Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 2
(#) jano007 válasza Sebi hozzászólására (») Márc 9, 2010
Az nem baj ha csukva van mikor élesítek, mert a garázskaput külön partícióra teszem (8 partíciót lehet beállítani a központon) egyedül csak a garázskapu lenne a partíción. Ettől függetlenül ki-be tudok élesíteni mindent.

Köszönöm a rajzot, de mivel nem vagyok ennyire elektronikához értő nem paraméterznéd be az áramkört? az alapján már talán össze tudnám rakni.
(#) Sebi válasza jano007 hozzászólására (») Márc 9, 2010
Kettős monostabil kell, egyik a lefutó, másik a felfutó élre indul...

De: mi van akkor, ha a garázskapu csukott, amikor élesítesz? Mert akkor ki fogja nyitni...

Figyelni kell a csukott állapotot és azzal még összekapuzni.

4538.GIF

(#) jano007 hozzászólása Márc 9, 2010
Sziasztok!

Nekem a következőt kellene megoldanom: adva van egy riasztóközpont aminek van egy kimenete amit konfigurálni tudok: pl. partíció élesítéskor 12V kikapcsoláskor 0V - ezzel kellene vezérelni egy garázskaput aminek kontaktusra indító bemenete van. 1 gombnyomás kinyílik, még egy gombnyomás becsukódik.
A lényeg, hogy amikor kikapcsolom a partíciót kinyíljon a garázskapu amikor beélesítem a riasztót becsukódjon a garázskapu.
Próbáltam nézegetni az impulzusreléket de nem tudnak olyat, hogy ha elveszem tőlük a vezérlőfeszültséget akkor is adjon ki egy impulzust.

Előre is köszi a segítséget!
üdv, Janó
(#) Pioneer válasza Smileyking hozzászólására (») Jún 13, 2009
Szia!
Egy lehetséges megoldás. Ki kell próbálni, hogy működik-e.

IR.png

(#) Smileyking válasza Smileyking hozzászólására (») Jún 13, 2009
SZiasztok!
Senkinek semmi ötlete a 2 kapcsolás összekombinálására?
Üdv
(#) Smileyking válasza Sebi hozzászólására (») Jún 9, 2009
Szia!
Az addig rendben de ha a tápot nem a soros portról kapja az nem fog bekavarni, attól még felismeri a girder?
üdv
(#) Sebi válasza Smileyking hozzászólására (») Jún 9, 2009
A TSOP egy logikai szint kimenetű eszköz, tehát ráköthetsz két feldolgozó egységet is.
(#) Smileyking válasza Pioneer hozzászólására (») Jún 9, 2009
Szia!
Egy régebbi alaplapho lesz de szerintem nem tudja a COM portról való felélesztést.A kapcsolás kiváló már csak össze kellene hozni a girder sorosporti vevőjével, hogy ne legyen a gépben 2db TSOP1736 csak egy darab.
Üdv!
(#) Pioneer válasza Smileyking hozzászólására (») Jún 8, 2009
Elméletileg a COM portról fel lehet éleszteni a PC-t, ha a BIOS-ba beállítod. Viszont azt nem tudom, hogy a Girdernek van-e ilyen funkciója.
Örülök, hogy segíthettem és köszönöm a pontot.
(#) Smileyking válasza Smileyking hozzászólására (») Jún 8, 2009
Sziasztok!
Még annyi jutott eszembe hogy ne legyen két IR vevő a gépben hanem csak egy és valahogy össze kellene kombinálni a már meglévő Girder PC-IR vevővel.Ezt hogyan lehetne kivitelezni úgy hogy a Girder is felismerje a vevőt?
(#) Smileyking válasza Pioneer hozzászólására (») Jún 8, 2009
Szia!
Hozzáépítettem a te kapcsolásodat és 100%-ig TÖKÉLETES pont ez szerettem volna.
Nagyon hálás vagyok! Köszönöm szépen!
Természetesen a pont a tiéd!
Üdv!
Sziasztok!
Odáig jutottam hogy megépítettem próbapanelon 12f675-el és tsop1736-al a távirányító kapcsolást.Az áramkör a leírtaknak megfelelően működik mégpedig úgy hogy az áramkörben lévő nyomógombbal lehet tanítani a távirányítóra.majd minden egyes gombnyomásra felvillan a LED de csak a megtanított gombra kapcsolja a relét.Remélem érthető voltam!
Most megyek és megcsinálom az általad rajzolt áramkört hozzás és írok a fejleményekről.
Köszi az eddigi segítségekért mindenkinek!
Üdv
Szia!
Ha megépítetted és a távirányító gombnyomására netalán a led felvillanna, akkor azt a kimenetet lehetne használni a tranzisztor vezérlésére. Így megspórolva a plusz alkatrészeket.
Szia!
Postosan erről lenne szó!
A kegjobb megoldás az új program megírása lenne de sajnos nem értek hozzá.
Üdv
(#) Pioneer válasza kadarist hozzászólására (») Jún 8, 2009
Akkor leírom érthetően. Smileyking-nek van egy infra vevője, ami a távirányító gombjának megnyomásakor a PIC GP0-ás kimenetét magasra (HI) billenti, ezzel behúzva tartva a relét mind addig, míg még egyszer meg nem nyomja a távirányító gombját ami a PIC GP0-ás kimenetét alacsonyra (LO) billenti, ezáltal a relé elenged. Ezt szeretné ő ezt úgy átalakítani, hogy minden távirányító gombnyomásra egy pillanatra húzzon csak meg a relé, ami a PC bekapcsolásához, illetve leállításához kell.
Szia!
Nem tudom még nem építettem meg. DE ha minden jól megy este összerakom és írok mi volt.
Köszi mindenkinek.
Üdv
(#) kadarist válasza Smileyking hozzászólására (») Jún 8, 2009
Neked egy ilyen kapcsolásra van szükséged. Egy gombnyomás (impulzus) bekapcsolja a terhelést (load), ani lehet egy relé is,mégegy pedig ki.Bővebben: Link
(#) Pioneer válasza mex hozzászólására (») Jún 8, 2009
Nem nem a szimulátorba jól raktam a tranyót. Ezt a rajzot egy másik programmal rajzoltam és ebben rontottam el.
Idézet:
„Bár a tranyó megjelenitésével nem értek egyet, mindig az adott rajz dönti el milyen pozicióba kell forgatni.”
azért tettem a válaszom végére a smile-t
(#) mex válasza Pioneer hozzászólására (») Jún 8, 2009
Azt irtad,hogy leszimuláltad. Hát ennyit a szimulátor képességeiről. Bár a tranyó megjelenitésével nem értek egyet, mindig az adott rajz dönti el milyen pozicióba kell forgatni.
(#) Pioneer válasza mex hozzászólására (») Jún 8, 2009
Ha ezekbe a rajzolóprogramokban a PNP tranyókat már eleve megfordítva tennék, nem fordulna elő ilyen baleset
Mostmárcsak a felső elkó polaritását kell megforditani és üzemképes lesz.

Látom rájöttél.
(#) Pioneer válasza Pioneer hozzászólására (») Jún 8, 2009
Bocsánat a T2 tranzisztort véletlen fordítva rajzoltam a kapcsolásba.
Itt a Jó rajz.

ui. Sőt a C3-as kondi is fordítva van. Milyen szétszórt vagyok manapság
Röviden elmagyaráznád hogyan működik? Nem látom át,mikor nyit ki a felső PNP tranyó.
Egy lehetséges módosítása az áramkörnek. Ezzel minden gombnyomásra meghúz a relé pár száz milliszekundumra, ami éppen elég a PC be, illetve kikapcsolásához.
Ezt a módosítást csak szimulációban próbáltam, ki kell próbálni a valóságban is.
Remélem tudtam segíteni.

infra.JPG

(#) Pioneer válasza damkodav hozzászólására (») Jún 8, 2009
Nem jól gondolod. Amíg a kondenzátor fel nem töltődik addig vezetőként működik.
(#) damkodav válasza Pioneer hozzászólására (») Jún 8, 2009
Ja te taníthatóra gondoltál
Amúgy R 3 helyére ha kondit raksz akkor nem fog működni mert nem kap majd a tranzisztor bázisáramot amikor vezérelni akarod a relét mert egyen áramúlag szakadás lenne.
Sejtettem, hogy a betanításhoz van köze. Üzem közben gombnyomásra nem villan fel? Mert akkor nyert ügyünk lenne.
A másik megoldás, hogy az R3 helyére egy elkót tennénk, viszont ilyenkor csak minden második gombnyomásra működne.
Szia!
Úgy működik hogy menyomod az áramkörön a gombot akkor világít a LED és várja a megtanulandó kódot a távirányítótól ha ez megvolt akkor kész a betanulás. Az áramkör ezután csak arra az egy gombra fogja kapcsolni a relét amelyre be lett tanítva. Az eredeti kapcsolás innen van: Bővebben: Link .
Remélem érthetően fogalmaztam.
Üdv
Hú ha. Ez a betanításos rész kicsit meghaladja a tudományom. Azt hittem, csak egy egyszerű 40kHz-es infrajelet kap a TSOP
A led miként világít üzem közben?
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem