Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VIDEOTON RT (RA) 6380S "Cleopátra" rádió-erősítő
Témaindító: tatabike, idő: Jún 22, 2006
Témakörök:
A bal oldali végfok modul végtranyói lettek zárlatosak, azért vágta ki a biztit! Ha csavart tettél bele, akkor szerintem a nyáklap is elszenesedhetett 1-2 helyen. Ehhez szerintem a Balansznak semmi köze sem volt... Ha a nyák egyen maradt, akkor még menthető! Csak 1 tranzisztor kivételével az összes tranzisztort és pár ellenállást kell cserélni. Ha újjáépíted, akkor a kicsatoló kondenzátort 63V-os típusra cseréld!
Üdv mindenkinek!
Tegnap kaptam egy ilyen csodát ) Azzal kérdéssel fordulnék hozzátok , hogy hogyan tudom a magnó bemenetet össze kötni Jack csatlakozóval (erősítőként szeretném használni) azaz melyik szálat hova kössem, mert sajnos nincs hozzá konkrét átalakítóm és a környéken nem is lehet kapni.A segítséget előre is köszönöm. )
Köszönöm a segítséget! Igen sajnos kicsit megszenesedett a nyák... ez azt jelnti, hogy kuka az egész???
Nem biztos, hogy menthetetlen, de ha mégsem, akkor a vaterán van fent AIDA végfok panel!
Ha jól értem a felvetésed!
Nagyot nem tévedhetsz, mert a rádión 5 pólusú bemenetek vannak, ami azt jelenti, hogy ha szemből nézed, az 5 pólust: 1 - bemenet 2 - bemenet 3 - test/árnyékolás 4 - bemenet 5 - bemenet Az 1-2, illetve a 4-5 közötti bemenet közt annyi a különbség, hogy egyik az kisebb jelhez, (pl. mikrofon) a másik pedig nagyobb jelhez (pl. magnó kimenet) van illesztve. Az 1 és 5 illetve a 2 és 4 pólusok, mindig ugyanazt a csatornát szólaltatják meg, ezek általában ellenállással vannak átkötve, ami a jelerősség különbségből adódó illesztést végzi. Ha véletlen "búgna", bár ez a Cleóra nem volt jellemző, a két készülék közötti test/árnyékolás kapcsolatot, szakítsd meg, és egy legalább 10 micros kondival kösd át. Elvileg nem kell túl nagy feszültségű, reméljük te nem medencében történő kereszteléshez használod.
Köszi pont ez kellet nekem
Sikerült, hál istennek nem búg semmit kivéve ha a balansz potit tekerem kicsit berecseg (csak amíg tekerem) ez meg valami kontakt hiba lehet a potinál ha jól gondolom.
Sziasztok,
Szert tettem erre a remek erősítőre. Ismerősömnek van, imádtam a hangját. Nagy a boldogság, csakhogy a baloldal recseg...nem azonnal, hanem csak egy idő után. Ha kikapcsolom, majd vissza, van, hoyg jó, aztán újra előjön. Talán egy kondi a végfoknál lehet a ludas. Kérdésem az lenne, hogy tudnám kideríteni, mi is a hiba pontosan? A csere gondolom nagy gondot nem jelenthet, a forrasztópákával magabiztosan bánok...legalább is nem égetem össze már magam vele ![]() Előre is köszi!
A telepközép beállító trimmer nagyon esélyes!
Ehhez nincs sok kérdésem, csak az, hogy mi az, hol találom, milyen hibát okozhat és hogy derítem ki, hogy valóban ő-e a ludas?
Bocsánat, de most csöppentem bele ebbe a világba és szeretném tudni, mi hol merre hány méter egy ilyen erősítőben.
A végfok modulon lévő trimmer potméter az. Modulonként 1db van!
De a trimmer potméter egy konstans valami. Az vagy kikopott/kiégett adott helyen, vagy nem. Olyat miért csinálna, hogy egy ideig ok, aztán betorzít?
A hibajelenség furcsasága, hogy pl amikor recseg a hangszóró, kikapcsolom, és a gomb megnyomása pillanatában megjavul...ilyenkor ugye még szól a cucc a kondikban tárolt energiától...aztán visszakapcsolom, és vagy ok egy darabig, vagy egyből rossz megint...általában gombnyomásra megint rossz lesz, de van, hogy percekig OK. ehh...
Fogsz egy voltmérőt, és figyeled, a végfok kimenetén a telepközepet 0 hangerőnél. Ha elmászkál, akkor a trimmer hibás. Én már nagyon sokszor találkoztam ilyen hibával. De nem kötelező megfogadni a tanácsom. Csere alkalmával érdemes a soros ellenállást is cserélni 33k-ra, a könnyebb beállítás végett és a kicsatoló kondenzátort 63V-os típusra.
Félreértesz, nem kötekedni szeretnék, csak "hangosan gondolkodom". Tanácsért jöttem, megfogadom, csak próbálom megérteni a folyamatot...
Helló,
Leírom, hátha más is járt már így: szóval a torzítás jelenség egyszerű kontakthibából adódott. A moduláris felépítés előnye a könnyű szerelhetőség, hátránya, hogy plussz csatlakozó felületeket tartalmaz. A végfok alaplappal való csatlakozásánál volt kontakthiba. Megoldása egy egyszerű pin tisztogatás és kontaktspray használata! Üdv!
Ezt nem mertem gondolni, mert ez a videotonnál alap. Ha valakinek videoton rádió kerül a kezébe, akkor mindig a modulcsatlakozókkal kezdi az ember
Tökéletesen jó lesz a BD-k helyett a TIP35C/36C páros.
|
Bejelentkezés
Hirdetés Frissek 2013. Máj, 26. Vas
4:42:56 Jelenleg 49 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
|

1
) Azzal kérdéssel fordulnék hozzátok , hogy hogyan tudom a magnó bemenetet össze kötni Jack csatlakozóval (erősítőként szeretném használni) azaz melyik szálat hova kössem, mert sajnos nincs hozzá konkrét átalakítóm és a környéken nem is lehet kapni.

Hírek.xml