Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 3
(#) mustang74 válasza potyo hozzászólására (») Jún 4, 2011
Az biztos! Tualatin Celeron. Csak egy alaplap kellene hozzá mert a régi (Abit ST6) megadta magát. Pedig olyan jó kis lap volt.
(#) potyo válasza mustang74 hozzászólására (») Jún 4, 2011
Hű, ez elég ritka proci, annakidején ilyent akartam szerezni, csak nem volt rá elég pénzem...
(#) mustang74 válasza Collector hozzászólására (») Jún 4, 2011
Sikerült levenni: Reggel friss erővel mégegyszer megpróbáltam és engedett az erősebbnek.

Hát jól rászáradt, azt tényleg alkohollal kell lemosnom. Íme:
(#) Collector válasza mustang74 hozzászólására (») Jún 3, 2011
Valamilyen alkoholt (denaturált szesz pl) ecsettel próbálj bejuttatni a proci és a borda közé. Esetleg csavarlazító, aztán forgatással próbáld leszedni.
(#) mustang74 hozzászólása Jún 3, 2011
Ide írom mert nem akarok új topicot nyitni:

Van egy ollyan problémám, hogy a processzorra "rágyógyult" a hűtőborda olyan mértékkel, hogy kézzel sehogy sem lehet leszedni feszegetni meg semmivel sem akarom. Van valami módszer a leszedésre? Áztatás esetleg? Várom az ölteteket!
Nándi
(#) dan92 válasza bbatka hozzászólására (») Márc 11, 2010
Szia!
Ez nem így van mert én 10.35 voltot hoztam ki belőle!
(#) potyo válasza bence192 hozzászólására (») Feb 27, 2009
Nem kell pwm-el bonyolítani. Tettem fel ide a témába régebben egy rajzot, ami erre a célra is jó. Olvass vissza és keresd meg.
(#) bence192 hozzászólása Feb 27, 2009
sziasztok
a kérdés a következő
olcsó processzor hűtővel szeretnék tranzisztorokat hűteni a hűtők kivezetése 3 pin es és egy pwm es elektronika kéne amivel hőre tudja változtatni magának a fordlatszámot nem tudom esetleg valamien spéci pwm ic- kapcsolás létezik e pl tl 494 el vagy hasonlóval
válaszokat ötleteket előre is köszönöm!
(#) goldscorpio07 hozzászólása Okt 25, 2007
igaz
(#) potyo válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Okt 25, 2007
Akkor miért nem a válasz gombot nyomod az Új kérdés felvetése helyett?
(#) goldscorpio07 hozzászólása Okt 24, 2007
Tudom nem kérdésnek szántam
(#) Norberto válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Okt 24, 2007
Arra, hogy bőszen tekergetve valami "hatást" érjünk el az áramkör működésében...
(#) goldscorpio07 hozzászólása Okt 24, 2007
Mire valók a potméterek
(#) toldim hozzászólása Júl 12, 2007
A 4 vezetékes ventiknél a 4. szál a PWM vezérlésnek van.
Ezzel tudod a ventilátor fordulatszámát szabályozni.
Minnél nagyobb a kitöltési tényezője a négyszögjelnek annál gyorsabban fog forogni a ventilátor.
De ha összekötöd a +12V-al ezt a szálat, akkor max fordulaton fog pörögni.
(#) potyo válasza Norberto hozzászólására (») Júl 11, 2007
Arra
(#) potyo válasza PCB hozzászólására (») Júl 11, 2007
256k-n, ami jelenleg csak kb. 100-al megy, nemigazán nézhető online
(#) Norberto válasza potyo hozzászólására (») Júl 11, 2007
Idézet:
„hőre szoruló műanyag”

Talán a zsugorcsőre gondoltál
(#) PCB válasza potyo hozzászólására (») Júl 11, 2007
Szia !

IE 6.0 -tól felfele online is nézhatő.
Sajnos Firefox.....stb nem tudja megnyitni plugin gondok miatt.

Üdv!
A videót majd megnézem, de még csak 8MB ért le belőle...
(#) potyo hozzászólása Júl 11, 2007
Na itt a rajz. A kékkel jelölt részen egy mélyedést kell csinálni a bordába, hogy az NTC-hez menő vezetékek elférjenek. A pirosnál 5-6-os fúróval kell egy mélyedést csinálni az NTC feje számára. Az NTC két lábát pl. hőre szoruló műanyaggal (nem jut eszembe a neve, de biztos tudjátok, mire gondolok) lehet szigetelni, és az NTC-nél kitömni a teret hővezető pasztával. Így az NTC a borda hőmérsékletét méri közvetlenül az a hely mellett, ahol a processzor érintkezik a bordával. Na ez így bőven elég a ventilátor szabályzásához.

fop13.jpg

(#) LewisB hozzászólása Júl 11, 2007
Hy! Hol lehet olyan hővezető pasztát venni, amit anno hűtőbordás MX400-asokon lehetett látni, azaz ami ragasztó is egyben? És kb mennyi?
Hát a mag az inkább a borda felől van szerintem. Majd rajzolok egy rajzot, hogy hogyan is csináltan a dolgot nálam. Fényképet ne kérjetek, mert egyrészt nincs fényképezőm, másrészt úgysem látni, csak két drótot kijönni a borda és a processzor közötti résen.
Szia !

Idézet:
„a processzormag közvetlen közelében nagyon jó helyen van az érzékelő.”

A CPU mag közvetlen köze alulról van, felül csak a közelében van, mert felülről jobbára a tok van.

De nem is ez a kérdésem, hanem hogy technikailag hogyan oldanád meg ?

Idézet:
„.....A proci és a borda között,.....”

Átfúrod a hűtőt a CPU felett, a ventillátor alatt ?
Vagy hogyan teszed oda ?

Ha igen, akkor azzal számolnod kell, hogy a hőelemet is éri a hűtés elég rendesen, az pedig nem az igazi.

Üdv!
Idézet:
„De annyira nem is érzéketlen, hogy csak úgy mellé biggyezd”

Mi mellé? A proci és a borda között, a processzormag közvetlen közelében nagyon jó helyen van az érzékelő.
Szia !

Idézet:
„Nekem nagyon úgy tűnik, hogy az az alaplap fixen 12V-ot ad ki, és nem állítja a feszültséget.”

Akkor viszont hibás az alaplapnak ezen része.

Idézet:
„ne beszéljünk már kompatibilitásról”

Jó, ne beszéljünk de akkor hogyan szólítsuk ?

Idézet:
„Nem annyira érzékeny jószág a processzor.”

De annyira nem is érzéketlen, hogy csak úgy mellé biggyezd.

Idézet:
„ó lenne azt a ventilátort megnézni egy állítható tápról,”

Ez 100%-ban igaz, és nem is tudom elképzelni, hogy
12V-on ugyanannyit fordul mint 8V-on.

Üdv!
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy az az alaplap fixen 12V-ot ad ki, és nem állítja a feszültséget. Jó lenne azt a ventilátort megnézni egy állítható tápról, hogy változik a fordulatszáma a feszültségtől függően vagy sem. Enélkül felesleges tovább agyalni. Ha meg változik, akkor sem érdemes pwm-el bonyolítani, egyszerűen a tápfeszültségét kell szabályozni.

Amúgy meg ne beszéljünk már kompatibilitásról egy nyomorult ventilátornál... Úgy hangzik, mint a HDTV-re optimalizált antennaforgató. (egyébként is rühellem ezt a kifejezést, hogy optimalizált)

Idézet:
„Ha máshova teszed 99%-ban fals lesz a hőmérés, és igy a CPU életével fogsz játszani.”

Nem annyira érzékeny jószág a processzor. Ha a mag közelében van az érzékelő a borda és a proci között, az bőven jó.
(#) zoly15 válasza PCB hozzászólására (») Júl 11, 2007
hát akkor a CPU hűtőjét rádugja a tápkábelnak a 12V-os részére > szabályozó> venti>
(#) zoly15 válasza potyo hozzászólására (») Júl 11, 2007
igazad van lp amit én adtam mert az 1szerű és nagyszerű
és akkor nem kéne az alaplappal bajlódnia
Szia !

Itt a fórumba belinkelt rajzok nem jók a ventillátorhoz ezekszerint, mert ha az alaplap nem tudja ezt a ventillátort szabályozni, akkor az itt belinkelt rajzokon látható kapcsolások sem.

Bár nem értem pontosan, ha az alaplapi csatin nem 12V jön ki hanem 8V -t akkor miért forog ugyanannyit neki a ventillátor mint 12V -on, de Ő látja amit lát.

Üdv!
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem