Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 4
(#) Lezli46 válasza Lezli46 hozzászólására (») Nov 29, 2018
Köszi-- nagyon .plasztikus a leirásod..
1. A meleglevegő csappantyú tesztet értem.

2.Ezek szerint vákum által vezérelt Y szelep állása szabályozza a fütővizkörben a nyitást/zárást : Három ostoba kérdés:
3. Vagy van teljes átfolyás engedélyezés., ? vagy teljesen lezárt állapotban a kapcsoló?? Vagy folyamatosan változhat?
Alapossabban átolvasva válaszod : [b]Tudom már hogy ez egy egyszerű BE/KI SZELEP.,vagy lezár vagy átenged funkcióval. . Jól értem ugye???[/b]

4.Honnét tudja ez a Y szelep hogy nyisson vagy zárjon? Feltételezem hogy van valahol egy "vákumtároló" (?) és valami mágnesszelep is rajta két vákumcsővel.,ami szabályozza ezeken az átáramlást.., és akkor mi vezérli ezt a mágnesszelepet..,valami hőérzékelő esetleg????

Helyileg hol található ez a fütéscsap? Gondolom ez a ominozus "Y" szelep ugye? Motortérben- kabinban?

A fütőradiátorhoz hol lehet hozzáférni hogy forróságát kézzel érzékelni lehessen?
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2018
(#) Lezli46 válasza Lezli46 hozzászólására (») Nov 28, 2018
https://goo.gl/images/kkHGQ6

Ez volna az Y fütésszabályzó

s-l640.jpg

(#) Lezli46 válasza Swifter hozzászólására (») Nov 28, 2018
Köszi-- nagyon .plasztikus a leirásod..
1. A meleglevegő csappantyú tesztet értem.

2.Ezek szerint vákum által vezérelt Y szelep állása szabályozza a fütővizkörben a nyitást/zárást : Három ostoba kérdés:
Vagy van teljes átfolyás engedélyezés., ? vagy teljesen lezárt állapotban a kapcsoló?? Vagy folyamatosan változhat?

Honnét tudja ez a Y szelep hogy nyisson vagy zárjon?

Helyileg hol található ez a fütéscsap? Gondolom ez a ominozus "Y" szelep ugye? Motortérben- kabinban?

A fütőradiátorhoz hol lehet hozzáférni hogy forróságát kézzel érzékelni lehessen?
(#) Swifter válasza Lezli46 hozzászólására (») Nov 28, 2018
A meleg levegőt elektromos szervo lapát szabályozza. Ha full hideről felnyomod full melegre vagy fordítva, 2-3 másodperc késleltetés után hallod hogy elkezdi állítani a lapátokat. Ezt akkor is hallod ha fokonként állítod, s minden állítás után vársz kb 5 másodpercet. Első 1-2-3 fok különbségnél még nem indul az állítás. Fűtéskor telibe kapja a radiátor a meleget. A vízrendszerben egy vákuumos Y csap szabályozza a nyitást/zárást.
A meleg víz folyamatosan keresztül megy rajta, ha nem fűtesz, a csap zárt állapotban van, nincs rajta vákuum, a hűtőradiátor utáni gyűjtőcső fele irányítja a vizet (szívósor felől alul).
Ha fűtesz, a vákuum felhúz benne egy tányért, s a melegvizet a fűtőradiátorra vezeti. A radiátorról szintén a gyűjtőcsőbe tér vissza a víz.
Ennek a típusnak a gyenge pontja a fűtés csap, hajlamos széthullani a belseje, olyan nem is zár nem is nyit normálisan állapot. A másik a vákuumcső csatlakozó gumijának az elöregedése, esetleg pollenszűrő cserénél is le lehet lökni ha nem figyel az ember.
(#) Lezli46 válasza Swifter hozzászólására (») Nov 28, 2018
Köszi.., sajnos az uj ( utángyártott ) sem volt jó., hoztak egy másikat ., ezzel megoldodott a sebbességszabzás teljesen., a resetet megtudtam csinálni.
Csak egy " apro" probléma van : Nem fuj meleget!!! Azelött se volt meleg.., Opcom- mal probáltam, de nem tudtam a klimavezérlőhöz csatlakozni..,kikapcsoláskor a hömérséklet displayeken mindig van a két vonás hibajelzés...,a levegőterelő csappantyukat hallom ha nyomkodom.
Hogy van megoldva, szabályozva , egyáltalán a meleglevegő befujás??? Viz állandóan kering., és egy levegőcsappanyú szabályozza hogy egyáltalán bejusson , és mennyi meleglevegő a kabinba?? Vagy viz oldalról volna esetleg a szabályzás???
Autoszerelő szerint, motortéri vizoldal melegedése jó!
Mi lehet a baj???? Borzasztó kellemetlen hogy nem jön a meleg..., kétzónás klima van.., de egyik oldal se jó..,displayén tudom állitani a höfokot.
(#) Swifter válasza Lezli46 hozzászólására (») Nov 26, 2018
Annyit tudok javasolni hogy reseteld. Ezt úgy tudod megcsinálni hogy ráadod a gyújtást, majd egyszerre lenyomod az off és az auto gombokat, majd nyomva tartod 5 mp-ig. Hallani fogod ha beindulnak a szervo motorok, változik a fűtő motor fordulatszáma is. Ha nem zúgnak tovább a szervomotorok kikapcsolhatod majd vissza. Természetesen ez nem garancia hogy megoldás lesz a problémádra.
(#) Lezli46 válasza Lezli46 hozzászólására (») Nov 22, 2018
Omega B digiklimás fütőmotor állandóan megy---- uj elektronikus szabályzó beépitèse után is!

Klimapanelböl a szabályzó csatiban lévő 4-s és 2-s PIN- re nem jön jel 1-9-s fokozatból egyikbe sem..., mindig kb 0.08V a két szál között!!!
Noha ennek változni kellene a sebességkapcsoló állásától függően.., kb 0.8-tól 2.4V- ig.

Klimavezérlő hibás lehet???

Hogy lehetne szimulálni a klimavezérlő jelét???
(#) kiszebra válasza Lezli46 hozzászólására (») Nov 21, 2018
Helló!

Van Facebookon Opel Omega B alkatrész nevű csoport, ott ha keresel, biztos lesz sokaknak.
(#) Lezli46 hozzászólása Nov 21, 2018
Helló!
Tudna valaki segiteni?

Omega "B" V6.., 1997 , digi klimás : Fütőmotor állandóan megy ., hacsak nem veszem ki a biztositékot...

Hol lehet a fütészabályzója? Elektronikus vagy sima ellenállásos? Esetleg javitható? Ha nem ujat-használtat vajon mennyiért lehetne venni?

köszi
(#) Swifter válasza Swifter hozzászólására (») Dec 11, 2016
Megoldódott a probléma, a hiba oka egy negatív csatlakozó eloxidálódása volt az előtét ellenálláson, e körül a saru körül kicsit a műanyag is megolvadt. Lepucoltam az érintkezőket, s a biztonság kedvéért befújtam egy kis wd-40-el. Újra tökéletesen üzemel a fűtőmotor. Remélem mások számára is hasznos lesz ez a bejegyzés. Kellemes Ünnepeket Mindenkine!
(#) Swifter válasza Swifter hozzászólására (») Dec 11, 2016
Még annyit hozzáteszek, a fokozatok 0-9-ig vannak, a indul a motor mindegyik fokozatban üzemel, ha nem indul a motor, abszolút egyik fokozatban sem megy, minden egyéb funkció hibátlan.
(#) Swifter hozzászólása Dec 11, 2016
Üdv Mindenkinek!
Van egy 96-os 2.0 16v automata, digit klímás Omegám. Elkezdett olyan tüneteket produkálni hogy a fűtőmotor nem mindig indul. Ilyenkor le szoktam húzni a klímavezérlő panel saruját majd vissza, ez 1-2 napra megoldja a problémát, de már ott tartok hogy ez sem segít. Fűtőmotor nem szorul, a hűtő/fűtő berendezés minden egyéb funkciója hibátlanul működik. Azt viszont megfigyeltem már korábban, hogy teljes fokozaton nem mindig pörgött fel a motor a megfelelő fordulatszámra, néha ingadozott. Van ötletetek hogy merre induljak a hibakereséssel? Annyi változtatás van a műszerfalon hogy minden egyes visszajelző ledesítve van, a kapcsolók is külön-külön, ezekkel semmi baj nincs, hibátlanul működik minden már kb 3-4 éve, ez csak nem zavarhatja. Gondoltam klímavezérlő hibára, relére. (esetleg előtét ellenállásra, márha ezt a hibát kiküszöbölheti az áramtalanítás) A válaszokat előre is köszönöm.
(#) endrusz válasza kereklac hozzászólására (») Júl 31, 2014
Szia! Valahol van hozzá magyar javitási könyvem,majd estefele megkeresem hátha van benne valami információ erről.
(#) kereklac hozzászólása Júl 30, 2014
sziasztok! Omega B '96. 2.0
fűtőradiátort szeretnék cserélni. a műszerfalház kiszereléséhez kell segitséget kérnem.
kérem jelezze aki segíteni tud.
köszönöm Lac
(#) lakewales hozzászólása Szept 15, 2013
Jó napot mindenkinek! Új vagyok még itt, nem tudom mi a szokás, de rögtön bele is csapnék a közepébe. Van egy 2000-es évjáratú 3.0-es Opel omegám. Két problémám is van. Az egyik, hogy nem működik a km óra. Sem a számláló,sem maga a mutató sem. Az opelban azt mondták, hogy a menetstabilizátor vezérlő nem működik. A kérdésem az lenne, hogy ez javitható e, vagy cserélni kell komplettan(ezt nem szeretném igazán). A másik kérdés a fedélzeti komputer kijelzője nem működik. A gond az hogy ez színes kijelzős, mert gyári navis.
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) zolika60 válasza foxrudi70 hozzászólására (») Júl 4, 2013
Az is lehetne, de az nem függ össze a klímával.
(#) foxrudi70 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 4, 2013
Szia.Az megy rendesen,a rendes hűtőé szokott rosszalkodni.Esetleg termosztát?
(#) zolika60 válasza foxrudi70 hozzászólására (») Júl 4, 2013
A klímahűtőnek külön ventilátora szokott lenni, ami akkor kapcsol amikor indul a kompresszor. Talán az nem megy.
(#) foxrudi70 hozzászólása Júl 4, 2013
Sziasztok!
Van egy olyan problémám,hogyha bekapcsolom a klímát,egy idő után fölforr a vizem.Ha időben kikapcsolom,vissza megy,és beáll a hőfok.Hűtővizem nem fogy,klíma frissen töltve,a hűtőradiátor viszont nem mindig kapcsol,mert a relé be szokott ragadni.de azt ha megmozdítom működik egy darabig.Bár hideget fúj,de már nem annyira mint 3-4 éve.szóval valami ötletet tudnátok mondani?
Előre is köszönöm.
(#) gajdos74 hozzászólása Feb 21, 2013
hello nem tudná valaki meg mondani hogy lehet egy sportos kipufogot átalakitani normál hangra
egyébként savallo vagy valakivel cserélnénk egy gyárira
91 omega a 2000cm
(#) gajdos74 hozzászólása Feb 13, 2013
köszönöm a válaszokat veszek egy radiátort nem nagy összeg.
(#) zolika60 válasza gajdos74 hozzászólására (») Feb 12, 2013
Lehet. hogy csak eltömődött a lamellák között és nem tudja átadni a hőt. Legalább is az én autómnál volt ilyen gond. Kiszereltem, kitakarítottam a sokéves maszatból, és azóta is használom.
(#) akos70 válasza gajdos74 hozzászólására (») Feb 12, 2013
Gyenge langyosat a 40 fokos víz csinál. A 80 fokosnak perzselnie kell. Igen, úgy tűnik, hogy vízköves. Tisztítani elég rizikós, ami a vízkövet eltakarítaná, az valószínűleg az alumíniumot is.
Mondjuk cserélni se egyszerű.
(#) gajdos74 hozzászólása Feb 12, 2013
hello arra gondolsz hogy vizköves a rádiátorom? és szerinted elég a 80 82 fokos viz? gyenge langyosat fúj sajnos, szerintetek mit kellene csinálnom vele hogy jó legyen esetleg rádiátor csere köszi a választ.
(#) akos70 válasza gajdos74 hozzászólására (») Feb 11, 2013
Az bizony üzemi hőfok. Ha ilyen hőmérsékletű víz kering benne, és a radiátorod nincs elvízkövesedve, annak sütnie kell, ha a szellőzőrostélyhoz nyúlsz.
(#) gajdos74 hozzászólása Feb 11, 2013
sziasztok lenne egy kis gondom van egy 91 omega .a. nem akarja elérni az üzemi hőfokot igy gyenge a fütésem télen nyáron kb 80_82 nem rég cseréltem termosztátot fütőradiátor ok hütő ok köszönöm a segítséget
(#) pumi válasza omegaszsolti hozzászólására (») Dec 27, 2012
Helló. Nézd meg a kilométer órában jó e a töltés visszajelző lámpa meg elvileg van ott egy ellenállás az szokott el égni , legalább is nekem ez volt a baj bár nálam b omega volt.
(#) omegaszsolti hozzászólása Dec 27, 2012
Sziasztok most járok itt először és valószínűleg nem utoljára . Van egy 1990 es td 2.3 as A Omega kombim.5 éve vettem igazi bontószökevény volt azóta csak költök rá. Folyamatos elektromos bajai vannak egy csomó fölösleget már kiiktattam (központi zár ,riasztó légkondi,el.ablak stb)
most a generátor halt meg de az sem biztos mert a harmadikat tettük bele (igaz bontott)és egyik sem működött. A kábelek rendben vannak a műszerfal alatt az összes biszti jó.
Nem tudok rájönni mi a baj. Esetleg valakinek volna ilyen szivattyús generátora ami biztosan működik esetleg cserélnénk más alkatrészre,vagy eladná nem horror áron?
(#) CsemanAttila válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 23, 2012
Ne is mond, tegnap küldtem el egy C Vectrat mert hozzá sem tudtam szagolni. Bele olvastam ugyan a Can-bus vezérlés című könyvembe, de sokat nem segített....
(#) zolika60 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Feb 22, 2012
Még vissza sírod ezeket az autókat. Amikor már minden számítógépes programozós lesz. Az általunk javított márkán már szinte minden ilyen. Nem tudsz alkatrészt cserélni számítógép és gyári program nélkül. Magam részéről felkötném azt a tervezőt aki a számítógépet beletervezte az autóba.
Következő: »»   1 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem