Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szia!
Kicsi a valószínűsége, hogy emiatt van a probléma. Ezek a teljesítmény ellenállások sokszor melegszenek, és a bakelit nyákok elszíneződnek emiatt, de a legtöbbször ez nem okoz problémát. Korrektebb gyártáskor ezeket az ellenállásokat nem közvetlenül a nyákra szorítva szokták szerelni, hanem megemelve, szabadon, vagy kis kerámia gyűrűk segítségével. Színkód alapján ez egy 560 ohmos ellenállás. Ha ezt méred, akkor nincs baja. Másutt kéne keresgélned. Samsung Max 838Üdvözlök Mindenkit!Sikerült szétszednem a készüléket. Samsung Max 838 hifi Hiba: Bekapcsolás után 2-3 perc után jön meg a beállított hangerő. Púpos kondenzátort nem találtam de van egy ellenállás ami alatt barnább a nyáklap Túlmelegedés . Mellékeltem fotókat Ez lehet az oka a hangpróblémának? Válaszokat előre is köszönöm.
Jajdejó!
(Féltem, hogy egyeb baj is lehet vele)
Működik az AIWA távirányítóm. Den. szesszel letisztítottam a NYÁK-lapot és aztán a gumilapot lemostam folyékony szappanos vízzel. Megszárítottam és mostmár a hangerőt is tudom szabályozni fel-le. Köszönöm a segítségeteket.
Nekem mindíg megfelelő az ultradermes, nem oldja meg a grafit réteget a gumiban.
A nyák lapot főképp ha grafitos érintkezőt, vagy vezető sávot tartalmaz, óvatosan mosom le alkonekkel a sárga ragacsos takonytól. Ha tiszta is, egy húzással áttörlöm. Üdv. M.
Na, akkor ki lehet próbalni úgy, hogy nem rakod tdljesen össze, elemet beleteszed, és annak a gombját nyomkodod rá a nem működőre, amelyik a helyén működik. Vagy barmilyen vezető anyagot (rezlemezke, stb) nyomkodsz rá. (Majdnem harom kéz kell néha hozzá)
Aztán lehet, hogy íves javítás a vége. Nekem is hányódik ilyen hiába próbálgatott, nem is tudom, miért nem dobtam ki még. K-Elaktroniknál elég sokfajtát árulnak. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2026
A nyáklapot is tisztítottam,a géz(amivel tisztítottam) szép fekete lett.Tehát az fémesen tiszta. Az ultradermes megoldás mennyire lehet esélyes, Nem ártok-e vele többet?
Leginkább alkohollal (akar denszesszel is lehet) kellett volna, és a NYÁK-lapot előszöris.
Köszönöm a választ. Megrendelem a gumipogácsákat.Majd beszámolok az eredményről.
Köszönöm.
Mosd le a gumilapot ultradermmel és kis súroló kefével.
Csapd le róla a vizet egy száraz rongyra, hagyd száradni, néhány óra múlva rakd össze és használd. Üdv. M. AIWA RÁDIÓ TÁVIRÁNYÍTÓTávirányító AIWA rádió (MODEL:CX-NR10EZ) ,távirányító(RC-CAS03) javításában kérem a segítségeteket. Eddig azzal próbálkoztam,hogy a távirányító fedelét levettem és tiszta vízzel lemostam a gumilapját és óvatosan megszárítottam. (Nem hajszárítóval).Néhány gombja működik erős nyomásra,de a legtöbb nem reagál sem finom nyomásra,sem határozottabb nyomásra.
Ez a tünet tipikusan kiszáradt csatoló elkóra utal.
Üdv.elsőkörben a zárlatos FET-et, illetv e táp ic.t kell cserélni, és a gyors diódát, továbbá a primer körben az elko-kat, új 105C megfelelő fesz.tűrésű min.ű alkatrészekre.
Szia!
Muting áramkörében kezdenék méréseket. Samsung Max 838Üdvözlök Mindenkit!Van egy Samsung Max 838 típusú hifi készülékem.Hangerőprobléma van vele Bekapcsoláskor nem jön meg a hangja, körülbelül 2 perc után hangosodik fel a beállított hangerőre. Hangerőszabályzó 0-50 között van skálázva. Mielőtt megjön az eredeti hangerő ha 50-es szintre feltekerem a hangerőt, úgy szól mintha 5-6 szintre lenne beállítva. Mi lehet a probléma? Végfok? Válaszokat előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2026
Nagyon köszönöm a segítséget, átnézem!
Köszönöm!
Ezt már olvastad? Bővebben: Link
Hát rengeteg forrasztást újra javítottam, de a hiba még mindig fennáll... Nem igazán tudom, hogy a kommunikációs hibát hogyan tudom megoldani... valószínűleg akkor az a baja.
TCA0372DP2Sziasztok.Nincs véletlen valakinek egy TCA0372DP2 DIP-16-os opamp-ja elfekvőbe?
Hát rajz jó volna az biztos... Forrasztások a fő panelen a bemeneteknél nagyon rosszak. Bekapcsoláskor végig lépteti a bemeneteket és a 3. után kidobja az F70-et. lehet, hogy azt tudja visszamérni és ezért nem megy? Átnézem mostmár az egészet USB-s nagyítóval, az a biztos.
Forrasztásokat is érdemes átnézni, valamint a processzor lap saját tápfeszültségeit is ellenőrizni kellene. Rajz jó ha van.
Szia!
A fő tápokat átmérve rendben vannak a nagy panelen. A kisebbik panelen is van egy 10V-os táp, de tovább nem találtam másik stab ic-t vagy ilyesmit. A kezelőpanelt nem szedtem szét, esetleg azon a panelen is van valami?
Nagyon szépen Köszi! Akkor nekiugrok és végig nézem.
Szia!
Kommunikációs hiba. Első körben a tápegységet kellene átmérni, rendbe hozni és utána rossz forrasztásokat keresni. A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2025
Panasonic SA-HE70 hibaÜdv Mindenkinek!Adott a címben szereplő házimozi erősítő, ami bekapcsolás után "F70" hibakódot ír ki és leveszi a kijelző világítását alacsonyra. Merre kellene keresgélni a hiba forrását szerintetek? Az alap biztik és tápok rendben vannak... Köszönöm előre is a segítséget.
Hááát,nincs meg.Kicseréltem vagy 10 kondit az óra quartz paneljén,meg az alaplapon 1 nagyobbat de az is csak 470/25v.Ezenkivúl csak a nagy szűrőkondik vannak a betáprésznél. Hiba ugyanaz,nincs óramemória.Lehet nem tették be gyárilag,mert van egy csomó alkatrészhely üresen mindegyik panelen. Nem tudom mi lehet a megoldás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |