióda híd. S igen, de akkor az áramgenerátor megépítését ajánlom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |