Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Valóban ez a HDP az, ezt eddig nem láttam(my fault).
De, ha küldenél egy linket "olcsó" bluetoothos vérnyomásmérőről, azt nagyon megköszönném, mert én sehogy se találok még 20ezerért se omront, nem hogy noname-et a töredékért. Légyszi küldj ilyent, ha már találtál. Köszi előre is.
Skacooook! Nem kell újra feltalálni a kereket...
Ezernyi olcsó vérnyomásmérő és EÜ eszközben van már bluetooth, csak úgy hívják hogy HDP. És bőven nem félmillió Ft egy HDP-s vérnyomásmérő. HDP azaz Health Device Profile (+ IEEE 11073)... Bővebben: Link Sok BT stack ráadásul alapból támogatja a HDP-t... Tessék utána olvasni: "Health Device Profile" és "Continua" kulcsszavaknak. Szerk: Omron profi BT-s vérnyomás mérők ~ 20E Ft körül vannak. Noname-ek is vannak, töredékéért.
Tudom, hogy nem egyszerű, meg hogy kell program, de igazából ez a lényeg nekem
, mivel szakdolgozatnak gondoltam ilyenre Ezért nem jó, hogy simán rádugom pc-re. Mert igazából nekem nem a funkció miatt kell egy ilyen vérnyomásmérő elsősorban, hanem, hogy lehessen vele fejlesztgetni. Köszi,
A Boso vérnyomásmérők között találsz PC-re köthetőt, szoftverrel, pl. A Boso-medlife PC3. Ez USB-s. A Boso-medicus PC2 is számítógépre köthető, de ennél nem írják, milyen az adat csatlakoztatás. Valószínű, hogy ez is USB-s.
Ez nem is baj, ugyanis valószínű, hogy az USB egy soros illesztést valósít meg. Így már lehetséges a soros vonali részre illeszteni egy BT modult. De... Ehhez szoftver is kell, amit neked kell megírnod. Miért nem jó a PC-s verzió? 30-40 ezer között mozog az áruk.
Válaszként neked is azt írnám, hogy digitálisra szeretném, semmiképp nem akarnék analóg vagy higanyos megoldást. Azt honnan tudom, hogy van e soros portja?
És ha van, akkor írtad, hogy egyszerű. Tudnál erről egy kicsit bővebben írni? Köszönöm előre is.
Tudom, hogy léteznek bluetoothosak is, de azoknak az ára is igen kemény (500ezer+). Ezért lenne jobb "felokosítani" egy "alapgépet". Egyébként digitálisra gondoltam, legalábbis ez tűnik az egyszerűbbnek.
Azt honnan tudom, hogy van e rajtuk soros port? Mert a termékleírásba nem találom sajna.
Ha van soros port a vérnyomásmérőn, akkor egyszerű.
Mégis, milyen az "alap" vérnyomásmérő? Normál, analóg mutatós, vagy higanyos? Vagy esetleg már digitális? Boso-medicus PC2 Ennél már van lehetőség a PC csatlakozásra Bővebben: Link
Nem feltétlenül kell, de időnként hasznos lehet. Például könnyen fel lehet vinni a mért értékeket PC-re vagy akár okostelefonhoz is csatlakoztatható, lásd telemedicina. Egyébként gyárilag is létezek olyan otthoni orvosi műszerek, melyek rendelkeznek Bluetooth kapcsolódási lehetőséggel.
Telefonnal szeretném összekötni.
Miért kéne abba bluetooth?
Támadt egy olyan ötletem, hogy egy alap vérnyomásmérőt fel kellene szerelni bluetooth-al. Mi a vélemény erről? Mennyire lenne bonyolult ezt megvalósítani? Bontott már szét valaki vérnyomásmérőt? Esetleg szerelt is bele bluetooth chipet?
Köszönöm a véleményeket! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

, mivel szakdolgozatnak gondoltam ilyenre