|
|
|
|
Sziasztok! Találtam egy nagyon érdekes anyagot. a neve Ferrofluid. Szerintem már páran ismeritek ,de aki nem és érdekli itt egy videó:Bővebben: Link
Arra lennék kíváncsi hogy lehetséges-e ezt az anyagot házilag előállítani és ha igen hogyan? |
|
|
| Magassugárzókból tudsz kitermelni |
|
|
| Magassugárzót szétszedni drága mulatság lesz, mert csak a drágábbakban van ilyesmi és abban sem nagy mennyiség. Valamelyik fórumban láttam, hogy páran összevegyészkedték, vasporból és még néhány féle anyagból - de ez évekkel ezelőtt volt, én is csak kereséssel tudnám megtalálni a neten, azt viszont te is megteheted.... |
|
|
| Oké köszi megpróbálom megkeresni. |
|
|
Ebay-en lehet venni, különböző kiszerelésben. Játék mennyiség nem drága belőle. Amúgy nagyon finomra őrölt vaspor és olaj keveréke. Házilag is meg lehet csinálni, minősége a vaspor szemcseméretétől függ.
Bővebben: Link |
|
|
| Kapható a Bajcsi-Zsilinszky úti hangszóróboltban is. |
|
|
Helló!
Az Euromagnetben 5000-ért lehet kapni kb 10 millilitert 
Már sokat dolgoztam vele. próbáltam házilag is kotyvasztani, de nem lett olyan jó, mint a gyári, csak sokkal olcsóbb Bővebben: Link
Ez a legjobb dugattyútömítő, pl Stirling motorokhoz
Bővebben: Link |
|
|
Lehet hogy nem pont ugyanaz, de hasonlóan viselkedik az ebben a leírásban előállított lötty is.
Állítólag a sima étolajba kevert tonerpor is ilyen. Ezért tettem félre egy bontott fénymásoló majdnem teli tonerét, de még nem vettem rá magam hogy kipróbáljam. Tút mocskos meló... |
|
|
A sima fénymásoló por nem a legjobb, de van olyan régebbi típusú fénymásoló gép, amibe kell vaspor is a tonerpor mellett. És talán a gép keveri össze, de erre már nem pontosan emlékszem.
A lényeg, hogy kell legyen külön vaspor. |
|
|
Szia!
Korábban is foglalkozott már ezzel valaki a fórumon: ITT. Én annak idején nekikezdtem, vas-klorid volt otthon, olajsavat kaptam gyógyszertárban. Szerintem érdemes lehet vele foglalkozni, lehet, hogy én is nekiállok megint . |
|
|
| Developernek hívják a fénymásolókba való vasport. |
|
|
Köszönöm mindenkinek a válaszát szerintem ezek után neki is állok és megcsinálom 
Viszont szeretnék segítséget kérni még egy dologban.
Építünk egy kutyakennelt és abban lesz egy új faházikó a két kutyusunknak. Szeretném télen egy kicsit befűteni ezt az ólat. A fűtés része oké csak az áramot kéne generálni. Nem igazán szeretnék sokat fogyasztani és számlát csinálni ezért környezetbarát módszert szeretnék. 1 dolog már megfordult a fejemben a mágnesmotor. Nem tudom, hogy jó ötlet-e?
Azt is megtudnátok mondani kb. mennyit termelhet egy ilyen motor szeretném eltartani vele a PC-m is !
Válaszaitok előre is köszönöm! |
|
|
Kissé elkanyarodtunk a topic témájától - arra viszont kötelességemnek érzem felhívni a figyelmedet, hogy a kutyaház fűtése kimondottan veszélyes, mivel a kutty sokkal könnyebben megfázhat, amikor a nagy melegből kijön a hidegbe. A lehető legállatbarátabb megoldás az ól korrekt szigetelése lenne. Ezt egyébként nem én találtam ki, két állatorvos is mondta - egymástól függetlenül.
Ez persze csak jótanács, nem kötelező megfogadni. Nem is offolok tovább, mert érdemben egyébként sem tudok hozzászólni a kérdéshez. |
|
|
Ez igaz már átgondoltam és tényleg nem jó ötlet.
Viszont a mágnesmotort továbbra is elszeretném készíteni. |
|
|
Szia!
Arra a mágnesmotorra gondolsz, amiben a forgórész peremére ferdén ragasztanak fel mágneseket úgy, hogy az állórészen pont szemben elhelyezett mágnesekkel taszítsák egymást, így hozva létre a forgó mozgást?
Mert annak a motornak a termelése pontosan 0, ha nem számoljuk a veszteségeket.
Szerintem ne is vesződj olyan gépekkel, amik a semmiből csinálnak energiát, vagy a vákuumenergiából, vagy egy másik univerzumból nyerik. Sokszor azzal érvelnek az ilyen dolgok terjesztői, hogy csak pontos megépítés esetén működik, ezért nem működött X-nek, meg Y-nak. Vagy hogy nem szabad a saját energiáját visszafordítani a működés fenntartására, és ezért kell bele egy ceruzaelem.
Ha ezek működnének, akkor olyan világban élnénk, ahol a mostani általános iskolai fizika használhatatlan. |
|
|