Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 17. Csü
23:18:24
  Jelenleg 424 fő olvassa az oldalt
Fórum » Beszélgetős témák » ECU probléma »
ECU probléma  
Témaindító: qzo1, idő: Jan 15, 2012
Lapozás Méret:     2 / 2
(#1152524) Cursor10 válasza S.Roland hozzászólására (#1151260) Válasz • Jan 28, 2012
Szia!
Nem tudod. Vagyis ez így nem igaz, mert az elm kezeli az összes protokollt csak program nincs írva hozzá. Alapvetően eobd hibakeresésre való, de a gyártó határozza meg, hogy az eobd szabványon kívül mit tesz még elérhetővé. a fiat ecuscan programot direkt úgy irták, hogy működjön az elm illesztővel. A carport nevezetű progit vag csoportos autókhoz irták de azt meg agv-s obd illesztőre. Csak abban az esetben tudsz illeszteni programozni, ha van hozzá program.

(#1153067) farkast Válasz • Jan 29, 2012
Valaki tudna segíteni?Nekem egy autódiagnosztikai műszer kellene.Fiat Punto I. 98 dec. havi.Írták hogy lehet OBDII,de csak kinézetre,mert 98-ban európában még nem volt OBDII.Milyen fajta műszer kellhet ehhez,ami biztos hogy működik?Valami összekócolódhatott benne,mert eléggé érdekes dolgokat produkál az elektronika.

(#1153116) qzo1 válasza farkast hozzászólására (#1153067) Válasz • Jan 29, 2012
Szia! Stilo, marea, bravo, brava, punto II, ezekkből már olvastam hibakódot. Régi puntóval még nem volt dolgom, keresd a neten a puntoclub-ot, ott biztossan tudnak segíteni. Bővebben: Link

(#1153253) farkast Válasz • Jan 29, 2012
Kösz a segítséget!Már átnéztem a netet,de ezekhez a régi szutykokhoz biztosat senki se tudott mondani.
Bekukkantok a puntoclub-ba hátha..

(#1153991) S.Roland válasza Cursor10 hozzászólására (#1152524) Válasz • Jan 30, 2012
Hello,
Köszönöm a segítségedet. Megnézem a neten akkor egy-egy típusú autóhoz van -e olyan program amivel tudom írni a fedélzetit.

(#1154095) Cursor10 válasza S.Roland hozzászólására (#1153991) Válasz • Jan 30, 2012
Szia!
MILYEN AUTÓKRÓL BESZÉLÜNK?
Vagy titkos??? Úgy könnyebben tud bárki segíteni, ha megsúgod...

(#1155038) S.Roland válasza Cursor10 hozzászólására (#1154095) Válasz • Jan 31, 2012
Hello,
Nem titkos , BMW E46, Mercedes Sprinter , Vito , Opel Vetra B2

(#1157889) Gagyicom válasza qzo1 hozzászólására (#1149752) Válasz • Feb 4, 2012
Hali!

Bocsi, csak mostanában elfoglalt vagyok. Most értem haza egy turbósításból. Küld el nekem az eredeti file tartalmat és megnézem mit tehetek az ügy érdekében!

(#1157917) qzo1 válasza Gagyicom hozzászólására (#1157889) Válasz • Feb 4, 2012
Szia! Közben átmásoltam egy megegyező bosch számu fájlból 6 térképet, de még nincsen tapasztalatom a változásokról. E-mailben átküldöm a fájlokat. Közben írtam ide is: Bővebben: Link
Köszi!

(#1160125) GeryMix Válasz • Feb 6, 2012
Sziasztok! Valaki nem tudna nekem is segíteni? PUG 307 HDI 110LE. Chippelni szeretném, a gyári tartalmat már kiolvastam, csak kellene egy garantáltan jól megírt tuning fájl amit valaki belerakna nekem a gyári dump-omba. EDC15 vezérlőről van szó. Elsősorban fogyasztáscsökkentés lenne a lényeg, de a plusz LE sem hátrány.

(#1173105) daniel  Válasz • Feb 22, 2012
Szerintetek hibás lehet ez az alkatrész?

Itt van a képen egy Bosch ECU egyik analóg-digitál átalakító IC-je:
Bővebben: Link
Van rajta egy helyes kis háromszög, mintha ott magas hőhatás érte volna. Lehetséges hogy megégett?

Teljes ECU:

Többek között ez az ADC érzékeli a szívócsonk hőmérsékletét. Nagyon sokáig szívat a kocsi és rengeteg benzint éget (20L/100km). Olyan is szokott lenni, hogy ahogy melegszik egyre jobban emelkedik az alapjárat (túl sok benya). Elsőre az ECU hibájára gyanakodtam, tehát megnéztem. Szerintetek normális ez, mert nemhinném hogy gyárilag ilyen lenne egy IC. Sajnos letesztelni nem tudom, mivel sehol nem találtam datasheetet.

Ha esetleg valakinek van Monojet ECU kapcsolási rajza, szívesen fogadom. Ha valakinek volt hasolnó problémája, kérem írja meg milyen alkatrésszel lehetne helyettesíteni? Egyáltalán megéri-e bajlódni vele?

Köszönöm szépen

(#1180323) Lacko_1 válasza qzo1 hozzászólására (#1142237) Válasz • Márc 3, 2012
Szia ,ha gondolod kiforrasztom és beleírom az adatokat.
Nem nagy dolog kiforrasztani ,ha elküldöd felírom az újat.
Akkor szakad meg a kapcsolat ,ha elmegy az áram vagy rossz cheksum-ot kapott a program.

Üdv

(#1180409) qzo1 válasza Lacko_1 hozzászólására (#1180323) Válasz • Márc 3, 2012
Szia! Már elkészült, ki lett forrasztva, és vissza lett írva a gyári tartalom, azóta már készítettem hozzá egy átírt fájlt (chiptuning) fel van töltve az ecuba, és szépen működik, fogyi -3dl, és jóval erősebb is lett. Nem kellett cheksumhoz hozzányúlni, elfogadta az ecu, az árammal volt gond először. Azért köszi a felajánlást.

Üdv.

(#1191520) xtal válasza farkast hozzászólására (#1153067) Válasz • Márc 18, 2012
OBD II nem volt, de diagnosztikai funkciok mar akkor is leteztek (egyes markaknal mar a 80as evektol).

A Punto I-nel tudomasom szerint nincs kozos diagnosztikai K-Line, viszont a diagnosztikakepes vezerloknek (pl motorvezerlonek, meg talan a bodycontrollernek) van sajat csatija. Szukseged lesz egy ilyen adapterre:
Erre mar ra tudsz kotni pl egy ELM327-et.
Funkciok teren sokat ne varj egy ilyen korai diagnosztikai rendszertol, de talan hibatarolot fogsz tudni olvasni.

(Edit: berakom ide a kepeket, mert az eBay aukciok nem orok eletuek.)
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «

(#1195348) Gagyicom válasza farkast hozzászólására (#1153067) Válasz • Márc 24, 2012
Megoldódott a problémád? A Fiat Puntóknál a legnagyobb probléma a kábelek és csatlakozók a motortérben. Nem biztos, hogy az ECU-val lesz problémád. Próbáld meg a stekkereket kimérni. De ha leírod némely jelenséget, az segítene beazonosítani a hibát...

Következő     2 / 2
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu