Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Úgy van eleve kialakítva a cucc, hogy ha nagyon csúnya lenne az 1Hz 555-tel, akkor egy egyszerű adapterrel ki lehessen iktatni, és valami értelmes jeladó csatlakozzon rá (valószínűleg ki fogom onnan venni az 555-öst )
Egy labortápról hajtom...
12V-ot kap.. Igaz én még csak "szórakoztam vele" glimmeket kötöttem rá, megcsodáltam a nixe csövet.. Az előző oldalon azt a kivezérlés jelző csövet... A fet langyos az induktivitás melegebb.. Nekem 100uH de gtk azt írta hogy ha nagyobb nem melegszik annyira Lehet hogy megpróbálom nagyobbra cserélni.. Üdv! De az a kapcsolás amit feltettél más mint az enyém!
A "nagyfesz" részre értettem, hogy milyen kapcsolás, mert amit feltettem, az teljesen korrekt, nagyon bevált dolog A két IN13 meg se kottyan neki, abszolút nem lehet rajta érezni, hogy valami lenne, a 6db Z560-nál 4A-os tekercs van, az egy kicsit langyos, de a FET semmiképp sem...
Nekem csak 1A es a tekercs.. De nincs csak olyan 40-50 fokos..
A FET az meg langyoska.. Kíváncsi lennék hogy gtk-nak melegszik-e.. Üdv! Te a tekercset tekerted?
200-220 uHvel jobb teljesitmenyt ki tudsz venni belole, es kissebb lesz az aramfelvetel. Es nem fog annyira melegedni.
Értem!
Köszönöm! Akkor ki is cserélem.. Bár nekem tekert van ami ki tudja hány uH megpróbálom vele ha kevesebbet zabál mindenképpen jobb.. Üdv!
ja, ezeket Te tekerted? Ha pc tap-bol van a mag, akkor kb 65-70 menettel probalkozz.
PC alaplapról van a zöld kicsi gyűrű..
100uH-t próbáltam másolni Ki tudja majd kiderül..
PC alaplapon mas tipusu induktivitas biztosan nem volt?
Monitor alaplapbol bontottam a napokban nehanyat. >> Hasonlot << Most ezekbol van ketto sorba kotve az oraban.
ilyenek vannak..
Csak nekem az árnyékolás miatt a méret is számít.. Üdv!
Szevasztok nemreg keszultem el az uj erositomel,es szeretnem megmutatni nektek,es szerertnem kikerni a velemenyeteket hogy mit is szoltok hoza.Az erositorol csak anyit hogy 2X300w-OS,bemenet valasztoja pedig lepteto icevel oldotam meg,a bss elektronikarol szedtem le hoza a rajzot,es kivaloan mukodik!,es a power kapcsolo is erintokapcsolos,egy rele kapcsolja be a toraidot.
Es meg nehany kep az erositorol.
Jól megpakoltad
Ebben az elektor-s pa 300W -van ?
Hat azt nem tudom megmondani,de majd ha megint internet kozelben leszek,akor felteszem a vegfok rajzat is.
Utolsó OFF Hsz-em..
Kicseréltem az induktivitást! Igaz így nem 250V ot tud hanem csak 232V -ot.. De 250mA helyett csak 150mA-t eszik 12V on.. Üdv!
Sziasztok.
Dj TSM-nem üzenem:köszönöm a rajzot meg a segítséget. Kész lett a készenléti tápegység,nagyon jól működik. Csak még annyi kérdésem lenne,hogy relatíve nagy bemenő jelnél kapcsol csak be.Mekkora értékűre cseréljem ki a 220k-s ellenállatokat,hogy kisebb jelnél kapcsoljon be?(kisebbre vagy nagyobbra?) itt a rajz
Elkészült a levilágitó!
Sziasztok!
Haladtam ma a NIXE csöves hőmérővel.. Kész a kijelző panel.. A panelt elkészíteni 18:45 kor kezdtem azelőtt terveztem.. igyekeztem hogy ne kelljen 8 óra után fúrnom mert a szüleim nem díjaznák A sietségben lemaradt a tervezésről a glimm áramkorlátozója.. Ezért vágni keltet majd közbeiktatni.. Ezt szégyellem az egész panelban No de ez nem a világ vége, úgy gondolom hobbiban ez még elfér.. Üdv!
Melyik rajz alapján csinálod?
Amúgy szép a panel! üdv
Ez a rajz még nem közölt!
Ha kész lesz a készülék akkor ha van rá igény másod magammal írhatnánk egy cikket, persze ha van rá igény.. Köszönöm! én is igyekszem a lehető leg jobbat kihozni.. Üdv!
Jó lett!
A cső meghajtók bontottak, vagy direkt vettél erre a célra 4 kompakt "égőt" ? Üdv: Zoli
Jól néz ki ! A glimm az mit fog jelezni ? A kimaradt ellenállást miért alulra raktad ? Fúrhattál volna neki két lukat, akkor fel se tűnt volna hogy utólag van berakva.
Azért nem fúrtam mert a fúró 0.8mm-es a vezetősáv pedig 1.5mm-es..
Lehet hogy szétvinné... De gondolkoztam rajta hogy meg kéne fúrni.. Csak este már nem akartam zörögni.. A Glimm a mínusz fokot fogja mutatni.. Köszönöm! Igyekszek szépet alkotni Üdv!
Van rá igény! Engem is érdekelne. Cikket! Mellesleg grati, nagyon szuper lett.
Szia, szerintem is volna rá igény, engem is nagyon érdekelne.
Szia Doncso papa, Vatti
Akkor majd megírjuk a cikket.. Az AVR kapcsolásán még apróbb módosítások vannak, ezért még nem készül a panel, pedig már csodálnám este.. Doncso! Köszönöm! Igyekszem |
Bejelentkezés
Hirdetés |