Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Köszi!
Nálad a megoldás! Hálás köszönet
Szia SzilCsong!
A library manager-ben be kell pipálni azokat a függvényeket amit használsz a programodban. Én régen használtam, de ugyanígy jártam; nem értettem mért nem mennek a beépített függvények. Bepipálás után ha újra fordítasz jó lesz. Üdv.
Elég vicces megoldást találtam a problémára: project mentés másként átnevezem, majd kedvem szerint módosítom és minden oké.
Az, hogy mi a külömbség, ha egy új projectet kezdek és e között, hát nem tudok rájönni. Az is rejtély, hogy miért kell mindig 2x megnyitni egy projectet, hogy tényleg be is töltse, ez lehet, hogy az ingyenesség átka.
Szia
Most lehet, hogy én vagyok a vak, de mindenről (eeprom, one wire, lcd....) van egy normális példa felhozva, valahogy pont a buttonról nincs és a neten se nagyon. Button library:
ennyi, idáig eljutottan én is, de hogy kell deklarálni a buttont, az nem derül ki.
Szia!
A MikroPascal súgójában minden részlet benne van. Azt olvasd át.
De egyébként lehet, hogy rosszul értem, de a Button az nem egy beépített függvény?!
"function Button(var port : byte; pin, time, active_state : byte) : byte;" Akkor ezt nem is kellene deklarálni, de akkor egy új projectnél miért nem működik? Még a Project editor is ugyanolyan
Köszi a gyors választ, végignéztem és semmi eltérést nem látok, ugyanaz a pic. 12f683. minden ugyanaz.
A másik programot kellene végigbogarászni, hol deklarálták a "Button"-t.
Hi Urak
Megakadtam egy bugyuta kérdéssel. Pergésmentesítve akarok egy nyomógombot használni a Button függvénnyel.
A "Button"-nál a fordító elakad " Identifier "Button" was not declared -----.mpas" Ami azért furcsa, mert ez egy működő programrészletből másoltam ki, ott működik, itt nem... Furcsa , nincs valakinek ötlete?
Reset után az összes láb bemenet (TRISIO = 0x3F)
Ha kimenetként akarod használni, ekkor törölni kell a lábhoz tartozó bitet itt:
míg a TRISIO.4 := 1 ; nem szükséges, ha csak nem előtte nem állítottad át. Mi a helyzet a felhúzó ellenállással ?
Természetesen végtelen ciklusba van foglalva:
Valamiért csak az adc_read működik, tehát csak nem vált át digitális bemenetbe.
De mindegy, jó lesz ez így nekem, most nem sok időm van ezen agyalni, ezzel oldom meg. Köszi.
A MikroPaskal súgójában ott a példa. Szoftveres pergésmentesítéssel együtt.
Egyéb iránt, ugyan nem látom a kódod többi részét, de ha nem megszakításba teszed akkor pollingolni kéne a port figyelését. A kódrészletedből csak annyi látszik, hogy egy adott pillanatban beolvassa az állapotát.
Ez nem ugyanaz, amit én írtam?
De mindegy is, mert most épp tönkrement a pk2-m, úgy néz ki amnéziás lett a lelkem, (tegnap még jó volt)
Valami hasonló:
Az a gáz, hogy nem találok rá példát, ezt is úgy halásztam össze.
Tudnál segíteni, hogy mit kellene módosítani?
Ezen kellene állítani?
Alapból, reset után analógra áll be az összes portláb, ezért nem működik digitális bemenetként.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2021
Sziaszok
12F683-al próbálok egy nyomógombos bemenetet, de sehogy se reagál, nem érzékeli bemenetként, pedig be van állítva:
Tehát a gpio 2 lenne a kimenet, a gpio4 pedig a bemenet. nem történik reakció, bárhova kötöm a bemenetet.
Sziasztok.
Leszedtem a mikroPascal for PIC legújabb fejlesztő környezetét. Azt tapasztaltam, hogy a szögletes zárójel zárórészét, " ] " nem tudom írni. Csak ebben a programban nem működik. Nem billentyű hiba. Találkozott már valaki valami megoldással?
Nem a PIC -ét, hanem a komunikáció sebeségét.
Még nem néztem meg, hogy a MikroPascal Manchasterex fügvényei miként működnek.
Van rajta antenna. Kipróbáltam többféle netes leírást, és volt ahol feltekerték. Itt is épp úgy lett tesztelve, de azóta már kiegyenesítettem
![]() Kisebbre kellene vennem a PIC sebességét?
Szia!
Én is ki akarok próbálni egy ilyen modult. De azt olvastam az adatapján, hogy nem tud túl nagy adat sebességet. Én 2400 bps re emlékszem. Ja és a képen nem láttam rajta a 17cm körüli antennát. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2018
PIC kezdőknek topicban kértem segítséget egy 433MHz-es kapcsolással kapcsolatban.
Valószínűnek tartom, hogy szinkronizálási probléma van az adó és a vevő között. Az alábbi áramkör került megépítésre: Manchester Code Library Demo A probléma, hogy vezetékkel összekötve a két PIC-et rendben működik a program, viszont rádión, illetve a két PIC-et külön áramforrásról táplálva már csak hibakaraktereket kapok az LCD-n. Szinkronizálási problémára gyanakszok. Találkozott már valaki ezzel?
Repülő modell "szabályzó", "ESC" néven is kapsz modellboltban, meg kell egy szervó teszter meghajtani, de ott már erős motort is kapsz.
Ez a project sem ma lesz készen
![]() Hall szenzor nélkül is biztosan meg lehet oldani, mert a net tele van ilyen megoldásokkal, a PWM-ben viszont igazad lesz mert sok helyen említik, de egy kész áttekinthető megoldást nem találok. Találtam viszont kész modult a feladatra kínában: Hard Drive Controller
Nincsen de készítettem hasonlót, rakj fel rá 3 hall IC-t (nézz uána hogyan lesz 60 vagy 120 fokos elhelyezés felhúzóellenállás kell a táp felé kösd bemenetre, nézd meg az mc33035 ic hogyan forgatja a motort, a pdf jében van igazságtáblázat, de a kimeneteket nem kapcsolgatni kell hanem pwm-mel kell változtatni a kitöltést hogy tudd a fordulatszámot változtatni.
Akkor ez lényegesen bonyolultabb feladat mint ahogyan gondoltam.
Van bárkinek mikropascalban kódja ilyen vezérlésről? |
Bejelentkezés
Hirdetés |