Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 17. Csü
22:47:08
  Jelenleg 541 fő olvassa az oldalt
Fórum » Beszélgetős témák » Konstrukciós verseny a Puskásban »
Konstrukciós verseny a Puskásban  
Témaindító: borvendeg, idő: Ápr 20, 2011
Lapozás Méret:     2 / 2
(#982885) gulyi88 válasza Erick hozzászólására (#982310) Válasz • Máj 5, 2011
Nem kaptatok a végén pontozási lapot, amin rajtavan mindenkinek minden részpontja?
Egyébként van nekem is negatív tapasztalatom ezekkel a versenyekkel, legfőképp a 2006-os szétv-vel, minden számolásomnál kaptam -1 pontot, mert ugye a behelyettesítésbe bele kellett volna írni a mértékegységet (nálam pedig addigra már rutinná vált, hogy csak a prefixumot tíz hatvaáányal írom le, mert a számológépembe is így írom), legszivesebben felrúgtam volna aki ezt kitalálta.
közben eszembejutott hogy annó a beültetéshez csináltam egy hézikészítésű ellenálláslábhajlítót (nyákból), hát attól jóformán beájultak , még a ma is a tolltartómban hordom.

(#982901) borvendeg válasza gulyi88 hozzászólására (#982885) Válasz • Máj 5, 2011
A pontozási lap ugyanaz mint ami fent van ahonlapon. Nincs a név mellett az eszköz...
Egyébként kíváncsi lennék az 5 pontos forrasztásra, mert tavaly se és most se kapott senki 5 pontot.

(#1168861) CIROKL Válasz • Feb 17, 2012
Lehet már tudni valamit az idei verseny időpontjáról ?

(#1168882) mate_x válasza CIROKL hozzászólására (#1168861) Válasz • Feb 17, 2012
Itt minden megtalálható: Bővebben: Link
Én(és a csapattársam) ott leszek!

(#1169162) CIROKL válasza mate_x hozzászólására (#1168882) Válasz • Feb 18, 2012
Köszöntem szépen !
A nyílt napon egészen biztos ott leszek , a verseny az a fiatal szakik versenye és érdemes meglátogatni ezt a jeles rendezvényt .

(#1169893) borvendeg válasza CIROKL hozzászólására (#1169162) Válasz • Feb 19, 2012
Egyre komolyabb eszközök vannak! Voltam tavaly is és idén is tervezem a látogatást a nyílt napon.

(#1199889) Hurka válasza borvendeg hozzászólására (#1169893) Válasz • Márc 31, 2012
Üdv Mindenkinek!

Én a tavalyi versenyen hatodik lettem, és elnyertem a legjobb elméleti feladatmegoldásért járó különdíjat. Aki kapott abból a táblázatból, ami tartalmazta a pontszámokat, az láthatta, hogy a részpontszámok nem voltak jól összeadva.
Ami a versenyen nem tetszett az az, hogy a Puskás tanárai javították a dolgozatot, illetve az, hogy a verseny nem névtelenül ment (egy normális országos döntőn, pl. OMTV, Öveges vagy Mikola esetében, kódszám alapján azonosítják a dolgozatokat és csak a végén hozzák szinkronba a sorszámokat a nevekkel).
Illetve egy kérdés: nem meglepő, hogy az első hat-hét helyezett egy-egy pont különbségre volt egymástól? Nekem ez egy kicsit furcsa egy 120 pontos verseny esetében.
Tapasztalatszerzésre kitűnő volt, idén is jelentkeztem, de elképzelhető, hogy az idei pályaművet már nem fogom tudni leadni (tudjátok: érettségi, nyelvvizsga, versenyszezon...). Ám a konstrukciós verseny szóbelije óta tudom, hogy az ADC alkalmazható amplitúdó demodulálásra is . A szóbeli egyébként szerintem nagyon korrekt, viszont vigyázzatok: nagyon bele tudnak merülni a részletekbe.... Egy jó tanácsot fogadjatok el tőlem kérlek: készüljetek a szóbelire egy egy-két perces prezentációval (PPT-vel), nagyon hasznos. Legyetek magabiztosak, mert az minden versenyen jó pont.
Mindenesetre gratulálok az összes díjazottnak: mindegyik remek alkotás, rengetek munka volt minden készülékben és előre is szeretnék sok sikert kívánni az idei versenyzőknek!
Üdvözlettel és sok sikert kívánva:
Orgován József - MobilEKG rendszer (akkori pályázat)

u.i.: Rendes pákát, szerszámokat, multimétert és ónt vigyenek magukkal a versenyzők!

(#1213321) matirex válasza Hurka hozzászólására (#1199889) Válasz • Ápr 19, 2012
Bizony jó az, ha a versenyző visz magával saját szerszámot, azzal mégiscsak jobb dolgozni. De azt rosszul tudod, hogy a Puskás tanárai javítanák a dolgozatokat. Azt a Diószegi, Nagymáté, Jáger trio végzi, akik a gyakorlati részt vezénylik. Az elméleti védésen is külsősök vannak.

Következő     2 / 2
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu