Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Marvell 88w8688 IC
 
Témaindító: kamaro, idő: Ápr 14, 2012
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) kamaro hozzászólása Ápr 14, 2012 /
 
Sziasztok! A Marvell cég fejlesztette ki ezt az IC-t ami a világ első olyan áramköre amibe bele van integrálva a WIFI és a Bluetooth is. Ezt vezetéknélküli fülesekben, és konzolokban (vezetéknélküli kontroller) szokták alkalmazni. Na most, nekem az lenne a kérdésem hogy miként lehet egy ilyen IC-t számítógépre csatlakoztatni? Arra gondoltam hogy lehetne wifi adapterként vagy akár AP-ként is használni.

8688.pdf
    
(#) nedudgi válasza kamaro hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Tudsz árat mondani, mennyibe kerül? Van beszerzési forrásról információd?
Ha megnézed az adatlapját, láthatod, hogy SPI interfésze van. Ez egy IBM PC kategóriájú számítógépben nehezen használható.
(#) _vl_ válasza kamaro hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Idézet:
„Arra gondoltam hogy lehetne wifi adapterként vagy akár AP-ként is használni.”


És ez miért lenne jó? Azt álmodod, hogy ez így olcsóbb lenne, mint venni a boltban egy wifi adaptert? Mert nem. És még csak nem is tud annyit... Konkrétan semmiben nem jobb, ha wifi adaptert akarnál belőle csinálni (AP funkciót meg nem tud, szóval arra pláne nem alkalmas), mint amit kaphaszt a boltban készen.
(#) kamaro hozzászólása Ápr 14, 2012 /
 
Az a helyzet hogy én egy ismerősömtől kaptam pár darabot, és nem tudom hogy mit kezdjek velük. Tehát ha már adott az ic, akkor használjuk fel elven keresek lehetőségeket amire használni tudom.
(#) _vl_ válasza kamaro hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Az eszköz arra való, amire kifejlesztették: embedded eszközökre wifi/BT interfészt faragni. Ha nem építesz embedded eszközt, akkor nincs mire elhasználnod.

Mondjuk komoly gátja a felhasználásnak az is, hogy a doksi szerint BGA tokozású, na ahhoz sok sikert...
(#) Lucifer válasza kamaro hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
Idézet:
„A Marvell cég fejlesztette ki ezt az IC-t ami a világ első olyan áramköre amibe bele van integrálva a WIFI és a Bluetooth is.”


Marwell saleses vagy-e?

Viccet félretéve. BGA & RF-> minimum 6-8 rétegű panel -> kis darabszámban egy vagyon.

Az RF kimenete nem annyiból áll, hogy rákötöd egy RPSMA csatira és rádiózik. Kell mögé egy adás/vétel átkapcsoló meg egy marék szűrő amiknek kiszámítása nem vicces.

Elvileg SDIO protokollon tud kommunikálni, így az is lehet, hogy SD kártya olvasóba tolva lehetne vele valamit kezdeni PC-n, de windowson ezt kizártnak tartom.

Nincs hozzá adatlap csak a linkelt product brief, ami csak saleses rizsa. Magánemberként a Marwell biztos hogy nem áll szóba veled, de ez még a legkisebb gond.

Persze ha van belőle zsákszámra akkor még megérheti foglalkozni vele, lévén, hogy nagy tételben akár olcsóbbra és kisebbre is ki lehet hozni mint a mrf24wb0ma-t mint pld. itt.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem