|
|
| Grundfos szivattyú sebességének módosítása |
|
| Témaindító: kendre, idő: Feb 4, 2012 |
|
|
|
|
|
| Üdv mindenkinek. Nekem van 2 Grundfos meg 1 valami más tipusu és mindegyiken van egy 3 állású forgókapcsoló amivel a fordulatszámukat (na meg a teljesitményfelvételüket) lehet állitani. Az nem jó nektek ? |
|
|
| Akinek jó, már olyanja van. |
|
|
| Szia VIM! Rajzom sajnos nincs, de csináltam néhány képet... hogy ezeken hogy fogsz kiigazodni, azt nem tudom, de egy próbát megér, nemde? : ) Négy képet küldök, aztán ha valami nem látszódik jól, szólj és csinálok jobbat, nagyobbat.... 1. kép: bal oldalon a tartályunk; középen az a falra szerelt monstrum az Edilkaminnál kapható KIT; a látható szivattyú, szintén a kandallóé, ami ugye akkor kapcsol be, ha eléri a kandallónál beálított hőfokot a benne keringő víz; a kicsi fehér dobozról sajnos gőzöm sincs, hogy mi : (; de a mellette lévő dobozt direkt kinyitottam, hogy látszódjon, hogy az az Immergas vezérlés; jobb fölül látszik az iszapleválasztó egy kicsit, ill. a kazánnak a csücske : ) 2. kép: a három fűtési körhöz tartozó szivíttyú A 3. és a 4. gondolom egyértelmű (bár valószínűleg Neked a többi is az volt : )) Köszi szépen előre is! |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
| A miénk is állítható, de sajnos ezek állításával sem tudjuk egyidejűleg fűteni mindhárom kört : ( |
|
|
| Szia! A padláson tudtommal csak a kandallóhoz tartozó puffertartály van, a kiegyenlítő tartály a háztartási helyiségünkben van a kazán mellett. A dörömbölő hang pedig szerencsére már megszűnt : ) most "csak" azzal van bajom, hogy nem tudom a 3 külön kört egyidejűleg megfelelően fűteni : ( |
|
|
| Nekem is kandallóm van. Az nem megy túlnyomással. Ez lehetett a dörömbölő hang oka. Nem lehet, hogy valahol levegő került a rendszerbe? |
|
|
| Megoldódott a rejtély : )) Tegnap este feltűnt, hogy a kazán által "termelt" melegvíz ahelyett, hogy a fűtési rendszer felé venné az irányt, jóformán csak az indirekt tartály felé megy, holott annak hőfoka már OK volt. Ezt megírtam a gépészünknek, aki ma kijött és leszedett két szelepet, melyből az egyik tele volt fémforgáccsal... aztán mivel ezek után sem akart tökéletesen működni, belenézett a kazánba, ahol kiderült, hogy az ottani váltószelep val. megállt középállásban és emiatt szívja el a meleget a tartály (nem tud visszazárni)... így hívott egy kazános emberkét, aki szétszerelte és kipucolta (nem semmi mocsok távozott belőle) és most perfekt minden : ))) Csak az a baj, hogy mint kiderült, elveszítettük a kazános garanciánkat, ui az Immergasos pasas, amikor hívtam ősszel, kétszer is elfelejtett kijönni és így végül lemaradtunk az 1 éves szervízről (amiről megjegyzem nem tudtuk, hogy kötelező... és kétszeri megkeresés után nem hívtam újra, hogy na jöjjön már ki). Szóval ma kicsengettem 15.000-et, a múltkor 20-at az F3 folyadékokért és annak betöltéséért és 3 hét múlva nagyságrendileg egy újabb 30.000-et az F1-es folyadékokért, a rendszer átmosásáért és újratöltéséért : ( Viszont állítólag utána már minden szép lesz és jó : D NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM a segítő szándékot : ) |
|
|
| A fázissal sorba.Kikötöd a fázist a csokiból ,és beiktatod a kondit a csoki meg a fázis közé.A benne lévőt ne bántsd. |
|
|
Nos, 20 mikrós kondival semmi változás nem történt.
Asszem ha nagyon zavar hosszú távon, inkább beleásom magam a grundfos szivattyúkba és veszek használtan olyat amelyiknek a víz szállítása nekem megfelelő lesz.
Köszönöm a segítséget! |
|
|
| Lehet próbálkozni kisebbel is.(a két kondit sorbakötöd) Valamint a szivattyúkon szokott lenni egy mechanikus szabályzó is .Ezzel is érdemes lehet kísérletezni.(ha viszont a csőrendszeredben van egy beépített "síp" akkor esélytelen vagy.) |
|
|