Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 3
(#) Laci0071 hozzászólása Feb 11, 2018
Sziasztok!
Jegelve lett a xenonhoz az elektronika, vagy kiforrotta magát ?
(#) Ricsi89 válasza Flasher hozzászólására (») Márc 10, 2010
Véglegesre is beteheted, simán bírniuk kell.
(#) Flasher hozzászólása Márc 10, 2010
vagy azok csak tesztre jók?
jaaaa, én azt hittem 1A-es kell, 546, 182 van egy rakattal.
Ahogy átnéztem jónak kell lennie, bár nenyi erővel a másik részből kivehetted volna a bc182-eseket és próbára átrakhattad volna a töltő részhez. Ha jól emlékszem én bc546-ot, vagy ami volt itthon azt raktam bele és elsőre indult.
Nem csináltam másikat, elöbb a proto típust sikerüljön már megépítenem.
Érdekes amugy mert rövidzár sincs sehol, keresgélem a hibát, de már legalább megnyugtattál, hogy mások vígan motoroznak vele csak én vagyok ilyen balhere.

Átrajzoltam a nyákot a bc 639-hez, scak ez van itthon 1A-s, átkötögettem és még sem jó.

Milyen tranyókat használtál?

Ez a kapcsolás szerinted akkor jó ebben az állapotában?
Most te ezért csináltál egy új nyákot? Van egy-két hely, ahol elég közel mennek a vezetősávok, ott meg kell nézni, hogy nem-e ér össze. Ezt a szabályzót nem csak én építettem meg és ment másnak is. Privátban is segítettem már másnak is és neki is hibátlanul működik...
Módosítottam az áramkört és kicseréltem a tranyókat újra, de semmi változás.
Ha neked müködött akkor tényleg én rontottam el valmit, de most már kezdem feladni.
Aha, igen sajnos tapasztaltam ilyet már.
Hát ez figyelmetlenség volt szóval bocsi.
Legjobb ha mindent egyedül csinál az ember...
Hát ha egy alkatrész helyére nem azt rakjuk be, ami oda van írva, akkor legalább a bekötést érdemes megnézni, mert a nemműködésen kívül komolyabb kárt is tehet, pl elfüstöl az egész áramkör.
Hu én nem néztem meg, az az igazság, hogy ketten csináljuk és valószinüleg félreértettük egymást.
Köszi a segitséget!
Nem jó helyette a bc639, mert teljesen más a bekötése... Azért mielőtt valami mást építesz be illene megnézni az adatlapján a bekötését, mert sok bajt elkerülhetsz egy pici olvasással. :yes:
A rajzon látható bc548 helyett, bc 639 van beépítve.
(#) Krisz03 válasza Flasher hozzászólására (») Márc 10, 2010
Idézet:
„Ha visszaolvasnál rájönnél.”

Bocs, de nem érdekel. Az előbb még egy akku töltése volt a cél.
megfordítottam de így sem történik semmi
nemár
A D3 dióda fordítva van a kapcsolási rajzodon. :yes:
A beültetési rajzon nézve a jobb oldali rész az egy külön kapcsolás, csak egy akksi visszajelző, az müködik is.

Ha visszaolvasnál rájönnél. Csak tesztelem a labortápról, minek építsem be a motorba ha nem tudom hogy müködik-e???
Ja, ez egy akkutöltő? De akkor mit keres a xenon-os témában? Meg egyáltalán minek bonyolítod az akkutöltést, ha van labortápod? Állítsd be 14.4V-ra, kösd rá közvetlenül az akkura, majd állítsd be a kapacitás tizedének megfelelő töltőáramot. Ennél nagyobb bánásmód nem kell egy ólomakkunak.
Labortápról táplálom és szeretnék tölteni vele egy lemerült akksit.

Nem csinál semmit, nem vesz fel áramot se feszültséget nem növel az akksin. Már végig pásztáztam
Kezdésnek mondjuk van egy pár egymáshoz meglehetősen közeli vezetőpálya, ahol könnyen kialakulhatott rövidzár. Tehát fésüld át a panelt ilyen hibákat keresve!
Hát ha leírnád, hogy mit csinál, akkor okosabbak lennénk... Betetted a motorba, rákötötted az aksira is?
Hello!
Megépítettem a kapcsolás, de valamiért nem müködik!
Mi lehet a gond?
(#) Ricsi89 válasza burgdavid hozzászólására (») Dec 3, 2009
Én pont a fordítottját láttam már. Mivel a töltésnek kell nagyobb fesz, így az a tekercs vége és a világítás van egy megcsapoláson, mert annak kisebb fesz kell.
(#) burgdavid hozzászólása Dec 3, 2009
Robogóknál olyan megoldás is előfordul, hogy a töltés a világítástekercs "megcsapolásáról" üzemel! Ezért nemjó pl Simsonba a "3kj" és társai robogó fesszabályzó.
(#) Flasher válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 3, 2009
köszi szépen erre voltam kiváncsi!
(#) Ricsi89 válasza Flasher hozzászólására (») Dec 3, 2009
Az aksi járó motor mellett nem nagyon vesz részt a villamos hálózat energiaellátásában. Ilyenkor úgy működik, mint egy nagy pufferkondi. Csak egyfajta feszültség simítást végez. Szóval csak akkor fog töltést felvenni, ha valamennyire le van merülve. Ha az aksi fel van töltve, akkor a töltőáram szinte nulla lesz. Ebben az esetben ha bekapcsolsz valami fogyasztót, akkor az a generátorból fog áramot felvenni, nem az aksiból. Az aksiból csak akkor fog áramot elvenni, ha a generátor nem tud eleget leadni. Mivel itt már maga a világítótekercsről levehető áramnak elégnek kell lennie bőven a világítás ellátásához gond nem lehet. Plusz itt még megmarad az eredeti töltés is, ami meg majd ellátja a többi, eddig is az aksin lévő fogyasztót. Az áramkör fogyasztása pedig majdnem egyenlő a nullával, olyan kis fogyasztású. Szóval ezzel nem érdemes foglakozni.
(#) Flasher válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 3, 2009
A terhelhetőségéről még tudnál valamit?
Pl. azt a 35w-ot amit kaphat a tekercstől azt fel is tudja használni töltés pótlásra? esteleg az áram kör fogyasztása v teljesítménye?
Tehát ilyen technikai adatokat tudnál róla mondani?

Köszi előre is!
(#) Mormoghy válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 2, 2009
Ja! Okksi! Így már világos! Bocsi, hogy bele okvetetlenkedtem.
(#) Ricsi89 válasza Mormoghy hozzászólására (») Dec 2, 2009
De itt külön tekercsről megy a világítás, semmi köze az aksihoz gyárilag. Teljesen más dolog. Most viszont az aksiról szeretné járatni, ezért kell a módosítás, hogy elég áram legyen a világításhoz.
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem