Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Amikor rendelni akartam tőlük, akkor a visszaigazoló e-mailben 6-8 hetes szállítási időt írtak: azt hittem, hogy elírás és rákérdeztem... Aztán megerősítették, hogy tényleg annyi: ekkor jeleztem nekik, hogy ez számomra elfogadhatatlan és elállok a vásárlástól. Helyette megrendeltem a Batronix-tól, mert Németországból a 10. napon meghozta a futár és csak minimálisan volt drágább.
Ha a zajt akarod eltüntetni, akkor átlagoló (average) módot keress.
Ennyire még nem megy
egyenlőre még nem látom vagy nem tudom hol kell bekapcsolni, hogy lássam, hogy a triggert, ha állítom hány volton van.
Esetleg "Peak detect" módban van, ha van rajta ilyen.
Vastag vonalat nézd meg "Single" egy lefutás módban, akkor milyen lesz.
Nem azért vastag a vonal, mert zavarjel van rajta?
Megérkezett.
1, benyomás, ez kisebb, mint mire számítottam. 2, tetszenek a mérőzsinórra pattintható színes karikák, amivel olyan színnel jelölhetem meg, mint amilyet a menüben beállítottam. 3, a multiméter egy ceruza akksira 1,35 Volt-ot jelez, ha megfordítom 1,25-öt. 4, az ábra rajzoló vonalát vastagnak tartom a DSO138-hoz képest. 5, azt írja a hasz.ut. hogy a multiméter részét ne használjuk, ha töltjük. Jaaa, 3. pont így már oké. 6, nem is olyan bonyolult. 7, jó lesz ez.
Értem, akkor sajnos nem erőltették meg magukat.
Nekem SDS814X HD van, ezen van Quick Action gomb, bár nem sok mindent lehet rá beállítani. Néhány menüpont közül lehet választani hogy mit hozzon elő ha megnyomod, de nem igazán látom értelmét.
Ha billentyűzetről is vezérelhető a szkóp, akkor olyan billentyűzet kell aminek hardveres makrót rögzítő funkciója van mert azzal valószínűleg meg lehet oldani, hogy azt csinálja amit szeretnénk.
Csak sajnos nem tudok ilyen keyboard-ról.
Szinte mindben vannak elmenthető állapotok, csak macerás, menü almenünek almenüjében keresgélni sok nyomogatással, ha ezt gyakran -percenként- kell csinálni. Helyette lenne praktikusan néhány külön gomb, csak egy nyomásra meglenne a kívánt beállítás.
Szia!
Aki nálam lámább a programozáshoz az már festi magát ahogy szokták mondani. Nekem soros terminálon keresztül is sikerült megszólítani a gépet. Pár lementett szöveggel is megoldható. Ahogy elnéztem egyáltalán nem bonyolult. Üdv: Gábor
Ha jól láttam, az új (SDS800X HD) Siglent-ekben vannak elmenthető állapotok (a beállításokra).
Köszönöm.
Sajnos nekem ez a programozás nagyon magas, ill. én vagyok ehhez kicsi. De belenézegetek hátha.
Szia!
Nem volt még szerencsém ilyen szkópokhoz, de láttam programozói kézikönyvet hozzá. Minden funkció elérhető távvezérléssel. Annak idején Motorola szervizműszerem menüjében kellett sokat ugrálni, és sok paramétert beállítani. Mikor meguntam pc-re egyszerűen BASIC-ban írtam kezelő programot aminél már egy gombnyomásra beállított mindent. Még a kezelőszervek kímélése is lehet szempont ha sokszor kell végigmenni a beállításokon. A beállításokon kívül automata mérőprogramot is lehet írni, ami szintén nem egy ördöngős feladat. Szerintem ezt a szkópoknál is meg lehet tenni. Pc úgyis ott van az asztalon legalább valami hasznosat is csinál. Üdv: Gábor
Én nagyon jónak tartanám ha lenne 4-6 programozható gyorsgomb (elférne), amivel egy nyomásra bejönne az általam beállított "Setup". Ilyen egyiken sincs, más szkópoknál sem. Illetve ami van, hetvenhét gombnyomásra jön elő menű sokadik almenűjében, aminél sokszor egyszerübb a beállításokat állítgatni. Ha percenként kell pár beállítás között váltogatni, ez nagy segítség lenne.
A Rigoloknak tetszik a folyamatábrás kezelése mert átlátható és intuitív. Ennek ellenére én is Siglent párti vagyok, a tudásuk miatt.
Egy olyan szkóp lenne jó, ami a Rigol menüt és a Siglent (LeCroy) tudást ötvözi egy készülékben.
Kicsi ez a kijelző ehhez -meg a többi hasonló 7" kijelzős- sokfunkciós géphez, dolgoztam hasonlóval elődjével, meg a Rigol konkurrensével is, de állandó munkához ez kellemetlen. Gondolom ilyesmi problémára célzott sdrlab is. Spéci gép ez nem leírni akarom, ha hozzám vágnád, nem dobnám vissza
, bár erre hiába várok . Most nekem kb. ugyanez van, csak 10 collos kijelzővel, nekem már ez kell a kényelmes és egész napos folyamatos munkákhoz.
Engem nem zavar, amúgy is rajta hagytam a képernyővédő fóliát, abszolút nem látszódnak az ujjlenyomatok.
Ha meg valakit nagyon zavar az érintőképernyő, akkor kikapcsolja, és tudja használni csak a kezelőszervekkel, vagy akár egérrel is (nálam működik BT egérrel is). De egyébként igen, amit beraktál megoldást is tökéletes lehet, bár ilyennel nem próbáltam.
Többször felmerült téma hogy sokaknak problémája hogy az érintő kijelzőt össze kell tapogatni és maszatos lesz. Nos van egy eszköz, amivel remekül kezelhető. Megoldja a nagy újjak problémáját is.
Nem kell hogy igazat adj! Valószínűleg fiatal vagy még, jó szemmel(és kevés más gyártói szkóphasználattal)! Eljön majd az idő, amikor megérted, miről beszélek
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2026
Nekem nagyon kézreáll minden rajta, és abszolút jól használható a kezelőfelület.
Még a logikai analizátor is! Pedig vagy 10 éve használom én is a Saleae féle logikai analizátort. Mondjuk ha célzottan csak digitális jeleket akarok nézni, akkor az nyilván célszerűbb. Szerintem az egésznek a kezelése jobb mint a többi szkópnál. De hogy igazat is adjak: Kinek a pap, kinek a papné *nyelvnyújtós gif*
Kinek a pap, kinek a papné
![]() Amíg 4 csatornásom volt...gyak. ki se volt csomagolva a 3., 4. csatorna kábele )) Nem vicc... Általában 2-nél több csatorna nálam csak digitális jeleknél szokott előfordulni...arra pedig egy logikai analizátor sokkal jobb, mint egy szkóp N csatornája... A szkóp jól néz ki, de ahogy látom a Siglent még mindig ragaszkodik ehhez a béna, fantáziátlan és szem erőltető grafikus user interface-hez
Én pl. szeretem halmozni az élvezeteket!
Itt boncolgatják a STO1004-et:
Bővebben: Link A frontendben egy OPA4872 = 500 MHz 4:1 high-speed multiplexer a bemeneti osztó átkapcsolása 2db opamp Utána jön az HAD1511 ami 1Gsps A/D converter a négy csatornára összesen 1db, több csatorna esetén a max mintavétel megoszlik a csatornák között. Utána pedig egy hűtőborda alatti nagy IC, ami valószinüleg FPGA, Abban zajlik minden digitális feldolgozás, szűrés. Az Android SoC egy külön kis panelon foglal helyet.
A digitális szűrő az, ami számokkal dolgozik! Ilyen egyszerű....
Digitális szűrök?: FIR szűrő? IIR szűrő?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

egyenlőre még nem látom vagy nem tudom hol kell bekapcsolni, hogy lássam, hogy a triggert, ha állítom hány volton van. 
, bár erre hiába várok
. Most nekem kb. ugyanez van, csak 10 collos kijelzővel, nekem már ez kell a kényelmes és egész napos folyamatos munkákhoz.