Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szia Mester!
Én az alábbi PIC18F2550-es bázisról beszéltem. A visszajelző LED-eket akarom elhagyni belőle, csak a Statusz LEDet tartom meg. Azért kérdeztem, hogy a 12-es lábon lévő IR indikátor LED-nél a kapcsolásnál ha kihagyom, akkor az a láb a semmibe lóg. Üdv: Attila És még - jelenleg nagyjából kész a panel, de még átnézem alaposan.
Üdv mindenkinek!
Ez ideig nem írtam a fórumra, mivel a fórumon megtaláltam a válaszokat a kérdéseimre. Az elmúlt kb. fél évben négy órát építettem, ha tudok teszek fel képeket, még nem biztos, hogy tudom hogyan kell. Mindegyik órám rotorját, SMD kivitelben, egy oldalas nyákra készítettem és elsőre működtek is rendre! Kivétel a 18F2550-el épített bázis, de ott is csak az RX és TX vonalakat kellett felcserélni. Amennyiben valakit érdekelnek ezek nyomtatott éramkörei, szívesen közzé teszem a fórumban. Most viszont megépítettem a 2550-es , USB-s változatot a 886-os rotorral és szeretném az adatkapcsolatos programokat is kipróbálni. Jelenleg a Rotor a V.4.53-as verzióval, a bázis a V.4.02-vel működik, bár még a hőmérő, nedvességmérő nincs beépítve. Az RTC, DCF-77 a bázison van és működik, DCF-szinkront is sikerült elérnem, de volt néhány hibás dátum beolvasás is. A rotoron viszont nincs RTC, hőmérő, nedvesség mérő, légnyomás mérő sem, mivel az adatkapcsolatra számítottam a nyák tervezésekor, ezért megkérném Hp41C fórumtársat, amennyiben lehetséges küldje el nekem a szükséges programokat. A fórumot végig olvastam és úgy emlékszem ez a változat nincs feltéve. Valamint ezúton mondok köszönetet az itt végzett munkájukért! Iszonyatos energiát fektettek ebbe a munkába itt jó néhányan, köszönet érte Hp41C, Vicsys, Janocsi, patexati, kly és a többieknek is, hiszen az ő problémáikból is rengeteget tanultunk! Elnézést a hosszú léért. A rajzokat Express PCB-vel készítettem, én ezt használom, ezért PDF-ben tettem fel. üdv: belagu
Szia!
Összeraktam, úgy néz ki működik minden... (a légmagos tekercset még nem teszteltem...) videó fejből akarnám elkészíteni. A kapcsolat a gép és a bázis között működik, a relét tudom ki és be kapcsolni. Az órát is betudom állitani. D10 villog ha nincs beállítva az idő. Az órát nem felejti el, ha áramtalanítva van 10 perc után sem. Viszont a relé behúzását jelző led (D7), nem akar világítani (helyesen van bekötve). A 2 lábán 1V mérhető. A relé 2 csatlakozóján 15,7V van. Az R7 (1k) ezt ha csökkentem akkor kevesebb feszültség esik rajta és marad a lednek? Én 3mm-es ledeket használtam. A csatolt tartalmat használom, de hol találok ehhez valami infót a távirányító parancsokkal kapcsolatban? Biztos van de 3 órája keresem és még semmi :S
Szia!
Most én bénáztam, nem jó kezelő programot csomagoltam be...
Szia!
Lehet tesztelni, a működése még nem garantált de próbálni már lehet. XP32 -vel ment. Egy USB eszközöket megjelenítő, uninstalláló program jó szolgálatot tehet... |
Bejelentkezés
Hirdetés |