Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   123 / 294
(#) zenebolond válasza toro hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Ezekre gondolsz? Cserélve lettek
(#) toro válasza zenebolond hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Nem, ezek az NTC ! Keress egy másikat az előremenő vezetéken.
(#) zenebolond válasza toro hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Szia!

A csöveken nincs más egyéb, csak az analóg hőmérséklet érzékelő.

Kép0693.jpg

(#) VIM válasza zenebolond hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Szia! EZT a képet és oldalt nézd már végig és a képen látható panel csatlakozásait vizsgáld meg, hogy jól érintkezik-e.
(#) zenebolond válasza VIM hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Leírom milyen érzékelők és elektromos alkatrészek vannak benne.

2db NTC
1db ventilátornál légnyomás érzékelő ami egy mikrokapcsolót működtet.
1db áramlásérzékelő, amire fel van fogatva gyújtótrafó(szikráztató).
1db szivattyú.
1db váltómotor.
1db ventilátor a kéménynél.
1db gázmágnesszelep ami két "reléből" áll.
1db vezérlő elektronika.
1db vezérlőpanel.
(#) zenebolond válasza zenebolond hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Robbantott rajza.

Az, hogy mostanában "kéményhibára kiáll" az mit is jelent? Már nem villognak a kijelző ledek? Meddig jut el a kazán a gyújtási folyamatban? Ezzel a robbantott ábrával nem sokra megyünk, ez akkor kell ha össze kell rakni.
(#) zenebolond válasza VIM hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Elindul a szivattyú, és amikor a ventilátornak kellene indulni, csak a szivattyú megy és utána el kezd világítani a kémény hiba jelzője.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014

Talán akkor a levegő presszosztáttal vannak a gondok és az ahhoz csatlakozó csövecskékkel. A venturi csöves nyomásőr minden porcikáját ki kell takarítani, hogy a nyomáskapcsolója tudjon kapcsolni. A csövek helyzetére ügyelni kell, hogy oda kerüljenek vissza ahonnan levetted, mert akkor nem fog működni a venturi. Ha majd megy a ventillátor akkor majd szikráztatni is fog, remélhetőleg. Ha nem indulna a venti, akkor annak tápfeszültség hiánya van és azt a panelon kell keresni.
(#) zenebolond válasza VIM hozzászólására (») Feb 10, 2014 /

Szia VIM!

Na, nem jutott eszembe hogy, "presszosztát". Az jól működik, viszont a ventilátor nem kapja meg a relén keresztül az áramot. Már a relé behúzótekercse sem kapja meg az áramot.
Egy kérdés még mondta a gázkészülékszerelő a gázmágnesszelepen (két """relé""" van), az egyiknek mi a neve, mert elfelejtettem.

997089.png

(#) toro válasza zenebolond hozzászólására (») Feb 10, 2014 / 1

Nem relé, hanem tekercs!
A két fekete 230V-os (ebben a szelepben), a kék (modulációs)5-17 V.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2014
(#) toro válasza VIM hozzászólására (») Feb 10, 2014 /

A kazánköri hőcserélőt kellene kívülről lecsutakolnod!
(#) zenebolond válasza toro hozzászólására (») Feb 10, 2014 /

Azt a múltkor kiszereltem és le és kitisztítottam. Visszajött a szervizből a panel, volt egy két kisebb hibája (relé), de a kattogást csaknem hagyja abba.
(#) jano48 hozzászólása Feb 11, 2014 /

Január 29-30-i hozzászólásomra írom, hogy nem csináltam a kazánnal semmit, de azóta megint jól működik. Remélem, hogy öt év múlva is elmondhatom ezt.
(#) kivancsi6206 hozzászólása Feb 11, 2014 /

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni egy http://www.saunierduval.hu/stepone/data/downloads_sd/2a/00/00/thema...hu.pdf
kapcsolatban.
A hibajelenség, az előremenő víz hőmérséklet 60 fok / manuálisan beállítva/, kb fél óra fűtés után folyamatosan emelkedik a hőmérséklet (72 fok-ig), majd kikapcsol és csak keringet. kb 5 perc után bekapcsol kb 32 fok-on.

Szétszedtem, kimostam- nem tom !

Köszi
(#) bsd_szerviz válasza kivancsi6206 hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Szivattyú alatti szűrő tiszta?
Váltószeleped zár? Motornál nem csöpög?
Termosztatikus fely nem zár le radiátoron?
Mekkora teljesítményre van állítva, vedd lejebb?!
Modulációd van rendesen kicsi-nygy láng?
(#) kivancsi6206 válasza bsd_szerviz hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Szia!

-szűrő tiszta
-váltószelep rendben, nem csöpög
-termofej nyitva
-teljesítmény ? ???
-moduláció van
(#) kivancsi6206 válasza bsd_szerviz hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

a teljesítmény 15 kW
(#) zenebolond válasza kivancsi6206 hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Szia!

Van elég áramlás?
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
(#) Apollo78 hozzászólása Feb 12, 2014 /

Sziasztok

Unokatesóm gázkazán vezérlőjének javításához kérnék segítséget.

Egy ventilátor hiba miatt a vezérlő panel egy része elégett. Van némi tapasztalatom az elektronikák javítása terén, így a penel javítását, az ellenállás és a relé cseréjét meg tudom oldani. A nagy gondot az okozza, hogy a vezérlő áramkörön (Brahma CM31F) egy kereszt irányban forrasztással csatlakoztatott SMD szerelt másik panel is helyet kapott, amin ugyan csak kiégett egy SMD tranzisztor (legalábbis úgy gondolom, hogy tranzisztor lehetett).

A történethez hozzá tartozik, hogy sikerült szétszednem egy jól működő vezérlőáramkört (bár anyukám nem örült a tél közepén szétszedett gázkazán látványának) és lefényképeztem az ismeretlen tranzisztort.

Ezt a képet már több neves alkatrész forgalmazóhoz is elküldtem, de a válaszok szerint nem "tudnak" segíteni a beazonosításában.

http://kepfeltoltes.hu/view/140212/DSC07093_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szeretném kérni, ha a kép alapján valaki tudja, milyen alkatrész ez, hol lehetne megvásárolni, vagy esetleg mivel lehetne helyettesíteni az segítsen nekem.

Segítségeteket előre is megköszönve,
Apollo78

DSC07093.JPG

(#) kivancsi6206 válasza zenebolond hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Szia!

hát.... nem tom?!
A HMV-nél (tároló) amikor fűti van, de az előre menő vizet kb 70 fokra meligíti majd vissza modulál és kikapcsol szintén 3-5 percre, majd vissza!
(#) kivancsi6206 hozzászólása Feb 12, 2014 /

Most még azt nem értem, hogy lehet, ha manuálisan visszaállítom az előre menő víz hőmérsékletét a gáz kikapcsol és lekeringeti 38 fokra, majd bekapcsol. Kezdi előröl.
Pl. Az előremenő víz 60 fokra van belőve a kazán kb. 1 h üzem után 72 fok, visszaállítom 58-ra lekeringet!
(#) zenebolond válasza kivancsi6206 hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Szia!

A fenti bejegyzésemet ha nézed én is küzdök a saját kazánommal. Amit én tapasztaltam, csak abból tudok meríteni. Nálam egy hasonló jelenség akkor következett be ha nem volt rendesen lelégtelenítve, ezáltal a keringés nem volt megfelelő.
(#) kivancsi6206 válasza zenebolond hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Szia!

Nem egyszerű eset! Most 1 pár napig nem leszek kazán közelben, de számomra mint laikusnak
nem stimmel, ha be lehet állítani az előre menő víz hőmérsékletét a kazán + ...rik rá. Simán túlmegy rajt. Vagy én nem gondolom logikusan!?
(#) kapcsrajz válasza Apollo78 hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Szia !
Ha a tipusa 1BW akkor szerintem BC846B NPN transistor lesz.
Ha a tipusa 18W akkor valamilyen Zener dióda, de az én katalógusomban így nem találtam.
http://www.hqelektronika.hu/product.php?pn=bc846b

Üdv
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
(#) Apollo78 hozzászólása Feb 13, 2014 /

Köszönöm a segítséget!

Utánanézek és jelentkezem!
(#) Inhouse válasza Apollo78 hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Esetleg a jó panelen kibontott állapotban meg is mérheted...
(#) koriscs hozzászólása Feb 13, 2014 /

Hello!
A problémám az volna ,hogy egy-két napja fürdés közben ingadozik a vízhőmérséklet.
Egy Beretta gázkazánunk vagy bojlerünk van (nem tudom minek nevezzem) pár napja kivillant rajta egy LED elvileg vízhiány miatt de ez már nem világít.A Fűtés és minden más ezen kívül működik.
A probléma orvoslására egy rövid leírásban azt írja a készüléken ,hogy kapcsoljam ki és működtessem a főcsapot mindaddig amíg hideg állapotban 1 Bar nyomást nem mutat.
Ezzel az volna a problémám,hogy nem találom a "főcsapot" és nem tudom mit ért működtetés alatt(nyissam meg a fürdőben a csapot?).
A tulaj az mondta ,hogy a bojler alján kéne keresni de ezzel sem segített sokat már sok mindent tekergettem de semmi.
Itt egy kép alulról.
Előre is Kösz!
(#) JK hozzászólása Feb 15, 2014 /

Sziasztok!

Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy egy Buderus Logamax U012-es kombi kazánom mostanában a meleg víz előállításnál eléggé kínlódik. A csap nyitása után gyújt, melegít és ca. 0,5-1 perc múlva kialszik a láng. Újra szikráztat, begyújt, melegít és egy kis idő múltán ismét elalszik a láng. És így tovább.... A szerelő vízkőmentesítette a hőcserélőt, szerinte ez okozhatja a bajt, de még aznap este újra produkálta a jelenséget. Tudna segíteni valaki, hogy mi lehet a bibi? Köszi.
(#) toro válasza JK hozzászólására (») Feb 16, 2014 /

Kérdéseim:
1. a hibajelző ledek közül világít valamelyik?
2. a levegő nyomáskapcsolót hallod átkapcsolni (füstjárat mellett jobbra)?
Következő: »»   123 / 294
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem