Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Köszönöm, de sajnos nem lehet megnyitni a képet, fel tudnád tenni még 1x ha megkérlek?
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2017
Akkor pedig ez, potival beállítva hogy 12,6V felett kapcsoljon ki a led. Megépítettem, működik, nekem 11.1V alatt világít.
De a töltésjelző kontroll lámpának az lenne a lényege, hogy gyújtás ráadáskor világít, és ha beindítom a motort és van töltés és 12,6V fölé megy az akkumulátor feszültsége akkor elaludjon, ezzel jelezve, hogy van töltés.
Na meg ha esetleg 14,4 fölé megy akkor megint csak világítson, hogy valami gáz van a töltéssel, de ez már nem olyan lényeges. Sokkal inkább az, hogy 12,6V fölött elaludjon.
Üdv! Akkura 12V zener, és egy zöld led. Előtétellenállás a kívánt fényerőtől függ. 13.8V környékén világítani kezd. Legegyszerűbb
Egy DC-DC Step Down konvertert lehet használni erre a célra?
Na azt nem is figyeltem, hogy a tekercsek, hogy vannak.
Nem karácsonyfát szeretnék, csak teszek rá egy olyan műszeregységet amibe van visszajelző és gondoltam akkor már bekötném azt is.
Olyat építesz amit akarsz, de feleslegesen bonyolítod túl.De ha te karácsonyfát akarsz... bár nem vagyok biztos benne, hogy találni fogsz visszajelzős rajzot.
Amúgy meg nem ugyanaz a rajz,mert az én verziómon helyesen vannak feltüntetve a tekercsek(illetve majdnem helyesen),mert a felső tekercs a féklámpáé,ami egyben a töltő tekercs is. A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2017
Kipróbáltam a feszabályzót amit találtam itthon, de az szerintem a 6 voltosokhoz való vagy nem is működik mert nem csinált semmit.
Terhelésen(akksival) fordulaton 16voltot tölt. ![]() Csak kéne egyet építenem, de akkor már olyat amin van töltésjelző kontroll lámpa is. Ez ugyan az a rajz amit én linkeltem A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2017
Szia!
Nem lesz jó.A 12V kevés neki. Egy jobb rajz. Amúgy meg vannak ettől sokkal jobban olvasható rajzok is. Te rajzod 6V és mégis 12Vos fesszabályzót akarsz használni. Ez a rész teljesen más a 6V és 12Vos gépeknél.
Na közben találtam egy s51E rajzát. Rosszul írtam az előbb amikor azt írtam, hogy mehet akkumulátorról a gyújtás ha elromlik a tekercs.
Úgy gondoltam, hogy ha a töltőtekercs döglik be valamiért akkor viszont mehet akkumulátorról a tirisztor ha a 14-es pontra az akkumulátor pozitivját kötöm, nem? S51E
Igen azzal tisztában vagyok. Meg van hozzá a lendkerék is. Annál ki van hagyva egy kis rész a mágnesek között a jeladónak.
A világítás és töltés tekercsre vonatkoznak.
Figyelem! A lendkerék sem csereszabatos!!! A tirisztoros lendkereke nem jó a megszakítóshoz és fordítva sem!!!
Akkor semmi baj nincs mert ha működik az a ezer éves tirisztoros gyújtásom akkor csak átteszem a másik 2 tekercset a 12 voltos alaplapról és ennyi.
Akkor azért van ez a köztudatba, hogy 6/12 volt mert ha boltba veszed akkor úgy kéred, hogy 6 vagy 12 voltos tirisztoros és/vagy megszakítós, de akkor ezek az adatok a világítás tekercsre vonatkoznak.
A gyújtás se nem 6V se nem 12V. A töltőtekercs és a világító tekercs lehet 6 vagy 12V-os, de a gyújtás nem!!!
Nagyon sokan keverik ezt, de a gyújtás és világítás/töltés két TELJESEN független rendszert alkot. Csak egy alaplapon helyezkednek el és ugyanaz a lendkerékmágnes szolgáltatja az energiát nekik. Ennyi csak a közös.
Akkor ez kilőve
Én még le vagyok ragadva a megszakítós gyújtásnál, most akadtam rá a régi kacatok között egy tirisztoros gyújtásra, nem tudom, hogy 6 vagy 12 voltos e, de ha 6 voltos akkor elfelejtem az akksit is.
Semeddig nem fog menni, meg más a működési elve. Honnan szedsz kb200V feszültséget a működéséhez? Ezt fogja adni a gyújtótekercs.
Valahol olvastam róla, ha megtalálom belinkelem.
De ha nem így van akkor én hiszek neked. Igazából én az indexek miatt is szeretném meghagyni az akkumulátort, meg ha esetleg a gyújtás tekercs meghal útközben akkor egy kapcsolóval meg lehetne oldani, hogy akksiról menjen tovább és még akkor tudok tovább menni. Most még megszakítós gyújtás van benne és ez működik tekercs nélkül akksiról is. Nem tudom, hogy a tirisztorossal meddig húzna a 7,2Ah-s akksi.
A kapcsolási rajz szerint a gyári simson tirisztoroshoz kell akkumulátor.
Szia!
A PVL tirisztoros és nincs akkum. Nem kell a sima tirisztoroshoz sem akku. Miért kellene?
Akkut mindenképp szeretnék bele mert majd teszek rá egy tirisztoros gyújtást és ahhoz meg sajnos kell.
Szia!
Én a világítás tekercset a égőre kötném és ide is kötném az összes izzót, a féklámpát is. A GND világos. A töltő tekercset a villámra kötném és a + jel megy az akku pozitív pontjára. Ennyi. A gyári graetz hidat és korlátozókat ki lehet dobni. Viszont majd ellenőrizni kell, hogy terhelés mindig legyen rajta, mert forralhatja az akkut. Akarsz egyáltalán akkut használni?
Már nem tudtam módosítani az előző hozzászólásomat.
Ha ezzel ami nekem van nem boldogulok vagy nem esetleg nem 12 voltos rendszerhez való akkor veszek egy ilyet. Ennyiért tényleg nem érdemes bajlódni, építgetni. A + a Graetz hídtól, a mínusz a motor testről, a világítás egyértelmű, a villám meg megy az akku pozitívra? Ha erre kötöm rá a világítást is akkor nem egy tekercsről fog menni minden és akksiról fog működni a világítás is? Gyárilag 3 tekercs van ugye benne, 1 a gyújtásnak, 1 a töltő és féklámpának, és 1 a világításnak. Most nekem a világítás a világítás tekercsről, a töltés és a féklámpa meg a töltő tekercsről működik.
Ha ezzel ami nekem van nem boldogulok vagy nem esetleg nem 12 voltos rendszerhez való akkor veszek egy ilyet. Ennyiért tényleg nem érdemes bajlódni, építgetni.
A feszültségszabályzómba ami nekem van csak egy tekercs van, ha jól tudom az nem alkalmas még az izzók védelmére is. A világítással nincs gondom mert fordulaton se égnek ki.
Ma ha időm engedi akkor kipróbálom amit írtál. Köszönöm.
Szia!
Nem érdemes építeni. Venni kell egy 3KJ feszültségszabályzót 2500-3000Ft és kész. Itt a bekötése. Csak a Égő és -(minusz) -t kötöttem be, a villám és +(plusz) az akkuhoz kell. Én egy S53 PVL gyuszin használom (60W) és nagyon szépen dolgozik. A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2017
Ez nekem szólt.......
A lényeg hogy kösd ki a greatz hidat ,és ha a linkben szereplő feszültség szabályzó is 12 v akkor simán be köthető. (A világítást is kösd ebbe) T. Moderátor. Természetesen igaza van valószínűleg nem érdekeltek a helyesírási szabályok este 22 óra után mivel akkor már igen fáradt voltam mint láthatja elég korán kelek. Természetesen ez nem mentség, de ezért a kérdezőt büntetni etikailag erősen kifogásolható.
Milyen nagy betű, milyen hozzászólás??
Kapok értesítőt, hogy 1 vagy több hozzászólásom törölve lett, de az nem baj, hogy csak egyetlen egy hozzászólásom volt és az is itt van még, ja és nagy betű is van
Sziasztok.
Vagy egy s51B simsonom, és csak egy Graetz híd van benne mint egyenirányító és úgy megy közvetlen az akkumulátorra. Az egyenirányító után fordulaton 35 voltot mérek ![]() Tudtok ajánlani egy jó működő kapcsolást amit érdemes megépíteni mint feszültségszabályzó? Van egy ilyenem, ezt esetleg lehet erre a célra használni, vagy ez teljesen másra jó?
Egy pár éve van már simsonom. Általában 51 - es. B-től az elektrikig javítottam. Egy egyszerű töltés szabályzót szoktam használni. volt már olyan hogy kiéget a hátsó világítás de a féklámpa simán megmaradt. Fordított eset is volt már. Az első világítás eddig mindig önállóan égett ki. Sorozatosan még Sosem égtek ki az izzóim. Igaz nem a gyári huzalozást használom hanem a saját ötletalapján kötöm.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |