Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 17. Csü
23:09:07
  Jelenleg 469 fő olvassa az oldalt
Fórum » Beszélgetős témák » Tér letapogatás (ultrahang, infra?) »
Tér letapogatás (ultrahang, infra?)  
Témaindító: Peter9999, idő: Nov 1, 2011
Lapozás Méret:     2 / 2
(#1093238) pucuka válasza laza hozzászólására (#1093233) Válasz • Nov 4, 2011
Mondjuk, én is egy ilyen radaros megoldást javasoltam már sokkal előrébb. Egyszerú, a piezóssal az lehet a gond, hogy nem eléggé irányérzékeny, ezért javasoltam lézerest. Távolságban, és felbontásban is jobb. Amilyet a lézeres távolságmérőben is használnak, pittyegéssel hangmagassággal jelzi a távolság változását, a Pozícionálást pedig maga a fej mozgása végezheti. Így a humán interfész sem bonyolult. Mondjuk, lehet tekergetni a fejet, de a szkennelés egyszerű.

(#1093253) laza válasza pucuka hozzászólására (#1093238) Válasz • Nov 4, 2011
Igen vannak kész berendezések, amiken kis változtatással saját elképzelést meg lehet valósítani. Ilyan a lézeres, vagy a tolatóradar, stb. A tényleges felhasználás köré kell szűkíteni. pl ha egy nyalábolt lézereset valaki a fején hord mint egy terminátor, ki tudja-e hitelesíteni magának. Azaz a jelzett akadály távolságát fel lehet-e venni. Vagy egy mindig stabil fejhelyzetet kell felvenni, esetleg a készülék érzékelő részét sisakra rögzítve fixen? Viccesnek hangzik, de ebben az esetben a bukósisak tényleg nem árt. Ezekbe a részletekbe belegondolva nem is egyszerű... Vagy mi lehet jobban zavaró v. ártalmas a környezetre? Egy pásztázó, itt ott megálló lézerfény, vagy a kisállatok idegszálait borzoló ultrahang? A végleges megoldáshoz nagyon részletesen kell majd kidolgozni a megfelelő módszert.

(#1093254) laza válasza laza hozzászólására (#1093253) Válasz • Nov 4, 2011
A fenti szempontokat is figyelembe véve valóban egy kamerás alakfelismerés lehetne az igazi megoldás. Senkit nem akarok megsérteni, de az már szerintem nem hobbielektronika kategória.

(#1098903) manosusu válasza Peter9999 hozzászólására (#1091297) Válasz • Nov 12, 2011
a felülnézeti leképzéshez nem vagyok képzett,
de eszembe jutott ez a
"touch sight"
nevű kamera vakoknak:touch sight

(#1100185) Peter9999 válasza manosusu hozzászólására (#1098903) Válasz • Nov 14, 2011
Köszi a hozzászólásokat. Ez a touch sight érdekes lehet.

(#1103926) adamtui_93 Válasz • Nov 20, 2011
Hali szerintem az lenne a legegyszerűbb ha veszel egy ultrahangos távolságmérő modult arra teszel egy AVR-t vagy PIC-et amelyik neked szimpatikusabb és egy kis piezót a távolsághoz mérten csipogtatsz ( ha közelebb van gyorsabban ha távolabb lassabban ) ezt ráteszed a fejére és amerre fordítja a fejét arra nézi a távolságot. És max 10 ezer Ft ból megvan. ( így a felbontással sincs gond mert attól függ hogy fordítja a fejét azt meg hogy mikor menyire csipog szerintem 1 vagy 2 nap alatt könnyű megtanulni )

(#1103932) sirály12 válasza adamtui_93 hozzászólására (#1103926) Válasz • Nov 20, 2011
Ezzel, csak annyi a gond, hogy mivan akkor ha mondjuk 4-5 ilyen eszközzel rendelkező ember van 1 szobában? Akkor kicsit kaotikus lesz a helyzet, csipogáshalmaz!

(#1104453) adamtui_93 válasza sirály12 hozzászólására (#1103932) Válasz • Nov 20, 2011
Hát akkor még mindig lehet fülhallgatót használni vagy mint már írták vibrációs módon bár azzal nehezebb kivitelezni a pontosságot de megoldható szerintem

Következő     2 / 2
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu