Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 71
(#) Gafly válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 12, 2026
Már ez is el van emelve kicsit.
(#) Suba53 válasza jozsi198 hozzászólására (») Máj 12, 2026
Szia!
Kicsi a valószínűsége, hogy emiatt van a probléma. Ezek a teljesítmény ellenállások sokszor melegszenek, és a bakelit nyákok elszíneződnek emiatt, de a legtöbbször ez nem okoz problémát.
Korrektebb gyártáskor ezeket az ellenállásokat nem közvetlenül a nyákra szorítva szokták szerelni, hanem megemelve, szabadon, vagy kis kerámia gyűrűk segítségével.
Színkód alapján ez egy 560 ohmos ellenállás. Ha ezt méred, akkor nincs baja.
Másutt kéne keresgélned.
(#) jozsi198 hozzászólása Máj 12, 2026

Samsung Max 838

Üdvözlök Mindenkit!
Sikerült szétszednem a készüléket. Samsung Max 838 hifi Hiba: Bekapcsolás után 2-3 perc után jön meg a beállított hangerő. Púpos kondenzátort nem találtam de van egy ellenállás ami alatt barnább a nyáklap Túlmelegedés . Mellékeltem fotókat Ez lehet az oka a hangpróblémának? Válaszokat előre is köszönöm.
(#) szs válasza tothgyula hozzászólására (») Máj 12, 2026
Jajdejó!
(Féltem, hogy egyeb baj is lehet vele)
(#) tothgyula válasza user1914 hozzászólására (») Máj 12, 2026
Működik az AIWA távirányítóm. Den. szesszel letisztítottam a NYÁK-lapot és aztán a gumilapot lemostam folyékony szappanos vízzel. Megszárítottam és mostmár a hangerőt is tudom szabályozni fel-le. Köszönöm a segítségeteket.
(#) user1914 válasza tothgyula hozzászólására (») Máj 11, 2026
Nekem mindíg megfelelő az ultradermes, nem oldja meg a grafit réteget a gumiban.
A nyák lapot főképp ha grafitos érintkezőt, vagy vezető sávot tartalmaz, óvatosan mosom le alkonekkel a sárga ragacsos takonytól. Ha tiszta is, egy húzással áttörlöm.
Üdv. M.
(#) tothgyula válasza szs hozzászólására (») Máj 11, 2026
Köszönöm a válaszokat.
(#) CHZ válasza tothgyula hozzászólására (») Máj 10, 2026
Neked is jó lesz, eddig mindig bevált...
(#) szs válasza tothgyula hozzászólására (») Máj 10, 2026
Na, akkor ki lehet próbalni úgy, hogy nem rakod tdljesen össze, elemet beleteszed, és annak a gombját nyomkodod rá a nem működőre, amelyik a helyén működik. Vagy barmilyen vezető anyagot (rezlemezke, stb) nyomkodsz rá. (Majdnem harom kéz kell néha hozzá)
Aztán lehet, hogy íves javítás a vége. Nekem is hányódik ilyen hiába próbálgatott, nem is tudom, miért nem dobtam ki még.
K-Elaktroniknál elég sokfajtát árulnak.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2026
(#) tothgyula válasza szs hozzászólására (») Máj 10, 2026
A nyáklapot is tisztítottam,a géz(amivel tisztítottam) szép fekete lett.Tehát az fémesen tiszta. Az ultradermes megoldás mennyire lehet esélyes, Nem ártok-e vele többet?
(#) szs válasza tothgyula hozzászólására (») Máj 9, 2026
Leginkább alkohollal (akar denszesszel is lehet) kellett volna, és a NYÁK-lapot előszöris.
(#) tothgyula válasza CHZ hozzászólására (») Máj 9, 2026
Köszönöm a választ. Megrendelem a gumipogácsákat.Majd beszámolok az eredményről.
Köszönöm.
(#) user1914 válasza tothgyula hozzászólására (») Máj 9, 2026
Mosd le a gumilapot ultradermmel és kis súroló kefével.
Csapd le róla a vizet egy száraz rongyra, hagyd száradni, néhány óra múlva rakd össze és használd.
Üdv. M.
(#) CHZ válasza tothgyula hozzászólására (») Máj 9, 2026
(#) tothgyula hozzászólása Máj 9, 2026

AIWA RÁDIÓ TÁVIRÁNYÍTÓ

Távirányító AIWA rádió (MODEL:CX-NR10EZ) ,távirányító(RC-CAS03) javításában kérem a segítségeteket. Eddig azzal próbálkoztam,hogy a távirányító fedelét levettem és tiszta vízzel lemostam a gumilapját és óvatosan megszárítottam. (Nem hajszárítóval).Néhány gombja működik erős nyomásra,de a legtöbb nem reagál sem finom nyomásra,sem határozottabb nyomásra.

SAM_0753.JPG

(#) Ge Lee válasza jozsi198 hozzászólására (») Ápr 27, 2026
Ez a tünet tipikusan kiszáradt csatoló elkóra utal.
(#) műszerész szki válasza toth1996 hozzászólására (») Ápr 27, 2026
Üdv.elsőkörben a zárlatos FET-et, illetv e táp ic.t kell cserélni, és a gyors diódát, továbbá a primer körben az elko-kat, új 105C megfelelő fesz.tűrésű min.ű alkatrészekre.
(#) CHZ válasza jozsi198 hozzászólására (») Ápr 26, 2026
Szia!
Muting áramkörében kezdenék méréseket.
(#) jozsi198 hozzászólása Ápr 26, 2026

Samsung Max 838

Üdvözlök Mindenkit!
Van egy Samsung Max 838 típusú hifi készülékem.Hangerőprobléma van vele Bekapcsoláskor nem jön meg a hangja, körülbelül 2 perc után hangosodik fel a beállított hangerőre. Hangerőszabályzó 0-50 között van skálázva. Mielőtt megjön az eredeti hangerő ha 50-es szintre feltekerem a hangerőt, úgy szól mintha 5-6 szintre lenne beállítva. Mi lehet a probléma? Végfok?
Válaszokat előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2026
(#) zosza18 válasza kzozo hozzászólására (») Dec 19, 2025
Nagyon köszönöm a segítséget, átnézem!
Köszönöm!
(#) kzozo válasza zosza18 hozzászólására (») Dec 19, 2025
Ezt már olvastad? Bővebben: Link
(#) zosza18 válasza zosza18 hozzászólására (») Dec 19, 2025
Hát rengeteg forrasztást újra javítottam, de a hiba még mindig fennáll... Nem igazán tudom, hogy a kommunikációs hibát hogyan tudom megoldani... valószínűleg akkor az a baja.
(#) r3pl4y hozzászólása Dec 18, 2025

TCA0372DP2

Sziasztok.
Nincs véletlen valakinek egy TCA0372DP2 DIP-16-os opamp-ja elfekvőbe?
(#) zosza18 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2025
Hát rajz jó volna az biztos... Forrasztások a fő panelen a bemeneteknél nagyon rosszak. Bekapcsoláskor végig lépteti a bemeneteket és a 3. után kidobja az F70-et. lehet, hogy azt tudja visszamérni és ezért nem megy? Átnézem mostmár az egészet USB-s nagyítóval, az a biztos.
(#) kadarist válasza zosza18 hozzászólására (») Dec 15, 2025
Forrasztásokat is érdemes átnézni, valamint a processzor lap saját tápfeszültségeit is ellenőrizni kellene. Rajz jó ha van.
(#) zosza18 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2025
Szia!
A fő tápokat átmérve rendben vannak a nagy panelen. A kisebbik panelen is van egy 10V-os táp, de tovább nem találtam másik stab ic-t vagy ilyesmit. A kezelőpanelt nem szedtem szét, esetleg azon a panelen is van valami?
(#) zosza18 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 13, 2025
Nagyon szépen Köszi! Akkor nekiugrok és végig nézem.
(#) kadarist válasza zosza18 hozzászólására (») Dec 13, 2025
Szia!
Kommunikációs hiba. Első körben a tápegységet kellene átmérni, rendbe hozni és utána rossz forrasztásokat keresni.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2025
(#) zosza18 hozzászólása Dec 13, 2025

Panasonic SA-HE70 hiba

Üdv Mindenkinek!

Adott a címben szereplő házimozi erősítő, ami bekapcsolás után "F70" hibakódot ír ki és leveszi a kijelző világítását alacsonyra. Merre kellene keresgélni a hiba forrását szerintetek? Az alap biztik és tápok rendben vannak...

Köszönöm előre is a segítséget.
(#) cz350 válasza cz350 hozzászólására (») Okt 17, 2025
Hááát,nincs meg.Kicseréltem vagy 10 kondit az óra quartz paneljén,meg az alaplapon 1 nagyobbat de az is csak 470/25v.Ezenkivúl csak a nagy szűrőkondik vannak a betáprésznél. Hiba ugyanaz,nincs óramemória.Lehet nem tették be gyárilag,mert van egy csomó alkatrészhely üresen mindegyik panelen. Nem tudom mi lehet a megoldás.
Következő: »»   1 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem