Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Fordítsd a két ledet szembe egymással (ne így oldalról) és máris meglátod a változást.A mostani helyzetben elvész a jel 90%.
A tükröződés miatt állnak így.A tengelyre ragasztottam egy darab fényvisszaverőt,meg fekete szigszalagot.
Ehhez csak gratulálni tudok! Jó munkát kívánok vele!
Én már azt is látom magam előtt mibe lesz (lenne) a csöves órád!!
Linkelnéd...? Én még nem látom, csak homályosan körvonalazódik...
Az új őrület, fogaskerekes kivezérlés jelző, esetleg spektrum analizátor :-O
Az optikai fordulatszámérő olyan, ami kijelzőn kijelzi, hogy a beépített ledje milyen időközönként villan fel, azaz egy perc alatt mennyit villan.
A mérendő tengelyre, és az álló részre fel kell rajzolni 1-1 vonalat. Olyan villogást kell beállítani, aminek villódzó fényénél állni látszik egymással szemben a két jelölés. Ha ez megvan, a kijelzőről le lehet olvasni, hogy mennyit villan percenként, hogy egymással szemben áll a két jelölés(fordulatszám/perc). Vagy nem mondok újdonságot? Hogy-hogy nem ilyet készítettél? Egyébként tetszik a kapcsolás.
Ezzel az a baj, hogy a fordulatszám egész számú többszörösénél is álni látszik a jel.
A gyári optikai számlálók is így működnek, ahogy BarnaPili megcsinálta, csak a ledek jobban vannak pozicionálva, és egy gyűjtőlencse van az infra vevő előtt, hogy több visszavert fényt gyűjtsön be. A pic meg csak számolja a lefutó éleket, és kijelzi.
Nem akarom lelőni a lényeget, csak láttam egy hirdetésedet és abban olvastam valamit, ami következtetni enged valamire....
Hogy te milyen rejtélyes vagy.
Szép munka. Gratulálok. Majd mutasd meg dobozolva is, mert gondolom szép fadobozt kap.
Ez nem az a fajta.Ez csak számolja a visszavert fény által keltett impulzusokat.De nem is írtam,hogy optikai fordulatszámmérő. De kösz a fölvilágosítást! " Wieder was gelernt..." ahogy a német mondja
Szia!
Ez nagyon szép lett! Mennyi időbe telt kb. az élesztése?
A munkáid engem mindig lenyűgöznek,sokáig nézegetem őket,ez az erősítő is nagyon szép munka,gratulálok!
Az élesztés kb. 15 perc/csatorna, de ebbe már van egy 5 percnyi zenehallgatás is. Beállítani két trimmert, nem időigényes, mint néhány feszültség ellenőrzése is gyorsan megy.
A tervezgetés, és az összerakás sokkal időigényesebb.
Köszi a választ!
Egyszer majd én is építeni akarok valami szép hangú erősítőt, de az még odébb lesz.
Király, látom belemélyedtél a PIC világába
Ritka használatra nem lett volna elég egy multiméter frekvenciamérője? nálam bevált Ha meg számolni kell, a jó öreg számológép 1+1 =-ség gomb meg rákötve a jeladóra Üdv A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2013
Már jó ideje tanulom a PIC-ezést,de az alapok után mindig elakadok,elmegy másra az idő...Ez igazából csak utánépítés volt,de adott egy kis lendületet,hogy újra foglalkozzak a dologgal.
Sziasztok,
Nálam ezek készültek mostanában. Építési sorrendben mutatom be őket, gondolom, kitaláltátok, hogy megcsapott a PIC füstje. Elsőként watt kolléga leírása alapján egy LPT portos programozót és egy PIC16F628A-hoz (18 lábúakhoz) használható próbapanelt készítettem el, majd jöttek sorba a többiek: a 8-14-20 pines PIC-ekhez való panel, a PICkit2 és végül a 28 lábúakhoz való panel. A PICkit2 18F2550-jét a printer portos programozóval programoztam fel és utána (érdemei elismerése mellett) nyugdíjba küldtem. Legvégül egy PIC12F615-tel épített belső világítás halványítót láthattok. Üdv: t A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2013
Nálam még egy pic sem volt képes füstöt ereszteni
Idézet: Viszont a paneljaid igényes szép kivitelést mutatnak ! GRAT ! „megcsapott a PIC füstje.”
Kösz.
Viszont nem véletlen, hogy nem mutattam (eddig) meg a panelok másik oldalát. De ami késik, nem múlik... Ugyanis se nem fotóztam, se nem vasaltam, hanem saját úri kezemmel rajzoltam meg a mintázatot. Úgyhogy nem épp a legszebb, de működik és ez a lényeg. A 16F628-as próbapanelt Mickey5 oldalán olvashatóak szerint építettem és a hozzávaló kiegészítő paneleket is. OFF: köztudott, hogy a legtöbb processzor (a PIC-et is beleértve) füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, akkor már nem működik.
Szép munkák, gratulálok. Azért a füst ritkán csapkodjon.
Hmm Akkor azért volt ismerős a kinézetük.
Idézet: Nem lehet az olyan rettenetes, ez innen is látszik. Ilyen kis NYÁK-ok esetében a kézi rajzolás szerintem inkább profizmus. „Viszont nem véletlen, hogy nem mutattam (eddig) meg a panelok másik oldalát.”
Grat. Én csak most kezdtem el foglalkozni PIC-el, de sajnos időhiányában még nem tartok itt. Az LPT-portos égető már készen van, már csak kipróbálásra vár.
A végén látható belső világítás halványító saját fejlesztés? Ha nem, megmondanád, hol találtad? A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2013
Üdv! Működik az égetőd? Mert mint a pickit2 fórumon kiderült neked 100nF van a Pic USB részén (eddig nem is figyeltem erre a képeiden), és oda 470nF kéne, vagy legalább 330nF.
A Z.Szilvásy féle verzióban 100nF van a tudomásom szerint.
Akkor elég rosszul tudod: Bővebben: Link, jó az 330-nak is, én is építettem már ebből.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |