Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 168
(#) pipi válasza elactrofan hozzászólására (») Vas, 17:47
Anélkül hogy szétszeded nem derül ki hogy mechanikus, vagy elektromos hiba. Nálam gyakori volt a suzukinál a bal hátsó, a dacianál a csomagtér ajtó kábel bevezetésnél szakadás. Persze mindig a "következő" ér szakad meg Ha tudsz vegyél extra hajlékony szilikonos kábelt. Én alin vettem.
A hozzászólás módosítva: Vas, 17:51
(#) elactrofan hozzászólása Vas, 7:25

nem záródik

Sziasztok! Nem tudom jó helyre írok, de az autom (Chevrolet aveo sedan) balelsõ ajtaját nem lehet bezárni.
Se kulccsal se a kis gomb lenyomásával. Nincs hozzá távirányító csak kulccsal használom. Kulcs ugyan elfordul, de nem zárja, a kis gombot is le lehet nyomni, de nem történik semmi. Van valakinek ötlete?
(#) gyök2 hozzászólása Okt 22, 2025

Ariane 386 autóriasztó

Sziasztok!

Van valakinek a címben szereplő riasztóról valamilyen információja.
Bekötési rajz, stb...

A válaszokat előre is köszi
(#) csaba780825 hozzászólása Aug 31, 2025

Spal as80 hiba

Sziasztok esetleg valakinél nem lenne Spal as80 hoz leírás?olyan gondom van vele hogy halkan szól a sziréna de mindig elszívja az akkut.megbolondult kinyitja és bezàrja az ajtókat tàvrol de akkor is halkan szól a sziréna.letilt nem enged indítani sem.viszont ha szerviz módba teszem akkor beindul az autó de a sziréna akkor is halkan. Szól.elöre is köszönöm szépen a segítségetek! Hàtha valaki tud valami jó tanàcsot adni vagy jàrt màr így.köszönöm !
(#) Lezli46 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 8, 2025
Szia!

Köszi az észerevételeidet..., sejtettem valami ilyesmire---. majdnem jó , de aztán végén mégse....,elengedtem ezt a rörténetet...

üdv C.
(#) Inhouse válasza Lezli46 hozzászólására (») Ápr 1, 2025
Nem sokat foglalkoztam ezzel. Én szerettem volna a gyári házat cserélni egy barátomnak úgy, hogy a toll maradjon az eredeti...bár egyformának tűnik, nem lehetett átrakni. Így nem úszta meg a kulcsmásolást. Elég lett volna a házat cserélni, az ment csak tönkre. Mondjuk azzal is vannak azért kisebb bikfangok... Elvileg pont illik bele a panel, de nem mindig sima ügy.
(#) Lezli46 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 1, 2025
Igazad van teljesen, egy másik forgalmazóknál láttam szemre teljesen ugyanilyen bicskakulcsra : " Gyárival teljesen megegyező kivitelű" megjegyzést., a kiegészitéssel VWAudi csoport Golf 5 pengével..,irjon ha másikkal kéri!
Penge megbizhatóságáról véleményed?

Köszi és üdv
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2025
(#) Inhouse válasza Lezli46 hozzászólására (») Márc 31, 2025
Többféle tollú kulcshoz való is van (pl. Renault/Peugeot), írni szokták, neked kell kiválasztani.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2025
(#) Lezli46 hozzászólása Márc 31, 2025

Bicskakulcsos távirányitó gyakorlatban

Sziasztok!

Kinai bicskakulcsos kõzponizárvezérlőkkel kérnék segitséget!
Kiváncsi volnék a következøkre., akiknek van gyakorlati tapasztala ez ügyben ne tartsák magukba!
1. Alapból a kulcsban lévő penge milyen autómárkákhoz kompatibilis?? VW csoporthoz??? Konkréten Polo 9n- hez okés??
2. Mennyire megbizható fizkailag egy ilyen utángyártott penge?? Nem szokott mechanikus probléma lenni rendszeres használatnál??

Kõszi minden hozzászólást!!!
(#) Lezli46 válasza Lezli46 hozzászólására (») Márc 14, 2025
Még ennyit a megoldáshoz: Egy gyári balos komplett központiźar lett beszerelve.., bontott volt 6000ft.., két vezetéket kellett még behuzni...

Utólag vettem észre hogy Meta- nak létezik ehez az autóhoz egy speciális " kettes motor" konstrukciója.., legalábbis a specifikációjukban...,bár Méta- t ismerve valószinüleg drágább lett volna,
(#) Lezli46 válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 13, 2025
Bocsi .,nem értelek---. az ördög a részletekben van tudjuk...,más történet egy általában különössebb kinlodás/bizonytalankodás nélkül kivitelezhető elvi megoldás.., Mint annak a gyakorlatban történő kivitelezése, nehézségi foka..,tulajdonképpen ennek a letisztázása ., pl gyári cikszámok felderitése --beépithatőségek stb volt az ismétlésnek tűnő hozzászolásom oka.

kollegális üdvözlettel!
(#) Inhouse válasza Lezli46 hozzászólására (») Márc 13, 2025
Ha ennyire meg van minden infó, akkor nem értem mi a kérdés.
(#) Lezli46 válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 13, 2025
Sajnos ez a bevált kettes motor figura nagyon szükös helyhiány miatt elvetve..,nem abszolult kivitelezhetetlen , de jobb a békesség...
Gyárilag távvezérløs Pandából való ,bal első komplett zármotor csere a müszakilag megbizható megoldás...,4 PIN- s a csak kulcsos k.p.z- hez való..., 6PIN- s szerkentyű való bele!
(#) Inhouse válasza Lezli46 hozzászólására (») Márc 12, 2025
Olvass vissza egy kicsit. Volt itt nemrégiben 2 ilyen kérdés is. Egy univerzális motor és egy vezeték nélküli veézlrő. Beszereled a motort a bal eslő ajtóba, és ezt vezérled az új vezérlővel. Ezt az ajtót így ez zárja, nyitja, de így ezáltal viszi a többit is a gyári vezérlő.
(#) Lezli46 válasza Uviktor hozzászólására (») Márc 12, 2025
Ha csak gyári RDL - s a F.Panda--- azaz nincs gyári távadó a központihoz, akkor mindenképp gyári komplett zárarral egybeépitett , 6 PIN- es motorral szerelt egység cseréje, és plusz vezetékelése a megoldás a távvezérelhetóséghez!!!

Esetleg elektromosan jó lehetne egy szokásos 2 vezetékes motor beszerelése is..,ami viszont valószinüleg felejtős a kivitelezés nyügőssége miatt...
(#) Lezli46 válasza Uviktor hozzászólására (») Márc 11, 2025
Megprobálok rákérdezni...,de attól félek hogy nincs belső központizárkapcsoló.

Köszi és ūdv
(#) Uviktor válasza Lezli46 hozzászólására (») Márc 11, 2025
Szia,
100% választ nem tudok,de ha a műszerfalon van belső központi zár nyomógomb(általaban lakat piktogram) akkor 100% hogy van a vez.oldalon is motor.
(#) Lezli46 hozzászólása Márc 11, 2025

Panda Központizár

Sziasztok!

F.Panda .1.1 169. 2004. Öt ajtós!

Az autóban van GYÁRILAG .,vezetőajtóról kulcs elforditással vezérelhető, müködő központizár. Gyári Távvezérlés a központizárhoz nincs!!
Utólagos pl kinai univerzális távvezt. kellene beszerelni---.Az autó NINCS itt!! Halottam olyant hogy ezeknél a Panadáknál a vezetőajtóban csak mikrókapcsoló van(?)--müködtető motor nincs! A kérdésem kizárólag azokhoz szólna, akik ténylegesen találkoztak ezzel a központizár kivitellel---vagy 100%-ra tudják a biztos infót!!! Tehát van-e müködtető motor is ,a vezető ajtóban--vagy nincs????

Köszi minden Választ és koll.üdvözlettel.
(#) poleas22 hozzászólása Feb 5, 2025

gepard autóriasztó deaktiválása

Sziasztok,

Segítséget szretnék kérni gepard autóriasztó deaktiválásához. Sajnos pontos típusát nemtudom, de csak a valet gomb van meg (rejtett gomb a riasztóhoz kötve). Szervízmódba rakni vagy telesen deaktiválni szeretném.
Van valakinek tapasztalata vele, esetleg user manual??
Köszönöm
(#) Inhouse válasza Chrissness hozzászólására (») Jan 14, 2025
Ez a beszéd! Hajrá!
(#) Chrissness válasza Uviktor hozzászólására (») Jan 13, 2025
Köszönöm! Igazatok van, mert így lehet teljes egészében kihasználni a gyárit is, meg az újat is egyben. Szerintem így is fogom megcsinálni. Remélem sikerül! Köszönöm a segítségeket!
(#) Uviktor válasza Chrissness hozzászólására (») Jan 13, 2025
Igen,így értettem.
Így szoktuk.
Persze ha saját magadnak a saját autódban csinálod,úgy is működik ameddig már eljutottál.
Én beszerelőként arra kell törekedjek hogy a legkisebb mértékben módosítsam egy autó gyári állapotát,hiszen sokszor amikor beszerelünk valami utólagos dolgot még gyári garancia él,de utána is nagyon nehezen találna meg egy márkaszerviz villamossági szerelő kollegának egy hibát feltárni amiben vezérlőegységek ki lettek cserélve,vagy a vezeték köteg,alkatresz módosítva lett.
Nem szívesen szívatjuk egymást.
Csak ennyi.
Ahogy eddig megcsináltad,működni fog.
(#) Chrissness válasza Uviktor hozzászólására (») Jan 13, 2025
Ezt úgy értsem hogy maradhatna minden gyári bekötésen, és egy új motor a bal első ajtóba, és ez az új modullal működne? Illetve ez a motor működtetné a vezérlőt, ami jelet ad a többi motornak?
(#) Uviktor válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 13, 2025
Üdv,
Én is egyetértek Inhouse hozzászólásával.
Ezt így csináltuk mindig is,2 vezetékes motort utólag az ajtóba,külön vezetékkel behúzva,vezérlőt motor vezérlés szerint kötni.
Ez így tiszta,soha nem bántottunk gyári vezérlőt.

De persze ha a kedves ügyfél sajat szakállára szerel akkor el kell fogadni az elképzeléseit,legfeljebb tájékoztatjuk a lehetseges következményekről...

Ilyenkor arra viszont figyelni kell hogy a vezérlési idő max.0,5 s.
Ne legyen véletlen sem komfort funkció vagy hosszabb idő bekapcsolva mert akkor nem lesz hosszú életű a motor...
Én már vettem le kinyithatatlan ajtókról kárpitot mert beégett a motor...nem a kegszebb élményem...
(#) Inhouse válasza Chrissness hozzászólására (») Jan 13, 2025
Ha lekötöd az eredeti funkciójáról, akkor használhatod, de akkor az eredeti vezérlő értelmét veszti, nincs tovább, csak az új és a távirányítós nyitás/zárás, kulcsra, ajtógombra nem fog menni.
Én húznék bele 2 vezetéket és így teljes értékű kp zárad lenne.
(#) Chrissness válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 13, 2025
Elvileg igen ez nálam is működnie kellene. De 2 vezetékes motor kell a bal elsőbe is nem? Mert ha arra a két vezetékre ami a vezérlést adta előtte kulcsfordítással, rákötném az motor két vezetékét, és a modulba a nyitó és záró jel vezetékeire tenném. Így nem kellene 2 vezetéket vinni az új motorhoz, mert ami bennt van gyárilag 3ból az a kettő ami eddig a vezérlést adta, arra rá tudnám kötni. Viszont így nem működne kulcsfordítással a többi, vagy ha pl belül kézzel lenyomnám a rudat.
(#) Chrissness válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 13, 2025
Szia! Igen, ez csak a vezérlésnek van, a 3 vezetéken kívül nem találtam másik vezetékeket. De majd jobban megnézem.
(#) Joe_001 válasza Chrissness hozzászólására (») Jan 13, 2025
Szia! Nincs még két vezeték a motornak is? Ez a 3 vezeték mintha csak a vezérlés lenne. NO, NC pozitivra hózva , (két A stbil bemenete), A COM a negativon.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2025
(#) Inhouse válasza Chrissness hozzászólására (») Jan 13, 2025
Itt volt egy ilyen megoldás, ami a legegyszerűbb, mert nem kell keresni semmilyen szálat. A bal elsőbe úgyis kell motor...
(#) Chrissness válasza Uviktor hozzászólására (») Jan 12, 2025
Szia. Igen a gyárit semmiképpen nem dobom ki, azt megtartom. Végülis a motorkat nem cseréltem, azok gyáriak. Igen gondolom csak egy "impulzust" pillanatnyi jelet ad a motornak nyitás zárásnál, ezért gondolom a folyamatos 12+ kinyírná rögtön. Valószínű igen, hogy a bal hátsóról a legegyszerűbb elvinni a vezérlést. Köszi a segítséget mindenkinek!
Következő: »»   1 / 168
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem