Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   584 / 584
(#) SzervízMacska válasza img hozzászólására (») Csü, 14:14 /
 
Lehet, hogy sorra kerülök, de addigra már a kijelző technológia fejlődése is indokolja a váltást. Egyébként az enyém ju sorozat, abból is 7000-es. Gyakorlatilag az airplay-en kívül mindent tud, amire nekem szükségem van, és a kép is elég szép.

1080p-nél nem tapasztaltam problémát, de nem azért vesz az ember 4k-s tévét, hogy fullhd-t nézegessen. Én már akkor 4k-ban videóztam, így a saját videóim visszanézésekor tapasztaltam meg ezt a gyengeséget. Amúgy még ma sem vagyunk 2160p-s tartalommal elárasztva, tehát akinek nincs konkrét célja vele, bőven elég a fullhd.
(#) img válasza SzervízMacska hozzászólására (») Csü, 14:18 /
 
Minden TV-nk FHD, nem érintett meg a 4K-s forradalom.
(#) vargham válasza img hozzászólására (») Csü, 15:59 / 1
 
Általában használt prémium holmit veszek. Egy három-négy éves fémházas business class laptop annyi vagy olcsóbb, mint egy új műanyag... Teljesítménye még évekig elég. Mire megveszem, már tudni melyik széria vált be, melyiket nem szabad megvenni. Eddig bejött ez a stratégia.
(#) img válasza vargham hozzászólására (») Csü, 18:28 /
 
Igen, ez jó ötlet. Viszont ezek szerint nem ment át amivel vicceltem, hogy itthon a nyugati prémium árak szintjén is csak egyszer használatos minőségű holmikat kapunk.
(#) Massawa válasza SzervízMacska hozzászólására (») Csü, 18:55 /
 
Félreértetted. A HDready készülékekben a VB elött nem volt HD tuner, azaz csak BD meg hasonlo forrásokbol lehetett HD-képet kapni, vagy egy STB-böl, de az sem volt, mert csak pár héttel a VB elött dölt el az adásformátum. Igy a többség csak SDben nézhette a meccseket, majd a vége felé jelentek meg az STB-k. Amugy a németek a mai napig 720P-ben sugározzák többnyire a HD müsorokat.
(#) Massawa válasza lazsi hozzászólására (») Csü, 19:28 /
 
Tudod, ha nem töltöttem volna el több mint egy évtizedet egy amerikai gyárban ( tavaly ünnepeltéka. 100 éves jubileumot, igaz, hogy legalább 10x cserélt a cég gazdát), akkor még el is lehetne hinni amit irsz. A csucstechnologiákban szinte havonta jönnek az uj alkatrészek a söt a régiek felujitott változatai is. És akkor döl össze a világ amikor az ugyanannak az alkatrésznek a feljavitott változata nem 100%-san ugyanaz mint a régié.
Velünk is elöfordult, hogy egy mezei keramikus szürö a közismert gyártotol egy ujabb verzioban jött és egy sorozat müszerbe beépitték, és akkor derült ki, hogy az uj szürö mégsem ugyanaz mint a régi.Az egész sorozat müszer ment a kukába és hat honapos veszekedés, gyártási kiesés lett a vége, amire a gyárto elismerte, hogy a “feljavitott” szürö mégsem jobb minden jellemzöjében a régitöl. Dollármilliárdok lettek elfüstölve, a cégünk majdnem beletörte a fogát, mert 9-10 honapig nem tudtunk kiszállitani egy szerkezetet sem (> $10000 volt darabja) és mindez egy alkatrészért ami 1 dollárba sem került.
A váltodra meg megirtam, hogy elöfordul a konstrukcios agymenés, de nem jellemzö. Volt egy TV sorozat is a piacon ahol a tápot fejjel lefelé épitették be azaz felül voltak a kondik alul meg a hütöbordán a teljesitménytranyok. Ez elöfordul, erröl lehet vitatkozni, hogy ez készakarva történt vagy figyelmetlenségböl, mert a következö sorozatban már jol lett beépitve a táp. De általában ez nem jellemzö és nem ez strapálja leginkább a felhasználokat meg a szervizt, mert ilyen hibával akárcsak a te váltoddal nem lehet semmit kezdeni.
Apropo szerviz, a jelenlegi elmélet megint arra megy, hogy a szervizeket le kell választani a gyártorol. Azaz függetleniteni, igaz kidolgoznak valamilyen protokollt legalábbis a garanciális szervizek jelentéseire a gyár felé, de az annyi kézen megy át, hogy teljesen értelmetlenné válik. Addig amig a szerviz direkt a gyár esernyöje alatt müködik, addig van jobb vagy rosszabb visszacsatolás, de az uj rendszerben ennek nyoma sincs. Ráadásul nincs a kommersz berendezéskre, mert azokbol milliok vannak szerte a világban teljesen lehetetlenw ennyi forrásbol informáciokat gyüjteni.
A szerzödéses partnerekkel pl megvetetik a nem ritkán méregdrága célberendezéseket. ( az amcsi cégnél ez $70000-nél kezdödött, a gyár mérnökei ráláttak ezekre a berendezésekre azaz tudhatták mi volt minden müszeren ( amit ráadásul 2 évente kalibrálni is kellett ami alapbol egy komplett diagnozist készitett), de utánna jött a GPRS agymenés, hogy nem szabad összekötni a szerkezetet a tulajdonossal ( holott ezt már elöre is lehet tudni a garanciális levélböl), ekkor kellett a szervizeket kiszervezni a cégböl és bevezetni a bonyolult, de semmit mondo protokollt.
A hozzászólás módosítva: Csü, 19:35
Következő: »»   584 / 584
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem